2012 haziran anneleri bebek odası için plan ve fikirleriniz?

greenmoon

hoşgeldin dünyama :)
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2009
1.163
5
Merhaba arkadaşlar bebek odası yapmak ya da yapmamak bir tercih, evin durumuna göre ilk etapta yapılmayabilir de.. Ancak benim gibi heves etmiş ve illa bebek odası yapacağım diyenler artık bebek odasını sipariş etme vaktiniz geldi haberiniz olsun. Ben bugün model beğendim ve 1-1.5 ayda ancak geleceğini söylediler, ayrıca en az 1 ay da odayı havalandırmak gerekiyormuş bol bol mobilya kokusu çıksın diye tekrar tekrar silinecek.. Ondan sonra da cicilerimiz yıkanıp ütülenip yerleştirilecek. Bu hesapla bebek normal zamanında gelse odamız en erken doğuma 1 ay kala hazır olmuş oluyor.. Yani şu sıralar seçmek için uygun zaman...

Bebek odası için öncelikle güvenlik önemli, malzemenin dayanıklılık açısından mdf olması üzerindeki boyaların da kurşunsuz olması gerekli, tüm mobilyanın ve çekmecelerin, dolap kapaklarının keskinliğinin alınmış olması da önemliymiş, günlerdir onca mağaza geze geze uzman olduk bu konuda üzeri tüllü taht şeklinde veya elips şeklinde yataklar çok şık ve sevimli duruyor ancak bunlar büyütülemiyor ve çekmeceleri de olmuyor, büyüyebilen karyola alırsanız daha uzun süre kullanabilirsiniz, ama ben sıkılıp zaten değiştiririm derseniz o modelleri gerçekten çok beğeniyorum bir bakın derim... Gardlop kapağında şeffaf kısım olsun istiyorsanız buraların da cam değil flexi mika olması gerekli ki çocuk bi süre sonra bunları kırmaya meyilli olabilir

Renk olarak karbeyaz, kırmızı, turuncu gibi renkleri büyük parçalarda kullanmak tavsiye edilmiyor huzursuzluk yaratabiliyormuş, çok fazla canlı rengi birarada kullanmak ta bebekte uykusuzluk problemi yapabilirmiş, daha pastel renkler veya krem, ekru uygun, mavi yeşil ve lilanın pastel tonları da huzur verici iken kırmızı turuncu sarı canlılık ve neşe veriyormuş ancak dediğim gibi bu canlı renkleri aksesuarlarda ya da dolap kulpları çerçeveler gibi daha kısıtlı alanlarda kullanmak doğruymuş.

Halı, perde, cibinlik mümkün olduğunca küçük ve antiallerjen olmalı hepsi toz toplayan şeyler, kolay yıkanabilir olmalılar aslında halı hiç kullanmamak en doğrusuymuş..

Bana gelince model seçimimi yaptım siparişimi verdim, renkler konusunda kararsızım.... Beyaz ve sade modelleri beğeniyordum ama bugün cıvıl cıvıl bir model seçtik eşimle. fakat renklerle ilgili 15 güne kadar görüşümü değiştirebileceğimi söylediler ben de mobilyanın rengini sonra söyleyeyim o zaman dedim, şu villa tipi çatılı modellerden bir büyük gardrop ve büyüyebilen karyola alacağım sadece ancak fotoğafını internette hiçbişekilde bulamadım firma internete vermiyormuş modellerini, kısmetse odamız gelince paylaşırım sizlerle.. oyuncak sandığı, 2 küçük duvar rafı, uyku setini hediye ettiler, toplam 2800 tl ödeyeceğiz.

Bize gösterilen modelde çatı kısmı turuncu ve yeşil, kapaklar açık pembeydi, kapaklardaki ev pencereleri şeklindeki açıklıların çerçeveleri ise mordu, yatakta da aynı renkleri kombine etmişler ama pembe ağırlıklı tabi. bana çok fazla renkli geldi, eşim bayıldı bakalım fikrini değiştirebilecekmiyim.. ben kapakları açık pembe çatıyı ve çerçeveleri ahşap rengi istiyorum... uyku seti de açık pastel pembe zaten..

