ne güzel cnm inş kolaycacık normal bi doğum yapar alırsın sağlıkla bebişini kucağına kusura bakma ben birden çıkmak zorunda kaldım oğluşumu emdirmek için :)canım çok saol sağlıkla büyüt quzunu inşalahh
çatım falan müsaitmiş normal doğum olacak kısmetse çok canımı yakan bi sancım yok ama işte göbüşüm çok kasılıyor sırtımdada çok hafif bi sancı var dinlersem hissediyorum sancıyı
kasıklarım sürekli adet olacakmışım hissi var ne yapmamlıyım gidiyim mi dra nst falan bağlansan mı acaba
cnm onlar emsinde işte katlanıyoruz ilk alış cidden çok fena oluyo bnmde için kopuyo resmen ama sonra o çektikçe çok şükür diyorum geçiyo emzirmek zevkli hale geliyovalla canım bişey yapmana gerke kalmıyo nurberranın dediği gibi benimde kızım çok emiyo sanırım ondan 87 kilo girdim doğuma şimdi 77 kiloyum
ayy canım sürüyüorum onu da uçlardaki çatlaklar geçti ama ucu tam dibinden yarıldı resmen açıklık var orda orası geçmedi bi türlü yeniden doku çıkmalı ancak ööle geçcek o da zaman alır snırım.ilk alırken çok acıyo benimde sonra geçiyo allahtan ama içim gidiyo ilk alırken
cnm azimle vermeye devam etslm herkese...17.02.2011 da ervamıza kavuştuk...3050 gr doğdu..doğum hikayemi müsait olunca paylaşırım..
çook mutluyum..
sütüm henüz gelmedi..
bir öneriniz var mı..ne yapabiirim..şu an 3. gün ve bebeğim mama yiyor..
15.02.2011de gece 21:30 da sezeryan ile bebeğimi dünyaya getirdim.3470 gr 51 cm :) prş günü eve geldik ama sütüm damla damla göğüslerim şiş bi türlü bebek çekemiyo hastanede sütüm olmadığı için azar azar mama vermeye başladılar şimdi evde de yılmadan mememi veriyorum ama olmuyo yine mama vermek zorunda kalıyoruzönce meme sonra mama pompa almalımıyım hangisinden? el pompalaı işe yarar mı ya da ne sıklıkla sağmalıyım? çookkk üzülüyorummmm ne olur yardım edin kızlar çok canım sıkkın napıcam ben?
gözleriniz aydın kızlar darısı olmayanların başına inş kolaylık versin tüm doğum yapanlara Allahbebeğimize egemene kavuştuk 17.02.2011 saat 10:50 de 3940 gr 49 cm doğdu darısı olmayanların bebeğim ağlıyor çkıyorum yine gelirim
sllmm kızlarr resmen mağdurum evde çıldırmak üzereyim göğüs ucum küçüldü bebeğim alamıyor memeyi uğraşı duruyorum silikon meme ucu aldık onuda tutmuyor napıcağımızı şaşırdık şükür yaralarımdan kurtuldum bende bir sürü ilaç kullandım ama işe yaramadı bnde zeytinyağı sürdünn hemencik geçi verdii deneyin her emzirdiğimde siliyorum sonra tekrar sürüyorumm si<in bana tavsiyeniz varmı göğüs ucumu nasıl büyütücem takrarr
canım ya ne kusuru olurmu öle şey çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevap yazıyorsun Allah razı olsun miniğini benim içinde koklarmısınne güzel cnm inş kolaycacık normal bi doğum yapar alırsın sağlıkla bebişini kucağına kusura bakma ben birden çıkmak zorunda kaldım oğluşumu emdirmek için :)
eğer kasılmalaırın varsa git derim tatlım nst ye bağlanırsın bnm sancı eşiğim yüksekti sancım olsada çok anlamıyodum seninde öyle olaiblir hadi hayırlı haberlerle dön inş:)
cnm onlar emsinde işte katlanıyoruz ilk alış cidden çok fena oluyo bnmde için kopuyo resmen ama sonra o çektikçe çok şükür diyorum geçiyo emzirmek zevkli hale geliyo
