• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

iyi pazarlar,

herkes diş çıkartıyor ya bizde yok daha bişi. oturamıyoruzda desteksiz. iştahsızlıkta var yemek yedirmek işkence oldu artık

diş geliyooooooooooooo sonunda beklediğim incilerime kavuştum dün çıt çıt diye kaşığa vuruyodu bugün uçları bayağı çıkmış hattta alt ikisi birden yarışıyo.ayyy çok güzel bi duyguymuş.:34::52:
gözünaydın canım darısı basımıza 8 aya merdıven dayadık tık yok sadece sıkıntıları var cıksa da bız de gun yuzu gorsek:1::1:

kızlar heyecanlı bekleyişinizi anlıyorum çünkü ben de öyleydim inşallah en kısa zamanda pat pat patlar dişleriniz.diş değil incileriniz...pırlantalarınız...
kızlar diş çıktı şimdide diş metal kaşığa çıt çıt çarpıyo.silikon mama kaşığı aldınız mı neyle yediriyosunuz mamişleri?

kızlar heyecanlı bekleyişinizi anlıyorum çünkü ben de öyleydim inşallah en kısa zamanda pat pat patlar dişleriniz.diş değil incileriniz...pırlantalarınız...
kızlar diş çıktı şimdide diş metal kaşığa çıt çıt çarpıyo.silikon mama kaşığı aldınız mı neyle yediriyosunuz mamişleri?
bizde diş olmamasına ragmen nedense metal kasıkla yemek ıstemedı bende wee nınkını almıstım ke gıdaya basladıgımızda gayette memnunum bende kızımda:1:

4 aydan beri mama kaşığı kullanıyorum metal kullanmadm ama annanesi kullandı :) mama kaşığı az mama alıyormuş die :1:

gözünüzaydın canım bizimkilerde geliyomuş drumuz dedi heyecanla bekliyorum:) ve sürekli silikon kaşık kullanıyorum başından beri.

iyi pazarlar,

herkes diş çıkartıyor ya bizde yok daha bişi. oturamıyoruzda desteksiz. iştahsızlıkta var yemek yedirmek işkence oldu artık

canım benim o iştahsızlık diş gelceği zaman oluyo sanırım. bizde de olmuştu he bi de benim yaptığım sebze çorbalarını yemiyo ama bebelacın kavanozda sebzelerini afiyetle yiyo sadece yoğurdunu muhallebisini kendim yapıyorum artık. sütlaçta milupanın seviyo sadece...

hazıra karşıydım ama almaya başladım yemior evde yapılanı kıyamet kopuyor yerken. hazırıda tadını alana kdr istemiyor sonra yiyor.

ohh maşalah cnm gözünüz aydın inciler geliyo demek:)darısı bizim başımıza sıkıntılar var ama diş miş yok açıp açıp bakıyorum kuzumun ağpzına ma tık yok:) hayırlısyla sağlıkla çıksın hepsinin pırlantaları

kuzunada sanada geçmiş olsun canım, gerçekten onlar hasta olunca insan çok kötü oluyo ben hatırlıyorum küçükken ben hasta olunca annem sen hastalanma senin yerine biz hastalanalım biz katlanırız ama sen küçüksün derdi ana yüreği işte şimdi daha iyi anlıyorum anacığımı....

kızlar ben dolaptan kıymayı çıkarıyorum tavada hiç yağ koymadan hepsini kavuruyorum soğuduktan sonra cam saklama kabına alıyorum oğlumun çorbalarına koyuyorum ne kadar kullanıcaksam. geçen gün taze fasulye,kabak,havuç rendeledim(daha çabuk ezilsin diye ben çorba yapacağım malzemeleri rendeliyorum sonrada çatalla eziyorum blendır kullanmıyorum)içinede birazcık kıyma ve irmik koydum piştikten sonrada sızma zeytinyağı damlattım oohhh yavrumda yedi bi güzel tavsiye ederim.
kesinliklle cnm bide annem siz yiyin ben doyuyorum derdi ne tuhaf gelirdi o cümle nasıl doğruymuş ağzını açınca sanki ben yiyorum oakdar mutlu oluyorumki

