- 6 Temmuz 2010
- 8.920
- 314
- 163
- Konu Sahibi medicalsecreter
-
- #1.701
Haykoo nerde oturuyorsun , bende gelecem gününe
Osmanlı tatlısı hiç yemedim ben , görmedim , duymadım bilem
osmanlı tatlısı
1 bardak irmik
1 bardak şeker
2-3 yumurta
1 pkt kabartma tozu vanilya
1 pkt yag
yeterince un
şerbeti
1 litre su 4 bardak şeker
bütün malzemeyi karıştırr yumuşak bir hamur elde et
elinde şekiller ver 140 derce fırında pişirr önceden şerbeti hazırlayıp sogut pişen tatlıyı soguk şerbete batırıp servis tabagına al üzerine fıstık sepebilirsin süper oluyoooooo
kısır
1 su bardagı ince bulgur
2 adet kuru sogan
2 domates
1 demet maydanoz
10 dal nanee
1 bag sogan
1 çay bardagı z.yagı
1 bardak ılık suu
1 tatlı kaşıgı salça
limon suyu istersen nar eksisi
tuz karabiber pul biber
bütün malzemeyi ince dograa bulguru kapaklı bir tencereye koyy üzerine ılık suyu dök bulgurların şişmesini bekle bir yandan da kuru soganı tavada pişirip salçayı kattt bunuda bulgura ekle sonra tüm malzemeyi karıştır servis yap
gel bacım ben sana yapayımmmm
haykolikk canım bu tarifteki malzemeler 4-5 kişilik sen 1 kat fazladan koy okkalabalık olacaksaa ben 40 kişiye yetecek kadar yapmıştım abartıp alt komsum yüzündennn
bursa bıyırr gelll şeker basımın ustunde yerınvar sevınırım
taamdır cok saoll osmanlı tatlısına garantı verıosun dımı daha once hıc denemedım ya ılk denemem oluck gercı yarın aksamdan yaparım onu olmazsa baska bısı yaparım serbetı uzerıne dokmuces he batırıp tabaga
Teşekkür ederim canım ,yemiş kadar oldumSen o tatlıdan benim payımı ayır , akşama benim yerime eşinle afiyetle yiyin . Olma mııı olaaar olaaaaar
hangsı tatlının kiler mi kısırın kiler mi banada yaklasık bı 20 kısı gelır hee
kısırın bulgurunu 2 bardak bilemedin 2.5 bardak yap ama tatlıyı kesinlikle 1 ölçek fazla yap sizede kalsın kızzzzzzzzzz
tamamdır iyiki dedin he tarifteki gibi yapardımmokey to baby ben gıdıorum sanırım uykum geldı sende bı saat demıstın camasırlar makınedeydıı hadı yatın garii
olur olur bal gibi olurr.... sen nerelısın jasmen
gel bacım ben sana yapayımmmm
haykolikk canım bu tarifteki malzemeler 4-5 kişilik sen 1 kat fazladan koy okkalabalık olacaksaa ben 40 kişiye yetecek kadar yapmıştım abartıp alt komsum yüzündennn
günaydııın canımmgünaydın bacılarrr lowww uyarı almışımmm
günaydııın canımm
ne uyarısı
canım senin tickeri ben dogru yaptıgımı hatırlıyorum yumurtlama günün 4 gün sonamı??? acep nerede yanlış yaptım
benim ki doğruydu bence ama mihrace ile aynı olunca yanlış mı acaba dedik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?