Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
selam arkadaşlar ben bu külübe yeni üye oldum öncelikle tüm bebeklere şifalar annelerine de sabır ve güç diliyorum.ilk bebeğim 8 ocak 2012 de doğması gerekirken 8 aralık 2011 de 1 kilo 660 gram olarak doğdu.36 haftalık hamileydim ama bebek 32 haftaya denk geliyordu.hamilelğimin başından itibaren doktora gittim asla hiç bir şeyi ihmal etmedim hamileliğimde gayet iyi gidiyordu 32 haftalıkken doktora gittim bebeğimin zayıf kaldığını söyledi vede vitamin verdi eve yolladı 20 gün sonra gel dedi 20 gün sonra gittiğimde bebeğin durumunun hiç iyi olmadığını hatta kaybetmek üzere olduğumu söyleyip acil sezeryana aldılar.bebeğim dünyaya geldiğinde bana göstermediler bile yoğun bakıma alındı 45 gün kaldı küvezde doktorlar ilk zamanlar çok karamsardı bebeğimin çok zor şeyler atlattığını taburcu olurken elime verdikleri klasörden anladım içi yaşadıklarının ne kadar ciddi olduğunu bana bir kez daha gösterdi.45 gün boyunca korkuyla umutla bekledim dua ettim bebeğimin sağlığı için çokta koşturdum zihinsel olarak o kadar yıprandım ki anlatamam.şimdi bebeğim evde çok şükür 4 kiloya yaklaştı.kulak taramasından ABR den geçti diğerinden takip dediler ama kulakta sorun yok dediler bu konuda bilginiz varmı sizce ne yapmalıyım başka bir tarama yaptırımmı bir konu daha var topuk kanından sorun çıkmadı fakat böyle erken doğmuş çocukların zekalarının gelişimi ile ilgili yapılması gerekn testler olup olmadığını bilmiyorum acaba bu konuda bilgisi olan varmı bebeğimle ilgili hiç bir konuyu atlamak istemiyorum çünkü o bana Allahımın en büyük armağını buarada izmirde yaşıyorum izmirli arkadaşlar varmı çocuk doktorları konusunda bana yol gösterebilecek çünkü ben aslen istanbulluyum gelin geldim izmir pek bir yer bilmiyorum.hepinize tekrardan geçmişler olsun Rabbim evlatlarımızı korusun sağlık versin

Son düzenleme:
geçmiş olsun ve gözün aydın arkadaşım Allah başka kederlerini göstermesin yavrularımızın ben de izmirden değilim malesef ama 3 aylık olduğunda nörolojik muayene için yönlendirmişlerdir muhakkak..onun haricinde göz muayenelerini yaptırmışsındır ....aslında bu topiği baştan itibaren okuman daha açıklayıcı olur..herşey sen ve bebeğin için çok güzel olur inşallah..

Allah razı olsun açıkçası izmiri hiç bilmiyorum ve doktor hastane konusunda çok eksik olduğunu yaşadıklarımdam söyleyebilirim.bizim bebeklerimizin birde düzeltilmiş yaşı diye bir durumu var bu konuda bilgiverebilirmisiniz bebeğimin reflekslerini neye göre değerlendirmem gerekiyor doğdu aya göre mı doğacağa aya göremı yoksa düzeltilmiş yaşa göremi

Selam arkadaşlar ben aranıza yeni üye oldum ..
Ben tüp bebekden hamile kaldım ve 32 haftalık ikiz dogum ettim şuan bebeklerim dogdugu tarihden hesaplarsak 4. Ayımız bitti .ilaç olarak d3 vtamini kullanıyorum ferrosanol kan ilacı kullanmaya başladım .. şimdi size soruyorum ben bu kan ilacına başlayalı oglumun biri kakasını yeşil ve biraz sulu yani isal gibi diger oglumunda kakası yeşile dönüyo sanki ve kokulu yapıyo. Bu ilaçdan bebeklerine kullanan varmı varsa sizlerdede böyle bi durum oldumu ... Cevaplarınız için şimdiden çook teşekkür ederim arkadaşlar ...

