2012 KPSS A grubu buraya :)

arkadaşlar ne yaptınız kurum sınavlarını?
benim maratonda başladı.5 aylığına dersaneye yazıldım.
bu sene gireceğim kpss ye fakat hem kendimi yoklamak hemde iktisat ve muhasebeden temel oluşturmak için.dersaneye yazıldım bu iki dersten.
seneye 4 alan dersini tekrar alacağım.
genel yeteneği bitirdim.
kültür kısmını okul çıkışları kütüphanede çalışacağım.
inşallah hakkımızda hayırlısı olur

:44: :44: :44: :44: :44: :44:

Arkadaşlar bi şey sormak istiyorum ben aöf işletme mezunuyum bu sene kpss ye a grubundan girip kendimi denemek istiyorum kazanma umudum pek yok zaten...Yalnız bu sene a grubundna alacağım puan seneye b grubundan alacağım puana etki eder mi?A grubundan aldığım puan b grubundan aldığım puandan tamamen bağımsız olacaktır dimi? b grubundan tercih yaparken a grubundan aldığım notun bir etkisi olmaz ?

kızlar musadenızle bende bısey sormak ıstıyorum ben bu sene muhendıslıkten mezun olucam kpss bu sene bıze varmı yokmu?muhendıslıklere ıkı senede bır sınav oluyo falan dedıler bılen bırı yazarsa cok mutlu olurum tesekkurler:)

İkisi tamamen farklı hele ki farklı yıllarda girdiğiniz sınavlar birbirinden apayrı.

kpss de yeterli puanı almış,şimdi kurum veya mülakatlara hazırlanan arkadaşlar,
konular 1 senede yetişiyor mu?
dersane programınız nasıldı(iktisat,hukuk,maliye,muhasebe işleniş sırası ve zamanı)?
ben bu konudan muzdaribim,konuda açtım ama burası daha genel bir platform olduğundan yanıt alırım ümidiyle yazıyorum.
dersanesiz kpss A çok mu zor olur?

Dersanesiz zor çünkü alan konuları derya deniz dersane ise kpss formatında en azından çalışma alanının sınırlarını çiziyor. Hangi konunun önemli olduğunu filan daha kolay anlayabiliyorsun kafana bir şey takıldığında sorabileceğin hocalar oluyor hep etrafında. ben mesela uluslararası ilişkiler mezunuyum kpss A ile ilgili hiç bir şey bilmiyordum desem yerdir sadece 8 ayda ilk defa muhasebe, iktisat, maliye ve hukuk derslerini öğrendim diyebilirim.

peki almor,konulara uzak biri olarak 8 ayda yeterli düzeye ulaşılıyor mu?
bende ekonometri mezunuyum.iktisat neysede,maliye hukuk yok denecek kadar az.
bulunduğum şehirde alan için sadece 2 dersane var.biri zaten berbat,
diğerine 4 ay gidip temelim oluşsun diye muhasebe ve iktisat aldım.malum okulla çok da verimli olmadı ama en azından zemin oluştu diyebilirim.
ön kaydımı yaptım.bu sene gideceğim dersaneye.iktisat,muhasebe ve hukuk hocaları oldukça iyi.maliyeci kötüymüş duyduğuma göre.
açıkçası bu yazı iyi değerlendirmek istiyorum.ağustosa kadar muhasebe iktisatı en baştan tarayıp,birde coğrafya bakayım diyorum.
ağustosta zaten gk gk başlayacak,sene içinde de sadece alan.
bir de...sene içerisinde konuların çokluğundan dolayı seri bir şekilde gidiyor ya?
günü gününe çalışabildin mi?ya da temel eksikliğinden dolayı dersten kopukluk vs oldu mu?
mesele ben 4 aylık süreçte şunu gözlemledim.
artık milletin 2. 3. hazırlanışı olduğu için temeli var,hocalar hızlı geçtiği için sorun olmuyor ama beni çok zorladı açıkçası?
sen neler yaşadın bu konuda?
mezunken mi hazırlandın okulla mı?günde kaç saat çalıştın?hangi konulara ağırlık verdin?denemelerden kaç alıyordun?denemelerle kpss paralel sonuç gösterdi mi?derslere göre ayrı ayrı kaç net yaptın,kaç puan aldın?
kurum sınavına girdin mi?nasıldı?kurum sınavı zor kpss mi??
biliyorum çok sordum: ))
ama bu yoldan geçmiş tecrübeli birinin izlenimlerine,tecrübelerine ve izlediği yola ihtiyacım var
bu süreci benimle paylaşırsan sevinirim
inşallah sende güzel bir kuruma girersin/girmişsindir
not:bir de...artık maliye bakanlığının alım yaptığı gelir uzmanlığı kalktı falan diyorlar.gerçekten kalktı mı uzmanlık?yoksa yeni bir adla mı alım yapacaklar?bilgin var mı acaba?

