Ben foruma yeni üye oldum. 2. bebeğimin normal doğum tarihi 11 Temmuz görünüyor. ilk bebeğimde ben ve doktorum normal doğum istememize rağmen son anda bebeğin kilosunun 4 kiloyu geçtiğini ve 4 kg ın üzerinde normal doğumun riskli olduğunu söylemesi üzerine doktorum vazgeçmiştim. İyikide vazgeçmişim oğlum 4600 kg doğdu. ultrason 4 kg ın üzerini tam olarak kiloyu hesaplayamıyor.
şimdiki bebeğimde 2 hafta önden gidiyormuş. 23 nisanda 1526 kg dı. şu an 30+5 inci haftayım. Bu oğlumda büyük olacak gibi görünüyor. mecburen sezeryan olacak.
Şu an Mardindeyim 1 haziranda Antalya ya geçeceğim. Doğum için Medical Park Sanem Hanımı düşünüyorum. Bu konuda önerisi olan varmı? Çünkü ben hastaneden dolayı bu dr u seçtim yoksa hiç tanımıyorum.
Ayrıca ilk bebeğimi spinal anesteziyle dünyaya getirmiştim. Kesileceğim hissine dayanamayacağımı anlayan anestezist beni uyutmuştu, iyide yapmış. Dayanamazdım herhalde. Uyutmuş derken genel anestezideki gibi değil. normal uyku ilacıyla uyumuş gibi. solunum cihazına falan bağlanmıyorsunuz. Kaslarınızda gevşemiyor. Kamerayıda ona vermiştim. sonradan her anı rahatlıkla izledim. Sonradan bebeğin spinal anestezide daha çok anestezi alma riski varmış o yüzden epidural anestezi daha iyi diye duydum. Spinal anesteziden sonra uzun süre yatmak gerekiyor. Kesinlikle ihmal etmeyin derim. Beni uyarmamışlardı. Bende tez canlıyım ya süreklide eve misafir geldiği için kalkıp gidip yanlarına oturdum. 3-4 gün sonra müthiş başağrısı oldu bende. başım çatlayacak gibi dayanılmazdı. Dr u aradım neden olduğunu anlamadı acile yönlendirdi. Tansiyonuma baktılar. Normalde 12 olan tansiyonum 18 idi. dr da şaşırdı. hemen dilaltı hapı (nidilat) verdi. Daha sonradan spinal anestezinin etkisi olduğunu öğrendim. Şimdi kesinlikle doğumdan sonra yattığım yerden kalkmam:)bilgilerinize...
bende 25 temmuzda sezeryanla doğum yapcam ilki sezeryan olduğu için şimdiye kadar kaç kilo aldınız birde isimlerini düşündünüzmü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?