Dr.benim böyle birşey söylemedi ama kızlar,doktor kontrolü altında gidiyorsunuz diymi sağlık ocaklarına dr.çünkü bana aşıdan falan söz etmedide onun için soruyorum
Ama normal doğum oluyor dimi seni kesmiyorlar :kedi:
Bu akşam hemen bir defter alıyorum bende başlıyorum özel günlerimizi yazmaya.Paylaşım yaptıkça neler öğreniyoruz kızlar ya süper burası :))
Genel anestezi göbişi kesiyorlar omu canım,ben pek araştırma yapmadımda korkuyorum azıcık bakmaya onun için böyle soruyorum kusura bakmayın.Ben normal yapmak istiyorum ama epidural dediklerinden işte eğer doğru biliyorsam :kedi:
belağrısı oluyor diyo yapanlar bele vurdukları iğneden dolayı sende öyle bişey oldumu
doktor söylemiyo canım aşı tarihini felan sağlık ocagıan gidiyosun orda ebe senin kilon tansiyonun felan herşeyi da takip ediyo bide aşı takvimi felan çıkartıyo bebişin kalp atışlarını oda takip ediyo
Kesiyorlar canım kesmez olurlarmı sezeryanın genel olarak bayılmamış hali.Artık burada zorunlu olmadıkça genel anestezi ile ( yani tam bayılma) sezeryan yapıulmıyor hepsi belden uyuşturma ile.Eskiden gebenin isteğine bağlıydı şimdi hep epidurale dönmüş hastaneler.Ayrıca hiçte göründüğü gibi zor değil.sen zaten seni kestiklerini vs görmüyorsunki arada paravan var göğüs hizanda görmen mümkün değil yani ben hem yinede ilacın etkisiyle uyuyakalmışım hepsini hatırlamıyorum sadece bebeğim doğunca dr bana gösterdi popuşuna vudu ağladı bende ozman hüngür hüngüt ağladım sonra ne zaman diktiler nezaman odama çıktım hatırlamıyorum sadece odamın kapısında gözümü açtım okadar.ayrıca en güzel yanı tam bayılma olmadığından ilk yarım saat içinde bebişini hemen emzirebilişyorsun zaten birkaç saat içindede aykalarının vs hissi geri geliyor:)
bana doktorumun hemşiresi söylemişti sağlık ocağına kaydınızı yaptırın demişti.aynı doktora giden bi arkadaşıma da doktor aşılarınızı sağlık ocakları takip edecek demiş.doktor haftası gelince söylüyor zaten tetanoz aşısını
hadi yaa normal doğumda iğne falan yokmu.direk seni mi bağırtırıyorlar,azıcık anlatsanıza çok korkutmadan beni :kedi:
Öğretmenler anneler için en şanslı dönem canım şimdi okullar açıldığında havalar daha iyi olacak.Tansiyon sorunu yaşıyorum ben nedense sende de böyle oluyormu 3 gündür böyleyim hep yenide yemek yedim suda içiyorum ama
Ayyy birde ben ekşiye aşeriyorum yaa dün akşam o sıcakta bir kase turşu ve yeşil zeytin yedim ekşi ekşi çok iyi geldi ama nefesim körlendi sanki onları yiyince kaydirigubbakcemile3
Harika fikir canım zemuszemus senin doktora maşallah,benimkinin o taraklarda bezi yok.ama kendim alaıp yapabilirim bi tane değilmi.aa bayıldım buna süper fikir bu.Bugün beni tekmeledin bugün şöyle bugün böyle filan :)
yooo hiç öyle birşey olmadı hatta ameliyat sonrası baş ağrısı yapıyor dediler oda olmadı bende.insanlara bakmayın beni çok korkutmuşlardı Allaha şükür hiçte bişey olmadı.Sonuçta genelde olsa epiduralde sezeryanın tabiiki sonrasında ağrısı olur elimize iğne batıyorda ağrımıyormu sonuçta kesiyorlar seni ama okadar abartılacak gibide değil.Kızlar bunların hepsinin videoları var seyretsenize internette:)
normal doğum,sezeryan,suda doğum fikir edinizrsiniz kaçış yok nasılda 7 ay sonra birini yaşayacağız ama yinede herşeyin normali en güzeli ben son ana kadar normal doğum istedim hemde benim riskli olduğu halde daha önce hemoroid benzeri bir ameliyat geçirmiştim dikişlerimin patlama olasılığı olması halde 41. haftaya kadar bekledim ama olmadı işte suyum kireçlenmeye başlamıştı acil sezeryana girmiştim
Benim hep hamilelikte tansiyonum düşüktü kızımda şimdide 11-6 falan seyrediyor.Tuzlu şeyler tüketiyorum bende genelde.
Ye ekşiyi doğur ayşeyi olmasın senin :)
mutlaka satılıyordur canım hazırı.önce bir araştır.içinde hem o haftaların bilgisi var hem fotograf yeri hazır yapıştırmak için hemde duygularını vs yazacağın yerler var.
bulamazanda normal bir deftere kendin yap canım:)
süsle püsle fotograf çek vs vs
canım benim dip boyam baya bir geçti ama organikte olsa boyatmayı düşünmüyorum.bırak beyaz gezeyim tepemde birkaç taneyle:)çok soru soruyorumda bu son olsun kaydirigubbakcemile3 saçlarını boyatmay düşünen varmı aranızda yada boyatacak olan
Ton balığını bende biliyorum yenmemesini gerektiğini ama normal balıkta yiyemiyorum bu sıcaklarda kokusu kötü yapıyor bakalım ne yapacağız.
Dr.benim böyle birşey söylemedi ama kızlar,doktor kontrolü altında gidiyorsunuz diymi sağlık ocaklarına dr.çünkü bana aşıdan falan söz etmedide onun için soruyorum
dün hiç yoktan iydir diye ton balığı yemiştim bak üzüldüm şimdi.bende onu bilmiyordum birde midye yedim 2-3 gün önce oda yasakmış gebelikte
bebişime zarar vermemiştir inşallah
evet aşı var kesinlikle ama ben kızımda hiçbirini yaptırmamıştım.
bu sefer yaptıracağım 2 doz diye biliyorum ben ameliyatta yada doğum esnasında falan tetanos riskine karşı diye biliyorum
ben de cesaret edemem asla izlemeye sempatiksalakcinni bilmeden gitmek en iyisi bence zemuszemus bi arkadaşım normal doğumu çok istediği halde videosunu izleyip korktuğu için sezeryan oldu eyvahedigeldismile cesaret işi bu birazda :CüvCüv:
Anladım canım,anlattığın içinde teşekkür ederim.Bende o bebişin ilk sesini duymak istiyorum artık ama daha baya bir zaman var.İkinci kez anne olmak nasıl bir duygu birde kızına söyledin mi kardeşi olacağını canım.
Dr.10-7 dedi en son kontrolde iyiymiş yani ama bu el titremeleri hamilelikle başladı inş.kalıcı birşeyde değildir. Eşimde öyle diyor canım ekşiyi yiyorsun ilk haftalardan beri gelmesin ayşe diyor ama kısmet bakalım.Kontrole gidince öğrenicez inş.bu seferkaydirigubbakcemile2
ben de cesaret edemem asla izlemeye sempatiksalakcinni bilmeden gitmek en iyisi bence zemuszemus bi arkadaşım normal doğumu çok istediği halde videosunu izleyip korktuğu için sezeryan oldu eyvahedigeldismile cesaret işi bu birazda :CüvCüv:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?