bebeğiniz prematüre mi normal mi..:) normalse 4. ayda geçiliyor tabi çocuğun bazı kriterleri karşılaması gerekiyor..mesela başını iyi tutabilme..destekli oturtulduğunda ya da anne kucağında oturabildiğini belli etme..besin tattırıldığında yemeye istekli olma..kilo olarak 5 kg üzerinde olma..emme sırasında hareketlerinin kuvvetli olması..annenin ek besine geçilebileceğine dair kanaaatı ve doktorun onayı:)ayrıca anne sütü varsa ek gıda beslemekten çok tattırma amaçlı olmalı bence..hassas bi denge yani en iyi anne bilebilir bunu..hanımlar benim kızım 3 aylık oldu ek gıdaya ne zaman başlamalıyım.siz hangi ayda başladınız..ilk ne verdiniz..
merhaba gunestrgn çok sevindim bebişin adına seni takip ediyorum aklımdasın:)canım az kalmış yavruna kavuşmana sana söylemiştim başaracak diye sen gerçekten çok güçlü bir annesin seni tebrik ediyorum daha güzel haberlerini bekliyorum biran önce bebeğini evine getirmen dileğiyle öptümmerhaba. öncelikle geçmiş olsun..böyle bir durumda üzülmeyin ağlamayın demek çok boş biliyorum ama kader diye düşünmek lazım. sizi çok iyi anlıyorum. bu duruma alışmak kabullenmek çok zor ama inan insan herşeye alışıyor. üzülse de ağlasada zaman geçmiyor gibi gelse de inan geçiyor. sabır,dua...elimizden başka bişey gelmiyor çünkü.kendinizi yatağa bırakmayın. vakit geçirmek için bişeyler yapın. kitap okuyun, bilgisayarda oyun oynayın. bir sekilde kendinizi oyalayın. gerekirse yardım alın. ama kendinizi bırakmayın. bebeğiniz için. sütünüz azalır ilerde yetmez..Allahın izniyle birgün iyileşir inşallah. hastaneye gittiğinizde bakarsınız ki küvözde değil hemşirenin kucağında. inşallah o günler de gelir. tabiki kolay olmayacak ama kader..
belki okumussunuzdur benimde bebeğim 10 aralık günü (aynı zamanda benim de doğum günümdü o gün) 29 haftalıkken doğdu. preeklempsi nedeniyle. fakat gelişimi 25 hafta ile uyumluydu. 620 gr dı.. 55 gündür küvözde. ilk günlerde vücüdu sütümü kabul etmedi.çok azar azar vermeye başladılar sonra. 4 gün öncesine kadar solunumu cihaza bağlıydı.1300 gr şu anda. cihazdan çıkardılar fakat buna sevinirken dün gittim baktmki yine bağlamışlar çok üzüldüm. sıkıntı yasadı tekrar bağladık dediler. bugün telle arayıp sordum çıkarmışlar tekrar.ilk zamanlarda kimseyi görmek istemedim teli arayanlarla annem görüştü çünkü ağlama krizlerine giriyordum biriyle konusunca birini görünce. halada iyi değilim ama eskiye nazaran daha iyi hissediyorum kndimi.
bebeğiniz kaç gr doğdu?. haberdar edin bebeğinizin durumuyla ilgili. iyi akşamlar.
bebeğiniz prematüre mi normal mi..:) normalse 4. ayda geçiliyor tabi çocuğun bazı kriterleri karşılaması gerekiyor..mesela başını iyi tutabilme..destekli oturtulduğunda ya da anne kucağında oturabildiğini belli etme..besin tattırıldığında yemeye istekli olma..kilo olarak 5 kg üzerinde olma..emme sırasında hareketlerinin kuvvetli olması..annenin ek besine geçilebileceğine dair kanaaatı ve doktorun onayı:)ayrıca anne sütü varsa ek gıda beslemekten çok tattırma amaçlı olmalı bence..hassas bi denge yani en iyi anne bilebilir bunu..
biz pirelerimizde daha yavaş ve dikkatli geçiyoruz..6. ay civarında ve gelişime göre yani..
