2011 Temmuz Anneleri bebeklere kiminle bakiyorsunuz???

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
merhaba hanimlar Allah nasip ederse bende haziran sonu temmuz basi bebisimi kucagima alicam
Ama aklima takilan bir konu var. Suan ben esimle yurtdisindayim burdada kmsemiz yok haliyle.
Dogumda nasil yapicam hic bilmiyorum. Ilk dogumumu Turkiyede yaptim esim benim icin rahat etmez
diye annesiyle babasini dikti tepeme. bende pek sevmiyorum onlarla yasamayi yani
tama 1 ay giderim kalirim memleketleirnde yada onlar bana gelsin esim olunca ama oyle aylarca yasamak
cok zor oluyor. Iste 2 secenegim var birinci Turkiyeye gitmek ve kaynanamla kayanatama katlanmak ki
annemlede pek aralari yok bu yuzden gelmemisti onlar varken annem bana. boyle stresli seylerde yasamak
zorunda kaldim.
burda kalsam birini tutsak cunku kizimda ufak , eve yemek yapan, bulasik yikayan, temizlik yapan biri olmasi lazim
ben son ay ve dogum sonraki ay yapamam eminim.
bunlarin yemekleride cok farkli ( Koredeyim) birazini yiyebiliyorum ama hepside olmuyor.
acaba buna katlanip esimin yanindami kalsam Turkiyeyemi gitsem cok karisigim ya :(
siz nasil baktiniz bebislere kimlerden yardim aldiniz?
bir de bana ne onerirsiniz? fikirlerinize ihtiyacim var.

Son düzenleme:
Annem bakıyo benim bebişime temmuz 22 de doğum yaptım bende annem ve kızkardeşim yardımcı oldular

2011 temmuz annelerinde 2.çocuğunu çin de dünyaya getiren arkadaşımız var.
bende 4 yıl çin de yaşadım orda tek başıma olmanın verdiği tedirginlikle çocuk yapmadım ama şimdi keşke orda yapsaymışım diyorum. burda ailelerle uğraşmak daha zor geldi bana...
yarım gün en azından gelip kızınla ilgilenecek birini bulabillirsen orda olmak daha kolay olabillir bence....

2011 temmuz annelerinde 2.çocuğunu çin de dünyaya getiren arkadaşımız var.
bende 4 yıl çin de yaşadım orda tek başıma olmanın verdiği tedirginlikle çocuk yapmadım ama şimdi keşke orda yapsaymışım diyorum. burda ailelerle uğraşmak daha zor geldi bana...
yarım gün en azından gelip kızınla ilgilenecek birini bulabillirsen orda olmak daha kolay olabillir bence....

bim kaynanam sagolsun oyle lohusalik anlamaz. bir corba pisirmez
eltimin yeni dogumu oldu ki bu 3. cocugu yardima ihtiyaci var billiyor yaninda bile kalmamis.
eltimin hasta bir annesi var yurume zorlugu yasiyor o gelip yemek yapmis dusun
esimde simdi annemlerin yanina gidersin diyorda bana kim bakicak orda
sefil olurum gibi geliyor hem 3 yasinda bir kizimda var onunla da ilgilenmek lazim
ya burda kalicam birini bulucam yardimci
yada kendi evimde istanbulda kendi annemi cagirip dogumumu o sekilde yapicam onlar gelsin kesinlikle istemiyorum ya
stres oluyorum ancak.

bana kayınvalidem yardm ediyor. emin olun ev bir süre sonra onun oluyor . o yüzden en iyisi durum müsaitse yardımcı birini bulmak günde bir kaç saat bile olsa. eğer bu mümkün değilse tek başına olmak daha iyi anneler kayınvalideler he şeyi yapıyorlar evde ama her şeye de karışıp evin hakimi oluyorlar oğlum 3 buçuk aylık sırf bu yüzden taşınıyorum. evimiz yakındı. :nazar:

ben bebeğime yalnız bakıyorum.doğum yaptığımda annem ardı kayınvalidemde evde sürekli bir didişme allahtan sonra gittilerde kurtuldum. şimdi yalnızım ama kafam o kadar rahat ki çok yoruluyorum ama olsun

Back
X