Hiç kopukluk ve hayal kırıklığı filan yaşayıp ümitsizliğe kapılmadım ilk başta elbette daha önceden hazırlananlar benden daha çok şey bilenler hocaların her sorusuna hemen atlayan tipler vardı ama kpss sonucunda 28 kişilik sınıfta sanırım 2. ya da 3. en yüksek puanı alan bendim p40 ve p49'da 80-86 arasında puanlarımın bir çoğu ve bu benim ilk kez girişimdi sıfır temelle 8-9 ayın ürünü oldu . Bir de benim gk- gy puanım düşük biraz ona fazla ağırlık veremedim alan derslerinden dolayı ondan biraz da düşük geldi puanım yoksa benim 89-90 alan arkadaşlarımla alan netlerim hemen hemen aynıydı hatta bazı derslerde onlardan daha çok netim vardır ama gk-gy de önemli yaban atma sakın . Ben ondan dersaneye gitmedim evde kendim hallederim dedim ama orta karar oldu o. yalnız sana şunu söyliyim kpssA gerçekten deli işi bir ton konu var çok tekrar yapmak lazım bir iki kere ben bütün konuları bitirdim artık rahatım sırf test çözerim bunun üzerine demekle olmuyor ben 2011 yılında mezun oldum ekim ayında dersaneye başlamıştım 2012 mayıs-haziran gibi bitti temmuzda kpss ondan sonra eylül ekim gibi kurum sınavları başladı ben de tekrardan ders çalışmaya başladım temmuzdan sonra 1-2 aylık ara vermiştim. Bazı özel sebeplerden dolayı her sınava da başvuramıyorum sadece bulunduğum ili tercih edebileceğim sınavları bekledim hep ve ilk olarak Guy sınavı açıldı deli gibi çalıştım sınavım da çok iyi geçti 85 aldım kurumdan ama mülakatta elediler .Ondan bir hafta sonra Mali hizmetler uzman yardımcılığı sınavına girdim bundan da tercih yapılıyor istediğimiz yeri seçebiliyoruz umutsuzca girmiştim ama çok şükür ondan da 83 aldım geçen pazartesi de mülakata girdim hatta bugün ya da en geç pazartesi mülakat puanımız da açıklanacak inşallah kazanırım da bu kpss A defterini kapatırım. Çok yıpratıcı ve sinir bozucu bir süreç düşünsene iki senedir sanki yarın final sınavın varmış gibi çalışıyorsun ama sonucunda girip girmeyeceğin belli değil mülakat çok feci yazılıyı kazanıp elenmek her şeye sıfırdan başlamak çok yorucu. Şimdiki aklım olsaydı gk-gy den kursa giderdim güzel bir puan alıp geçen kasım ayında atanırdım mis gibi hem çalıştığım kurumu da ili de seçerdim mülakat stresiyle filan da uğraşmazdım. Zaten Guyun filan düz memurluktan pek farkı yok adı uzmanlık sadece.

Kurum sınavından ziyade ösymnin yaptığı sınavlar zor kurumların kendi sınavları daha kolay .Mesela eskiden vergi müfettiş yardımcılığı sınavı klasikti şimdi artık ösym yapacak ve teste döndü ne sorulur bilinmez. Guy da gelir idaresi test 100 tane soru hazırlıyor genelde kolay sorular ama çeldirici ve bazen nerden sormuşlar bunu hiçbir kitapta notta okumadım dediğin tarzdan soruları oluyor ama genel itibariyle zorlayıcı bir sınav değil. Sen sanırım evlisin bunu da göz önünde bulundur özellikle maliye bakanlığının yaptığı sınavlar da 5 yıl atandığın yerden hiç bir yere kımıldayamıyorsun anca eşini de memur ve desenden daha üst düzeyde bir memur olması lazım başka ile tayin isteyebilmen için.
Benim de mesela bu ara evlilik durumları var bu yüzden rotasyonu olan ve ili seçemeyeceğim kurumların sınavlarına puanlarım yettiği halde başvuramıyorum kpssA nın bu yönü de var gelir uzmanığıl il il açıyor ama hangi ili ne zaman açacağı belli değil. Sen yine de ne olur ne olmaz B grubunda çok yüksek almaya bak o cebinde olsun benim en büyük eksiğim ve sıkıntım o şu anda A grubunda bir yere girmezsem B'den giremem biraz zor gibi.
Son olarak da kurumların yazılı sınavlarını hiç dert etme kısmet olur da girersen yazılı sınavın çok da önemli olmadığını mühim olanın mülakat olduğunu çok iyi anlayacaksın. Benim bir arkadaşımın mesela kpss puanları 85-90 arası hep yaklaşık 10 tane kurumun yazılı sınavına girmiştir 2012 eylülden 2013 mart ayına kadar hepsinin de hemen hemen kazandı ama mülakatlarda elendi çok şükür en sonunda şu an maliye bakanlığında girilebilecek en üst merkezi bir uzmanlık kadrosonu kazandı. Bizim dersanede de sınıfımızda 28 kişi vardı şu ana kadar 2 kişi vergi müfettiş yardımcısı bir kişi de guy oldu ben ve benim gibi 4-5 arkadaşım da daha sınavlara giriyoruz yazılıları kazanıyor hatta mülakatta karşılaşıyoruz filan . Bakalım biter inşallah bu çile.

