2011 Şubat Anneleri

ayrıca hanımlar sağlık ocaklarına kayıt yaptırmak gerekiyormuş
hamilelikte 2 defa tetanoz aşı için.bilginiz olsun
ben haftaya gideceğim kontrole
sabırsızlıkla bekliyorum.

evet kızlar ben de yaptırdım kaydımı sağlık ocağına.her ay gidecekmişim kontrole.hamileyken 2 doz.doğumdan sonra da 3 doz tetanoz aşısı olucakmışım.5 doza tamamladıktan sonra ilerideki hamileliklerimde falan gerek kalmıyormuş öyle dedi hemşire

Dr.benim böyle birşey söylemedi ama kızlar,doktor kontrolü altında gidiyorsunuz diymi sağlık ocaklarına dr.çünkü bana aşıdan falan söz etmedide onun için soruyorum

ben hiç fındık ceviz yiyemiyorum yediğim zaman anında çıkarıyorum midem kabul etmiyo galiba

bende iğne yaptırdığım için sağlık ocağına gitmiştim hemen kayıt yapmışlardı bi yandan çok iyi oluyo yakınında hemen her şeyi danışabileceğin birileri olması hoş bişey bide bana kasımda süt vermeye başlayacaklarmış:):)

Dr.benim böyle birşey söylemedi ama kızlar,doktor kontrolü altında gidiyorsunuz diymi sağlık ocaklarına dr.çünkü bana aşıdan falan söz etmedide onun için soruyorum

doktor söylemiyo canım aşı tarihini felan sağlık ocagıan gidiyosun orda ebe senin kilon tansiyonun felan herşeyi da takip ediyo bide aşı takvimi felan çıkartıyo bebişin kalp atışlarını oda takip ediyo

Kesiyorlar canım kesmez olurlarmı sezeryanın genel olarak bayılmamış hali.Artık burada zorunlu olmadıkça genel anestezi ile ( yani tam bayılma) sezeryan yapıulmıyor hepsi belden uyuşturma ile.Eskiden gebenin isteğine bağlıydı şimdi hep epidurale dönmüş hastaneler.Ayrıca hiçte göründüğü gibi zor değil.sen zaten seni kestiklerini vs görmüyorsunki arada paravan var göğüs hizanda görmen mümkün değil yani ben hem yinede ilacın etkisiyle uyuyakalmışım hepsini hatırlamıyorum sadece bebeğim doğunca dr bana gösterdi popuşuna vudu ağladı bende ozman hüngür hüngüt ağladım sonra ne zaman diktiler nezaman odama çıktım hatırlamıyorum sadece odamın kapısında gözümü açtım okadar.ayrıca en güzel yanı tam bayılma olmadığından ilk yarım saat içinde bebişini hemen emzirebilişyorsun zaten birkaç saat içindede aykalarının vs hissi geri geliyor:)

bana doktorumun hemşiresi söylemişti sağlık ocağına kaydınızı yaptırın demişti.aynı doktora giden bi arkadaşıma da doktor aşılarınızı sağlık ocakları takip edecek demiş.doktor haftası gelince söylüyor zaten tetanoz aşısını

belağrısı oluyor diyo yapanlar bele vurdukları iğneden dolayı sende öyle bişey oldumu

yooo hiç öyle birşey olmadı hatta ameliyat sonrası baş ağrısı yapıyor dediler oda olmadı bende.insanlara bakmayın beni çok korkutmuşlardı Allaha şükür hiçte bişey olmadı.Sonuçta genelde olsa epiduralde sezeryanın tabiiki sonrasında ağrısı olur elimize iğne batıyorda ağrımıyormu sonuçta kesiyorlar seni ama okadar abartılacak gibide değil.Kızlar bunların hepsinin videoları var seyretsenize internette:)
normal doğum,sezeryan,suda doğum fikir edinizrsiniz kaçış yok nasılda 7 ay sonra birini yaşayacağız ama yinede herşeyin normali en güzeli ben son ana kadar normal doğum istedim hemde benim riskli olduğu halde daha önce hemoroid benzeri bir ameliyat geçirmiştim dikişlerimin patlama olasılığı olması halde 41. haftaya kadar bekledim ama olmadı işte suyum kireçlenmeye başlamıştı acil sezeryana girmiştim

Bende gidiyim o zaman kaydımı yaptırıyım madem böyle birşey,gerçi ben ilk sağlık ocağında öğrendim hamiş olduğumu ama kartını açıyoruz yada açtık demediler banakaydirigubbakcemile3

Anladım canım,anlattığın içinde teşekkür ederim.Bende o bebişin ilk sesini duymak istiyorum artık ama daha baya bir zaman var.İkinci kez anne olmak nasıl bir duygu birde kızına söyledin mi kardeşi olacağını canım.

