• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

merhaba kızlar,

ben bu kpss hakkında bilgi almak istiyorum pek bir bilgim yok ya.

aöf 2 sınıf öğrencisiyim,nasıl olucak nelere çalışmalıyım ,puan kaç gördüğünüz gibi hiç bilgim yok bu konuda

bana yardım edebilir misiniz?

kısaca şöle belirtiyim canım :68:
iibf mezunları(4 yıllıklar) cts sabah gk gy ve ing pzr sabah ve öğlen de alan sınavlarına girince (iktisat,maliye,çeko,istatistik vb) a grubu olmuş oluyor.a grubuda müfettiş yrd,iç kontrol uzman yrd vb olmuş oluyor.bunlar genelde denetçi statüsü olduğu için türkiyenin heryerine denetime gitme ihtimalin yüksek.tabi şartlarıda şu kpss puan tründen(bakanlıklar kpssp4-kpssp120) taban 80 puan almalarını şart koşar ve kurum kendi içindede sınav yapar hem yazılı hem sözlü ordan geçilirse işe başlanır.
b grubu içinde sadce gk gy girip kpss3 türünden alman gerekicek önlisanstaki gbi.burdada bakanlık ve tbmm hariç bütün kurumlarda çalışabiliyosun.sıralam şöledir memur-vhki-bilgisayar işletmeni.tercih sana kalmış oluyor burda :34:
4001 nitelik kodu bütün 4 yıllık mezunları içine alır ama mesela işletme nitelik kodu 4431dir bu kodu bulunan yerlerden tercih yaparsan puan daha düşüktür.

kendimden örnek veriyim son atamalarda ist ptt 98 puanla 4001 nitelik koduyla aldı.ama benim nitelik kodum 4421 ist 79-85 arası almış :34:

uzun oldu biraz ama :26::77:

merhaba kızlar,

ben bu kpss hakkında bilgi almak istiyorum pek bir bilgim yok ya.

aöf 2 sınıf öğrencisiyim,nasıl olucak nelere çalışmalıyım ,puan kaç gördüğünüz gibi hiç bilgim yok bu konuda

bana yardım edebilir misiniz?

canım 1 sayfa önce detaylı anlatmıştık atladın sanırım :21:
senin ekleyebileceğim tek bişey var oda kpss puanları 2 sene geçerli oluyor.yani 2011-2012 döneminde 3.sınıf olacaksan bi faydası var.yada önlisans okuyorsan 2012 eylül ayında olacak sınavın sınav sonuçlarından sonra tercih dönemi başlıcak puanına göre tercih yapıcaksın :34:
şöyle imkanında var tam detaylı bilmiyorum.2012 ortaöğretim kpss sınavına girip atanabilir.diplomanı aldığın zmanda maaşına zam alabilrsin.bi ark lisans okurken önlisans mezunuydu ve önlisans sınavına girdi atandı:34:

Evet coğ. konularını dün akşam itibariyle bitirmiş bulunmaktayım fazla çabuk bitti ama olsun zaten bende biraz ara vericem çünkü izne ayrılıcam cuma günü ve gezmekten hiç bakamam derslere :52::52::52:

Evet coğ. konularını dün akşam itibariyle bitirmiş bulunmaktayım fazla çabuk bitti ama olsun zaten bende biraz ara vericem çünkü izne ayrılıcam cuma günü ve gezmekten hiç bakamam derslere :52::52::52:

:46::46::46: coğ çabuk bitiyo ya :51:
işte en çok hakettiğin tatil bu oldu canım hem çalıştın hem derslerinle ilgilendin :46::46::46::46:

bence bu sözünü "gidelimde alışveriş yapalım dimi amaaa" diyerek bitirmen gerekiyodu :52::52:

canım 1 sayfa önce detaylı anlatmıştık atladın sanırım :21:
senin ekleyebileceğim tek bişey var oda kpss puanları 2 sene geçerli oluyor.yani 2011-2012 döneminde 3.sınıf olacaksan bi faydası var.yada önlisans okuyorsan 2012 eylül ayında olacak sınavın sınav sonuçlarından sonra tercih dönemi başlıcak puanına göre tercih yapıcaksın :34:
şöyle imkanında var tam detaylı bilmiyorum.2012 ortaöğretim kpss sınavına girip atanabilir.diplomanı aldığın zmanda maaşına zam alabilrsin.bi ark lisans okurken önlisans mezunuydu ve önlisans sınavına girdi atandı:34:

ben sayfalara döneyim bakayım canım saol..

2 deyim bu sene 4 yıllık kamu yönetimi bölümünü okuyorum ben canım..

2012 eylül ayında olucaksa sınav o zaman tercih dönemi 2012/2013 olucak dimi ben yanlış anlamadım.
kafam çorba oldu:)

ben sayfalara döneyim bakayım canım saol..

