• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012-2013 Sosyoloji bölümü 1. sınıf (yeni kayıt )

lise mezunuyum türkçe matematik bölümü

canım bende trkçe mat mezunuyum
bu bölüme girmek için 140 barajını aşman yeterli fakat bölüm kontenjanlı olduğu için
ve giderek ilgi görmeye başlayan bir bölüm olduğu için tercih yapanlar arasında puan sıralamasına göre yerleşim yapılıyor.
o yüzden puan yapmanda fayda var.
ama öyle matematik falan diye kastırma kendini,ben hiç mat yapmadım mesela sürem kalmamıştı :52:
tarih coğrafya çalışsan yeter,türkçeyide yaparsın zaten.
ben 293 puanla yerleştim bölüme canım darısı başına madem istiyorsun :31:

kızlar bende sizin gibibu yıl basladım kayımı yaptım kitaplarımıda aldım yalnız bu ocaktaki sınava tüm kitaplardan mı sorumlu olacağız yoksa belli ünitelerden mi bilginiz var mı?

kızlar bende sizin gibibu yıl basladım kayımı yaptım kitaplarımıda aldım yalnız bu ocaktaki sınava tüm kitaplardan mı sorumlu olacağız yoksa belli ünitelerden mi bilginiz var mı?

canım hayırlı olsun

http://eogrenme.anadolu.edu.tr/Docum...ersListesi.pdf

bu linkten bizim bölümü bul aşağılarda,
orda ders listesi var
tablonun sağ sutunlarındaki AS = ARA SINAV DS = DÖNEM SONU demek
mesela ilk sırada yer alan
KARŞILAŞTIRMALI SİYASAL SİSTEMLER dersinin yanında AS sütununda 1-4 yazıyor
yani ara sınavda (5-6ocak) 1.2.3.4. ünitelerden sorumluyuz.

DS sütununda 1-8 yazıyor.
yani dönem sonu sınavında (9-10 şubat) 1den 8 e kadar tüm ünitelerden sorumluyuz.

canım hayırlı olsun

http://eogrenme.anadolu.edu.tr/Docum...ersListesi.pdf

bu linkten bizim bölümü bul aşağılarda,
orda ders listesi var
tablonun sağ sutunlarındaki AS = ARA SINAV DS = DÖNEM SONU demek
mesela ilk sırada yer alan
KARŞILAŞTIRMALI SİYASAL SİSTEMLER dersinin yanında AS sütununda 1-4 yazıyor
yani ara sınavda (5-6ocak) 1.2.3.4. ünitelerden sorumluyuz.

DS sütununda 1-8 yazıyor.
yani dönem sonu sınavında (9-10 şubat) 1den 8 e kadar tüm ünitelerden sorumluyuz.

sağol tatlım acıklayıcı oldu gercekten tesekkürler :)

kızlar merhaba kolay gelsin..
ben de sosyal hizmetlere kayıt oldum nasipse 3üncü sınıftan sosyolojiye geçicem..

4 tane ortak dersimiz var..

sosyal politika
sosyolojiye giri
psikolojiye giriş
teml bilg tekn.1

kitaplarımı aldım,konular çok uzun aöf telif hakkı vermediği için yardımcı kitaplarda çıkmıcakmış..
nasıl çalışıyorsunuz kızlar..

kızlar merhaba kolay gelsin..
ben de sosyal hizmetlere kayıt oldum nasipse 3üncü sınıftan sosyolojiye geçicem..

4 tane ortak dersimiz var..

sosyal politika
sosyolojiye giri
psikolojiye giriş
teml bilg tekn.1

kitaplarımı aldım,konular çok uzun aöf telif hakkı vermediği için yardımcı kitaplarda çıkmıcakmış..
nasıl çalışıyorsunuz kızlar..
soru bankası yayınlayacaklarmış sadece onu alırız birde geçmiş yılların sorularını çalışırız birde aöf kitapları işte anca öle olur sen sosyal hizmetlere yenimi kayıt oldun yoksa dikey geçişmi bende ekimde dikey geçişle uluslarası ilişkiler 3.e geçicem alllah yardımcımız olsun napıcaz bilemiyorum:14:

soru bankası yayınlayacaklarmış sadece onu alırız birde geçmiş yılların sorularını çalışırız birde aöf kitapları işte anca öle olur sen sosyal hizmetlere yenimi kayıt oldun yoksa dikey geçişmi bende ekimde dikey geçişle uluslarası ilişkiler 3.e geçicem alllah yardımcımız olsun napıcaz bilemiyorum:14:

yok cnm ben yeni kayıtla oldum bu sene ygs ye girdim yazdım bu bölümü geldi..
kayıt oldum kitaplarımı aldım..
konular çok uzun her bi konu 30-35 sayfa nasıl çalışılcak bilmiorum..
soru bankasını alıcam zaten onsuz olmaz da ama vakit az konu çok ..
ocağın ilk haftasına kadar bu kadar konu nasıl yetişir bilmiorum..
pc başında durmuyom çocuğuda anaokuluna verdim..
günde 4-5 saatimi anca ayırabilirim ama dediğim gibi çok zor..

