How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

az önce bir arkadaşımla konuştum benimle aynı zamanda doğum yapan arkadaşının bebeği rota virisü kapmışş:50:

bebek ishalmiş sancılı ve sık kaka yapıouş en sonunda kakasından kan gelmiş.öyle anlamış hasta olduğunu.doktor anneden geçmiş demiş sudan mikrop kapmış olabilirsin ya hazır su iç yada kaynat demiş.bebeği öpmeyin demiş

öff kafam çok karıştı bu aşıyı yapmamaya karar vermiştim gerçi hala fikrim değişmedi ama dikkat ediyoorum tabiki ama temizliğe 2 kat daha dikkat edicem.şu öpme işinede nasıl yapayım bilmiyorumki ben öpüom babası yalayıp yutuyo resmen annem nadirde olsa öpüyo babannemiz çok öpmez ama dedimiz kucağında tutuyo 1 kere ama o esnada her saniye öpüoo ben hangisine öpme diyim nasıl diyimm.:50:Allah a emanet bebiklerimiz yaa

selam kızlar oku oku bitiremedim hafta sonu girmemiştim çok birikmiş sayfalar.
ben çok uykusuzum. kim demiş kırkından sonra normale döner bebek diye benimki kırkından sonra azdı. hergün saat ikide uyuyor sabah altıda kalkıp karnını doyurup saat sekize kadar deliksiz uyuyordu kuzum iki gündür yani 41. ve 42. günlerimizde sabah 4 ten önce uyumuyor sonrasında iki saat uyuyor ve uyanıyor sonra ayaktayız :59: galiba yeter keyif sürdüğün diyo oğlum bana.
bu arada ishal olan bebişler varmış geçmiş olsun. ishalden kastınız ne kızlar benim oğlum hep sıvı kaka yapıyo zaten bir anormallik yok demi benimkinde yaa.birde benim kanamam son bir haftadır akıntı şeklindeydi bugün yine pembeye yakın kan geldi acaba adetmi oldum doktoru aradım sormak için cevap veren yok bugün 43. günümüz sizinde uzun sürdümü bukadar. son olarakta oğlum iki gündür katı kusuyo böyle peynir gibi üşüttümü acaba? ne çok soru sordum dimi :30: bu arada çarşamba günü oğlum sünnet oluyorrr :66::emir_bebek:

benimde 50 gün falan sürdü sonra 3-5 gün gelmedi sonrada adet oldum

kızlar ben birşey daha soracağım önceleri oğlum doymuyor diye mama takviyesi yapıyordum ama bir kutuyu bile tam bitirememiştik daha sonra doktor sütün yeterli mama verme deyince almadım bir daha ama bu seferde dışarıya çıktığımızda yada bebişi anneme bırakıp bir yere gitmem gerektiğinde zorlanıyorum çünkü ben olmadığımda verilecek mama yok bende süt sağma makinesi alıp sağsam gerektiğinde dışarı falan çıkarken emziremeyeceğim yerlerde onu versem diyorum. ama fiyatlar yüksek alsam çok işime yararmı ondan şüpheliyim çünkü çalışmıyorum ve maşallah göğüs ucu yaram falanda yok sütümde yetiyor sırf arada bir dışarı çıkarken kolaylık olsun diye almam saçmamı? varmı benle aynı durumda olupda makine kullananve memnun olan...
canım ben gavisconu sağdığım süte karıştırmak için aldım wee nin pompasını 15 tl ve arada sağdığım için benim işimi gördü üstelik biberonuda vardı içinde

ıyı aksamlar kızlar bısı sorcam benım kırkımdan once kanamalarım oldu en son 38.gunde koyu renkte bır kanamam oldu 3-5 gun surdu bu adet kanaması mı yoksa lohusa kanamasımı ben anlamadım.işin kotusu korunmadan bırlıkte oldum esımle daha dogrusu esım yuzumden hazırlıksız yakalandım:17::17: kızlar gecen hafta sezonu actık 50 gunlukken bu ay adet gormedım daha yanı ben adet gormus muyum gormemısmıyım onu anlamak ıstıyorum gormemıssem eger ıs vahım kızıma kardes gelcek yoksa bıde sızın reglılerınız ne zaman geldı kırkından once mı yoksa kırktan sonra mı? :59::59::59:

bende bu adet mevzunu soracaktım.sezeryan olan arkadaşlar ne zaman adet olunuyor.benim malum olaydan sonra kanamam azda olsa devam etti.ama bu dediğim gibi böyle uzun ara verdikten sonra ilk olayda olur hep :17:

bide bişi daha sorucam kızlar bebeklerinize cimlastik hareketleri yaptırıyomusunuz yani ellerini ayaklarına falan değdiriyomusunuz ya ben bir iki yapimm dedim ama korktumm kırılıvericek diye

ben yaptırıyorum caım ama hergün diil aklıma geldikçe

bide kızlar bizim sütler korumaz çünkü bebeklerimize anne sütünden başka ilaçlar rezene çayları falan veriyoruz baksanaıza adam su bile verseiz koruması biter diyo rezene çayınıda suyla verdiğimize göre bu iş yaş:))

iyi geceler kızlar nasılsınız.burası maşallah pek kalabalık.ben yine süt sağıyorum vallahi sağmal ineğe döndüm:32::27:bu arada ben daha adet görmedim,nezaman olcamki.