ben 5 ayın içinde ki kızıma hafiften alıştırmaya başladım gaz yapar diye korkuyorum ama ek bişey tattırmasam da gazlı alışsın hiç olmazsa..3 gün önce yedirdiğim 1 kaşıkçık tarhananın sonucunu az evvel aldım renk scalasında ilk kez kına yeşili:)
bu gün sağlık ocağında aşılarımızı da olduk..
merhaba gunestrgn çok sevindim bebişin adına seni takip ediyorum aklımdasın:)canım az kalmış yavruna kavuşmana sana söylemiştim başaracak diye sen gerçekten çok güçlü bir annesin seni tebrik ediyorum daha güzel haberlerini bekliyorum biran önce bebeğini evine getirmen dileğiyle öptüm
merhaba dejavu27; 64 gün oldu oğlum doğalı..Güçlü olmak zorunda bıraktı kaderimiz bizii.İnsallah Allahım bizi en yakın zamanda kavuşturur.2 gün önce gördüm oğlumu fanus var kafasında. çok hareketli neredeyse fanustan çıkacak..1430 gr oldu. İnsallah daha güzel haberlerini veriririm zamanla. öptüm.
bizim bebekten yeni haberlerim var 2 gündür küvözden çıktıbugün 1510 gramdı ama gözlerinde bir problem var büyük ihtimalle bu hafta ameliyat olacak senin bebeğin nasıl canım iyidir inşallah.
merhaba papatya gözünüz aydın çok sevindim. hep aklımdasın ne oldu acaba diye..inşallah gözlerindeki problemi de atlatır.bende bugün gittim Canın yanına.1700 gr. fakat küvözde hala.doğalı 2 ay 9 gün oldu.kendisi nefes alıyor ama oksijen veriyorlar hala ciğerlerde problem var yani. göz doktoruylada görüştük bugün şu anda sorun yok ama ilerde olabilir dedi.göz damarları gelişmeye devam ediyor dedi.iyi haberlerini bekliyorum Umutu çok öpüyorum.
herkese selamlar,ben lilanın eski arkadaşıyım,beraber üçüzlerimizi büyütüyoruz :)
allahım hepinize de kolaylık versin
lilacım :) yoğurdu toplam ne kadar veriyorsun,kaç ml ye denk geliyor yada kaç kaşık?
milupanın çorbaları falan varya,işte domatesli fasulyeli kavanoz mamasına yok 4 ölçekli mama hazırlıyorsun,içinede yarım patatesle kabağı haşlayıp ekliyorsun gibi tarifler var,hoşuma da gitti açıkçası da çorbaları nasıl hazırlıyorsunuz genelde?
SELAM,
Zaten ek mamaya hiç geçesim yoktu.Biraz kilo kısmını doldursun istedim:)Ete bile geçirdi bizi.Bakalım ne olucak?
sabah 09h00 da kahvaltı.öğlen etli sebze,ikindi yoğurt,arada meyve püresi.biraz daha serpileydi
Kahvaltıyı beğenmemiş hanım,bende milıpanın sabah tahıllarını aldım.labne peyniri ve yumurtayı bulamaç yapmadan ayrı ayrı vereceğim.Eti sevdi,annesinin kızı.yoğurt eh işte...meyve zaten olmazsa olmaz.hipp in 120 gramını yiyor.Versen daha yer de biberon yok.Dr sıkılması iyi dedi.Diş çürüğüne karşı 1 yaşında kesmemiz gerekiyormus zaten:)
canım ben 1defa kıymayı ayrı bi yerde kavurup un çorbası yaptım ama sevmediler sen nasıl yapıyosun tarif var mı??? bide et ağır oldu gibime geldi kemik suyuna yapıyorum şimdi yavaş yavaş alışsınlar diye 1günün öğününü yazar mısın bana az veriyorum gibime geliyo toplamda gün içinde kaç cc mama içiyo??? bide gece kaç defa kalkıyo ve ne kadar mama içiyo aynı gibiyiz diye soruyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?