Saol canım.En yakın zamanda bu işin peşine düşeceğim kaydirigubbakcemile5

hadi yaa normal doğumda iğne falan yokmu.direk seni mi bağırtırıyorlar,azıcık anlatsanıza çok korkutmadan beni :kedi:

normal kendi sancınla doğuruyorsun canım.eger suyun önceden gelir sancın vs olmazsa serumla suni sancı veriyorlar.kardeşimin tam bebeğin çıkıs anına kadar başındaydım ondan biliyorum:)

Benim hep hamilelikte tansiyonum düşüktü kızımda şimdide 11-6 falan seyrediyor.Tuzlu şeyler tüketiyorum bende genelde.
Ye ekşiyi doğur ayşeyi olmasın senin :)

mutlaka satılıyordur canım hazırı.önce bir araştır.içinde hem o haftaların bilgisi var hem fotograf yeri hazır yapıştırmak için hemde duygularını vs yazacağın yerler var.
bulamazanda normal bir deftere kendin yap canım:)
süsle püsle fotograf çek vs vs

Ben korkmasam izleyeceğim ama cesaret edemiyorum onlara daha henüz bakmaya işte böyle tecrübeleri annelerden öğreniyorum yavaş yavaş daha o cesaret yüreğime işlemedi benim canım kaydirigubbakcemile3

Dr.10-7 dedi en son kontrolde iyiymiş yani ama bu el titremeleri hamilelikle başladı inş.kalıcı birşeyde değildir. Eşimde öyle diyor canım ekşiyi yiyorsun ilk haftalardan beri gelmesin ayşe diyor ama kısmet bakalım.Kontrole gidince öğrenicez inş.bu seferkaydirigubbakcemile2

çok soru soruyorumda bu son olsun kaydirigubbakcemile3 saçlarını boyatmay düşünen varmı aranızda yada boyatacak olan
canım benim dip boyam baya bir geçti ama organikte olsa boyatmayı düşünmüyorum.bırak beyaz gezeyim tepemde birkaç taneyle:)

Ton balığını bende biliyorum yenmemesini gerektiğini ama normal balıkta yiyemiyorum bu sıcaklarda kokusu kötü yapıyor bakalım ne yapacağız.

dün hiç yoktan iydir diye ton balığı yemiştim bak üzüldüm şimdi.bende onu bilmiyordum birde midye yedim 2-3 gün önce oda yasakmış gebelikte
bebişime zarar vermemiştir inşallah

evet aşı var kesinlikle ama ben kızımda hiçbirini yaptırmamıştım.
bu sefer yaptıracağım 2 doz diye biliyorum ben ameliyatta yada doğum esnasında falan tetanos riskine karşı diye biliyorum

Son düzenleme:
ben de cesaret edemem asla izlemeye sempatiksalakcinni bilmeden gitmek en iyisi bence zemuszemus bi arkadaşım normal doğumu çok istediği halde videosunu izleyip korktuğu için sezeryan oldu eyvahedigeldismile cesaret işi bu birazda :CüvCüv:

Bilmeden yediğin için birşey olmamıştır canım,benimde dün aklıma hiç gelmedi akşam sohbeti geçince aklıma geldi.Bu sağlık ocağı işini ciddiye almak gerek o zaman yakın oda zaten bizim burayada işten izin alıp gitmek gerek

Aynen canım kendine güvenen izlesin benimde öyle bir arkadaşım izlemiş gitmiş bana kesinlikle izleme ben çok korkmuştm birazda abartı var o videolarda dedi.Hiç ama hiç izlemedim şu ana kadar izlemeyide düşünmüyorum doğuramam sonradan diye

2.hamilelikte harika bir duygu aynı heyecanmış.ben böyle olmaz sanıyordum.ben kızımdan başka asla sevemem sanıyordum.bana diyorlardıki elin bütün parmakları bir ama ben ilk göz ağrım başka diyordum inan sevgisi şimdiden içime düştü bebişin.
Söylemezmiyim daha tahlilimizi yapar yapmaz 2. çizgi hafif belirgişnken onada gösterdim.her sabah gelip günaydın kardeşim diyor,karnımı seviyor dünden beridirde kumandayı habire karnıma getiriyo oynuyomu anne diye:)
doğunca nolur bilemiyorum ama şimdilik iyi:)

Son düzenleme:
kızlar ozman sezeryanıda izlemeyin siz ondanda korkarsınız

hayırlısı canım inşallah gönlünden geçen cinsiyette bebişin olur:)

aramızda sadece 5 gün var :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…