Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhabalar benim kızım da 27 hf ile uyumlu doğmuştu 1190 gr ama 50 gün küvözde kaldı solumun cihazına da bağlandı 50 günün 45 inde hortumla beslendi süt sağmak için bende 2saatte bir uyandım hastaneye küçük paketlerle yolladım 200 ml poşete 50 ml filan koydum fazlasını atıyorlardı çünkü kalanını kendim sakladım eve çıktığında yedek sütü vardı her kontrol olaydı kulağı duyar mı gözü görür mü hamdolsun hepsi ni geçtii. 5 kg a yakındır ve 5 aylık..deprasyona girseydim ona bakamaya bilirdim..yardım almaktan çekinmeyin ve bu forum bana çok destek oldu kendim gibileri gördüm umutlandım..inşallah hepsi bitecek ve sağlıklı br şekilde eve götüreceksiniz bebelerinizi..

KIZLAR UZUN ZAMANDIR OKUYORUM BURDA YAZILANLARI BİRÇOK TOPİĞİDE YAZIYORUM benimde ikizlerim 30 haftalık doğdular kızım 40 gün oğlum 80 gün küvezde kaldı çok badireler atlattık ALLAH a şükürler olsun bugünlerimize geçeçekmi diyodum inanmıyodum ömründen ömür geçti desem yeri yani kızım 2 kere roptan lazer oldu oğlum beyin kanamasına bağlı hidrosefali teşhisii kondu ve şant takıldı çok şükür iyi şuan gelişimi için fizik tedavi doktoru geliyor eve bazı şeyleri kendisinin yapması beklemedik hemen hastaneden çıkar çıkmaz tedaviye başladı sonuç çok güzel ikiziyle arasındaki gözle görülür bir fark yok inşallah ta böyle devam eder şuan ek besin benim çok kafamı karıştırıyor zaten kilo alımları iyi şuan oğlum 7250 kg kzımda 6000 kg civarı okuyorum sizin yazdıklarınızı ama nerden nasıl başlıyacam bilmiyorum şuan sadece aptamil 1 numara kullanıyoruz..

canım benimde oğlum lazer oldu halada çok sık rop muayenesine gidioruz ne güzel toparlanmışlar benimkiler daha büyük olmalarna rağmen aynı kilodalar hemen hemen

kızlar beklemek çok zor ama siz güçlü olmazsanız bebeğiniz geldiğinde daha kötü olursunuz o geldiğinde güçlü ve toparlanmış olmanız lazım bol bol dinlenin dedikleri gibi kendinize uğraşlar bulun bende düşündüm destek almayı ama yavaş yavaş toparladım kendimi bi sınavdan geçiyorum sabredicem bu halimizede şükür diyodum bol bol dua edin ve süt sağın yapacak bişey yok lohusa psikolojisi çok fena zaten intihar etmeyi bile düşünüyo insan ama bebeğiniz için güçlü olun lütfen allah küvözdeki bütün bebekleri ailelerine bağışlasın inşallah

merhaba Herkese,

Bende geçenlerde kk de paylaştıklarımı okudum.Oturdum ağladım.Sanki o cümleleri ben kurmamışım.Allah kimseyi çaresiz bırakmasın.Bizim bugün aşılarımız vardı..Yorgun düştük uyuyoruz.Kilomuz boyumuz iyi.
Ek besinde dana etine geçiyoruz.Beni bir korku sardı şimdi,bakıcı altından kalkıcak mı diye..Kahvaltıya,yumurtayada başlıyoruz.DR kafası yoğundu,salı günü gidip ,bakıcıyı da götürüp yazıcam.Sinegis aşımız var yine.Bu ay 700 gram almış,ona biraz moralim bozuk.Boyuda 1 cm uzamış o daha da sinir etti beni.
Neyse ne yapalım,sağlıklı olsunlarda..

Lilas yoğurt tarifini tekrar alabilirmiyim:)sen galiba inek sütüyle yapıyordun değil mi?
herkese sevgiler

ek gidaya başlayınca kilo alımıda yavaşlar kafana takma benimkilerde öyle seninki şimdi kaç kilo olmuş ve kaç cm???

sütü kaynatıyorum sonra ılımaya bırakıyorum ılıyınca kavanozlara koyuyorum 1tatlı kaşığı yoğurt 3 kavanoza yetiyo bi kaseye yoğurdu alıp sütle karıştırıyorum sonra hepsine azar azar koyuyorum kaloriferin üstüne koyup üstüne battaniye yada havlu kapatıyorum kapaklarını kapatıyorum 3saat kadar kalıyo orda sonra dolaba koyuyorum çok hareket ettirmeden 3 4 saat sonra mayalanmış oluyo sonra yemeden 2saat önce çıkarıp tekrar kaloriferin üsütüne koyuyorum ılsın diye içine cicibebe katıp yediriyorum çok seviyolar sadeyi sevmiyolar

benimkiler 6400 7200 arasındalar ve boylarımızda 61 62 65 oğlum uzun:)))

