• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bizde şimdi aşıdan geldik kızım çok ama çok ağladı yaa gözleri yaşarıyordu ama bu sefer yanaklarına kadar döküldü göz yaşı calpol vericem ama ne zaman verim bilemedim bir çay kaşıgı verebilirsin dedi ama ne zaman vericemi sormayı unuttum bende tetanoz aşımı oldum benim kolum sızlıyor kim bilir kızımın canı nasıl yanıyordur:43::43:

manik , miss teacher kzılar ücretsiz izin dilekçesini doğum izni bitmeden kaç gün önce vermek lazım? 10-15 gün sürer mi onaylanması?

selam kızlar nasılsınız?
bugun kontolrumuz vardı kızım 5 kg 200 gr cıktı dedımn az degılmı dedımdoktora yok degıl gelısımı ıyı dedı...aptamıl kabızlık yaptı dedım humana mamayı önerdı aldım ama ya sevmezse dıyorum hanı denemek ıstıyorum ama kullanan yada cevresınde kullanmıs olup duyan varmı kızlar sızce nasıldır?
:nazar::nazar: maşallah kızına

Selam Şubat anneleri,
Uzun zamandır sizi dışarıdan takip ediyordum ama bir türlü yazmak fırsat olmadı.
Ben de şubat annesiyim. 14 Şubat'ta gelmesi beklenen oğlum Mert'i 1 Şubat'ta, 50 cm. boyunda 3540 gr. ağırlığında normal doğumla dünyaya getirdim.
Bundan sonra elimden geldiğince sizin sohbetlerinize katılmak istiyorum...
Beni de aranıza alır mısınız?
aramıza hoşgeldin clemantine

kızlar akşam için ne yemeği yapacaksınız ? mantarım var ne yapayım onunla bilmiyorum aslında soya soslu mantarlı tavuk iyi olurdu ama tavuk yok şimdi evde kimi göndereyimde aldırayım yanlızım:59: fikri olan var mı?
tavuk yoksa mantarların üstüne kaşar peynir koyup fırına atabilirsin ben böyle de çok severim mantarı

slmm kızlarr ya bu aşıı ne fenaymışşş kızımın başına gelmeyen kalmadıı dün anlattım calpol verdim sürekli kustu doktra dedim fitil ver dedi onu verim b sefer alerji olduuu akşam acillere gittik şurup verdi ama sabaha daha cok arrtı şimdi kendi özel dktruma götrdüm fitilde yapmış olablir dedi birde acilde doktrun verdiği ilacı verme kesinlikle dedi 1 yaşın altına verilmez dedii yaa şu doktrlara bakın hangisine güveneceğiz bilmiyorum şimdie aglaıp duruyorr vücuda pişik gibi kırmızı kırmızı nokta dolu yavrucumm allahtan annemdeyim kardeşim annem bakıyoruzz kzıma..
canım geçmiş olsıun tekrar, yarın bizim de aşımız var gözümde büyüyor. inşallah kolayca atlatır güzel kızın

Son düzenleme:
slmm kızlarr ya bu aşıı ne fenaymışşş kızımın başına gelmeyen kalmadıı dün anlattım calpol verdim sürekli kustu doktra dedim fitil ver dedi onu verim b sefer alerji olduuu akşam acillere gittik şurup verdi ama sabaha daha cok arrtı şimdi kendi özel dktruma götrdüm fitilde yapmış olablir dedi birde acilde doktrun verdiği ilacı verme kesinlikle dedi 1 yaşın altına verilmez dedii yaa şu doktrlara bakın hangisine güveneceğiz bilmiyorum şimdie aglaıp duruyorr vücuda pişik gibi kırmızı kırmızı nokta dolu yavrucumm allahtan annemdeyim kardeşim annem bakıyoruzz kzıma..

geçmiş olsun gülşahcım :50: ya bu doktorlarada nasıl güveneceğiz bilmiyorumkii Allah iyi insanlarla tecrübeli bilgili doktorlarla karşılaştırsınn.bu aşı faslını sıkıntılı geçiriyorsunuz ama bunlar olacak bebeklerimiz büyüdükçe hastalanacaklar ateşlenecekler alerjileri de olacak yarın yürüyecekler düşecekler vs vs vs Rabbim dermansız dertler vermesin hepsine sağlık afiyet verisinn