2 deyim bu sene 4 yıllık kamu yönetimi bölümünü okuyorum ben canım..

2012 eylül ayında olucaksa sınav o zaman tercih dönemi 2012/2013 olucak dimi ben yanlış anlamadım.
kafam çorba oldu:)

yılda 4 defa tercih dönemi oluyo.eğer kabul edilirse eylül sınavından sonra kasımda atamalar oluyo tercih hakkı varmı bilmiyorum onu :26:

Merhaba arkadaşlar, Kpss öğretmenlik için çalışanlara şunu söylemek isterim.
ara sınıflarda girdiğiniz kpss puanı geçersiz!
yani 3. sınıftasınız ve sınava girip iyi puan aldınız. 4. sınıf bitince o puanla tercih YAPAMIYORSUNUZ. Ya son sınıfta girmeniz lazım ya da mezun olduktan sonra. Haberiniz olsun...

hadi ya :26:
aslında çok iyi anlıyorum seni bende ünv için marmara bölgesinin en medeniyetsiz yerinde tam 5 sene geçirdim :43::43:

Orası yine marmara böl. sınırları içinde burası doğu anadolunun en yüksek yeri yazı ayrı dert,kışı ayrı dert, yaşadığın yer ayrı dert... Evin balkonuna bile çıktığında etrafta tezekten oluşmuş sıradağlaı görebiliyorsun bu en basiti sadece :52::52:

yılda 4 defa tercih dönemi oluyo.eğer kabul edilirse eylül sınavından sonra kasımda atamalar oluyo tercih hakkı varmı bilmiyorum onu :26:

hımm saol canım..ben biraz daha araştırıyım

6 kitaptan oluşan bu sette;

1.KPSS Türkçe,
2.KPSS Matematik
3.KPSS Geometri,
4.KPSS Tarih,
5.KPSS Coğrafya,
6.KPSS Vatandaşlık
kitapları yer almaktadır.

bu derslerden sorumluyum sanırım...araştrmamda bunu buldum:)

10-11 eylül sınavdan sonra bende başlıcam çalışmaya.çok heyecanlıyım ya..

Merhaba arkadaşlar, Kpss öğretmenlik için çalışanlara şunu söylemek isterim.
ara sınıflarda girdiğiniz kpss puanı geçersiz!
yani 3. sınıftasınız ve sınava girip iyi puan aldınız. 4. sınıf bitince o puanla tercih YAPAMIYORSUNUZ. Ya son sınıfta girmeniz lazım ya da mezun olduktan sonra. Haberiniz olsun...

mezun olmak gerekiyor o zaman yani...ayy şu ünv.bi bi,tirsemm..bende böle şeylerden geçsem.....

çalışıyorum özel sektörde ama daha ii yerlere gelmek istiyorum..

Orası yine marmara böl. sınırları içinde burası doğu anadolunun en yüksek yeri yazı ayrı dert,kışı ayrı dert, yaşadığın yer ayrı dert... Evin balkonuna bile çıktığında etrafta tezekten oluşmuş sıradağlaı görebiliyorsun bu en basiti sadece :52::52:

hadi ya :26: ay canım allah kolaylık versin gel bi an önce o zaman bu taraflara :10:

hımm saol canım..ben biraz daha araştırıyım

6 kitaptan oluşan bu sette;

1.KPSS Türkçe,
2.KPSS Matematik
3.KPSS Geometri,
4.KPSS Tarih,
5.KPSS Coğrafya,
6.KPSS Vatandaşlık
kitapları yer almaktadır.

bu derslerden sorumluyum sanırım...araştrmamda bunu buldum:)

10-11 eylül sınavdan sonra bende başlıcam çalışmaya.çok heyecanlıyım ya..

evet canım bunlardan sorumlusun :21:
niye heyecanlanıyon canım ya tükiyenin kanunu gibi bişey bu sınavlar :52: sınav bitmiyo hayatın boyu :21:

hadi ya :26: ay canım allah kolaylık versin gel bi an önce o zaman bu taraflara :10:

evet canım bunlardan sorumlusun :21:
niye heyecanlanıyon canım ya tükiyenin kanunu gibi bişey bu sınavlar :52: sınav bitmiyo hayatın boyu :21:

uzun zaman sonra össden sonra buna girmek ayrı birstres,heyecan :))

çalışmak istiyorum soruları inceledim çokda zor gelmedi sözeller.bi korkuttuğum mat,geometri ondada kursa yazılırım

uzun zaman sonra össden sonra buna girmek ayrı birstres,heyecan :))

çalışmak istiyorum soruları inceledim çokda zor gelmedi sözeller.bi korkuttuğum mat,geometri ondada kursa yazılırım

seninde mat geo sorunun var demekki :26:
genelde tarih zor geliyo bize of of :53:

Back