2011 Temmuz Anneleri Doğum Yapacağımız Tarihi ve Doğum Şeklini Paylaşalım mı?

Ben foruma yeni üye oldum. 2. bebeğimin normal doğum tarihi 11 Temmuz görünüyor. ilk bebeğimde ben ve doktorum normal doğum istememize rağmen son anda bebeğin kilosunun 4 kiloyu geçtiğini ve 4 kg ın üzerinde normal doğumun riskli olduğunu söylemesi üzerine doktorum vazgeçmiştim. İyikide vazgeçmişim oğlum 4600 kg doğdu. ultrason 4 kg ın üzerini tam olarak kiloyu hesaplayamıyor.
şimdiki bebeğimde 2 hafta önden gidiyormuş. 23 nisanda 1526 kg dı. şu an 30+5 inci haftayım. Bu oğlumda büyük olacak gibi görünüyor. mecburen sezeryan olacak.
Şu an Mardindeyim 1 haziranda Antalya ya geçeceğim. Doğum için Medical Park Sanem Hanımı düşünüyorum. Bu konuda önerisi olan varmı? Çünkü ben hastaneden dolayı bu dr u seçtim yoksa hiç tanımıyorum.

Ayrıca ilk bebeğimi spinal anesteziyle dünyaya getirmiştim. Kesileceğim hissine dayanamayacağımı anlayan anestezist beni uyutmuştu, iyide yapmış. Dayanamazdım herhalde. Uyutmuş derken genel anestezideki gibi değil. normal uyku ilacıyla uyumuş gibi. solunum cihazına falan bağlanmıyorsunuz. Kaslarınızda gevşemiyor. Kamerayıda ona vermiştim. sonradan her anı rahatlıkla izledim. Sonradan bebeğin spinal anestezide daha çok anestezi alma riski varmış o yüzden epidural anestezi daha iyi diye duydum. Spinal anesteziden sonra uzun süre yatmak gerekiyor. Kesinlikle ihmal etmeyin derim. Beni uyarmamışlardı. Bende tez canlıyım ya süreklide eve misafir geldiği için kalkıp gidip yanlarına oturdum. 3-4 gün sonra müthiş başağrısı oldu bende. başım çatlayacak gibi dayanılmazdı. Dr u aradım neden olduğunu anlamadı acile yönlendirdi. Tansiyonuma baktılar. Normalde 12 olan tansiyonum 18 idi. dr da şaşırdı. hemen dilaltı hapı (nidilat) verdi. Daha sonradan spinal anestezinin etkisi olduğunu öğrendim. Şimdi kesinlikle doğumdan sonra yattığım yerden kalkmam:)
bilgilerinize...

sen bu doğumunu epidural ilemi yapacaksın canım ben spinal düşünüyorum bakalım hayırlısı epiduralden korkuyorum ne bileyim sırtımda birşeyin takılı olması hissi beni rahatsız eder gibi geliyor :26::26::26::26:

ben normal diyorum ama benim bebeğimde 2 hafta önceden gidiyor. en son 2 hafta önce gitmiştim o zaman 27 haftalıktı ve kilosuna 1364 gr dı :) böyle giderse tosuncuk olabilir galiba.

bende dün doktora gittim 31. haftadayız kilomuz 1900 gr boyumuz 40 cm. doktorum normal doğum için uygun olduğunu söyledi bende sezeryandan vaz geçtim şimdi yürüyüş ve egzersize başlayacağım hayırlısı ile

bende 25 temmuzda sezeryanla doğum yapcam ilki sezeryan olduğu için şimdiye kadar kaç kilo aldınız birde isimlerini düşündünüzmü

bende nrmal doğum istiyorum ama kan pıhtılaşması sorunum var hergün iğne oluyorum. doktorlar riske atmayalım diyor ama kesileceğim düşüncesi çok ürpertiyr beni

bende 25 temmuzda sezeryanla doğum yapcam ilki sezeryan olduğu için şimdiye kadar kaç kilo aldınız birde isimlerini düşündünüzmü

ben 6 kilo aldım şimdiye kadar 31. haftadayım, isim işi çok zormuş ya :) benim beğendiğimi eşim beğenmiyor, onunkileride ben beğenmiyorum. galiba bizim çocuk bir süre isimsiz kahraman olarak kalıcak. Eşim beğenmesede ben onu furkan diye seviyorum :)

benimde sata göre doğumum 07.07.2011 :) normal doğum istiyorum. epidural konusunuda doktorumla perşembe günü konuşıcam. fikri önemli benim için. inşallah normal olur. çok korkuyorum aslında.
ama yinede ameliyat fikri beni daha çok geriyo. allahım hepimizi sağsalim kurtarsın bebeklerimizi kucağımıza sağlıkla alalım inşallah kızlar.

sat tarihine göre 26/07/2011 gözüküyor benim doğumunda doktorumla daha hiç konuşmadık ama ben öncelikle normal doğumu düşünüyorum adı üzerinde doktorum bir gereklilik görürde sezeryana karar verirse o kararda uyarım ben 32. haftadayım ve 12 kilo aldım bu haftaya kadar.

merhaba benim doğumum sat'a göre 25 temmuz şuan 31 hafta 3 günlük bebişim ben normal doğum istiyorum ama daha doktorumla konuşmadım bebk ters mi düz mü bilmiyorum ama benim rahim kaslarımda ağrı var oturup kalkınca ağrı oluyo neden oluyo bilmiyorum tecrübesi olanlara sordum bebek dönmüştür ondan olur diyorlar olabilir mi sizde de varmı ağrı

canım aynı ağrılar bende var. doktoruma sordum bu ağrıların normal olduğunu söyledi. bebek çoktan dönmüş olması gerekiyor zaten benim bebiş 27. haftada dönmüştü.

slm kızlar benimde doğumum temmuz 25 görünüyor bundan önceki doğumumu spinal oldum bence uyutulmaktan daha iyi. en azından 2-3 saat acın olmuyor tavsiye ederim...

Benim doğum tahmini aralık 20 görünüyor doktorum ikimizin durumnda kritik bir hal olmadığı sürece normal olacak inşallah :) yıl sonu bebişimmm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…