2012 A grubu İKTİSAT

kızlar bende iktisat son sınıf öğrenncicsiyim, bu sene kpss kursuna yazılıcam, okulla beraber yürütmeye çalışıcam...
hepimiz iççin hayırlısı olur inşallah

kızlar bende iktisat son sınıf öğrenncicsiyim, bu sene kpss kursuna yazılıcam, okulla beraber yürütmeye çalışıcam...
hepimiz iççin hayırlısı olur inşallah

başarılar honour ama mezuniyeti sakın askıya alma iyi çalışmalar bilgiler taze olucak çok şanslısın:89::89:

selam kızlaaar, ben de çalışıyorum data yayınlarını buldum onu aldım

ama tarihe gıcık oluyorum onu ara tatile bırakmayı düşünüyorum ocakta finaller bitince tatile girince halledeyim diyorum, olur değil mii?
şimdiden çalışınca unuturum diye korkuyorum da.

diğer konuları bitireyim sonra tarih konu çalışırım, diğerlerinden de soru çözerim artık hep

ben gk gy hazırlanıyorum

hadi hayırlısı

ben mikrodan devam ediyorum muhasebe maliye falan ama bugün program yapmaya kara verdim çünkü içime sinmiyo
bi de en yakın zamanda gy gk dan modüler set almam lazım bakalım hayırlısı olsunnnn

başarılar honour ama mezuniyeti sakın askıya alma iyi çalışmalar bilgiler taze olucak çok şanslısın:89::89:

teşekkürler canım ama hiç taze bi bilgim yok, çok boş bi zihinle mezun olucam, ingilizce eğitim gördüm, kimi türkçe anlattı kimi ingilizce, ama sınavlar hep ingilizceydi, beynim bullandı..
okula ilk kez başlar gibi başlicam kpss kursuna

Canım ben de ingilizce iktisat okuyorum,nerden mezunsun merak ettim.Ben 3.sınıf öğrencisiyim ve gerçekten kpss ingilizce iktisat okuyanlar için çok zor.Her şeye yeniden başlamak olacak bizimkisi.Ben de bu seneden macro ve micro ya başlasam diye düşünüyorum ama tam olarak ne yapacağımı bilemiyorum.Kpss deki a ve b kadrolarına gelince evet tabi ki a kadroyu düşünüyorum,zor evet farkındayım ama maaşları da ona göre.Ben uzman yardımcılığı istiyorum.Elimde geçen sene okulda dağıtılan kurumlarla ilgili maaş ve puan bilgileri var,onları paylaşayım sizinle.Tabi bu maaşlar ya da puan türleri değişmiş olabilir,belirteyim onu baştan.

MALİYE MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI

Kpss 40 puan türüyle alım yapıyor. ( Lütfen hangi puan türünün hangi konulardan soru çözmemizi istediğine bakın.Çünkü 120 puan türü var ve her kurum başka puan türüyle alıyor.Örneğin kpss 40 da genel yetenek,genel kültür,yabancı dil,hukuk,iktisat,maliye,muhasebe konularından soru çözmeniz gerekiyor.Ama atıyorum kpss 6 dan sadece genel yetenek,genel kültür ve yabancı dil çözmeniz gerekiyor.)

80 ve üzeri istiyor.30 yaşı doldurmamış olmak gerekiyor.dil zorunluluğunda iyi düzey gerekli değil.merkez Ankara,sınırlı sayıda İstanbul ve İzmir e istihdam söz konusu.Yılın yarısı merkez dışı görevlerde geçirilir.başlangıç maaşı 2500tl.Bugüne kadar bayan müfettiş alımı olmamış,kurum sınavları klasikmiş.

MALİYE HESAP UZMAN YARDIMCILIĞI

Kpss 54 le alım yapıyor.80 ve üzeri istiyor.35 yaş sınırı var.Dil için iyi düzey gerekli değil.Merkez Ankara ve yılın 3-4 ayı dışarda geçiriliyormuş.başlangıç maaşı 2400tl.Hesap uzmanı vergi konusu ile uğraşır,üst düzey şirketlerin vergi denetimi hesap uzmanları tarafından yapılır.Meslekte 10 yılı tamamladıktan sonra üst düzey kadrolarda görev alınır.Kurum sınavı klasiktir.

Kızlar elimde 20tane daha böyle kurumlarla ilgili bilgiler var,isterseniz paylaşırım.Ama kpss ile iş bitmiyor malesef buralara girebilmek için,kurum sınavlarına da hazırlanmak gerekiyor.Üstelik çoğunda turne gibi durumlar da söz konusu.Ben açıkcası bir bayan için hele de evliyse bunun çok zor olacağını düşünüyorum.Bu yüzden turnesi olmayan kurumlar tabi ki ilk tercihim olacak.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Şöyle ayda 2500 tl almak kimin hayallerini süslemez,ama zor gerçekten.Destek olalım birbirimize.

slm arkadaşlar bende iktisat 3. sınıfım... kpss a ya mı yoksa b ye mi yöneliyim hiç bilmiyorum. rotasyonlu meslekler istemiyorum açıkçası. bildiğim kadarıyla kpss a grubu mesleklerinden bir tek gelir uzmanlığı rotasyonlu değilmiş. bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlarım varsa bana yardımcı olabilir mi?