Selam Şubat anneleri,
Uzun zamandır sizi dışarıdan takip ediyordum ama bir türlü yazmak fırsat olmadı.
Ben de şubat annesiyim. 14 Şubat'ta gelmesi beklenen oğlum Mert'i 1 Şubat'ta, 50 cm. boyunda 3540 gr. ağırlığında normal doğumla dünyaya getirdim.

elbette... canım hoşgeldin:71:

Selam Şubat anneleri,

hoşgeldin canım bende hamileliğimin son zamanlarını bu tatlı annişlerle ve bebişlerle geçirdim şimdi bir gün girmesem aklım onlarda kalıyor aramıza almak ne kelime dillerim_lal'in dediği gibi almak ne kelime sıkıştırıp bogabiliriz bile ailemizde herkese yer var

Son düzenleme:
ya kızlar bebişin yanında interneti kullanmıyorum tv açmamaya çalışıyorum cep telefonuyla konuşmama ya çalışıyorum radyasyon sebebiyle....ve ceren sadece 15 20 dk aralıksız uyuyor gündüzleri arada buraya takılıyorum vakit bulursam ama bu gdişle sıkıntıdan patlıycam sizler bebişlerin yanında kullanıyomusunuz pc, cep . tv filan :S:84:

ilk doğduğıunda cep telefonunu yanına sokmuyodum ama artık pek olmuyor telefon ları yine yanına almıyorum ama pc tv yanında.hele tv bayılıyooo baktırmıyorum ama yinede ilgisini çakiyo uyanık olduğunda bizimle oturma odasında duruyoo.zaten pc ye nete hamileyken fazla fazla maruz kaldı :16: hep pc bnaşındaydım.aman yaa bişi olmazz yine dikkat ediyorum ama çokta sakınmıyorum sonuçta yaşadığımız hayat streil değil maalesef bugün olmasa yarın mutlaka olacak.şehir içinde hatta oturduğumuz binaların çevre binaların tepelerinde baz istasyonlarıyla yaşıyoruz :50: keşke köy ortamı gibi saf ve temiz mekanlarda yaşayabilsek ama maalesef.

çok geçmiş olsun :(:( bu arada ben eşimin görevi sebebiyle urfa dayım ama doğumu ankarada yaptım ilk kontrollerimiz filan hep ankaradaydı. urfaya geleli 12 gün oldu henüz dr a gitmedik 2. ay aşılarını kaçıncı günde yaptırdınız??? bide gitmeden önce bişey yapmak gerekiyormu ?

kızlar bizde şimdi aşıdan geldik kızım çok ama çok ağladı yaa gözleri yaşarıyordu ama bu sefer yanaklarına kadar döküldü göz yaşı calpol vericem ama ne zaman verim bilemedim bir çay kaşıgı verebilirsin dedi ama ne zaman vericemi sormayı unuttum bende tetanoz aşımı oldum benim kolum sızlıyor kim bilir kızımın canı nasıl yanıyordur:43::43:

Ay canım benim ya kıyamam onun gözyaşlarına... Ben Calpolü aşıdan gelince vermiştim. 4 saat sonra yine huzursuz olursa 1 çay kaşığı daha verebilirsin canım...

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun :(:( bu arada ben eşimin görevi sebebiyle urfa dayım ama doğumu ankarada yaptım ilk kontrollerimiz filan hep ankaradaydı. urfaya geleli 12 gün oldu henüz dr a gitmedik 2. ay aşılarını kaçıncı günde yaptırdınız??? bide gitmeden önce bişey yapmak gerekiyormu ?

banyosunu yaptır çünkü 3 gün banyo yapamayacak
kimi doktorlar yarım saat önce capol ver demişler ama bana öyle bişi demediler.kimi doktorda verme vücudu direnç kazansın diyo bilmiyorum bende kafam karıştı
benim doktorum 38-38.5 dereceyi geçerse ateşi gelirsin demişti.aşı için konuşmadık ama kontrolümüz 20sinde aşımız 22 sinde ozaman sorucam.

canım çok geçmiş olsuun çok üzüldüm.acaba bizimkinide huysuzluğu aşıdanmı. ama pazartesi olduk biz aşıyı o günden beri huysuz mızır mızır birde uyku düzeni değişti.