kızlar bebişlerinizin odasını ayırdınız mı?ayrılması gerektiğini düşünüyorum fakat gece en az 3 kere uyanıyo başka odaya gitmek bana zor gelecek die 1 yasına kadar yanımda kalsın istiyorum sizler e yapmayı düşünüyorsunuz?
cnm ben uzun bi süre daha düşünmüyorum ayırmayı çünkü sürekli kalkıp emziriyorum hele bu aralar ağlayarak uaynamalar başladı kıyamam hiç üstünüde açıyo sğrekli ben kalkıp örtüyorum hem bidaha bu aylarına gerimi döncez mümkün olduğu kadarçok vakit birllşikte yan yana olalaım :):)tabi belli bi müddet:):)
slm kızlar biz de diş çıkarmak için yemek yemeyi protesto aşamasındayız sanırım :(( önceden yerdi kızım ama şimdi yemiyor...
guzuummm oda konusunda biz başarılı olamayacaz sanırım gelişme kaydedeciğmize geri giidyoz beşikten yatağa geçtik sabaha karşı bir yolunu bulup yanımıza geliyor .. bir de yan yatıyor ayakaları baabasında elleri benim saçımda ..durumvahim yani ... daha da akıllanmadan ayırmak lazım demek ki ..
kıymayı neden 3-4 kez çektirmliyiz kızlar bilen var mı ?
bu protestolar çoğaldı nerdeyse tüö bebişler yemiyo ya greve girdiler hepsi bi çıksaydı şu dişler rahatlasalar bizde beraber tabi:)

bu sabah kontrolümüz vardı kızlar ama benim sincabım geç uyuduğu için alarmı susturup tekrar uyumuşuz ve geç kaldık tabi neyseki muayene olabildik. vajinal yapışıklık tekrarlamamış şükürler olsun ki. kilo 7900 boy 69 olmuş. öksürüğü devam ettiği için şurup verdi. bi de sordu astımı olan var mı ailede?, yok dedik. bademcikten rahatsız olan var mı? ben varım:) bademcikler büyük dedi benimkini aldırmamışlar çok çektim aldırcam büyüdüğünde. geniz eti olan var mı? babamızda da o sorun var evet dedi bunda da olcak dedi o sorun maalesef:( bi de biraz konak var bunuda zeytinyağı sür beklet banyodan sonra bastırarak fırçala dedi bende aynısını yapıyorum ama korkudan bastıramadığımdan tamamı yok olmamış:) halledicem onu da inşallah... böyle işte:) bi de 2 tane diş geliyo dedi:):):) gelsin artık bizimde incilerimiz...

çok şükür cnm yapışıklık tekrarlamamış sevindim dişlerde geliyomuş maaşalalh fıstığına darısı bize bakalım sağlıkla büyüsünler hepsi

kızlar bende ek gıdaya geçtiğimden beri wee nin mama kaşığı ile veriyorum hem ağznın kenarları tahriş olmuyo metal acıtıyo dudakların kenarlarını sanki