Son düzenleme:
herkese selamlar,ben lilanın eski arkadaşıyım,beraber üçüzlerimizi büyütüyoruz :)
allahım hepinize de kolaylık versin
lilacım :) yoğurdu toplam ne kadar veriyorsun,kaç ml ye denk geliyor yada kaç kaşık?
milupanın çorbaları falan varya,işte domatesli fasulyeli kavanoz mamasına yok 4 ölçekli mama hazırlıyorsun,içinede yarım patatesle kabağı haşlayıp ekliyorsun gibi tarifler var,hoşuma da gitti açıkçası da çorbaları nasıl hazırlıyorsunuz genelde?

bende artık kızıma yemek yedirmek istiyorum sofraya bakıp yalanıyo yavrum.
dün tarhana yaparken ona yağsız tuzsuz 1 kaşık ayırdım bayıldı ....doktorumuz daha 1 ay bekle diyor ama mama içmekten öö geldi çocuğa..zaten biberon ucu küçük kalmış 2 gündür içerken ağlıyordu... bende ağzında yara mı var diyorum ama emerken ağlamıyor bu kez biberon uçlarını az büyüttüm..daha rahat içti..aşırı gazlı hala benim kızım mama markasını değiştim milupadan bebelac a geçtim belki faydası olur..elma suyunu haftada bir veriyorum..bazende diğer meyveleri tattırıyorum..
pazartesi aşımız var bakalım..tek umudum aşıdan sonra uykularının geceye dönmesi...sabah 9 da uyudu..arada 5 10 dk kestiriyor canım ben dalana kadar...:)ama çoook tatlı hiiiç kıyamam..

SELAM,

Zaten ek mamaya hiç geçesim yoktu.Biraz kilo kısmını doldursun istedim:)Ete bile geçirdi bizi.Bakalım ne olucak?
sabah 09h00 da kahvaltı.öğlen etli sebze,ikindi yoğurt,arada meyve püresi.biraz daha serpileydi
Kahvaltıyı beğenmemiş hanım,bende milıpanın sabah tahıllarını aldım.labne peyniri ve yumurtayı bulamaç yapmadan ayrı ayrı vereceğim.Eti sevdi,annesinin kızı.yoğurt eh işte...meyve zaten olmazsa olmaz.hipp in 120 gramını yiyor.Versen daha yer de biberon yok.Dr sıkılması iyi dedi.Diş çürüğüne karşı 1 yaşında kesmemiz gerekiyormus zaten:)

hanımlar benim kızım 3 aylık oldu ek gıdaya ne zaman başlamalıyım.siz hangi ayda başladınız..ilk ne verdiniz..

hanımlar benim kızım 3 aylık oldu ek gıdaya ne zaman başlamalıyım.siz hangi ayda başladınız..ilk ne verdiniz..
bebeğiniz prematüre mi normal mi..:) normalse 4. ayda geçiliyor tabi çocuğun bazı kriterleri karşılaması gerekiyor..mesela başını iyi tutabilme..destekli oturtulduğunda ya da anne kucağında oturabildiğini belli etme..besin tattırıldığında yemeye istekli olma..kilo olarak 5 kg üzerinde olma..emme sırasında hareketlerinin kuvvetli olması..annenin ek besine geçilebileceğine dair kanaaatı ve doktorun onayı:)ayrıca anne sütü varsa ek gıda beslemekten çok tattırma amaçlı olmalı bence..hassas bi denge yani en iyi anne bilebilir bunu..
biz pirelerimizde daha yavaş ve dikkatli geçiyoruz..6. ay civarında ve gelişime göre yani..
ben 5 ayın içinde ki kızıma hafiften alıştırmaya başladım gaz yapar diye korkuyorum ama ek bişey tattırmasam da gazlı alışsın hiç olmazsa..3 gün önce yedirdiğim 1 kaşıkçık tarhananın sonucunu az evvel aldım renk scalasında ilk kez kına yeşili:)
bu gün sağlık ocağında aşılarımızı da olduk..

