hukuk mezunu olmayanların hukuktan biraz net yapabilmesi için önerebileceğiniz kaynaklar var mı kızlar?
Arkadaşlar bi şey sormak istiyorum ben aöf işletme mezunuyum bu sene kpss ye a grubundan girip kendimi denemek istiyorum kazanma umudum pek yok zaten...Yalnız bu sene a grubundna alacağım puan seneye b grubundan alacağım puana etki eder mi?A grubundan aldığım puan b grubundan aldığım puandan tamamen bağımsız olacaktır dimi? b grubundan tercih yaparken a grubundan aldığım notun bir etkisi olmaz ?
kpss de yeterli puanı almış,şimdi kurum veya mülakatlara hazırlanan arkadaşlar,
konular 1 senede yetişiyor mu?
dersane programınız nasıldı(iktisat,hukuk,maliye,muhasebe işleniş sırası ve zamanı)?
ben bu konudan muzdaribim,konuda açtım ama burası daha genel bir platform olduğundan yanıt alırım ümidiyle yazıyorum.
dersanesiz kpss A çok mu zor olur?
Dersanesiz zor çünkü alan konuları derya deniz dersane ise kpss formatında en azından çalışma alanının sınırlarını çiziyor. Hangi konunun önemli olduğunu filan daha kolay anlayabiliyorsun kafana bir şey takıldığında sorabileceğin hocalar oluyor hep etrafında. ben mesela uluslararası ilişkiler mezunuyum kpss A ile ilgili hiç bir şey bilmiyordum desem yerdir sadece 8 ayda ilk defa muhasebe, iktisat, maliye ve hukuk derslerini öğrendim diyebilirim.
peki almor,konulara uzak biri olarak 8 ayda yeterli düzeye ulaşılıyor mu?
bende ekonometri mezunuyum.iktisat neysede,maliye hukuk yok denecek kadar az.
bulunduğum şehirde alan için sadece 2 dersane var.biri zaten berbat,
diğerine 4 ay gidip temelim oluşsun diye muhasebe ve iktisat aldım.malum okulla çok da verimli olmadı ama en azından zemin oluştu diyebilirim.
ön kaydımı yaptım.bu sene gideceğim dersaneye.iktisat,muhasebe ve hukuk hocaları oldukça iyi.maliyeci kötüymüş duyduğuma göre.
açıkçası bu yazı iyi değerlendirmek istiyorum.ağustosa kadar muhasebe iktisatı en baştan tarayıp,birde coğrafya bakayım diyorum.
ağustosta zaten gk gk başlayacak,sene içinde de sadece alan.
bir de...sene içerisinde konuların çokluğundan dolayı seri bir şekilde gidiyor ya?
günü gününe çalışabildin mi?ya da temel eksikliğinden dolayı dersten kopukluk vs oldu mu?
mesele ben 4 aylık süreçte şunu gözlemledim.
artık milletin 2. 3. hazırlanışı olduğu için temeli var,hocalar hızlı geçtiği için sorun olmuyor ama beni çok zorladı açıkçası?
sen neler yaşadın bu konuda?
mezunken mi hazırlandın okulla mı?günde kaç saat çalıştın?hangi konulara ağırlık verdin?denemelerden kaç alıyordun?denemelerle kpss paralel sonuç gösterdi mi?derslere göre ayrı ayrı kaç net yaptın,kaç puan aldın?
kurum sınavına girdin mi?nasıldı?kurum sınavı zor kpss mi??
biliyorum çok sordum: ))
ama bu yoldan geçmiş tecrübeli birinin izlenimlerine,tecrübelerine ve izlediği yola ihtiyacım var
bu süreci benimle paylaşırsan sevinirim
inşallah sende güzel bir kuruma girersin/girmişsindir
not:bir de...artık maliye bakanlığının alım yaptığı gelir uzmanlığı kalktı falan diyorlar.gerçekten kalktı mı uzmanlık?yoksa yeni bir adla mı alım yapacaklar?bilgin var mı acaba?
almor ne zaman sonuçlar belli olucak canım ben kpss ye dair tüm bildiklerimi unuttum napmam lazım gy ve gk den gireceğim 2014 te lisans mezunu olucam ama önlisans sınavına girmek istiyorum yad anapsam diye düşünceler aşamasındayım
inşallah atanırsın canım
Sağol bu arada gizcim güzel dileklerin bakalım ailecek hatta sülalecek buna erkek arkadaşımın ailesi bile dahil mülakattan aldığım puanı bekliyoruzona göre bir kaç hafta içinde çalışacağım kurumun tercihlerini yapacağım artık en geç temmuzun 10 gibi kesin sonuçlar belli olacak.
şeyy ben kulak misarifi oldumda senle gize
öncelikle inş gönlüne göre olur..
bens eni hatırlıyorum. 2013 gelinleri topiğindeyken konuşuyoduk sen hatırlarmısın bilmem
sonra ders çalışcam die pır gittin pır gittin
bölüm neydi senin A grubundanmı terch yaptın
benm kuzenimde A grubundan bi kaç müfettişliğe uzmanlıga başvurdu..
yazılı sınavlarında problem yoktu ama mülakatlarda sıkıntı oluyordu.
vergi müfetişliğini kazandı. sonra daha güzel bi yer oldu ordanda istifa etti
inş bizede atanmak nasip olur
Gizcim lisans mezunu olduğun an artık ön lisanstan giremezsin en son hangi okuldan mezun olduysan o seviyede girmek zorundasın bunu göz önünde bulundur derim. gk-gy halledilir eksiğin varsa dersaneden yardım alırsın olmayacak şey değil. hem 2014 sınavına 1 sene var resmen planlı bir şekilde çalışırsan neden olmasın zaten aldığın puanla direk tercihlerine göre atanılıyor B grubunda her şey sana ve kpssde aldığın puana bağlı. Mülakat olmayan yerden korkmuyorum ben her şey halledilir gibi geliyor bana.
Evet canım yazıyordum ben sizin topikte hatırladım senin ismin Berfindi galiba ama bu sınavlar yüzünden çok vakit ayıramadım o zamanlar zaten 2013 gelini olmak da yalan olmuştu kısmetse 2014 cüyüz.Hatta yarın istemeye gelecekler azcık da onun heyecanı var bir de mülakat Ankara stresi filan yaşadım bu gece açıklansa var ya yarın iki kutlama birden yapıcaz inşallah. Benim bölümüm siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler canım. Umarım hepimiz için hayırlısı olur bir an önce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?