merhaba kızlar bugün oğlumu doktora götürdük ben grip olmuştum kuzumda benden kaptı uff çok fenaydı yavrum gece zor nefes alıyodu tonimer baby damlattım ama yinede rahatlayamadı bi öksürük bi hapşırık burnumuzda akıyo neyse doktor dinledi çok şükür ciğerlerde bi sorun yok antibiyotik vermedi her hastalıkta antibiyotik kullanmak ii değil dedi peditus ve serum fizyolojik yazdı inş geçer onların hastalanması çokzor geliyo insana ya yavrucuklar hepsine sağlık versin Rabbim hmm bide tartıldık 8500gr 73 cm :nazar:doktor ne zayıf ne kilolu dedi sağlıklı olsunlarda yaa gerisi boş
ikinize de çok geçmiş olsun canım
ben daha hiç kıyma vermedim bugün kıyma alayım diyodum bende ya çok söylendi ama unuttum ben kıymayı neresinden alıyoruz yani bonfilemi yağsızmı naasıl isteyeyim?
dr özellikle bi yerini söylemedi ben de çok az yağlı alıyorum 3 kere çektiriyorum çok beğeniyo cnm 150-200gr kadar al küçük parçalara ayır tek kullanımlık çok pratik oluyo çok alma ki taze taze yesin kuzun:16:
slm kızlar biz de diş çıkarmak için yemek yemeyi protesto aşamasındayız sanırım :(( önceden yerdi kızım ama şimdi yemiyor...
guzuummm oda konusunda biz başarılı olamayacaz sanırım gelişme kaydedeciğmize geri giidyoz beşikten yatağa geçtik sabaha karşı bir yolunu bulup yanımıza geliyor .. bir de yan yatıyor ayakaları baabasında elleri benim saçımda ..durumvahim yani ... daha da akıllanmadan ayırmak lazım demek ki ..
kıymayı neden 3-4 kez çektirmliyiz kızlar bilen var mı ?
pütürlü gıdaya alışması için canım kalın olrsa boğazını tahriş eder takılır falan onun için
bu sabah kontrolümüz vardı kızlar ama benim sincabım geç uyuduğu için alarmı susturup tekrar uyumuşuz ve geç kaldık tabi neyseki muayene olabildik. vajinal yapışıklık tekrarlamamış şükürler olsun ki. kilo 7900 boy 69 olmuş. öksürüğü devam ettiği için şurup verdi. bi de sordu astımı olan var mı ailede?, yok dedik. bademcikten rahatsız olan var mı? ben varım:) bademcikler büyük dedi benimkini aldırmamışlar çok çektim aldırcam büyüdüğünde. geniz eti olan var mı? babamızda da o sorun var evet dedi bunda da olcak dedi o sorun maalesef:( bi de biraz konak var bunuda zeytinyağı sür beklet banyodan sonra bastırarak fırçala dedi bende aynısını yapıyorum ama korkudan bastıramadığımdan tamamı yok olmamış:) halledicem onu da inşallah... böyle işte:) bi de 2 tane diş geliyo dedi:):):) gelsin artık bizimde incilerimiz...
canım ben banyodan önce karbonatlı su ve zeytinyağı sürüp yarım saat bekletiyodum sonra da ince dişli tarakla geriye doğru tarıyodum sonra da bi banyo yaptırıyodum ooooooooooohhhhhhhh mis gibi hiçbişey kalmıyodu :21:zaten bi kere oldu böyle yaptım bidaha tekrarlamadı
diş geliyooooooooooooo sonunda beklediğim incilerime kavuştum dün çıt çıt diye kaşığa vuruyodu bugün uçları bayağı çıkmış hattta alt ikisi birden yarışıyo.ayyy çok güzel bi duyguymuş.:34::52:
maşşallah canım gözünaydın darısı bizim başımıza inşallah
iyi pazarlar,

biz de oturamıyoruz desteksiz:19:
bizde silikon da var hiç belli olmuyo valla silikon küçük olduğu için metalle veriyorum ama eğer huysuzsa ağzı acımasın diye silikonla da yedirdiğim oluyo

kızlar bebişlerinizin odasını ayırdınız mı?ayrılması gerektiğini düşünüyorum fakat gece en az 3 kere uyanıyo başka odaya gitmek bana zor gelecek die 1 yasına kadar yanımda kalsın istiyorum sizler e yapmayı düşünüyorsunuz?

canım ben emdiği sürece ayırmayı düşünmüyorum oğlumda da öyle yapmıştım emmeyi bırakınca ayırdım bunda da öyle yapıcam.çünkü emerken başka odaya gitmesi falan zor olur bence

canım ben emdiği sürece ayırmayı düşünmüyorum oğlumda da öyle yapmıştım emmeyi bırakınca ayırdım bunda da öyle yapıcam.çünkü emerken başka odaya gitmesi falan zor olur bence

saol cnm geçmiş olsun dileklerin için çok şükür azaldı gibi ama hala öksürük devam peditusa sdevam ediyorum bende bakalım inş ii oluruz tamamen

bende emdikçe ayırmak istemiyorum çok zor hem bize sürekli ihtiyaçları var bide inş 2 yıl boyunca emzirebilirim ne güzel senin bi oğlun varmış bide kızın oldu Allah bağışlasın hepimiznkini

eğitimci arkadaşlara sağlıklı,mutlu,huzurlu,başarılı veeee bol sabırlı bir eğitim yılı diliyorum:71:

saol cnm geçmiş olsun dileklerin için çok şükür azaldı gibi ama hala öksürük devam peditusa sdevam ediyorum bende bakalım inş ii oluruz tamamen

bende emdikçe ayırmak istemiyorum çok zor hem bize sürekli ihtiyaçları var bide inş 2 yıl boyunca emzirebilirim ne güzel senin bi oğlun varmış bide kızın oldu Allah bağışlasın hepimiznkini

amin canım Allah herkesin gönlüne göre versin...

kızlar guzel çorba tarifleri buldm ve 1 tanesini denedm balım çok beğendi kocaman 1 kase yedi

sebze Çorbası-1-

İlk haftadan sonra hafta hafta ilaveler yapılarak hazırlanır.