Son düzenleme:
merhaba gunestrgn çok sevindim bebişin adına seni takip ediyorum aklımdasın:)canım az kalmış yavruna kavuşmana sana söylemiştim başaracak diye sen gerçekten çok güçlü bir annesin seni tebrik ediyorum daha güzel haberlerini bekliyorum biran önce bebeğini evine getirmen dileğiyle öptüm

prematüre doğdu kızım.34 haf.1460 gr 42 cm.şimdi 3 aylık 4600 boyuda 50 cm.sütüm yeterli gelmediğinden ek mama veriyorum.bende sizingibi 5.ayda tattırmaya başlıyım o zaman..

merhaba dejavu27; 64 gün oldu oğlum doğalı..Güçlü olmak zorunda bıraktı kaderimiz bizii.İnsallah Allahım bizi en yakın zamanda kavuşturur.2 gün önce gördüm oğlumu fanus var kafasında. çok hareketli neredeyse fanustan çıkacak..1430 gr oldu. İnsallah daha güzel haberlerini veriririm zamanla. öptüm.

bizim bebekten yeni haberlerim var 2 gündür küvözden çıktı bugün 1510 gramdı ama gözlerinde bir problem var büyük ihtimalle bu hafta ameliyat olacak senin bebeğin nasıl canım iyidir inşallah.

bizim bebekten yeni haberlerim var 2 gündür küvözden çıktı bugün 1510 gramdı ama gözlerinde bir problem var büyük ihtimalle bu hafta ameliyat olacak senin bebeğin nasıl canım iyidir inşallah.

merhaba papatya gözünüz aydın çok sevindim. hep aklımdasın ne oldu acaba diye..inşallah gözlerindeki problemi de atlatır.bende bugün gittim Canın yanına.1700 gr. fakat küvözde hala.doğalı 2 ay 9 gün oldu.kendisi nefes alıyor ama oksijen veriyorlar hala ciğerlerde problem var yani. göz doktoruylada görüştük bugün şu anda sorun yok ama ilerde olabilir dedi.göz damarları gelişmeye devam ediyor dedi.iyi haberlerini bekliyorum Umutu çok öpüyorum.

bende seni düşündükçe iyilerdir inşallah diyorum teşekkürler ameliyata gerek kalmazsa 10 güne kadar eve çıkar diye düşünüyoruz Canın kilosu iyi maşallah inşallah ciğerlerindeki problemi düzelir başkada bir problemi çıkmaz.bizimde 80 gün oldu, bu arada bugün biberonla beslemişler bende sizin iyi haberlerinizi bekliyorum inşallah herşey güzel olacak.

hoşgeldin canım:)))
yoğurdu 6tane kavanoz mamasına yapıyorum hergün 2tanesini üçüne yediriyorum o kavanozlarda 120cc ye yakın alıyolar yani 240cc üçüne yetiyo taze yapmaya çalışıyorum
mesela dün kemik suyuna patates havuç haşladım üzerine milupanın fasulye domatesini ekledim gece yaptım daha yemediler mevsimi olmayan şeyleri hazır alıp şimdiki olanlarla karıştırıyorum yani 1patates 1havuç haşladım yarım fincan prinç ekledim 1kavanozda sebze püresi koydum blendırdan geçirdim birazdan uyanınca yerler 1defa 1kaşık zyağı...
milupanın sitesinde güzel tarifler var bazen içine devam sütü konulan sebze püreleride var ama ben koymuyorum yeterince mama içiyolar diye
kahvaltıda genellikle aklıma bişey gelmediği için bi tane meyveyle yapıyorum meyveyi seviyolar mesela bugün kahvaltı kaşık maması 1muz peynir pekmezle yaptım yumurtayı dönüşümlü veriyorum hergün vermiyorum bazen elma yada mandalina suyuda koyuyorum ayrıca meyve vermiyorum kahvaltılarına koyunca bazen yoğurtlarına ekliyorum meyveyi yoğurdu sade yemiyolar ya mayveli yada cicibebeyle yiyolar gecede ya cicibebe mama yada prinç unu...

canım ben 1defa kıymayı ayrı bi yerde kavurup un çorbası yaptım ama sevmediler sen nasıl yapıyosun tarif var mı??? bide et ağır oldu gibime geldi kemik suyuna yapıyorum şimdi yavaş yavaş alışsınlar diye 1günün öğününü yazar mısın bana az veriyorum gibime geliyo toplamda gün içinde kaç cc mama içiyo??? bide gece kaç defa kalkıyo ve ne kadar mama içiyo aynı gibiyiz diye soruyorum...

canım bu ek gıdada ben kafayı yicem günlük neler veriyosan öğün listeni sıralasana ben daha yeni sütlü pirinçli kaşık maması vermeye başladım yaaaa üfff

benim boncuğum da 5. ayın sonunda nihayet 5 kilo oldu çok şükür..ilk günler de ne korkular yaşadık..ne imtihanlar geçirdik ama sonu hep güzel oldu gerisi de güzel gelsin inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…