yok cnm ben yeni kayıtla oldum bu sene ygs ye girdim yazdım bu bölümü geldi..
kayıt oldum kitaplarımı aldım..
konular çok uzun her bi konu 30-35 sayfa nasıl çalışılcak bilmiorum..
soru bankasını alıcam zaten onsuz olmaz da ama vakit az konu çok ..
ocağın ilk haftasına kadar bu kadar konu nasıl yetişir bilmiorum..
pc başında durmuyom çocuğuda anaokuluna verdim..
günde 4-5 saatimi anca ayırabilirim ama dediğim gibi çok zor..
allah yardımcımız olsun cnm bende ekimde dikey geçişle uluslarası ilişkileri geçip okuyacağım korkuyorum açıkcası bir yanım bırak okuma diyor bir yanımda diyorki aöf büro yönetimi ve sekreterlik önlisans mezunu olarak devlete atanırsan lisans diploması saana çok fayda sağlayacak diyor kafam karışık allahım hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin inş:52:

Kızlar ben sosyolojiye girişle başladım çalışmaya ve ilk üniteyi bitirdim. Çok fazla terim olduğu için çok zorlandım. Daha sonra kafam dağılsın diye terimleri az olan Sosyal politika dersine geçiş yaptım. Onunda ilk ünitesi bitmek üzere ama çok zor oluyor odaklanmam :( Yinede çalışmaya çalışıyorum :1: İlk sınav için yukarıda ğaylaşılan linke bakabilirsiniz hangi ünitelerden sorumlu olduğumuz belirtilmiş. Yani bazı derslerden 1-4 arası üniteden sorumluyuz. Ama tabi final sınavında komple kitaplardan sorumluyuz. İkinci dönem bu derslerin hiç birini almayacağız. Birde internette aöf sayfasında paylaşıldı, bende hemen almayı düşünüyorum detay burada ;

GYS ( Geçmiş yıl soruları) Satışımız başlamıştır.

Merhaba arkadaşlar; geçen yıllarda yapmış olduğumuz Gys satışlarımızı tekrardan başlatıyoruz . Özellikle en son ki bütünleme sınavlarında gyslerin etkilerini baya görmüş bulunmaktayız. Derslere göre değişse de bütünlemede %70- %90 oranında gys geldiğini bile görmekteyiz. Şuanlık sadece Güz Dönemi Ara Sınav + Final soruları satılacaktır.

1.Sınıf Güz Dönemi
Kargo dahil 35 Tl ‘dir.
Karşılaştırmalı Siyasal Sistemler / 2012 Vize + Final
Psikolojiye Giriş / 2010+2011+2012 Vize + Final
Sosyal Bilimlerde Temel Kavramlar / 2010+2011+2012 Vize + Final
Sosyal Politika / 2009+2010+2011+2012
Sosyolojide Araştırma Yöntem ve Teknikleri / 2010+2011+2012 Vize + Final
Sosyolojiye Giriş / 2010+2011+2012 Vize + Final
Temel Bilgi Teknolojileri I / 2009+ 2010+2011+2012 Vize + Final
**
2.Sınıf Güz Dönemi
Kargo dahil 35 Tl’dir.
Antropoloji / 2009+ 2010+2011+2012 Vize + Final
Siyaset Bilimi / 2009+ 2010+2011+2012 Vize + Final
Felsefe / 2009+ 2010+2011+2012 Vize + Final
Sosyal Psikoloji I / 2009+ 2010+2011+2012 Vize + Final
Klasik Sosyoloji Tarihi / 2011 + 2012 Vize + Final
Aitt I / 2009+ 2010+2011+2012 Vize + Final
Toplumsal Değişme Kuramları / 2011 + 2012 Vize + Final
İstatistik / 2009+ 2010+2011+2012 Vize + Final
**
3.Sınıf Güz Dönemi

Kargo dahil 20 Tl’dir.