3 fincan su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45-50 dakika ağzı kapalı kapta pişirilir. Düdüklü tencere kullanılıyorsa 1 fincan su ile 10-15 dakika pişirilmesi yeterlidir. Süzgeçten aktarılarak hiç ezmeden sebzelerin suyu bir kaba alınır. 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika kaynatılır.
Yukarıdaki gibi pişirilir. Havuçlar ve patatesler tamamıyla ezilerek püre şekline getirilir. Bu pürenin içine yine irmik katılarak yukarıdaki şekilde mamanın hazırlanması tamamlanır.
3 çay fincanı su, bir tutam tuz, 1 orta boy patates ek olarak 1 çay kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler (örneğin ilk gün 3-4 yapraklı maydanoz, ertesi gün bir kaç yaprak ıspanak, ertesi gün bunlara ek olarak 1/4 enginar, ertesi gün 1/4 domates) eklenir. Elde edilen püreye yine 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika pişirilir.
Yukarıdaki şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı tereyağı katılır.

Sebze Çorbası-2-

İçindekiler
2-3 yaprak ıspanak
1 küçük patates
1/4 kabak
1/4 havuç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yapılışı
Sebzeler yıkanır, kabuklu sebzeler soyulur ve doğranır. Küçük bir tencerede kaynamakta olan suya salınır. Su, sebzelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır. Ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmiş sebzeler ezilerek süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı yağ eklenir.
Not: Patates yerine 1 tatlı kaşığı pirinç veya kırmızı mercimek de eklenebilir.

Sebze Çorbası -3- (260 Kal, 3 gr. protein )

(2 Porsiyon)
1 küçük boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy domates
1 yemek kaşığı mercimek, bulgur veya pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI :sebzeler iyice yıkanarak küçük küçük doğranır. 1 yemek kaşığı tahıl unu , 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla pişirilir. Tel süzgeçten geçirilerek çocuğa verilir. 1 tatlı kaşığı tavuk eti yada dana kıyma katılabilir. Bebeklere et suyu verilmesi düşünüldüğü kadar yararlı değildir, etin kendisinin ezilerek verilmesi besleyicidir..

Yoğurtlu Sebze Çorbası (225 Kal, 5gr protein):

(1 porsiyon)
1 kepçe yoğurt (125cc)
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı buğday veya pirinç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tencereye yoğurt konur az su ile sulandırılırak üzerine herhangi bir sebze doğranır.1 yemek kaşığı tahıl unu zeytinyağıyla pişirilir.

Semizotu Çorbası

200 gr semizotu
1 orta boy rendelenmiş patates
1 orta boy rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağında domates, patates ve semizotunu bir kaç dakika pişirin. Sıcak suyu katın ve kaynamaya başlayınca mercimekleri çorbaya ilave edin. 15 dakika kadar kaynatın. Çorbanız koyu olursa bir miktar daha sıcak su ilave edin.

İlk aylarda bebeğiniz yeni yemek yemeğe başladığında pütürlü ve katı yiyeceklerden pek hoşlanmayabilirler. Bu durumda çorbayı tel süzgeçten geçirerek yedirmeyi deneyebilirsiniz.

Mercimek Çorbası-1-

İçindekiler
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 su bardağı su
1 çay kaşığı sıvı yağ

Yapılışı
Mercimek ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Ateşin altı kısılır, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir, ezilir, yağ eklenir.

Mercimek Çorbası-2- (200 Kal, 3gr protein)

(2 porsiyon)
2 yemek kaşığı mercimek
1 boy havuç
1 küçük boy patates
¼ küçük dilim soğan
1 çay bardağı su

HAZIRLANIŞI: Bir tencereye 2 yemek kaşığı mercimek, 2 çay bardağı su konur. 1 küçük boy havuç, patates ve soğan rendelenip,1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip pişirilir.

