2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

kızlar ben geldim
naptınız diye bakmaya geldim mutfakta poşetler duruyo yerleştirip geliyorum bol bol soru çözelim

guiett çarşıyı pazarı taşıdın kız eve bende bugün noktalama çalıştım her testten illa 2 yanlışım çıkıo sinir oldum kociş mozaik pasta istiyormuş ona pasta yapıcam şimdi yrm saate gelirim ben kızlar gitmeden size soru yazayım canınız sıkılmasın ben yokken

soru :1

bir satıcı elindeki malın 2/5 ni %40 karla , kalanınını isa %30 zararla satmıştır.Buna göre malın tamamının satısındn %kaç zarar etmiştir?

soru:2

%20 zararla satılan bir mala satış fiyatının yüzde kaçı kadar zam yapılmalı ki %28 kar edilsin?

soru 3:

bir sütçü litresini 80 kuruştan aldığı sütü sulandırarak sulandırılmış sütün listesini 120 kuruştan satılıyor.sütçü suya para ödemediğine ve bu satıştan %80 kar ettiğine göre sulu sütteki su miktarı süt miktarının %kaçıdır?

merhaba bende cok gecte olsa kpssye hazırlanmaya karar verdım..

ocak 24 gibi baslamaya dusunuyorum cunku suan evımden çok çok uzaklardayım .. kpss ile ilgili sitelerde nasıl evde en verımlı calısılır vs bunun gibi insana azimleten güzel yazılar okudum not ettim :) neyseki cocugum yok evli olmak bile bu calısma temposuna engel maalesef..

insallah herkes emeklerının karsılıgını alır.. basarılar dilerim..

içimdeki hırs azim umarım çalısma tempom boyunca benı yarı yolda bırakmaz

bende geldım kpss ye gırecegm ama hc bır bılgım yok cok mu zor

şimdiden tırsmak olmasın lütfen.. kpss ile ilgili kitaplarını aldın mı?

benim aldıklarım ilk ihtiyacla basladım,sonra data,yargı ile konuları ele alıcam..ssoru bankaları olarakta ne kadar nerde ne kitap varsa,netten lınkler olarak hepsını indirip cözmeye calıscam..

planımı yaptım sanada verıyorum umarım yardımcı olurum..

gy-gk;
1.gün: mat,tarıh
2.gün:mat-turkce
3.gun:mat –coğrfya
4.gun: tarıh-turkce
5.gun:mat-tarıh-vatandaslık
6.gun:mat,turkce,coğrafya

alandan girmeyecegım ben düz memurluk dusunuyorum bu saatten sonra özellıkle.. ama bi yandanda acaba alan derstemi çalıssam acaba yetıstırebılırmıyım dıye dusunmuyor değilim sahsen..

birde hangi dersten zorlanıyorsan o dersın uzerıne gitmelisin,,

umarım bu bilgiler işini gorur

yemek yaptım yedim oturdum artık soru çözebilirim.herkeste iş için pzt sendromu olur bana göreyse pzt günü pazar sendromu oluyo

kızlar hoşgeldiniz elbirliğiyle bitircez inşallah kpss yi
okyonus sorularına bakıyorum şimdi tatlım

2. soruyu da %60 buldum
ben yüzdelere gelmedim atıyorum bol keseden

afiyet olsun canımmm 3. soruya bak bakalım bide ilk soruya 2. soruyu sedullu çözdübende pasta yaptım kocişe yemek var dünden ama daha gelmedi mesaide gece eğitimi varmış açlıktan ölcem

birinci soru 10 değil 2. soru doğru cnm anlatırmısınhoşgeldin bu arada hangi konudasın

fiyatına 100 lira dedim
%20 zararla satıyorsa 80 liradır.
sonra buna bi zam yapsın ki kar %28 olsun

onun denklemi de şu : 80+80.x/100=128
burdan x=60 çıkar

canım birinci soru %2 mi :44:

3.soruyuda %20 buldum :44:

Son düzenleme:
evet kızlar cevap 2 doğruçözümü anlatın bakalım çözemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…