ama ilk günler öyle değildi çok çok daha fenaydı yarılmıştı dediğin gibi neyse geçicek hepsi inş:)
cnm azimle vermeye devam et
sütün gelmesede memeni elsın mutlaka o çektikçe öyle bi mucizeyle gelicekki emin ol buna sakın sakın vermemezlik yapma süt yok die bnmde sezeryan olduğu için ilk gün gelmedi ama ameliyattan çıkar çıkmaz kendime gelir gelemz verdik gögsümü o sürekli çekti az az mama verdik bir iki kere sonrada 3.günden itibaren gelmeye başladı çok şükür humana still tea iç bol bol cnm günde 3 4 bardak bide bol su hadi inşş gelir sütün arkadaşım
gözleriniz aydın kızlar darısı olmayanların başına inş kolaylık versin tüm doğum yapanlara Allah
cnm Allah kolaylık versin bnmde normalde gögüslerim çok küçüktür ama uçları oldu Allaha şükür sanırım çektikçe büyüdüler olmazsa doktora sorsanmı cnm
15.02.2011de gece 21:30 da sezeryan ile bebeğimi dünyaya getirdim.3470 gr 51 cm :) prş günü eve geldik ama sütüm damla damla göğüslerim şiş bi türlü bebek çekemiyo hastanede sütüm olmadığı için azar azar mama vermeye başladılar şimdi evde de yılmadan mememi veriyorum ama olmuyo yine mama vermek zorunda kalıyoruzönce meme sonra mama pompa almalımıyım hangisinden? el pompalaı işe yarar mı ya da ne sıklıkla sağmalıyım? çookkk üzülüyorummmm ne olur yardım edin kızlar çok canım sıkkın napıcam ben?
bebeğimize egemene kavuştuk 17.02.2011 saat 10:50 de 3940 gr 49 cm doğdu darısı olmayanların bebeğim ağlıyor çkıyorum yine gelirim
canım ya ne kusuru olurmu öle şey çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevap yazıyorsun Allah razı olsun miniğini benim içinde koklarmısın
ara ara oluyor canım ya eşim inat ediyor yalancı doğum sancısı die kadın doğumcu kesildi başıma bakalım işten gelince giderim hastaneye inşalah doğum başlamış derlerrr
rica ederim cnm ne demek yardımım oluyosa ne mutlu mesaj yazıp cevap verilememe durumunu çok yaşadığım için:)
eşinin dediği gibi yalancı sancılar olabilir tatlım ama belden de ağrın vaarsa açılman artıyo demektir.bende kontrol için gitmiştim doğum yaptığım günün sabahı muayenede 2cm çıktı açıklık doğum başlamış dediler:)daha doğrusu sancılarda düzenli ve yüksek çıktığı için bu şekilde karar verildi ve eve gönderilmedim sende nst ye girersen kesinleşir bide işte en zor yanı zırt pırt alttan açıklık varmı die konartol ama Rabbim yardım ediyo inş Allah yar ve yardımcınız olsun zorluk mutlaka var ama sonunda kucağına gelen şey herşeyi unutturuyo
sen içni ferah tut cnm Allahın ziniye herşey yolunda tamam bel ağrın kalmadıysa sorun yoktur inş.evet canım ya cvp yazılmaması kötü oluyor :))
canım ya şimdi sancı falan kalmadı sadece kasılma
hem dediğin gibi kesinleşir kafamda rahat olur içim bi tuhaf ya sanki yolunda gitmeyen bişeyler var gibi
canım çok saol Allah razı olsun inşalahh pır die doğururum:))
ayy ya ne güsel yazmışsın inşalah kucağıma almak nasib olurr
selam kızlar ben geldimm
geçmişe hiç bakmadım hemen haberleri vereyim dedim
