Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Arkadaşlar cevap verdiginiz için çok tşk .. Bi soruum daha var..şimdi ben 32 haftalık dogum ettim ekim 18. De şimdi bebklerim 4 ay 10 günlük yavaş yavaş ek gıdalaa başlasamı acaba yogurttu meyvaydı hani yemeklerden azar azar tadımlık versemi yoksa daha erkenmi acaba .. Biliyosunuz beni bebeklerdde pramatre dogdular. Cevabınız için şimdiden tşk .arkadalar herkeze hayırlı geceler...

kaşık maması ve cam rendede elma veriyoruz..şimdilik

ay pardon seninkiler 6ayı doldurmak üzereymiş:))) muzda verebilirsin dikkat et kabız olmasınlar armutda verebilirsin kışın çok meyve yok maalesef yavaş yavaş muhallebi ve kahvaltıyada başla bence ama en iyisi doktoruna sor sadece anne sütü alıyosa ilk 6ay anne sütü ama benimkiler sadece mamayla beslendikleri için erken başlamıştım suya yapılan muhallebiler var gece daha uzun uyurlar karınları doyduğu için

canım ben biraz erken başladım ama bebekten bebeğe değişiklik gösteriyo tadımlık ver istersen elmayla başla eğer başlarsanda ben elma sonrada muhallebi vermiştim muhallebiyi kaşıkla diilde biberonla vermiştim bu arada halada öyle seviyolar yarım çay bardağı yiyeceğine biberonu bitiriyolar daha uzun süre tok kalıyolar

maalesef sadece 2 ay geldi sütüm kesildi üzüntüden doktorlar hiç tatmin etmiyor beni geçiştiriyolar kilo alımları iyi çok şükür kahvaltı içinde şu peynirli pekmezli onu deniyecem bu hafta bende biberonla vermeyi deneyeyim bakayım kaşıkla uğraşıyoz valla dediğin gibi daha çok içerler...

aynı benim gibiymişin sende benimde 2aydan sonra kesildi sütüm ama çok isterdim emzirmeyi peynirli pekmezliyi ben kahvaltıda veriyorum seviyolar içine muz labne ve yumurtada koyuyorum sen kaşıkla dene yinede ne kadar çabuk alışırlarsa o kadar iyi

papatya merhaba umutu merak ediyorum.lazer olacak galiba demştn.sonuç ne oldu?

selam arkadaşlar bugün oğlumu nöruloğa götürdüm muayne etti herhangi bir tahlil istemedi oğlum başını tutabiliyor elleri ayakları çok hereketli beslenmeside çok şükür iyi kilo alımı da öyle doktor sadece göz teması daha kuramadığını söyledi daha öncede yazmıştım 36 haftalık hamileydim ama bebeğim 32 haftalık doğdu düzeltilmiş yaşına göre göz temasını kurması daha geç olabilirmiş beyin gelişimi geriden geliyor dedi doktor normal doğması gereken zamanla eş değermış içim rahatlamadı Allah hepimizin bebeklerine şifalar versin benim durumumu yaşayan anneler varmı aramızda göz temsını geç kuran bebekleriniz varmı varsa tam olarak hangi aylarda başladılar göz teması kurmaya

düzeltilmiş yaşına göre göz temasını kurması daha geç olabilirmiş beyin gelişimi geriden geliyor dedi doktor normal doğması gereken zamanla eş değermış içim rahatlamadı

ne demek istedin anlamadım ki canım zaten normal doğan bir bebek bile 3.ayında görmeye başlar nesneleri bu zamana kadar 50 cm uzaklıktakileri bile bulanık görür inancanmı ben unuttum kaç aylık göz kontağı olduğunu ama 3 aylıkken sanırım takip ediyolardı düzeltilmiş 1 aylık yada 40.günden sonra yanlış ta yazıyor olabilirim ama

normal doğması gereken tarih 6 ocaktı ama 8 aralıkta doğdu 4 hafta da benim karnımda geride kalmış bebeğim doktor göz teması yok daha dedi düzeltilmiş yaşına göre gerçi erken ama bu tür bebeklerde beyin gelişimi ilk aylarda daha geriden geliyor dedi canım göz teması kurmaması normal mı sürekli uzaklara bakıyor başka yerlere renkler dikkat ediyor ama bana bakmıyor sesime de pek tepki vermiyor

kırmızı bişey al ona bakıcakmı bakalım özellikle kırmızı renk olmasına dikkat nerdeyse bebeğin 3 aylık dimi doğdupu günden beri benim oğlum beyin kan.geçirdi 2 kere beyin ameliyatı oldı yaklaşık 80 gün küvezde kaldı eve geldiğinde ben nereye gitsem takip ediyodu sağa sola gibi kırmızı oyuncak olabilir yada kumaş dediğim gibi 50 cm uzakta tut odakla gözlerine bi görsün ondan sonra sağa sola hareket ettir ama hızlı değil yavaş yazarsın yine yapıpta

pardon 4 aylık olcak 1 hafta sonra dimi

evet 1 hafta sonra üç ayı tamamlayacak bulunduğu odanın perdeleri bordu sürekli ona bakıyor ama göz teması yok benimle dediğinide yapacağım sağol canım buarada düzeltilmş yaşı daha 21 günlük dedi doktor

Son düzenleme:

canım benimkilerde öyleydi ama benimkilerin gözlerde sorun vardı zaten çok şükür geçti ama bende sürekli bana niye gülmüyolar diye şikayet ediyodum biraz daha bekle doktorda iyi demiş madem bekle daha...

canım benimkilerde öyleydi ama benimkilerin gözlerde sorun vardı zaten çok şükür geçti ama bende sürekli bana niye gülmüyolar diye şikayet ediyodum biraz daha bekle doktorda iyi demiş madem bekle daha...

benimki de göz problemi yok canım dualarla inşallah iyi olacak dualarınızı eksik etmeyin

ayy benim kafam karıştı bu düzeltilmiş yaş nasıl 21 günlük olurki normlade gelişimi için 2 ay geri saysan bebek 4 aylık doğduğu günden beri düzeltilmiş 2 aylık olması gerekmiyomu yoksa benmi yanlış anladım artıık eskisi gibi çalışmıyor beynim diyorum zaten çok dolu kafamın içi çoookkkk

canım doktor bebeğimin 8 şubatta doğması gerektiğini söyledi bende anlamadım ama öyleymiş o yüzden 21 günlük dedi benimde kafam allak bullak oldu senin dediğini yaptım canım kırmızı bir oyuncak aldım 50 cm uzaktan baktı vede takip etti ama hala bana bakmıyor

bakar cnm merak etme rop kontrollerini ihmal etme sakın doktorada bunu söyle

bakar cnm merak etme rop kontrollerini ihmal etme sakın doktorada bunu söyle

canım ben buca kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinde doğum yaptım izmirde bu hastane bebeğimi birkez yoğun bakımdayken diğer 3 kezde taburcu olduktan sonra göz doktoru muayne etti en son gittiğimizde oğlumun gözlerinden hiç bir sorun olmadığını gelişimin tamamladığını ve bir daha 3 ay sonra kontorul amaçlı gel dedi genede başka göz doktoruna götüreyimmi sence canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…