• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Kizlar su sorularıma bir bakarmisiniz?
Soru:1
x ve y tam sayılar olmak üzere
32!=4[SUP]x[/SUP].y
Eşitliğinde x in alabileceği en büyük deger için (x/10)+10 toplamının degeri kaçtır? Cevap 15 olacak

Soru:2
X bir reel sayı olmak üzere
(3x-4)[SUP]8[/SUP]=(2x+3)[SUP]8[/SUP] olduguna göre x in alabileceği degerler toplamı kaçtır? Cevap 36/5 olacak

Soru:3
Cengiz onurun bugünkü yasında iken onur 16 yaşındaydı.cengiz bugün 24 yasında olduguna göre onur kaç yaşındasin?cevap 20

hatunlar 2 ve 3 u cozmusler ve dedıklerı gıbı 1. soruda bı sorun olmalı soylekı cozum

32!=2[SUP]2x[/SUP].y
neden 2[SUP]2x[/SUP] olarak yazdık cunku en kolay yontem bolerek bulma yontemıdır ancak bu yontemıde kullanabılmek ıcın carpanları asal hale getırmelıyız o nedenle 2[SUP]2x[/SUP]=(2.2)[SUP]x[/SUP]
32! sayısının içerisinde kaç tane 2 çarpanı oldugunu su yolla buluruz

32/2=16
16/2=8
8/2=4
4/2=2
2/2=1

sonuç olarak sonuna kadar yanı bolunemez olana kadar boler ve cıkan sonuçları toplarız
16+8+4+2+1=31

32!=2[SUP]2x[/SUP].y
denkleminde 2 çarpanı 31 defa varmış buda demek olyorkı
2[SUP]31[/SUP]=2[SUP]2x[/SUP]
yanııııı
31=2x fakkatt dıyorkı x tam sayı burdan tam sayı cıkmaz o zaman 31 tane olan 2 carpanından 1 tanesını y carpanına verırız ve
31-1=30 kalır yanıııı 2x=30 olur x=15 bu x ın en buyuk degerıdır daha buyuk tam sayı alamaz.
ama verdıgın ıslemde yerıne koyarsak kııı verdıgın sonuc 15 aslında x ın kendısı:)

(x/10)+10
(15/10)+10
(3/2)+10
(3+20)/2
23/2 çıkar sonu buda dedıgın sonuc degıldıırrr

hatunlar 2 ve 3 u cozmusler ve dedıklerı gıbı 1. soruda bı sorun olmalı soylekı cozum

32!=2[SUP]2x[/SUP].y
neden 2[SUP]2x[/SUP] olarak yazdık cunku en kolay yontem bolerek bulma yontemıdır ancak bu yontemıde kullanabılmek ıcın carpanları asal hale getırmelıyız o nedenle 2[SUP]2x[/SUP]=(2.2)[SUP]x[/SUP]
32! sayısının içerisinde kaç tane 2 çarpanı oldugunu su yolla buluruz

32/2=16
16/2=8
8/2=4
4/2=2
2/2=1

sonuç olarak sonuna kadar yanı bolunemez olana kadar boler ve cıkan sonuçları toplarız
16+8+4+2+1=31

32!=2[SUP]2x[/SUP].y
denkleminde 2 çarpanı 31 defa varmış buda demek olyorkı
2[SUP]31[/SUP]=2[SUP]2x[/SUP]
yanııııı
31=2x fakkatt dıyorkı x tam sayı burdan tam sayı cıkmaz o zaman 31 tane olan 2 carpanından 1 tanesını y carpanına verırız ve
31-1=30 kalır yanıııı 2x=30 olur x=15 bu x ın en buyuk degerıdır daha buyuk tam sayı alamaz.
ama verdıgın ıslemde yerıne koyarsak kııı verdıgın sonuc 15 aslında x ın kendısı:)

(x/10)+10
(15/10)+10
(3/2)+10
(3+20)/2
23/2 çıkar sonu buda dedıgın sonuc degıldıırrr

Evet soruyu yanlış yazmıştım çünkü :17: (x/3)+10 seklinde olacak yaptığın çözüm doğru kusura bakmayın kizlar benim hatam :50:

Gunaydin hanımlar :10:Hasta oldum ya boğazlarım çok ağrıyor kulaklarım tıkanmış iyi bir nezle oldum anlaşılan yaz gunü :37:

Gunaydin hanımlar :10:Hasta oldum ya boğazlarım çok ağrıyor kulaklarım tıkanmış iyi bir nezle oldum anlaşılan yaz gunü :37:

geçmiş olsun canım
bende dün aynısı oldum
büyük oğlan terledi hastalandı
evde herkese bulaştırdı

Deneme coZdum genel yetenek 44 net genel kültür 37 net toplam 81 net çıktı daha hic 90 i göremedim ya :84::84:testlere geri doneyim daha çok çalısmam lazım :35:

Bu belirsizlik beni çıldırtacak şimdi deneme çözdüm pegem 1 Genel Yetenek ; 42 - Genel Kültür ; 41,75 toplam ; 83,75 net çıktı ....