doktordan geliyoruz.muayenemizi olduk.önce ultrasonda baktı.daha önce beni görür görmez karnıma bakarak eee hiç inmemiş dedi.yürüyüş yaptınmı dedi yaptım dedim.çok yukarda duruyo dedi.sonra ultrasona geçtik baktı evet dedi inmemiş kafayıda pelvise sokması gerekirdi ama kıpır kıpır hiç öyle bi niyeti yok dedi.kafayı çevirmemiş bile dedi.kanala girmiyo bi sağa bi sola kıpırdanıyor dedi.suyu sağlığı herşeyi çok güzel normal dedi.kilosu 3 civarındaymış(yine kesin bişi sölemedi) ne çok iri nede çok ufak bi bebek gayet normal dedi
sonra nst yaptık.kıpır kıpırdı aletleri oynattı durdu karnımdasancı yoktu çıkmadı
sonra tansiyonumu ölçtüler vajinal muayene öncesi 15 e fırlamış
neyse giydim önlüğümü soyundum dökündüm oturdum o koltuğa.hemşirede 20 haftalık hamileydi konuşa konuşa hazırlandık.doktor geldi eldivenini giydi jelini sürdü.koltuğu ayarladı.çok hoştu ama yaa lunaparktaki aletler gibi vıııınnn diye yukarı kaldırdı ayarladı falan
sonra malum muayene hiç bişi hissetmedim çok rahattı.hatta o işlem sırasında hissettiğim oğlumun hareketleriydi.hatta doktorla güldük bile.kafasını sokması gerekirken ben ittikçe o geri kaçıyo hissediyomusun falan dedi.hakikatende doktor çekmeye çalıştıkça o yukarı yukarı kaçıyodu.
sonra oturduk konuştuk.bu noktaya kadar normal diye geldik ama haftamız doluyor ama bebekte hiçbir gelme belirtisi yok.çatı bakımından normal yapılabilir ama giriş kısmında bir darlık varki bebek kafayı sokamıyor.şu anda kafasını leğen kemiklerinin arasına sokmuş olup hareket edemiyor olması lazımdı ama bizim bebeğimiz oralı bile değil kafayı sağa sola oynatıyo hiç kanala bile yaklaştırmıyo dedi.
bu durumda sezeryan seçeneğine geçmek durumundayız daha fazla bekleyip riske atmamak için dedi.beklesek bile kanala girer diyemem çünkü inmemiş bile dedi.
bizde sezeryanı kabul ettik.konuşması kolaymış hakkaten o noktaya gelince doktor şimdi kesip alacam dese al diyecek oluyorsun yani o kıvama geliyorsun.bi an düşündüm normal diye ısrar etsem ne olur diye.düşündüm kafayı sokabilse şimdiye kadar sokardı sancı namına hiç bişi yok zaten.hayırlısı neyse o olsun dedim.tamam dedik
veee sezeryan randevumuzu aldık 21/02/2011 pazartesi saat 08:00.epidural anestezi ile
saat 7:30 da hastanede olucaz.daha sonra anestezi doktoruyla tanıştık
çok hoş kafa dengi şakacı bi adam.bize doğum esnasında çektiği fotoları gösterdi.bende istiyorum dedimtamam çekeriz dedi
fotoğrafları göstermemdeki amaç annelerin o esnadaki yüz ifadelerini rahatlıklarını gör diye dedi.neyle karşılaşacağını gör istedim dedi.
nasıl olacağını anlattı.1990 yılından beri 1500 ün üzerinde epidural ameliyat yaptığını söyledi.benden sadece sakin olmamı istediğini onlara güvenmem gerektiğini başka hiçbirşey yapmamın gerek olmadığını söyledi
güldük eğlendik bissürü komik şey anlattı.
sonra çıktık geldik
yani durum bundan ibaret kızlarr.pazartesiye doğuruyorum yani inşallahhh
veeeeee yeniden beeennnn
kızlar sonunda interntim geldi ve size kavuştum hepinizi çok merak ediyorum valla
slm herkese...17.02.2011 da ervamıza kavuştuk...3050 gr doğdu..doğum hikayemi müsait olunca paylaşırım..
