canım bugüne kadar hiç araba kullanmadım, hiçbişey bilmediğimden gözümde büyüdü konular yaa :18:cnm ehliyet sınavına bende geçen ay girdim. sadece çıkmş soruları ezberle.. son 5 yılın çıkmş sorularını ezberlersen kazanrsn. ben tek bi kere açp okumadm kitabı. sadece cevpları ezberledm. aynıları geliyo..
ben kendimce çok güzl ilerliyorum. kasıma kadar tüm konuşarı okumş çalışmış olcm kabataslak olarak... sonra kendimi testlere vericm. şimdiden mat ve türkçe kabataslak bitti. tarihten de 2 ünite bitti.(tarihe ayrıntılı not alark çalışıyorm konulara dönüp bakmıcm daha)
mat zaten önce alt yapısını formülleri mantığını kavrayıp gerisi bol bol soru çeşidi görmekle çözmekle alakalı.. alt yapı kısmını bitrdim.
türkçede zaten ilkokldan beri gördüğümz şeyler.. kuralları biliyoruz iş sadece farklı soru tipleri görmek vs...
yani kabataslak olarak tüm konuları bilip alt yapılarını öğrenmek ve sonra kendini teste vermek benm planım..şimdiye kadar da güzl gitti...
kızlar eğitim bilimleri genel yetenek genel kültür bölmleri var ya.. bunlarn katsayıları varmı? yani tm öğrencisinin tm ana alanıdır. bizmde eğitim bilimlerimi öyle? puanımıza en çok etki etcek olan hangisi?
birde ing öğretmenliği için ortalama kaç net ypmam lazm bilen varmı?
tatlım katsayılar hakkında bi bilgim yok ama ben dün kaç nete kaç puan gelir diye hesaplamalar yapıyodum. genel yetenek puanı çok etkiliyodu. doğru sayısını 1 aşağı indirsem puan 1 puan aşağı iniyodu. genel kültürden doğru yanlışları değiştirerek hesaplamalar yaptım, puanda pek bi değişiklik olmadı. virgüller oynuyodu sadece.
tabii bölüme göre de değişiyo. mesela ben sınıf öğretmenliğinde okuyorum. bölüm kısmına sınıf öğretmenliği yazıp puanı hesapladım.
istersen, şu adresten bakabilirsin
KPSS PUANI HESAPLAMA (LİSANS), KPSS3 Puan Hesaplama, KPSS10 Puan Hesaplama (hesabı)
kızlar eğitim bilimleri genel yetenek genel kültür bölmleri var ya.. bunlarn katsayıları varmı? yani tm öğrencisinin tm ana alanıdır. bizmde eğitim bilimlerimi öyle? puanımıza en çok etki etcek olan hangisi?
birde ing öğretmenliği için ortalama kaç net ypmam lazm bilen varmı?
genel kültür genek yetenek katsayısı 0.3 eğitim katsayısı 0.4 yanı eğitim daha fazla etki ediyor.
yani kızlar eğitimi iyice bi halletmemiz gerekiyo
elifçim sen ne zaman eğitime çalışmaya başlıcaksın canım
ben kasım gibi başlamayı düşünüyorm o zamana kadar genel yetenek ve kültürü halletmeye çalışıcm yoğn olrk cnm. sizler başladınızmı?
canım ben gelişim psikolojisiyle başladım. yarısı bitti
her ay 1 kitap bitirebilirsem inş şubat gibi eğitim bilimlerini bitirsem, ondan sonra genel kültüre başlıcam
benm planımda şubata kadar hepsini bitrmek bklm.. coğr.vatandaşlık ve geometri kaldı. eğitim bilmleride sonra, nolck bklm.. çok korkuyorm ya... ama asıl olay ocaktn sonra başlıck sanrm.. şuan sallanma dönemleri birz bnm için
canım ben eğitim bilimlerini ihtiyaçtan çalışıyorum, bi kere başladın mı çok eğlenceli gidiyo
bi de netten video indirdim, arada onları izliyorum
benim asıl korkum vatandaşlık, anayasa fln :18:
Slm kızlar, 2012 eğitim bilimleri forumu açılmış bakıyorumben eğitim bilimlerini bir kez bitirdim, şimdi tekrarını yapıyorum.Eğitim bilimlerinden hiç temelim yoktu, birkez bitirmeme rağmen çok yüzelsel kavramları hatırlıyorum, yani demek istediğim eğitim temeliniz yoksa eğitimden başlayın şimdi tarihe başladım, tarihten bir konu ilerlerken bir konuda eğitim bilimlerinden tekrar ediyorum, tekrarlar daha kolay oluyor tabiki... Kitap eksiğiniz varsa ve 2011 yayınları için para vermek istemiyorsanız, feyste çok güzel kitap paylaşımları var, isim vermem yasak sanırım :44: yeni yayın alınacaksa 2012 için basılmışları almak benim için daha mantıklı Ders videoları var dersanelerin, indirilebiliyorda kesinlikle izleyin, çok daha kolay oluyor konuyu öğrenmesi... Benim kardeşim kpssden iki yıl önce 94 alarak atandı, şimdi okulum bitiyor sıra bende Onun deneyimlerinden yararlanıyorum açıkçası...Yani ben yazın başlamayı hiç düşünmemiştim o temelin yok başlamak zorundasın dedi, iyikide başlamışım diyorum...Sorularınız olursa ben çok sık bu forumdayım...İyigeceler herkese
1.5 ay gibi bir sürede bitti canım ama dediğim gibi eğitim temelim olmadığı için, sadece konuyu okudum, testini çözdüm bu şekilde hızlı ilerledim...yani 1-1,5 haftada bir eğitim dersi bitiyordu, başka ders bakmıyordum tabitatlım bu eğitim bilimlerini toplam ne kadar zamanda bitirdin?
inşallah sen de kardeşin gibi çok iyi bi puan alıcaksın :81:
hepimize iyi çalışmalar kızlar
Destek olman çok güzel sağolasınÖncelikle herkese merhaba arkadaşlar. çok zor bir süreç sizi bekliyor eğitimi kafanızda büyütmeyin yeterki sağlam kaynaktan çalışın zaten göreceksiniz ki eğitimi çalışmak roman okumaktan farksız. Öğrenme psikolojisine öncelik verin çünkü soru sayısı fazla.yeni kavramlara dikkat edin.. kavram kargaşası yazşıyorsanız muhakkak her kavrama bir örnek bulun kafanızda öyle kalsın. tanım ezberlemek malaesef ki işe yaramıyor önemli olan yorum gücü...
ben kpss ye bu sene 4. kez girdim,bu sene değişik olarak yediiklim yayınlarına çalıştım eğitim bilimlerinde kesinlikle yargıya çalışmayın çok gereksişz bilşgiler var,yediiklimin örnekkleri ve soruları çok seçici ve kpss formatına çok uygun ben çok faydasını gördüm açıkçası. Bu sene 85,370 puan aldım darısı başınıza inş.türkçe öğretmeniyim ve atamalarımız çok az, puanlarımız çok yüksek. Seneye düğünüm var umarım bu sene bana da uğurlu gelir de atanırım artık. Dualarınızda bana da yer verirseniz çok sevinirim.
Hepinize çok kolay gelsin.sormak istediğiniz bir şey varsa yayın vss her zaman yardım ederim
hepinize kolay gelsin kızlar,
ben geçen yıl hazırlandım ama istediğim puanı alamadım.
artık bi yıl daha hazırlanıcaz ve evde durmak olmaz işle bi arada yürütmeye çalışıcam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?