Pirinç-Mercimek Çorbası

İçindekiler
1/2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1/2 yemek kaşığı pirinç
1, 1/4 su bardağı su
1 çay kaşığı sıvı yağ

Yapılışı
Mercimek, pirinç ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Yumuşayıncaya kadar pişirilir, yağ eklenir. Çorba, pirinç yerine bulgur konarak da yapılabilir.

Tarhana Çorbası-1- (360 Kal,3.5 gr. protein): (2 porsiyon)

Yoğurt (150 cc) (bir buçuk çay bardağı)
Buğday unu (2 yemek kaşığı)
Değişik sebzeler
YAPILIŞI
Malzemenin hepsi az su eklenerek karıştırılıp pişirilir.Ocaktan inmeye yakın
az zeytinyağı eklenir..

Tarhana Çorbası-2-

İçindekiler
1 su bardağı su
1/2 yemek kaşığı tarhana
1 tatlı kaşığı yağ

Yapılışı
Tarhana soğuk su ile ezilir ve karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir. Tarhana acısız olmalıdır.

Yayla Çorbası

İçindekiler
3/4 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı pirinç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı un

Yapılışı
Pirinç ayıklanır, yıkanır ve su ile haşlanır. Ilımaya bırakılır, yoğurt ve ezilmiş un eklenir. Karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir.

İrmikli Çorba

1 küçük patates
1 küçük soğan
1 kaşık irmik
1 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı kıyma

Bütün malzemeyi bir bardak suyla pişirip süzgeçten geçirerek bebeğinize yedirebilirsiniz.

Tavuklu Şehriye Çorbası

1 parça tavuk eti
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 domates
biraz sıvı yağ
su ve tuz

Sıvıyağı ve unu bir tencereye koyup hafif kavuruyoruz.Daha sonra rendelenmiş domatesi ,suyu ve küçük parçalara ayrılmış tavuğu koyup kaynatıyoruz.Tavuk piştikten sonra şehriyeyi de suyun içine katıyoruz.Pişmeye yakın tuzunu ekliyoruz.

Domates Çorbası – Sütlü

Malzemeler
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1 Adet olgun domates
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Tuz

Hazırlanışı

Tereyağını tencereye alıp, eritin. İçine unu ilave edin ve hafifçe sararana dek kavurun. İçine ılık su ve sütü azar azar ekleyin. Topaklaşmaması için devamlı karıştırın. Domatesleri rendeleyin tencereye ilave edin. Tencerenin kapağını çorbanın taşmaması için hafifçe aralık bırakarak 10-15 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın.

Karnabahar Çorbası

Malzemeler
bir kaç parça karnabahar
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1 çay bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı arpa şehriye
bir kaç dal maydanoz
Tuz

Hazırlanışı
Unu sıvı yağda hafif kavurun. Üzerine suyu ve sütü boşaltıp, pürüzleri giderene dek karıştırın. Bu arada karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Tencereye arpa şehriyesi ile birlikte atın. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Şehriyeler ve karnabahar piştiğinde, ateşten almadan hemen önce maydanozu kıyıp çorbaya karıştırın ve ocaktan alın. Tuz ilave edin.

Kış Çorbası

Malzemeler
1/2 çay bardağı Pirinç
bir parça tavuk göğsü
1 adet küçük patates
1 adet küçük havuç
1 adet küçük kereviz
bir kaç damla limon
1 yumurtanın sarısı
İnce kıyılmış maydanoz
Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı
Pirinci ve tavuk göğsünü ayrı yerlerde haşlayın. Küp şeklinde doğradığınız patates, havuç ve kerevizi tavuk etiyle beraber bir tencereye koyun. Sebzeler iyice pişince, haşlanmış pirinçleri ve tuzu da ekleyin. Bir kabın içinde çırptığımız yumurtayı ve limon suyunu çorbanın kaynayan suyuyla karıştırın ve bu karışımı çorbaya ekleyin.Çorbayı süzgeçten geçirin, üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyin.

Terbiyeli Sebze Çorbası

Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kaşığı un
1 küçük kuru soğan
yarım adet pırasa
yarım adet havuç
yarım su bardağı bezelye
yarım adet patates
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
Tuz

Terbiyesi için
Yarım çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Yarım adet limon suyu
Yarım demet dereotu

Yapılışı
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, pırasaları ayıkladıktan sonra kıyın. Havucun ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayıp, patatesleri kararmamaları için su dolu bir kapta bekletin, dereotunu ayıkladıktan sonra ayrı ayrı kıyıp, tabaklara alın.