çook mutluyum..
sütüm henüz gelmedi..
bebeğimize egemene kavuştuk 17.02.2011 saat 10:50 de 3940 gr 49 cm doğdu darısı olmayanların bebeğim ağlıyor çkıyorum yine gelirim
canım sen hangi hastanede doğum yapacaksın?şimdiden Allah kolaylık versin...
saol canımm..biran önce doğsa da bitse bu çile:)
maşallah kuzunaa..çok tatlı:)
çoookk tatlı ufsacık bişi maşallah sübhanallahhh
cnm mşallah yaa Allah nazardan saklasın
sağolasın canım.. bıcırığa maşallahface de gördüm resimleri.. allahım evlatlarımızı nazarlardan kötü gözlerden saklasınnn inşallahh
selam kızlar ben geldimm
geçmişe hiç bakmadım hemen haberleri vereyim dedim
doktordan geliyoruz.muayenemizi olduk.önce ultrasonda baktı.daha önce beni görür görmez karnıma bakarak eee hiç inmemiş dedi.yürüyüş yaptınmı dedi yaptım dedim.çok yukarda duruyo dedi.sonra ultrasona geçtik baktı evet dedi inmemiş kafayıda pelvise sokması gerekirdi ama kıpır kıpır hiç öyle bi niyeti yok dedi.kafayı çevirmemiş bile dedi.kanala girmiyo bi sağa bi sola kıpırdanıyor dedi.suyu sağlığı herşeyi çok güzel normal dedi.kilosu 3 civarındaymış(yine kesin bişi sölemedi) ne çok iri nede çok ufak bi bebek gayet normal dedi
sonra nst yaptık.kıpır kıpırdı aletleri oynattı durdu karnımdasancı yoktu çıkmadı
sonra tansiyonumu ölçtüler vajinal muayene öncesi 15 e fırlamış
neyse giydim önlüğümü soyundum dökündüm oturdum o koltuğa.hemşirede 20 haftalık hamileydi konuşa konuşa hazırlandık.doktor geldi eldivenini giydi jelini sürdü.koltuğu ayarladı.çok hoştu ama yaa lunaparktaki aletler gibi vıııınnn diye yukarı kaldırdı ayarladı falan
sonra malum muayene hiç bişi hissetmedim çok rahattı.hatta o işlem sırasında hissettiğim oğlumun hareketleriydi.hatta doktorla güldük bile.kafasını sokması gerekirken ben ittikçe o geri kaçıyo hissediyomusun falan dedi.hakikatende doktor çekmeye çalıştıkça o yukarı yukarı kaçıyodu.
sonra oturduk konuştuk.bu noktaya kadar normal diye geldik ama haftamız doluyor ama bebekte hiçbir gelme belirtisi yok.çatı bakımından normal yapılabilir ama giriş kısmında bir darlık varki bebek kafayı sokamıyor.şu anda kafasını leğen kemiklerinin arasına sokmuş olup hareket edemiyor olması lazımdı ama bizim bebeğimiz oralı bile değil kafayı sağa sola oynatıyo hiç kanala bile yaklaştırmıyo dedi.
bu durumda sezeryan seçeneğine geçmek durumundayız daha fazla bekleyip riske atmamak için dedi.beklesek bile kanala girer diyemem çünkü inmemiş bile dedi.
bizde sezeryanı kabul ettik.konuşması kolaymış hakkaten o noktaya gelince doktor şimdi kesip alacam dese al diyecek oluyorsun yani o kıvama geliyorsun.bi an düşündüm normal diye ısrar etsem ne olur diye.düşündüm kafayı sokabilse şimdiye kadar sokardı sancı namına hiç bişi yok zaten.hayırlısı neyse o olsun dedim.tamam dedik
veee sezeryan randevumuzu aldık 21/02/2011 pazartesi saat 08:00.epidural anestezi ile
saat 7:30 da hastanede olucaz.daha sonra anestezi doktoruyla tanıştık
çok hoş kafa dengi şakacı bi adam.bize doğum esnasında çektiği fotoları gösterdi.bende istiyorum dedimtamam çekeriz dedi
fotoğrafları göstermemdeki amaç annelerin o esnadaki yüz ifadelerini rahatlıklarını gör diye dedi.neyle karşılaşacağını gör istedim dedi.
