2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

herkese güüünaayyyydııııııııınnnnnnnnn.....

ben çok sık yazmıyorum ama takip ediyorum,malum işe başladım,nasılsınız?ben kısmetse bu ay süt olayını bitiriyorum,mastitim diye bahsetmiştim 6 ay dayan demişti doktorum şimdi ilaçla kesicez neyse buna şükür 6 ay emzrmiş olucam,stoktada var 2 ay onları vericem....

kızlar ek gıdaya başladınız mı acaba,ben milupanın 8 tahıllı ballı kahcvaltısını veriyorum 2 gündür,yoğurt ve meyve suyu filan ufak ufak başladım sizler ne durumdasınız? birde sebze çorbasını nasıl veriyorsunuz? ek gıda önemli kızlar lütfen bildiklerimizi paylaşalım..

buarada sedacım benimki elini emmeyi bırak ayak başparmağını emiyorr...

canım geçmiş olsun çok şükür 6 ay emzirdin stoktada var diyosun daha nee
ben ek gıdaya tam olarak başlamadım yarım yamalak veriyorum herşeyden

dün kavun yalattık cok cok emdi hatta ısırdı eşim bi çekti kavunu koparmış ip gibi uzamış ayy dedim vermeyelim boğazına sarılır allah korusun artık damaklarla ısırmayı öğrendi emmekle kalmıyo ısırıyo

yaa benimki daha ayaklarını ağzına getiremiyo elleri dizinde kalıyo :) daha ayaklarına ulaşamıyo o manzara içinsabırsızlanıyorum çok seviyorum bebeklerin o hallerini

evet kızlar doktordan geldik.kızım 7.350 gr 62 cm olmuş dr normal dedi.havuç ve patates haşla ve püre olarak ver dedi.ilk üç gün iki tatlı kaşığıyla başla sonradan yarım çay bardağına çıkar dedi.her gün farklı tatları verme dedi.bi verdiğini 2 tatlı kaşığı ile başlayıp üç gün böyle ver ki alerji,döküntü,kaşıntı v.s. olursa neden kaynaklandığını bilelim dedi.böylece de bağırsaklarını da yormamış oluruz dedi.çünkü her gün başka tatlar verilen bebeklerde kabızlık çok oluyomuş sindirim güçlüğü çekiyomuş.üç gün elma,üç gün armut üç gün başka bişi v.s.parmak emmesi için de kesinlikle engelleme dedi.bu yürümek kadar önemli bi gelişim süreci dedi.nasıl ki yürümeyi isteyen bi çocuğu oturtup engelllemek mantıksızsa bu da aynısı dedi.el,göz ve ağız koordinasyonu için önemliymiş yanii.bi de kızlar yoğurt için günlük taze süt kulllan dedi.uzun ömürlü olandan değil.marketlerde satılıyomuş ben daha bakmadım ama ilk işim bu akşam gidip bakmak olucak.tabi güvendiğin yer varsa aşıları ve kontrolü yapılan inek çiftliği hijyenik ortamda sağılan o sütü kullan dedi ama benim hiç öyle bi tanıdığım yok maalesefben de günlük süt arıcam bulamazsam uzun ömürlü pastörize sütten yapıcam artık.bi de kızlar hoppala,yürüteç v.s. için de hiç bindirme bacak şeklini kalça yapısını fln olumsuz etkiliyomuş.bu arada bu biraz alakasız olucak ama eğer aranızda lazer epilasyona giden varsa onlar için de şunu söyliyeyim.ben kendim gitmek istediğimi söyledim gitme dedi.herhangi bi kanıtlanmış etkisi yok ama bebeğe de kesinlikle geçmez diye bişi de yok emzirme dönemi bitince git dedi artık 1,5 sene sonraya kaldı.neyse kızlar biraz fazla uzun oldu ama belki faydası olur diye paylaşmak istedim.öpüyorum bebişlerinizi

Masallah kuzuna
Canim gunluk sut her markette vardir. Yorsan inki cok guzeldir mesela. Bunun disinda bi de sek inkini tavsiye ederim. Ataturk orman ciftligi nin sutu ankara disinda var mi bilmiyorum. Varsa onu al mutlaka. Diilse yorsan ve sek de super. Genelde ayranlarla ayni ya da yakin yerde durur. Biz ankara da bufelerde bile buluyoruz.

teşekkür ettim tatlım burdaki yerel marketlere baktım yoktu bi de akşam kipa ve 5m migros'a bakarım orda bulurum heralde

maşallak canım bebişine
walla benimde sormak isteyipte unuttuğum bir soruydu yürüteç olayı bilğilendirdiğin için teşeekkür ederim ben sadece erkek bebekler için iyi olmagımı biliyorum üreme organına zarar veriyo diye ben almayı düşünüyodum artık vazgeçtim bende günlük şişe camlardaki pastorüse sütlerden kullanıyorum ama sadece 1 çay bardağından yapıyorum ertesi gün yeni süt kullanıyorum enobo arkadaşımızın dediği gibi ya sek yada yörsan ikiside yokda sütaş süt kullanıyorum bakkalda bile bulunuyo burda sizde nasın bilmiyorum tabiki