Derin bir tencerede tereyağını kızdırıp, içine kuru soğan ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra içine kıyılmış pırasaları ekleyip, sote edin. Pırasalar sönünce içine doğranmış havucu, bezelyeleri ve patatesi ekleyip, kavurmaya devam edin. Daha sonra içine unu ilave edip, unun kokusu çıkana kadar kavurun. En son olarak sebzelerin içine tavuk suyunu, sütü, tuz ilave edip, çorbayı bir taşım kaynatın.

Çorba kaynarken küçük bir kasede yoğurdu, limon suyunu, ve yumurta sarısını bir çırpıcı veya mikser yardımı ile karıştırın. Çorbayı ateşten indirmeden terbiyeyi içine karıştırarak bir taşım kaynatın. Terbiyeyi ekledikten sonra çok kaynatırsanız eğer çorba kesilir. Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerini taze dereotu ekleyin.

Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası

Malzemeler

1 tatlı kaşığı tereyağ
2 Bardak et veya tavuk suyu
1 Adet küçük boy domates
1 Kahve fincanı tel şehriye
maydanoz
Tuz

Terbiyesi İçin;
1 Adet yumurta sarısı
3-4 damla limonun suyu
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı

Bir tencereye tereyağını koyarak eritin. Yağ eriyince rendelenmiş 1 adet domatesi ilave edin. Domatesler eriyip, salça haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Domatesler pişince et suyunu, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın. Yumurta sarısını, limon suyunu, unu ve yoğurdu bir kasede iyice çırpın. Çorba suyundan bir kepçe alarak azar azar ve sürekli karıştırarak terbiyeye ilave edin. Çok kısık ateşte kaynayan çorbaya terbiyeyi yavaş yavaş ve çorbayı sürekli karıştırarak ilave edin. Kısık ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi kapatın.

Sütlü Çorba (150 Kal, 4 gr. protein)

(1 porsiyon)
1 çay bardağı süt (100 cc)
1 yemek kaşığı silme pirinç
Domates suyu (50 cc)

HAZIRLANIŞI : bir tencereye süt konur 1 silme yemek kaşığı pirinç unu , yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilerek çocuğa yedirilir. Un katılmadığında çok az ekmek içi ufalanıp verilebilir.

Balıklı Bebek Çorbası

•200 gram dil balığı
•1 küçük havuç
•1 küçük patates
•1 avuç doğranmış dereotu ve maydanoz
•1/4 küçük kırmızı soğan
•1 ,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek
•300 ml sıcak su
Balık çorbasının yapılışı:

Balığı iyice yıkayıp üstünü geçecek kadar su ile tencereye koyun ,balık kaynamadan beyazlaşır beyazlaşmaz o suyu dökün ve tencereye tekrar 300 ml sıcak su koyarak balığı pişirin.Balığın piştiğini bir çatalla anyabilirsiniz yaklaşık 10 dakikada pişiyor.Pişen balığı tencereden çıkarıp suyunu süzün ki suda kılçık kalmasın.

Tencerede az yağda soğanı hafifçe kavurun ardından sırasıyla havuç ve patatesi katın.Birkaç dakika çevirdikten sonra balık suyunu ilave edin. Su kaynayınca içine otları ve mercimeği koyun,kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.Bu arada haşladığınız balık etini ayıklayıp pişmeye yakın tencereye ilave edin.Çorba pişince blendırdan geçirerek bebeğinize yedirin ,afiyet olsun.(pişirme esnasında su az gelirse sıcak su ilave edin)

Sebze Çorbası-4

Malzemeler:
1 küçük patates
1 küçük soğan
1 orta boy havuç
1 çorba kasığı pirinç
1 tatlı kasığı sıvıyağ
Yapılışı:
İyice yıkanmış sebzeleri bir tencereye iki su bardak su ile iyice kaynatıp blandirdan geçirip sıvıyağ ile biraz daha kaynatın.

Tarifi gönderen büşra hanıma teşekkür ediyoruz.