nasıl olacağını anlattı.1990 yılından beri 1500 ün üzerinde epidural ameliyat yaptığını söyledi.benden sadece sakin olmamı istediğini onlara güvenmem gerektiğini başka hiçbirşey yapmamın gerek olmadığını söyledi
güldük eğlendik bissürü komik şey anlattı.
sonra çıktık geldik
yani durum bundan ibaret kızlarr.pazartesiye doğuruyorum yani inşallahhh
slm herkese...17.02.2011 da ervamıza kavuştuk...3050 gr doğdu..doğum hikayemi müsait olunca paylaşırım..
çook mutluyum..
sütüm henüz gelmedi..
ama olmazki yaaa oyun bozancılık yapıyorsun hani birlikte doğuracaktık yine en sona ben kalacam gördün müşaka bi yana gözün aydın canım iki gün sonra bebiş kucağında inşallahhh şu sezaryendi normal doğumdu olayınada hiç takılma hep hayırlısı olsun diyoruz senin için de hayırlısı buymuş demekki canım ayyy bende doğurmalk istiyorum bugün bayağı sancılarım ve kasılmam oldu ama doğururmuyum bilmem ki :26:
kızlar merhaba şükür kavuşturanaaaaa.....
kızımla uğraşmak harika ama, ev kalabalık bilgisayarı açamadım kızlar..
spinal sezeryan çok rahat hç endişe etmeyin
sütüm 3.günde geldi çok şükür şu an herşey yolunda.
dün hastanede çağlayanla birlikteydik seville kızımı aynı ana kucağına yatırdık fotoğraf çektik onlar da iyiler
ZUHALCİMMMM
canım seni merak ediyorum nasılsın...
iyi akşamlar kızlar
yarın hastaneye yatışım yapılacak ve pazartesi hayırlısıyla gelicek meleklerim.heyecan,korku ve endişe dolu dakikalar yaşıyoruz.
dualarınıza ihtiyacım var..
teşekkür ederim kızlar,Allah hepimizin yavrularını korusun.
Seda öncelikle gözün aydın oğluna kavuşmana saatler kalmış,durumumuz seninle aynı,benim minikde doğum kanalına girmemişti,sacı açılma yoktu,son güne kadar doktorum bekletti tık yok sıkışmış kızım içerde,kanala girmiyor,ve bu haftalara kadar girmediyse girmesi çoook zorrrr,boşa bekleme,bana doktorum 11 şubata gün verdi sezaryen için,11 şubat zaten benim beklenen muhtemel doğum zamanımdı,tam sabah hastane için hazırlanırken birden suyum boşaldı,minik tam gününde doğmak isemiş,ama kanala yine girmemişti,iyikide girmemiş bebeğim maşallah biraz kilolu doğdu,herşeyde bir hayır var,hepimiz normal istedik ama nasib,ve sezaryende öyle tüü kaka bişey değil,iyiki böylede bir yöntem varmış,Allah yavrunu sağ salim kucağına almayı nasib etsin.
hadi gözün aydın canım,sütüm gelmiyor deme,sakın pes etme bebeği emzirmeye çalış,bebek emdikçe açılır kanallar,sıcak bir banyo yap ve bol bol sıvı bişeyler tüket göğüslerinede masaj yap,ama sakın pes etme
kızlar merhaba şükür kavuşturanaaaaa.....
kızımla uğraşmak harika ama, ev kalabalık bilgisayarı açamadım kızlar..
spinal sezeryan çok rahat hç endişe etmeyin
sütüm 3.günde geldi çok şükür şu an herşey yolunda.