çok zor ama bir o kadar zevkli bir alışveriş bu, sizler de planlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

bende bebisime oda yapmak icin sabirsizlananlardanim, camasir odami bebegime dizayn edicem. 1 sene olmadi daha oraya ekru mebran sik bir gomme dolap yaptirmistim hem genis hem kullanisli sadece dolap kapi kulplarini degistiricem onu da buyuyen karyolanin kulplarindan almayi dusunuyorum takim gibi gozukmesi icin ve karyolada ekru mebran olacak. odaya ayni zamanda kenarlari acilinca yatak olan pembe pofudik bir koltuk aldim bu da isime cok yarayacak odaniz musaitse tavsiye ederim. odanin rengini degistirmeyi dusunuyorum suan fildisi ama pudra rengine boyaticam bu hafta ve balon perdelerinin siparisini verdim. karyolayi alinca halisinida begendim engilish homeda yikanabilen halilar var bundan alicam. geriye aksesuarlari kaliyo ehh onlarida tam ayarlayinca resimlerini ceker topige eklerim.

kızlar ben bebek odası alma taraftarı degılım cocuk ıkı yaşına gelınce genc odası alma taraftarıyım..o yuzden boş odama bebek park yatağı aldım uc kapılı beyaz dolap aldım ustune winnie the pooh stıkerlarıyla susledım artıı winnie the pooh bebek halısı aldım odaya ayrıca bıde spor bı cekyat almayı planlıyorum suan tek eksıgım spor bı cekyat ...

e seninki oda olmuş işte, sonuçta bebişe bir oda ayırmışsın, zaten illa takım alınacak diye bişey yok zaten, herkes zevkine ve yaratıcılığına göre bişeyler yapabilir, güle güle büyüsün bebeğin odasında. park yatak ben de alıcam sanırım ilk aylar odasında gece yatıramam bebeği

halı english hme dan bakayım ben de, benim odada tek kişilik bir yatak var onu çıkarmıycam, geceleri yanında yatabilirim hasta falan olduğunda,veya annem geldiğinde yatar, o yüzden koltuk koyacak yer yok

odalarınızı güle güle kullansın bebişleriniz
bizim odamız yok
oda yapacak yerimiz yok zaten
hayırlısıyla biraz büyüyünce biz de evi değiştirip odasını yaparız artık

gerçi biz de odasını aldık diyebiliriz
sallanan beşik,altı çekmeceli olanlardan
bir de beşiğin 3 kapılı gardolabını aldık
ama dolap eşimin çalışma odasında, yatak yanımızda yatak odasında duracak
bir de yatak odasına emzirmek için koltuk aldık
ilerde oda yaparsak o koltuğu da odasına koyarız diye düşündük
odamız beyaz renkli, üzeri stickerli, ilerde kullanacak olursak stickerler sökülüyor
koltuğumuz da krem
başka da bişeyimiz yok
ilerde de dekoratif ürünlerle odayı renklendirebiliriz

Son düzenleme:

biz de ikimiz için de çok gerekli olmasına rağmen çalışma odamızı katledeceğiz malesef, kitaplığı antreye, masayı salonun bi köşesine koyacağız.. en geç 1 yıla kadar 3+1 e geçersek çalışma odamızı yeniden düzenleyeceğiz, 2+1 çocuk olunca kesinlikle yetmiyormuş onu anladım

Biz odasina buyuyebilen karyola ve sifonyer aldik.
Fazla esyayla doldurmak istemedigim icin gardrop almadim, zaten deprem korkum yuzunden kendi yatak odamiza da gardrop koydurmadim.
Giyinme odamiz var, bir de calisma odamiz vardi ama orayi dagitiyoruz bebek odasi yapmak icin. Kitaplik giyinme odasina gidecek, dresuar bizim yatak odasina, tek kisilik yatagin bazasi çöpe, yatak karyolanin altina cekmeceli yere girecek.
Duvar kagidina niyetlendim, ama 200 tl vermeye kiyamadim, ev yepyeni zaten duvarlar da beyaz. Sticker falan yapistiricaz herhalde.
Perde de diktirmedim. Hali aldim, avizeyi belki degistiririm belki degistirmem. Bir abajur alicam, bir de muzik calar.
İlk uc ay icin park yatak aldik, o bizim odamizda kalicak bir sure. Yatagina alisinca seyahatlerde kullanicaz. Seneye belki yazliga falan gotururuz.
Odasinda oynamak icin bos yer biraktim kizima, bakalim nasil olacak hersey gelince?

bizimde 2 odamız atıl durumda biri diğerine göre daha büyük ilk onu düşündük ama sonra küçük odayı hazırlamaya karar verdik..bizde oda takımı almaktansa geçici bişiler yapmaya karar verdik. park yatak ve 3 kapılı bir dolap.yeterli olur ..odasını boyucaz ve lambası, halısı, perdesi derken tam olur herhalde.. 3 yıl sonra tekrar tayinimiz çıkacak ondan gidince genç odası tarzında yaparız bişiler artık..hazırlayan arkadaşlar resimlerini eklerse daha iyi fikir sahibi oluruz..biz nisan da başlıcaz almaya..herkese şimdiden hayırlı olsun...

