arkadaşlar merhaba öncelikle sayfanın çok güzel olduğunu söylemek istiyorum ben lise mezunuyum yaşadığım bir olayla kpss ye girmeye kara verdim bana lütfen yardımcı olun hiç anlamıyorum bu sınavdan şimdi ben lise mezunuyum neye hazırlancam a b gurubundan bahsediyo arkadaşlar ne demek bunlar lise mezunu hangi guruptan girergirip deneyimli olan arkadaşlar nasıl çalışmalıyım bana yardımcı olun
Herşeyden önce kararlı olman güzel.KPSS'ye hazırlanmak için uzun bir süreç gereklidir.Sen canım lise mezunu olduğun için B grubu olarak sınava girmelisin ( 2012 Eylül ayında yapılacak olan sınav ).Konularda Türkçe -Matematik-Geometri-Çoğrafya -Tarih-Vatandaşlık ve biraz güncel konulara hakim olman gerekiyor.Zaten GY-GK kiraplarının içinde hepsi mevcuttur.Şimdiden başarılar dilerim.
slm kızlar bende kamu yönetimi mezunuyum b grubundan gırıcem ama evde çalışarak
modüler set almıştım onunla hazırlanıcam...
ben de evde kendim hazırlanıcam canım bende de modüler set var femin sen hangi yayını kullanıcaksın.İnşallah başarılı oluruz ama benim yüksek puan almam gerekiyor bu sınavdan:)
ben bu sene kpss ye hazırlandım kamu yönetimi mezunuyum a grbuna hzırlandım malesef çok zordu hüsran.. alacağım puanlarla bir yere yerleşemem 2012 tekrar hazırlanıp dersaneye gidicem genel olarak alan gurubu için 2 senede anca olur diyolar bakalım hayırlısı.. alan grubuna hazırlanacak arkadşlar 2 seneyi gözden çıkarın diyorum..
Canım dediğinde çok haklısın ama 2 senede çok uzun bir süre insanı yıpratmazmı? Ben şimdiden çalışmaya başladım aslında kurs desteği almak şart ama ben çalışıyorum ve kursa gitmeye zamanım yok.Bakalım hakkımızda hayırlısı artık.
bende kursa gittim 6 ay hazırlandım işi bıraktım ama düşün 7 çeşit hukuk , muhasebe, maliye, iktisat ( en zor olanı) ve genel kültür yetenek.. önce öğrenmen sindirmen sonra bol bol tekrar etmen lazım formül bu bol tekrar, konuları su gibi bileceksin.. ben işe başladım tekrar dersaneye gidicem ama şimdiden başladım çalışmaya bide bunun kamuyönetimi ,işletme, uluslararası ,ilişkiler istatistik ve ingilicesi var..yani akıl işi değil aslında ..sınavdan sonra yine tekrar etmen lazım bildiklerini unutmamalısın çünkü kurum sınavları var kurum sınavınıda geçersen mülakat .. bu ne yaa devlete başbakanmı olacaz..
öncelikle sınava hazırlanan herkese başarılar diliyorum benim bir iki sorum olacak amacım uzmanlıkları kazanmak ama 2012 de b kadrolarına yönelik sınav yapılıyor diye biliyorum anlamadığım b kadrolarına gk-gy puanıyla atanılıyorsa temmuzda niye iktisat maliye gibi derslerle ilgili sınava griyoruz yani demem o ki ben 2012de sınava girip uzmanlıklara ilgili puan türüyle atanabilirmiyim?
ayrıca memur olarak atanan birisinin daha sonra kpssyi kurum sınavını kazanıp uzman olmasının önünde bir engel varmı?
canım a grubu sınavında aldığın puan türünden hem uzmanlık alanlarına hemde b grubu alanlarına puan türüne göre tercih yapabilirsin.
kızlar ben ing. öğretmeni olmak istiyorm b grubuym dimi... yüz kere sorm ama...bide başvuruları ne zaman yapılacak? eğitim bilimlerine ayrı mı başvurucam? bilen biri varsa cevplarsa minettar olurum
çok çok teşekkür ederim...ben seni aydınlatayım sen hem genel kültür genel yetek sınavına (cumartesi sabah) hemde eğitim bilimleri sınavına ( cumartesi öğleden sonra ) gireceksin .. basvurulara dahaa çookkk var seneye temmuzda sınav nisanda felan başvurular oluyor .. sen iki oturuma başvruyorsun sabah ve öğleden sonra ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?