"maliyedeki bütün uzmanlıklarda rotasyon yok , denetmenlıklerde rotasyon var" Bunu memurlar.net sitesinden birisi yazmış canım.Ben de rotasyonu olmayan mesleklere bakıyorum.Evleneceğim insan özel sektörde çünkü,benim için hiç kolay olmaz rotasyon olursa.

arkadaşlar bende iktisat 3. sınıfım.sizce bu yıl ortaöğretimlerin sınavlarına mı giriyim yoksa kpss a ya mı?

arkadaşlar bende iktisat 3. sınıfım.sizce bu yıl ortaöğretimlerin sınavlarına mı giriyim yoksa kpss a ya mı?

daha doğrusu hani sınavlara girme hakkım var tam da bilmiyorum kızlar yaa

Canım KPSS A'ya da girebilirsin KPSS B'ye de.İkisi arasındaki farklardan bahsedeyim biraz.Kpss A üst düzey memurlukların olduğu kadrodur.Yani uzman,uzman yardımcısı,müfettiş,müfettiş yardımcısı,denetmen,kontrolör vb. meslekleri istiyorsan bu bölümden sınava girmelisin.Ama Kpss A da belli bir puan aldıktan sonra her kurumun kendine ayrı sınavlarına da girmek zorundasın.Mesela Maliye Bakanlığı,Merkez bankası,İç İşleri Bakanlığı gibi yerler önce sana Kpss A'dan 80'in ya da 85'in üzerinde alman gerektiğini söylerler.Bu arada bazı kurumlar KPDS dışında bir de Kpss içindeki ingilizceden belli doğru sayısı yapmanı isterler,mesela 40 doğru gibi filan.Eğer sen 85 aldıysan girmek istediğin kuruma gidersin,kontenjan açarlarsa o kurumun sınavına da girersin.Her kurum kendine göre ayrı sınav uygular.Yani Kpss A sadece bir basamak.O yüzden zorlu bir süreçtir,iyi hazırlanmak gerekir.Genel Yetenek,Genel Kültür sorularının yanında İktisat,Hukuk,Maliye,Muhasebe sorularından oluşan alan sorularını da yapman gerekir.Yani 2 oturumda sınava girersin.Bu arada Kpss'de tek bir puan türü yoktur.99 puan türü vardır.Her kurum farklı puan türünü şart koşar.Tam puan türlerini hatırlamıyorum ama mesela Sermaye Piyasası Kurulu puan 5 türüne göre alır,puan 5 türüne göre sadece genel yetenek genel kültür yapmak yeterlidir.Ama atıyorum İç İşleri puan 60a göre alır genel yetenek genel kültür iktisat ister.(puan türlerini ve içeriklerini internetten araştırırsan bulabilirsin.Ben sadece örnek vermek için öyle yazdım.)

KPSS B ise yılda 2 kez yapılır,sadece genel yetenek ve genel kültürden sınava girersin.Lise mezunlarının da girdiği sınavdır.Çünkü Kpss A'ya sadece lisans mezunları girebilir.Geriye kalan diğer bütün memurluklar Kpss B'nin içinde yer alır.Sanırım Kpss B'de belli bir puan aldıktan sonra tekrar kurum sınavına girmek diye bir şey yok,atanmayı beklersin sonra.(Yanlışım varsa düzeltin lütfen)

Eğer alt yapın yeterli değilse,alan bilgisinden kendini yeterli görmüyorsan Kpss B'yi düşünebilirsin canım.Ama ben çalışırım,kursa giderim bir şekilde hallederim diyorsan Kpss A'yı da denemelisin elbette.Öncelikle nasıl bir meslek istediğinin kararını ver canım.Kpss A üst düzey memurluktur,maaşları en az 1800'den başlar ama bir o kadar da zordur.Rotasyonu vardır çoğunun.Yani taşralara gidersin,turnelere çıkarsın.Kariyer meslekleri olarak adlandırılır.Ama ben bir bayan olarak yapamam dersen iyice araştırmalısın bence

Son düzenleme:
çok kararsız kaldım a 'dan mı b'den mi hazırlansam ? bu saatten sonra A ' dan hazırlanmak kolay mı yapılabilinirmi onu da bilmiyorum

çok kararsız kaldım a 'dan mı b'den mi hazırlansam ? bu saatten sonra A ' dan hazırlanmak kolay mı yapılabilinirmi onu da bilmiyorum
eğer doğru kaynaklarla çalışırsan ve günde 8 saat ayırabilirsen bence olur.ben de a grubuna çalışmayı istiyorum ama oğlum var,çok hareketli bi çocuk ders çalışmayı bırak nefes bile alamıyorum bazen.2010da ki sınavda 77 aldım p3 ten.düz memurluk olsun diye dua ediyorum yoksa tekrar ders çalışmak hayal gibi

bende a grubundan hazırlanıyorum..dersler baya çok yalnız çok çok sıkı bi çalışma lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…