Bizde bebek odası yerine çocuk odası düşünüyoruz
yatak odama park yatak almayı düşünüyorum

renk olarak beyaz düşünüyordum
sanırım öyle olmayacak bugün sitelere baktım fiyatlar çok yüksek
o yüzden çilek mobilyadan almayı düşünüyorum fikir değiştirmezsem :)

renkleri yeşil ve mavi canlı
yatak yavrulu yatak
iki kapılı gardırop
komodin
çamaşırlık

toplam fiyat 2239
%25 indirimle
1680 geliyor

odamızda perdemiz var evlenirken yaptırmıştım
beyaz üzerine yeşil sarı pembe mavi puanları var
duvar için duvar kağıdı düşünüyorum
fakat fiyat araştırması yapmadım çok yüksek tutarsa sticker alıp yapıştırırım :)
halı avize ve aksesurlarla tamamlamayı düşünüyorum

bıde o kısmı var ıste bebek odası alıcaktık fakat zaten bı 6 ay yanımda olcak en azından park yatagı tasıma olayı var besık sabıt kalıor o yusden ıstemedım ıkı yasına gelınce de park yatagı katlar kenara koyarım arabalı genc odası takım alırım dıe dusunuyorum:)

canım ben bunu şimdi almasam en geç 1 yıl sonra alacağım.
oda almasam gardırop almam şart iki kez masraf olacak
o yüzden alıp döşeyim dedim.hem eşimde bebek uyumadığı zaman oraya kaçar

ben bebek odası mutlaka yapacağım.hatta mobilyasını aldık bile. kız bebek beklediğim için beyaz sade bir model aldım.karyolası büyüye biliyor.ayrıca sallanıyorda.
duvarın bir tarafına pembe kibar desenli duvar kağıdı diğer 3 tarafada duvar kağıdı tonlarında pembeye boyatacağım.şık gösterişli hafif dantelimsi beyaz renk cibinlik ve perde diktirmeyi planlıyorum.oda takımının şifonyerini almadık.odamız küçük şifonyer yerine mobilyamız bir gelsinde sığarsa ikeadan oyuncak kutusu alacağım.kutu beyaz renk rafları pembe renk olacak.
birde ikeada kalpli halı var pembe.mutlaka görmüşsünüzdür ondan almayı planlıyorum.şık taşlı biraz kokoş ama sade beyaz renk bir avize alacağım.kapıyada pembe kapı süsü. planım şimdilik bu.
çok heycanlanıyorum.
odama koymak içinde bundan aldım
Baby Tech Baby Tech Saraylı Beşik | Özelcan Bebe | Bebek ve Çocuk Malzemeleri, Chicco, Avent, Kraft ve diğer markalara ait ürünler

canım ben bunu şimdi almasam en geç 1 yıl sonra alacağım.
oda almasam gardırop almam şart iki kez masraf olacak
o yüzden alıp döşeyim dedim.hem eşimde bebek uyumadığı zaman oraya kaçar

o konuda benımde cok kafam karmakarısıktı napsam dıe dusunuodum bebek gardıropları hep 400-600 arası ıdı onu almaktansa bebek odasımı alsam dıodum sonra uygun uc kapılı beyaz bı dolap alıp ustunude stıckerlarla susledık oda konusunu boylece erteledık artı bıde spor kanepe buldum uyguna park yatak dolap cekyat olucak odada he bıde kcuk televızyonumuz da var 52 ekran onuda koycaz odaya :)))al sana oda dermısım:)))

burada yazdıktan sonra ikeadan alacaktım fakat çok beğendiğim için koçtaştan bu oyuncak kutusunu ve halıyı aldım
http://www.kadinlarkulubu.com/hazir...i-bebislere-neler-alindi-42.html#post23652637

bizde adet olduğu için bebeğimin çoğu eşyasını annem aldı o yüzden pek aşırıya kaçmadım sonuçta anneminde maddi durumunu düşünmem gerekti oda takımı yerine büyüyen yataklardan aldık küçük birde ona uygun dolap yaptırdık gayet uygın fiyatlarda oldu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…