Cok korkuyorum ya:( yarın aşımız var yalnızım bi de ya atesi cıkarsa ya cok aglarsa cok agrı yaparsa . Calpol gitmeden 1 cay kasıgı bi saat öncemi veriliyodu

elbette... canım hoşgeldin:71:

hoşgeldin canım bende hamileliğimin son zamanlarını bu tatlı annişlerle ve bebişlerle geçirdim şimdi bir gün girmesem aklım onlarda kalıyor aramıza almak ne kelime dillerim_lal'in dediği gibi almak ne kelime sıkıştırıp bogabiliriz bile ailemizde herkese yer var

Teşekkürler kızlar, hoşbulduk... :29:

geçmiş olsun gülşahcım :50: ya bu doktorlarada nasıl güveneceğiz bilmiyorumkii Allah iyi insanlarla tecrübeli bilgili doktorlarla karşılaştırsınn.bu aşı faslını sıkıntılı geçiriyorsunuz ama bunlar olacak bebeklerimiz büyüdükçe hastalanacaklar ateşlenecekler alerjileri de olacak yarın yürüyecekler düşecekler vs vs vs Rabbim dermansız dertler vermesin hepsine sağlık afiyet verisinn

saol sedacımm öylede insan korkuyor ilk defa başımıza geldi ilk defa duydum aşının alerji yaptıgını biim kız şurupta içmiyor bugün kendi doktorum pedifen yazdı onuda şırıngayla 1,5 ml damla damla ver dedi bu daha mantıklı geldi bana birde bana kızdı artık aşılarr ateş yapmıyorr ateşşi olmadan verme bişey diyee ne bilemm sağlık ocagında ver dedilerr anam ne yapsak suçç yaaa..

Cok korkuyorum ya:( yarın aşımız var yalnızım bi de ya atesi cıkarsa ya cok aglarsa cok agrı yaparsa . Calpol gitmeden 1 cay kasıgı bi saat öncemi veriliyodu

Canım korkacak bir şey yok. Yeni aşılar artık ateş falan yapmıyormuş, rahat ol. Ben calpolü aşıdan gelince vermiştim ama sonradan pişman oldum. Çünkü doktorlar ateşin de (38,5 a kadar)direnç kazanması için gerkli olduğunu söylüyorlar...

valla canım dün sağlık ocagında eve gidince ver dedi ama bnm kız içmedi sürekli kustu sonra fitil verdii onu verdim bu sefer alrji oldu bugün kendi doktoruma götrdüm artık aşılar ateş yapmıyor dedii ateşi olmadan verme ilaç dedi bu sefer beklicem bidahaki aşısında ateşi olmadan vermicm ilaçç.

canım aşıdan korkma artık eski aşılar gibi değil daha hafif geçiriyorlar biraz ağlıyorlar tabii. ateşi benim oğlumun fazla çıkmadı ama ben yinede aşıdan 2 saat sonra yarım fitil verdim spazmo panalgine doktorumuz ateşi çıkarsa bunu kullanırsın demişti. panalgine fitil daha çabuk etkisini gösteriyor rahatlayıp uyuyor gaz sancılarında da zaman zaman veriyorum bu fitili.

Canım cok gecmis olsun bebise ası yaptırınca her annisede tetanoz mu vuruluyo

saol cnmm ben bişey yapmadım aşıdan sonra verdim ama pişman oldum bence ateş yapmasa verme ilaç direnç kazanması lazımmış birde şanlıurfada görümcem görev yapıyor ögretmn hatrladıgım kadarıyla eğitim araştrma hastanesi var ordaa merkezdeysen bir oraya götr derim.

saol cnmm ben bişey yapmadım aşıdan sonra verdim ama pişman oldum bence ateş yapmasa verme ilaç direnç kazanması lazımmış birde şanlıurfada görümcem görev yapıyor ögretmn hatrladıgım kadarıyla eğitim araştrma hastanesi var ordaa merkezdeysen bir oraya götr derim.

bencede mecbur kalmadıkça vermemk lazım ilaç.amaç zaten direnç kazanması aşı bi hastalık değilki aksine ilaç.ama tabi bebeğin durumuda önemli yavrumm acı çekiyosa nasıl vermicen dimii.amaann bilmiyorum valla aklım karışıyo bakalım biz napıcaz ben şimdiden çocuğa pozitif quantum yapimm :37: aşı olacaksınn acımayacak ağlamayacaksın ateşin çıkmayacak diye telkin ediyim kulağına hergünn :1: ahahaha belkim işe yararrr

selam kızlar annemin tüm karşı çıkmalarına rağmen emzik almayı düşünüyorum çünkü wc ye bile gitsem benim bebek arkamdan çok ağlıyor hep başında durmak zorunda kalıyorum hangi tür ve ne marka emzik almalıyım varmı memnun oldugunuz marka?

Back