Aile Sosyolojisi / 2012 Vize + Final
Çağdaş Sosyoloji Kuramları / 2012 Vize + Final
Kültür Sosyolojisi / 2012 Vize + Final
Ekonomi Sosyolojisi / 2012 Vize + Final
Yeni Toplumsal Hareketler / 2012 Vize + Final
Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları / 2012 Vize + Final
İngilizce I / 2012 Vize + Final

İletişim & Sipariş için : BURAYA FACEBOOK ADRESİNİ YAZIN/aykutsaka

canım bende trkçe mat mezunuyum
bu bölüme girmek için 140 barajını aşman yeterli fakat bölüm kontenjanlı olduğu için
ve giderek ilgi görmeye başlayan bir bölüm olduğu için tercih yapanlar arasında puan sıralamasına göre yerleşim yapılıyor.
o yüzden puan yapmanda fayda var.
ama öyle matematik falan diye kastırma kendini,ben hiç mat yapmadım mesela sürem kalmamıştı :52:
tarih coğrafya çalışsan yeter,türkçeyide yaparsın zaten.
ben 293 puanla yerleştim bölüme canım darısı başına madem istiyorsun :31:

teşekkür ederim cevap verdiğin için inş bende sınava gireceğim peki sınav tarihleri öteki bölümlerden neden farklı

kızlar ben ek yerleştirmede aöf sosyoloji ve türk dili ve edebiyatı yazıcam ama hangisini öne yazarsam o bölümmü gelir yoksa puana göremi oluyor :26: ek yerleştirme kılavuzunda minimum puanlar da belirtilmemiş anlayamadım

kızlar ben ek yerleştirmede aöf sosyoloji ve türk dili ve edebiyatı yazıcam ama hangisini öne yazarsam o bölümmü gelir yoksa puana göremi oluyor :26: ek yerleştirme kılavuzunda minimum puanlar da belirtilmemiş anlayamadım

canım bildiğim kadarıyla hangisini öne yazarsan o geliyor
bir kere başıma gelmişti 8 tercih yapmam gerekiyordu,bilmeden 4.tercihe aöf yazdım direkt çıktı
ben de arkadaşım için terih yapıyorum örgünleri 29'a kadar yazıp en sona aöf yazacağım,ilk tercihte çıkmıştı çünkü

Son düzenleme:
cnm ben senin yerinde olsam türk dili edebiyatını yazmazdım formosyonda alınmıyor aöfde okuyup ne olucanki onla bnce tek sosyolojiyi yaz ilk başa ondan sonra başka bişide yazabilirsin ama yazmasanda olur bnce

canım bildiğim kadarıyla hangisini öne yazarsan o geliyor
bir kere başıma gelmişti 8 tercih yapmam gerekiyordu,bilmeden 4.tercihe aöf yazdım direkt çıktı
ben de arkadaşım için terih yapıyorum örgünleri 29'a kadar yazıp en sona aöf yazacağım,ilk tercihte çıkmıştı çünkü

cnm ben senin yerinde olsam türk dili edebiyatını yazmazdım formosyonda alınmıyor aöfde okuyup ne olucanki onla bnce tek sosyolojiyi yaz ilk başa ondan sonra başka bişide yazabilirsin ama yazmasanda olur bnce

sağolun kızlar teşekkür ederim.Zaten sosyoloji 6000 küsur kişi kontenjan kalmış türkdili ve edebiyatı 3000 kişi kontenjanı kalmış sosyoloji daha garanti gibime geliyor ben 2 tercih yapıcam biri sosyoloji biride türk dili ve edebiyatı.sebboycum iki bölümden de formasyona gerek kalmadan dersanede veya etüt merkezlerinde çalışılabiliyor.Şuan bi arkadaşım aöf türk dili ve edebiyatı 2.sınıfta ve bizim buradaki etüt merkeziyle anlaştı orada öğretmenliğe başladı.Ama sosyoloji de devlete atanırken edebiyattan daha iyi bi bölüm.. ikisi de güzel.Şimdi yapıyorum tercihleri..Arkadaşın için de hayırlısı olsun bulancak:16:

sağolun kızlar teşekkür ederim.Zaten sosyoloji 6000 küsur kişi kontenjan kalmış türkdili ve edebiyatı 3000 kişi kontenjanı kalmış sosyoloji daha garanti gibime geliyor ben 2 tercih yapıcam biri sosyoloji biride türk dili ve edebiyatı.sebboycum iki bölümden de formasyona gerek kalmadan dersanede veya etüt merkezlerinde çalışılabiliyor.Şuan bi arkadaşım aöf türk dili ve edebiyatı 2.sınıfta ve bizim buradaki etüt merkeziyle anlaştı orada öğretmenliğe başladı.Ama sosyoloji de devlete atanırken edebiyattan daha iyi bi bölüm.. ikisi de güzel.Şimdi yapıyorum tercihleri..Arkadaşın için de hayırlısı olsun bulancak:16:

teşekkürler canım senin için de hayırlısı olsun ama öne yazdığın bölüm gelir diye düşünüyorum dikkatli yap canım tercihini

