Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba kizlar oglum bu hafta cikacak insallah,korkuyorum ya hastalandirirsam evde ani bisey olursa,elim ayagima dolasir,sutum de cok az doymuyor ek mama versem cokmu erken olur,mama vereniniz oldumu kizlar yardim edin.

merhaba kizlar oglum bu hafta cikacak insallah,korkuyorum ya hastalandirirsam evde ani bisey olursa,elim ayagima dolasir,sutum de cok az doymuyor ek mama versem cokmu erken olur,mama vereniniz oldumu kizlar yardim edin.

türkiyem çok sevindim bebeğinin çıkacak olmasına. gözün aydın.aynı korkuları aynı tedirginliği bende yasadım 1ay önce. ben önceden kucağıma bile bebek almamıştım desem çok da yalan olmaz. ne alt değitirme bilirim ne kıyafet giydirme. çok korkuyordum. eve çıktığımız ilk 2 gün esim ben bebeğimiz yalnızdık. daha sonra 15 gün kadar annem geldi.geceleri uyuyamadım ya bişey olursa diye. aklına kötü seyler getirme. herseyin güzel olacağına inan. hep derlerya o kendine baktırıyor diye. gercekten öyle. hastanede 4 ay kaldı benim sütümle beslendi. eve gelince sütüm kesildi. mamayla besliyorum bende.önce emzirirsin baktın doymuyor ardndan mama. ama önce emzir yoksa unutur memeyi.ateş ölçer al.hem odanın ısısını hem ateşini hem banyo suyunu ölçersin. mutlaka ateş düürücü şurup ve fitil yazdır doktora. inşallah bunları kullanman gerekmez ama önlem olarak bulunmalı bence.sık sık evi havalandır. her sabah kıyafetlerini değiştir.2-3 saatte bir altını değiştir. altını beslemeden önce değiştirki rahat olsun bebek.şimdlik aklıma gelenler bunlar. bak göreceksin evegeldiğinde tüm tedirginliğin gececek.çok güzel olacak hersey.hmm bişey daha pişik önleyici krem kullanmanı tavsiye ederim. ben olmasın diye kullanıyorum.

hadi inşallah..korkma ona senden iyi kimse bakamaz..yanına fazla insan sokma hatta hiç..ne derlerse desinler aldırma fotografına bakıversinler...bol güneşli odada yatır..süt için de rezene vs iç emdikçe gelir..mama vermekte dünyanın sonu değil..mühim olan sağlıklı olsun inşallah..çok stres çektik süt gelmesi bile mucizeydi şimdi devam ettirmek bu mucizeden yararlandırmak gerek bebeği..:))

öncelıkle hayırı olsun.. Bende sızın gıbı cok korkuyodum 55 gun kaldı kuvezde ve benım kızımda apne olayı vardı devamlı apne oluyodu kac ay uyumadım hatırlamıorum bıle... Emın ol ona senden ıyı bakacak kımse yok ben kızımı eve getırdıgım an dedım anne hadı kızı doyur sen ben korkuyorum ve 1560 tı kılosu annem dedı sen yedırıceksın sımdı sen yedırmezsen olmaz vala ne yalan solım korktum tırstım ama yedırdım.. Ole zor gunlerdıkı senın korkularını cok ııyı anlıorum. Rahat ol arkadaslarında dedıgı gıbı evı bol bol havalandır bu arada benımde sutum azdı premature maması verıodum aptamıl sımdı ınek sutune basladım ben benımkı buyudu 3 gun sonra dogum gunu rabbım sanada guc kuvvet versın rahat ol telas yapma.. ömru coook uzun olsun bebsının takıldıgın bısı olursada sor tamam mı cnm

Selam,
Benim manken hiç kilo almamış bu ay!Boyu uzamış sadece..vallah delirdim.Doktor hareketlenmeye bağladı,daha iyi dedi.Bende yaradana sığındım inek sütü verdim.Vallah yaptım.Araştırmalarımda da profların inek sütü verdiğini gördüm.Şimdilik yarıyarıya 120cc verdim.sevdi gibi..iştah zaten sıfırın altı.Doktor multitabs ın yerine başka bir ilaç verdi,iştah artıyormuş.Ne perhiz ne lahana turşusu.
vallah eski usul devam..