almor ne zaman sonuçlar belli olucak canım ben kpss ye dair tüm bildiklerimi unuttum napmam lazım gy ve gk den gireceğim 2014 te lisans mezunu olucam ama önlisans sınavına girmek istiyorum yad anapsam diye düşünceler aşamasındayım

inşallah atanırsın canım

Şu sorunu atlamışım canım ben mezun oldum boşken 8-9 ay dersaneye gittim hazırlandım tamamen buna konsantre oldum hatta o dönemde erkek arkadaşım da askerdeydi hayatım kurs ve ev arasında geçti desem yeridir özellikle ilk 6 ayı böyleydi.

Gizcim lisans mezunu olduğun an artık ön lisanstan giremezsin en son hangi okuldan mezun olduysan o seviyede girmek zorundasın bunu göz önünde bulundur derim. gk-gy halledilir eksiğin varsa dersaneden yardım alırsın olmayacak şey değil. hem 2014 sınavına 1 sene var resmen planlı bir şekilde çalışırsan neden olmasın zaten aldığın puanla direk tercihlerine göre atanılıyor B grubunda her şey sana ve kpssde aldığın puana bağlı. Mülakat olmayan yerden korkmuyorum ben her şey halledilir gibi geliyor bana.

Sağol bu arada gizcim güzel dileklerin bakalım ailecek hatta sülalecek buna erkek arkadaşımın ailesi bile dahil mülakattan aldığım puanı bekliyoruz ona göre bir kaç hafta içinde çalışacağım kurumun tercihlerini yapacağım artık en geç temmuzun 10 gibi kesin sonuçlar belli olacak.

şeyy ben kulak misarifi oldumda senle gize
öncelikle inş gönlüne göre olur..
bens eni hatırlıyorum. 2013 gelinleri topiğindeyken konuşuyoduk sen hatırlarmısın bilmem
sonra ders çalışcam die pır gittin pır gittin
bölüm neydi senin A grubundanmı terch yaptın
benm kuzenimde A grubundan bi kaç müfettişliğe uzmanlıga başvurdu..
yazılı sınavlarında problem yoktu ama mülakatlarda sıkıntı oluyordu.
vergi müfetişliğini kazandı. sonra daha güzel bi yer oldu ordanda istifa etti
inş bizede atanmak nasip olur

Evet canım yazıyordum ben sizin topikte hatırladım senin ismin Berfindi galiba ama bu sınavlar yüzünden çok vakit ayıramadım o zamanlar zaten 2013 gelini olmak da yalan olmuştu kısmetse 2014 cüyüz. Hatta yarın istemeye gelecekler azcık da onun heyecanı var bir de mülakat Ankara stresi filan yaşadım bu gece açıklansa var ya yarın iki kutlama birden yapıcaz inşallah. Benim bölümüm siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler canım. Umarım hepimiz için hayırlısı olur bir an önce.

Son düzenleme:

ben seneye lisans mezunu oluyorum büyük bir ihtimalle canım ama şu anda 4.sınıfım başvurumda bunu dikkate almalıyımıyım canım

genel kültürüm iyi allaha şükür onu yapıyorum türkçeyide yapıyorum ama matematik beni çok zorluyor nişanlımında tam tersi mat türkçe çok iyi genel kültür kötü onla oturup bütün kış ders çalışıcaz haftaosnları

ben önlisansta olursa mülakat olmayacakmıyım yani

birde ben seneye 4 yıl bititirsem temmuzda sadece gy ve gk dan girebilirim değilmi o zamand amülakatlar olmuyor alan oluncamı mülakat oluyor

ay inşallah başarırız bizlerde

evet evt berfin. sende tığçeydin sanırım. 2011 di malum çok vakit geçti

hakkıdan hayırlısı inş senide aileni sevdiklerinide mutlu edecek bir yere yerleşirsin..
istemende hayırlı olsun mutlu huzurlu bir evlilik diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…