küzvezden çıkarken bilgi vermediler mi bi dünya testleri var benim ikziler 6 aylık oldu her hafta uludağ üniversite.deyiz bursada oturuyom muhakkak çocuk nöroloji uzmanı görmesi lazım onlar bakıyor refleklerine göz muaneleri var rop adı fizik tedavi baştan aşağı organ usg leri rsv aşıları oksijen aldımı bebeğin bilmiyorum beyin usg çektirmen lazım denver testi pedegog yapıyo takibinikalp ekosu ooo bi sürü şey bizim fizik tedavi uzmanımız benim bebeklerime göre söyleyeyim ortalam hesap yapıyor benimkiler 6 aylık doğduğu günden beri düzeltilmiş 4 aylık ama doktorumuz hareketlerini 5 aylığa göre yorumluyo bursada olsan yönlendirme yapardım

günaydın rop tan geçtik kalp içinde izmir de behçet uz çocuk hastalıkları hastanesi var daha yoğun bakımdayken ambulansla gönderdiler bakıldı doktor sorun yok dedi doğduğu hastane çocuk hastanesi olduğu için çoğu testi yapıldı dedi doktoru çocuk nöroloji den söz etmedi solunuma bağlanmıştı bebeğim doğduğunda verdiğiniz bilgiler için çok sağolun bugün doktorumuzu arayıp bir sormam lazım bu konuları çok sağolun

önemli değil cnm benimde ikzilerim 30 haftalık dünyaya geldiler kızım 43 gün kaldı 2 kere roptan lazer oldu oğlumda 83 gün kaldı oda beyin kan.geçirdi 2 kere beyin ameliyatı oldu benimkiler her hafta kontrodeler ALLAH a şükür iyizz takipleri düzenli yapılıyo bizim her daldan doktorum mevcut yaşadıklarımdan ötürü...

abr içinde 6 aylıkken yapılıyo ozaman düzene giriyomuş kulakta bizim de problem yok hatta oğlum hast.taburcu olurken kulak testinden kaldı ama duyuyor takip demeleri normal yani bebğin gelişmesini bekleyecekler

32afta cokta krıtık bı afta deıl canım. ferrosanoli herkes kullanıyor.ama bıze erken baslatıyorlar o baska.premature oldukları ıcın yanı. kakası ıcın anormal bı durum yok aslında arada benımkılerde oyle olurdu. belkı usutmuslerdır.

abr içinde 6 aylıkken yapılıyo ozaman düzene giriyomuş kulakta bizim de problem yok hatta oğlum hast.taburcu olurken kulak testinden kaldı ama duyuyor takip demeleri normal yani bebğin gelişmesini bekleyecekler

abr ne canımcım. berayımı duyorsun? bakıyorum buralardasın:))) bende uzun zamandır yazmıyordum. baya bu sayfalarda ılerlemıs:)

Son düzenleme:

bildiğim kadarıyla demir ilacının prespektüsünde bilgi var bu konuda renk değişimi yapıyor ..yine biryerde yeşil kakanın aşırı besleme ile ilgili olduğunu okumuştum..bana göre ise kokulu olması üşütme belirtisidir tıpkı ekşi kusması gibi..bu konu daha önce bu topikte geçmişti sanırım..

oğlunuza ve kızınıza uzun ömürler versin Mevlam danışmam gerekenler var az bir başınızı ağrıtacağım:)

çok sağol bir konu daha var benim oğlum kulak taramasından ABR den geçti diğerinden de takip denildi fakat kulakta sorun yok tekrar taramaya gerek yok ancak ateşli hastalık geçirirse doktora götür dedi sizce ne yapmalıyım tekrarlayım mı testi sizce

ben 36 haftalık hamileydim ama bebeğim 32 haftaya denk geliyordu şimdi düzeltilmiş yaşı kaç olacak yani bebeğim 8 aralık 2011 de doğdu şuan 2 aylık oldu ama düzeltilmiş yaşını nasıl hesaplayacağım bilginiz varmı arkadaşlar

canım bu ek gıdada ben kafayı yicem günlük neler veriyosan öğün listeni sıralasana ben daha yeni sütlü pirinçli kaşık maması vermeye başladım yaaaa üfff

daha seninkiler 5 aylık meyve püresi yoğurtta verebilirsin ben ikisini karıştırıp veriyorum bazen ama sen şimdilik ayrı ayrı ver

canım 40haftada doğmuş olarak hesaplaman gerek yani 1 ay küçük şimdikinden ona göre hesaplarsın benimkiler 2 ay kçük ama doktorumuz yaşıtlarımıza yetiştiğini söylüyo

canım benim kafamda bu noktada karışıyor ben 36 haftalık hamileydim ama bebek 32 haftalığa denk geliyordu şimdi 2 ay eksikmı sayacağım yoksa 36nin üstünemi 4 hafta koyup hesaplayacağım

sağol canım iyiki bu siteyi görüp üye oldum o kadar çok şey öğrendimki paylaştıklarınızdan şimdi çok daha güçlü hissediyorum kendimi bebeğime daha da çok bağlandım tek ben erken doğum yapmış gibi hissedip suçluyordum kendimi Allah evlatlarımıza sağlık versin inş buarada nörulağa götüreceğim inş çarşamba dua bekliyorum oğluma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…