kızlar,farklı bir yerde okudum.Kk da bir annenin başına gelen,çok vahim bir durum.Lütfen torba,poşet veya ip bebeklerine eline vermeyin.Bunun şakası yok.Bir bebecik bu yüzden kendi kendini boğmuş.Lütfen dikkat.

benım kızımda ıstahsız bende gunde 1 sefer 200cc ınek sutu verıorum 10 gundur bıraz farkettı gıbı yuzu topladı.. Icıne cıcı bebede koyuyorum nekadarlık bebegınız ve kac kılo

benim kızım 8 aylık dr demiri 8 damlaya çıkardı günde 2 kez...abarttı gibi geldi ama::: birde multi yerine polivit verdi..daha hızlı toparlar dedi..7 kilo civarı herhalde bayağı oldu tartılalı bende pınar 6-12 ay inek sütü veriyorum bazen köy sütü geliyor otlayan hayvanlardan onu sulandırıp veriyorum 2 aydır mama almadım bisküviden de bıktı.. çorba balık et delisi onlarda az az karnını tutmuyor ki....emzirmeyi de kesmek zorunda kaldık neredeyse 2 ay oluyor..fena gitmiyor bana göre.. ha arada keçi sütü de verdiğim oluyor..gece 3 kez biberon süt içiyor ama yatarken içirmek zor burnuna kaçıyor iyice diklersem sorun olmuyor..
oturması biraz daha sertleşti hemen yıkılmıyor..ama hiç zorlamıyorum daha 6 aylık sayılır..

sagolun kizlar,hepinizin soylediklerini dikkate alicam,ogluma haftada 3 igne yapilacak bacaklarindan,guçlendirmek içinmis,sizde kullandinizmi bu igneden,birde oda sicakligi kac derece olsa iyi olur,sonra odasindan cikardinizmi bebeginizi salona felan getirdinizmi mikrop kapmasindan cok korkuyorum,bazi arkadaslr cok steril iyi degil dediler mikroplarlada karsilasmasi iyi olur yoksa cabuk hastalanir diyorlar,cok soru sordum galiba :) aslinda okadar cok sey varki aklimda bazen bende içinden cikamiyorum,devamli kafamin için de sorular geciyor,esimide biktirdim,sora sora ne yapimya onun gibi rahat olamiyorum.:)

benım kızımda ıstahsız bende gunde 1 sefer 200cc ınek sutu verıorum 10 gundur bıraz farkettı gıbı yuzu topladı.. Icıne cıcı bebede koyuyorum nekadarlık bebegınız ve kac kılo

benim kız 8 aylık.9,5 kilo.Bebe biskuvisi iyi fikir bende yapıcam bunu.Birde kalorisi yüksek bir amam varmış.1 cc 1 kaliymiş.Acaba mamalarına mı katsam diye düşünüyorum,bu seferde obez mi yaparım.O daha kötü galiba.

senın bebegının kılosu cok ıyı masallah.. Hangı mamaymıs banada solermısın ozellıkle kılo alması ıcın yedırdıgın bı sey varmı? Cok yüklenmekte ıyı deıl bence kılosu cok cok ıyı.. Kac kılo dogmustu bebegın? Benımkı yarın yasına gırcek 8 kılo

22-23 derece ıdeal bence havalarda soguk deıl cunku vala banada bırsuru sey dedıler kımseyı eve alma falan ınan kımseden saklamadım bebegımı devamlı dıp kosede temızlemedım hergun..