dün hastanede çağlayanla birlikteydik seville kızımı aynı ana kucağına yatırdık fotoğraf çektik onlar da iyiler
ZUHALCİMMMM
canım seni merak ediyorum nasılsın...
merhaba kızlar bebkleri olanlar ğüle ğüle büütün olacaklarda alalh kolay doğumlar versin. kızlar bir kaç arkadaşı okudum .yanlış anlamayın ama lütfen son ana kadar normal doğum deneyin. kızlar hepimizin hakkı bebğimiz dünyaya gelince elimize almak. emzimek.onun alt ını değiştirmek gelen misafirlerimizin karşısına çıkmak.ama sezeryanle bu hakkımız elimizden alınıyorç her şeyden mahrum kalıyorsun. o anneliğin ilk anlarını en özel anlarını yaşayamıyor kendi derdine düşüyorsun. çünkü öyle bir acı yaşıyorsu ki.bebek yada başka şey gözün bile ğörmüyor. lütfen son ana kadar normal doğum.
kızlar perşembeden beri 2 saat arayla sürekli emziriyorum.ve Allaha çok şükür yara olmadı.ben doğumdan 1 hafta önce ayva çekirdeğini yapmıştım.
şu anda her emzirmeden önce ıslak bezle silip emzirip sonra tekrar ıslak bezle silip lansinoh sürüyorum ped koyuyorum.umarım bişey olmaz
canım hiç düşünme bence çok rahat evet acı oluyor ama yinede güzeldi en azından benimki,seni merak ediyordum bende:) ah canım ben iyiyim çok şükürr
fazla mı iyiyim bilmiyorum ki:)
bebeğim gelici değil gibi sanki
pt günü randevumuz var eğer kanala girmemiş filan derse doktor
ben de dillerim lal gibi sezeryana dönerim
spinal sezeryan yapıyor bizim doktor da zaten
sizin fotoğraflarınıza imrenerek baktım wallahi maşallah sübhanallh dedim kaç kez :)
doğumunun çok rahat geçtiği besbellii
kızının solunum sıkıntısı vardı yalovadan kocaeliye gelmişti burda yatıyordu.gelince kendisi detayları yazar sanrımcanımmm hayırlısı olsun.ne güzelll ayyy üç tane yaaa.Allah yardımcın olsun.
evet ne güzel söylemişsin.işte her zaman kontrol elimizde olamıyor.bebekler kendileri karar veriyorlar bazı şeylere.olmayıncada olmuyor.zorlamanın bi manası yok
ayyy iyi olmana çok sevindim.çağlayan niye gelmiyomuş hiç kızındanda haber vermedi.aşkolsun.
iyi olmanıza çok sevindim.kokla kızını bizim içinn
valla hayretle okudumm.sankii çok çok kötü bişiymiş gibi bahsediyorsun.ilk defa senden duydum bu tür bir yorum.okadar sezeryan olan kişi tanıyorum daha bitanesi senin şu söylediklerinin yarısı kadar kötü bişi söylemedi.sormadan edemeyeceğim sezeryan oldunmuu
bizde isteriz tabiki normal doğumu.adı üstünde normal.ama olmayınca olmuyor.napiimmm yani çıkamayan çocuğu nasıl çıkarayım afedersin kemiklerimi mi kırayımm.
cnm bnm hayırlı olsun meleğinn
bende genel anestezi oldum cnm ve allaha şükür korkulcak bişi değildi normali beklicektik ama çatı çok dar olduğu için bikaç muayeneden sonra sezeryana karar verildi ve iikide öle olmuş
öyle denildiği gibi çok zor değildi ve ebbeğimi hemen ameliyattan sonra gögsüme yatırıp emzirdim sütüm gelmesede verdim ilk ağız sütü geldi hemen 3.günde tam gelmeye başladı Allaha şükürler olsun
kesinlikle emzirmek sık sık gerekli
ne güzel gögüslerinde yara olmamış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?