Neden Dershane denemelerinde böyle yapıyorum yerlerde sürünüyorum çıldıracağım galiba pegem 1 çok basitti ondan böyle net çıkardım kızlar bana yardım edin akıl verin delireceğim:18::18:

Ben bu hafta farklı bir yöntem deneyeceğim bu hafta hiç deneme çözmeyeceğim ve her güne bir ders. Bugün sadece mat. çalışıyorum konu tekrarları ve bol bol soru akşama kadar hep böyle olucak başka ders çalışmayacağım. Yarın tüm gün türkçe, çarş. tarih, prş. coğ. cuma vat. bütün eksikliklerimi bu hafta bitireceğim ve bol bol soru çözeceğim ve her dersin gününde hangi derse çalışıyorsam o dersin denemesi sadece. Bu hafta böyle geçicek bütün eksikliklerm btince cumartesi bir güzel deneme çözicem bakalım işe yarayacak mı :)))

Deneme coZdum genel yetenek 44 net genel kültür 37 net toplam 81 net çıktı daha hic 90 i göremedim ya :84::84:testlere geri doneyim daha çok çalısmam lazım :35:

okyanuş çözdüğün denemeler çok mu zor acaba
bazen öyle saçma denemeler oluyor ki anlatamam
bugün ben deneme çözdüm
bir soru vardı
hareket ordusu nun selanikten istanbula geliş nedeni
1 - 31 olayını bastırmak
2-abdülhamiti taht tan indirmek
3-anzavur olayını bastırmak

cevap sadece 1
ben 1-2 demiştim

ihtiyac soru bankası konular ilerledikçe ne soru hazırlayacağını şaşmış.
kafa karıştırmak için
aslında iyi beyin jimnastiği yaptırıyor
ama ben atladım 1 -2 diye
çünkü hareket ordusu geldi 31 mart olayını bastırdı ve abdülhamiti isyan ı desteklediği düşüncesi ile tahttan indirdiiiii
ben elimdeki soru bankalarından
30 türkçe
20 mat
30 tarih
18 coğrafya
12 vatandaşlık
çözerek kendimi deneme yapıyorum

bir kitabı bırakıp diğerini alıyorum
kendim hazırlıyorum denememi..;)

Son düzenleme:
okyanuş çözdüğün denemeler çok mu zor acaba
bazen öyle saçma denemeler oluyor ki anlatamam
bugün ben deneme çözdüm
bir soru vardı
hareket ordusu nun selanikten istanbula geliş nedeni
1 - 31 olayını bastırmak
2-abdülhamiti taht tan indirmek
3-anzavur olayını bastırmak

cevap sadece 1
ben 1-2 demiştim

ihtiyac soru bankası konular ilerledikçe ne soru hazırlayacağını şaşmış.
kafa karıştırmak için
aslında iyi beyin jimnastiği yaptırıyor
ama ben atladım 1 -2 diye
çünkü hareket ordusu geldi 31 mart olayını bastırdı ve abdülhamiti isyan ı desteklediği düşüncesi ile tahttan indirdiiiii
ben elimdeki soru bankalarından
30 türkçe
20 mat
30 tarih
18 coğrafya
12 vatandaşlık
çözerek kendimi deneme yapıyorum

bir kitabı bırakıp diğerini alıyorum
kendim hazırlıyorum denememi..;)

hamtiin tahtan indirilmesi sonuç olucak

gençler nasıl gidiyor
ben 80in üstüne çıkamadım henüz. bi kaç kez 80 yaptım. genelde 75 üstüyüm
okadar emek verdim çok üzülüyorum walla.
hakkımızda hayırlısı

Kızlar birşey sorucam
$13082012230.webp$13082012231.webp

Şimdi soruyu ve kitaptaptaki çözümlü cevabı yükledim ama çözümünü ben anlamadım payda kısmını 2 olarak almış neden öyle almış bana yardımcı olabilirmisiniz ?

mrb :)
pay:4
sonuç:2 olduğuna göre, demek ki 4ün bir sayıya bölümünden 2 çıkacakmış..

4/2=2 gibi düşünüyoruz.. :34:

mrb cnm...
ayy o kadar basitmiydi anlatmışda anlatmış bişey anlamadım yada sabahtır beri mat. la uğraşıyorum da ondan kafam basmadı heralde
çok tşk ederim ne kadar baist bir yerde takılmış olduğumu gösterdin cnm mat. iyi olmayınca böyle oluyor sanırım :)

mrb cnm...
ayy o kadar basitmiydi anlatmışda anlatmış bişey anlamadım yada sabahtır beri mat. la uğraşıyorum da ondan kafam basmadı heralde
çok tşk ederim ne kadar baist bir yerde takılmış olduğumu gösterdin cnm mat. iyi olmayınca böyle oluyor sanırım :)

evet kafanın karışması doğal artık..devmlı çalışınca öyle oluyor :27:
benmde iyi değil..hatta yok bile denileblr..bazı noktaları anlıyorum işte :9:

kolay gelsn :3:

gençler nasıl gidiyor
ben 80in üstüne çıkamadım henüz. bi kaç kez 80 yaptım. genelde 75 üstüyüm
okadar emek verdim çok üzülüyorum walla.
hakkımızda hayırlısı

Benimde durumum ümitsiz vaka
ne zaman şöyle netlerde 90-95 hatta 100 görücez çok merak ediyorum
belkide hiç göremeyeceğiz ne kötü iyice karamsarım bugünlerde :(((
sınav bitsin tatile çıkmak istiyorum çok sıkıldım

Back
X