Biz iğne olmadık ama kemik gelişimi için ayrıca damla kullandık.Oda sıcaklığının 25 derece olması gerekiyordu.Bir odadan diğer odaya geçirirken de diğer odanın ısısını kontrol etmek ve 25 e çıkarmak gerekiyor.Ben 1 hafta odadan çıkartmamıştım.Ama şimdi düşününce çok abartmışım gibi geliyor.Birde yıkarken oda sıcaklığının 28 olması gerekiyordu diye hatırluyorum.Yanına okul cağında cocuk sokmamıstım tabii en basta.sadece ben kucağıma aldım.Babasına aldırmadım.Evi stralize etmiştim.Eczanelerde hastane tipi dezenkfektanlar satılıyor.eller yıkanmadan ve onu sürmeden ellemedim,1 ay sonrada kimseye elletmedim.Medicallerde de temizlik için kullanılan sıvılar var,evi bununla sildirmiştim.Diyorum ya ben biraz sacmaladım.en son maske taktıracktım babaanne ve anneanneye doktor gerek yok dedi:)2 ay sonra arkadaşlarının dediği gibi aldım kızımı deniz otobüsüne bindim,ordan taksiye anneme gittim.Aşılar biraz oturunca korkmadım.Eminim sizde eylülde sinegis aşısını olursunuz.Bunu kesinlikle sor ve rapor çıkartır.Bu aşıyı olduktan sonra zaten korkma derim.,ilk dozu bile koruyor.
soru sor,biz cevaplarız.bebek eve gelinceye kadar milyonlarca sorun olucak... aklıma gelen diğer birşey,şebeke suyu ile bebeği yıkama.iyi su ile yıka.Bir kac ay iyi su ile yıkamanı önderirim.Islak mendile dikkat.sulu pamuk kullan derim.başka başka...

Doğum gününüz kutlu olsun .Benimkininde gercek d.günü 2706 da.Benim kız 27 haftalık 830 gram doğdu.Kilo alması için ne yaptım?Anne sütünün içine ek mama koymustum,sonra 3 kilo olana kadar farklı bir mama kullandım.Ardından Conformil e gectim.Ek gıdaya cabuk basladım.benimkide sevdi.Kilo alması için inan birsey yapmadım.Pekmez veriyorum.Şimdi yeni yeni tereyağına basladım.Kilo aldıran mamnın adı pediacure diye hatırlıyorum.Google dan bakabilirsin,KK da acılmış forumlar var.
Birde bebek biskuvisi ve tabii muhallebi şişiriyor:)Ama seninkinin kilosuda çok çok iyi maşallah.Daha ne olucak.zayıf değil ki.Bende kilo takıntı hale geldi.kilo almıyorsa hasta olucak modendayım,bu sebeblşe takıldım kaldım.

Son düzenleme:

conformıl hıc kullanmadım aptamıl premature maamasını kullandım sonra 1e gectım ek gıdaya bende erken basladım. Benım kızım 1.290 dogdu.. Ya bende pekmezıydı tereyagıydı her sabah verıorum ızgara kofte bakıl corması yıyo masallah ama almıo kılo sınır oluyorum hergun 2 meyva yıyo bırı ıllakı muz oluyo bı kase yogurt yıyo ama yok anacım almıo

kızlar oğluş bugün sünnet olcak inşallah akşama hem heyecanlıyım hemde korkuyorum ilk 3gün biraz zor geçiyomuş
kiloyu kafanıza takmayın dicem ama bende sizin gibiydim illa tombik bi bebek istiyodum galiba olmicanı anlayınca saldım gitti çünkü boyları uzuyo bu defada kilolarını göstermiyolar aman uzasınlarda başka bişey istemiyorum

hayirli olsun canim masallah oglusuna insallah damat oldugu gunleride gorursunilk iki uç gun biraz agrilari oluyo agri kesiciyle felan gecistiriyosun,enfeksiyon kapmasin yeter.

uzunca süredir netle aram yoktu ondn cev yazmadım.öncelikle merabalar sizede geçmiş olsun.benim oğlum şuan 2.5 yaşında ameliyatlarının 2 sini gözünden 2 sinide kasık fıtığından oldu malum küvezde çok ağladığı için.şimdi binlerce kez şükürler olsun sağlığı yerinde.konuşması zekesı boyu herşey yerinde ama çok iştahsız ve zayıf.seninkiler nasıl herşey yolundamı))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…