Son düzenleme:
hadi bakalım şimdi herkes saldırır açıköğretim sosyolojiye. aile danışmanı olmak için açıköğretim eğitimi asla yetmez. gidilecek sertifika programı için sağlam bir hazırbulunuşluk gerekir. zaten dersleri örgün eğitimden çok daha sınırlı ve çok taraflı. zamanında formasyon da veriyorlardı açıköğretime ama kaldırdılar, bunu da alırlar elinizden. onca örgün eğitim mezunu sıkıntı yaşarken açıköğretime bu hakkın verilmemesi için başta sosyoloji derneği olmak üzere harekete geçeceklerdir.

hadi bakalım şimdi herkes saldırır açıköğretim sosyolojiye. aile danışmanı olmak için açıköğretim eğitimi asla yetmez. gidilecek sertifika programı için sağlam bir hazırbulunuşluk gerekir. zaten dersleri örgün eğitimden çok daha sınırlı ve çok taraflı. zamanında formasyon da veriyorlardı açıköğretime ama kaldırdılar, bunu da alırlar elinizden. onca örgün eğitim mezunu sıkıntı yaşarken açıköğretime bu hakkın verilmemesi için başta sosyoloji derneği olmak üzere harekete geçeceklerdir.

öncelikle aile danışmanı olmak için açıköğretim eğitiminin yeterli olmayacağını hepimiz biliyoruz zaten canım,
kaldıki bu bölümü seçen herkezin öncelikli amacıda bu değil.
ayrıca bir mesleği yapabilmek için açık ööğretim yada örgün öğretim sisteminden önce kişinin kendi yetenekleri önemlidir.
çok iyi üniversite mezunu olupta işsiz gezen insanların içinde,
eğitimini aldığı mesleği yapamayacak kadar kendini eksik bırakmış insanlarda çokkk canım.

formasyon dersen o zaten genel olarak kaldırıldı,
toplumlardaki sistemler sürekli değişir,nedensiz yere de değişir,haklı yerede değişir....

örgün veya açık öğretimdeki birçok insan sıkıntı yaşarken,
lise mezunu olupta kendini geliştiren eğiten ve edindiği mesleğe değer katan birçok insanda var.

sosyoloji derneği harekete geçermi geçmezmi bilemem ama,
sen açıköğretimlisin tüü kaka diyecek bir kurumla,sosyolojiyi bağdaştıramıyorum ben :34:

öncelikle aile danışmanı olmak için açıköğretim eğitiminin yeterli olmayacağını hepimiz biliyoruz zaten canım,
kaldıki bu bölümü seçen herkezin öncelikli amacıda bu değil.
ayrıca bir mesleği yapabilmek için açık ööğretim yada örgün öğretim sisteminden önce kişinin kendi yetenekleri önemlidir.
çok iyi üniversite mezunu olupta işsiz gezen insanların içinde,
eğitimini aldığı mesleği yapamayacak kadar kendini eksik bırakmış insanlarda çokkk canım.

formasyon dersen o zaten genel olarak kaldırıldı,
toplumlardaki sistemler sürekli değişir,nedensiz yere de değişir,haklı yerede değişir....

örgün veya açık öğretimdeki birçok insan sıkıntı yaşarken,
lise mezunu olupta kendini geliştiren eğiten ve edindiği mesleğe değer katan birçok insanda var.

sosyoloji derneği harekete geçermi geçmezmi bilemem ama,
sen açıköğretimlisin tüü kaka diyecek bir kurumla,sosyolojiyi bağdaştıramıyorum ben :34:

kızlar nasıl gidiyor çalışmalar..
sosyal hizmetler bölümündeyim ben 4 dersimiz ortak ..
sosyolojiye giriş,psikolojiye giriş,sosyal politika ve temel bilgi teknolojileri

sosyal politika nın 4 üncü konusundayım, fakülte kitaplarından çalışmak gerçekten zor,anlatım dili keşke biraz daha sade olsaymış..
sizler nasıl çalışıyorsunuz?

Ben de sınavsız ikinci üniversite olarak sosyoloji okumak istiyorum ancak kayıt için zamanım yok.Acaba hafta sonları kayıt yapıyor mu bürolar.Bilgisi olan varsa acil paylaşır mısınız?

Back