Yoğurtlu şehriyeli un çorbası

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı halis zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 ,1/2 yemek kaşığı şehriye
2 kaşık yoğurt
4 bardak et veya tavuk suyu
Biraz tuz

Unu yağda hafif kavurun pembeleşmeye başlayınca şehriyeleri de atıp
onlarda biraz pembeleştirin, son olarak yoğurt ve tavuk suyunu kâtip
şehriyeler pişene kadar kısık ateşte pişirin. Biraz tuz

merhaba kızlar bugün oğlumu doktora götürdük ben grip olmuştum kuzumda benden kaptı uff çok fenaydı yavrum gece zor nefes alıyodu tonimer baby damlattım ama yinede rahatlayamadı bi öksürük bi hapşırık burnumuzda akıyo neyse doktor dinledi çok şükür ciğerlerde bi sorun yok antibiyotik vermedi her hastalıkta antibiyotik kullanmak ii değil dedi peditus ve serum fizyolojik yazdı inş geçer onların hastalanması çokzor geliyo insana ya yavrucuklar hepsine sağlık versin Rabbim hmm bide tartıldık 8500gr 73 cm :nazar:doktor ne zayıf ne kilolu dedi sağlıklı olsunlarda yaa gerisi boş

canım geçmiş olsun ogluşuna antibiyotik kullanmadan geçer inş

ay o oyuncaktandan bizdede var ii hoş eğleniyoruz kulagını ısırıyoruz da:)))tam kızım uyuduğunda kendi kendine ce eee seni gördüm, benim arkadasımsın die bağırıyo ya işte o zaman cıldırtıyo benii:36::36:

canım ayagından kapatırsan yapmıyo hiç olmadı arkasından kapat garanti olsun

bende dana kıyması kullanıyorum ama 200 gr kadar 4 kere çekiyo sağolsun kasapın doktor taze kullanmak daha iyi dedi 200 gr alırsın 2 yada 3 kere kullanırsın 1 haftata bitirir tekrar alırsın dedi bugunde kemik aldım onu kaynatıyorum ama verilebilirmi bilmiyorum sizin bir bilginiz varmı kemikleri yaklaşık 2 saat kaynatıcam(kasapım ilikler erisin dedi ) süzdükten sonra buzluk poşetleri oluyo ya buz yapmak için onun içine koyup buzlukta dondurup 1'er 2'şer çorbasına katarım diyorum ama acaba verilebiliyomu bilen var mı ?

kemik suyu 9.ayda diye biliyorum canım ben

canım ben 2 yaşından sonra ayırmayı düşünüyorum güven duygusu için 2 yaşından önce ayrılmamalıymış

MKT;

ben de hatayı çok severim :) aynen canım izkentteyiz... bu ptesi gece gitmek istiyorum yarın bilet bakıcam varsa ptesi gidicem yoksa da haftasonuna kalır eğer haftasonuna kalırsa mutlaka görüşmek istiyorum seninle gitmeden,:16: hatta beraber gidelim :) İZMİR'e ...

ahh keşke gidebilsem canım annemler gelcek artık yılbaşında

hadi inş gelsin inciler :66: zeytinyagı karbonat sür canım şapka tak ince dişli tarakla tara sonra yıkadıktan sonrada tara gecer canım saç ii durulanmadıgından oluyomuş

hayırlı olsun canım

canım ben hiç metalle vermedim saglıksız die düşünüyorum porselen yada silikon kullanıyorum

Günaydın arkadaşlar
Oğluşun henüz dişi çıkmadı ama uykusuzluğu katlandı.Geceleri inanılmaz yoruluyoruz annem ve ben.7-8 kez uyanıyo.Uyku sorununu bir türlü çözemedik.Çok yorgunum çokkk:( Karnı aç desek iyice doyururuz,gece çayı veriyoruz,yatmadan önce banyo yaptırıp bedtime yağı ile masaj yapıyoruz yine de bana mısın demiyor.Önerisi olan var mı?

Mama kaşıklarımız silikon ,bir taneside plastik dereceli mama sıcak olunca renk değiştiriyor.Sanırım markası nuk tu.Silikon olanlardan da çokkkkk memnunuz.

Oğluşun odası ayrı ama ne işe yarıyor diye sorarsanız benim düzenimi bozmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.Akşam saat 8'den Gece 1-2-3 e kadar ben oğluşun odasındayım sonra annem geliyor.1 yaşından önce ayırmak gece boyunca 7-8 kez uyanan oğlumla imkansız.

Back