Son düzenleme:

dilerim lal geçmiş olsun mete bebiş'e benim kızında gözünde intihaplanma oluyo ama dikkat ettimde ne zaman dışarı çıksa daha fazla akıyo yavrumun gözü ben sadece kaynamış soğumuş suyla pamuga batırıp temizliyorum bizim doktorumuz ilaç vermeyi sevmiyo pek

Kizlar daha once yazmistim oglumun yanaklarinda ciban gibi buyuk sivilceler var diye. Papatya cayi surerek kuruttum hepsini 2 gunde. Cildiyeciye de goturdum sonrasinda yinelemesin diye krem verdi. Simdi gectiler cok sukur. Bidaha olmaz umarim.

Papatya cayinin mikroplari oldurme ozelligi varmis. Banyo suyuna da her seferinde bi bardak karistirip oyle yikiyorum artik oglani. Bilginize...

Bu arada bi kitapta okudum 1 yasina kdr susam ve susamli seyler vermeyin diyo. Alerjen etkisi olabilirmis. Unu da glutensiz kullanin diyodu. Pirinc unu falan.
Okudukca paylasirim. Yemek tarifleri de var.

selam,dün kontrolümüz vardı 5 ay 2 günlüğüz,kilo 7700,boy 71 cm,boya vermişiz yine,zaten bu aydan itibaren kilo alımı eskisi gibi olmayacak,kızlar ben canbebe 3 numara kullanıyorum,4 e geçsemmi artık? bezimiz bitti en büyük paketten alıcam 4 numaramı alayım?

maşallah kuzuna canım biz hala 2 kullanıyoruz bende 3 geçicektim ama markette yoktu bizimkini sıkmaya başladı artık 3 geçmek şart oldu bu aydan sonra 1 kilo alan bebek bile 300gr kadar düşebilirmiş diş çıkarma zamanı artık

teşekkürler,evet hatta bu ay çok sık beslediğim halde sadece 500 gr almış,boyumuz uzuyor ama,sağlıklı olsunlarda gerisi pekde mühim değil

maşallah yaa boyu çok ii:)) ya benim kızım geçen ayki kontrolde 7200gr 62 cm gelmişti siz 70-69 falandan bahsediyosunuz benim kızım cücemi olcak yaaaaaaaaa çok endişeleniyorum benim boyum uzun sayılır 1.70 babasıda 1.80 ama halası çok kısa onamı çekti acep???? babanneside kısaaaa:18:

Evet gec, sikma kuzunu.
Bnm oglan 66,5 cm di. Bodur oglum benim :)))
Masallah kuzuna.

bence hiç endişelenme,benim boyum 160 babamızınki 176 ,ben kısayım babamızda öyle çok uzun değil,ama baba tarafı uzun boylular,kaynım kayınpederim 1.90 falan,belki onlara çekmiştir,benim tarafım genelde 165,175 arası boydalar.ama yinede belli olmuyor canım ya,değişebilir ileride,ben çocukken bir çok arkadaşımdan uzundum,yıllar sonra kendilerini gördüğümde hepsi bana fark atmış,ben kısacık kaldım yanlarında:)

Evet gec, sikma kuzunu.
Bnm oglan 66,5 cm di. Bodur oglum benim :)))
Masallah kuzuna.

sonradan atağa geçecektir,şimdiki nesil çok uzun oluyor

sabah muayeneye gittik bu sefer başka bi dr tercih ettim.kadın maşallah tosun gibi dedi kucağına aldı bizimki bastı yaygarayı.susmak bilmiyo dr ne diyo anlayamıyorum beni de ter aldı başını gidiyo.bunaldım...neyse ayy siz bunu çok nazlamışsınız dedi yatırın yatağa ağlasın bi süre dedikilosu 7760 boy 73 cm dedi gayet iyi gelişimi sadece+ anne sütü ver böyle devam et dedi.6.ay bitsin sonra başlarsın ek gıdaya dedi.ben gayet safça bi tutamcık şeftali suyu versem dedim ne gerek var dedi.anne sütü herşeye bedel dedi.yani bu dr da aynı şeyi şöyledi demir damlası kullansam mı dedim hemograma bakalım dedi bende kan vermek istemedim.idrar tahlili yapalım dedi istemedim çişini rahat yapıyo yani heheheh

benim fıstığım kaç kilo oldu acaba bu ctesi kontrolümüz var bi de rota aşısı var. kızlar ankara' da oturanlardan cevap bekliyorum organik meyve sebze nerelerde satılır bileniniz cevap verirse çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…