iyi geceler demek için girdimm..herkes kaçışmışş..oğlum uyuduu zaman kaybetmeden bende yatıcamm..

bugun sinir olduğum bişey olduu..komşular geldi oturmaya bende tavuk göğsü yapmıştım ikram ettim filann..mutfaktan peçete almaya gitmiştimm..saniye yaaa..bi kaç saniye yanii..oğlum kadının kucağında öbürü de ağzına tavuk göğsü sürüyooo...yuhhh be salak kadınnn....çığlık çığlığa aldım bebeği kucağından..neymiş efendim tadını öğrensinmişşş..gerizekalıı ben nezaman tattıracağımı bilmiyorum sankii..6 haftalık bu çocuk dahaa...çok sinirlendimm çokkkk..

bi daha çoçuğumu yanlız bırakmakmı ASLAAA..

iyi geceler demek için girdimm..herkes kaçışmışş..oğlum uyuduu zaman kaybetmeden bende yatıcamm..

bugun sinir olduğum bişey olduu..komşular geldi oturmaya bende tavuk göğsü yapmıştım ikram ettim filann..mutfaktan peçete almaya gitmiştimm..saniye yaaa..bi kaç saniye yanii..oğlum kadının kucağında öbürü de ağzına tavuk göğsü sürüyooo...yuhhh be salak kadınnn....çığlık çığlığa aldım bebeği kucağından..neymiş efendim tadını öğrensinmişşş..gerizekalıı ben nezaman tattıracağımı bilmiyorum sankii..6 haftalık bu çocuk dahaa...çok sinirlendimm çokkkk..

bi daha çoçuğumu yanlız bırakmakmı ASLAAA..[/QUOTE

yuhhh diyorum dahada birşey diyemiyorum hadi bilinçsiz kadının tekisin bari o bilinçsizliğini dengesizliğini başkasının evladına yapma nasıl sana sormadan cesaret edebiliyor böyle birşeye bu insanları anlamakta dehşet güçlük çekiyorum :47: ben burdan delirdim sen iyiki yolmamışsın kadını..

sabahtan beri tüm uyutmama çabalarıma rağmen uyuyup saat gece 11 de gözünü açan etrafa fıldır fıldır bakan ve sabahın 4 üne kadar uyumayan oğluma annem zorun ne demek istiyorum!!! hemde uyusun diye banyo yaptırıp,ninniler söyleyip, beyaz gürültü, saç kurutma makinası, aspiratör gibi tüm alternatifleri denediğim halde...:52:

al bendende o kadar feeble beşik sallıom tek elle yazıom gozler fıldır fıldır

iyi geceler hatunlar ben geldim :71:

kızlar bu ara fenalardayım, kağan bana ve bebeğe sürekli bişeyler fırlatmaya başlamıştı, ki emzirme haricinde hep kağanla oynadığım ona olan ilgimi kendimce hep canlı tutmaya çalıştığım halde, ne tepki versem olumsuz sonuç aldım, sonunda yana yakıla pedagog aramaya başladım, neyse özel dr a düzenli götürecek kadar miktar olmadığı için bende hastaneye sordum , pedagog yok ama psikolog varmış, adam halimi görünce acıdı resmen bugün 1de gel görüşelim dedi, tabi 1 saat önce suratıma fırlattığı trenin çarptğı yerdeki yara izi görülmeyecek gibi değildi maalesef...
Allah korusun mertin kafasına gelse gitmişti çocuk, ben bile neye uğradığımı şaşırdım bi an yüzüm karıncalandı ısındı soğudu fln tedirgin oldum..annem yanımdaydı dişim kırıldımı dedim o kadar şiddetliydi yani..2 saniyelik olay..

Neyse kağan için yeniden gidicem yarım randevum var, ama aslında psikolog kağandan çok benimle ilgilendi, her işi sen üstlenmişsin çocukları evini eşinin ve çevrendekilerin problemlerini neden bunu yapıyorsun dedi bana sürekli, çocuklar nerde uyuyor dedi, çocuklarla aynı odada yatıyorum dedim birini eşine ver insan üstü bi gayret gösteriyorsun sana bişey olursa çocukların için daha kötü olur vs.. dedi, ağız tadımız bozulmasın diye her işi üstleniyorum diyince daha çok kızdı neyse
Buna rağmen eşim kaç gündür yüzüme baka baka abukluk yapmasaydı dahada gık demicektim, ama kalbim çok kırdı..
yediklerimi harcadıklarımı kontrol etmeye başladı kızlar, çok canım sıkkın,
Bu aralar hep kek börek hamur kızartması istiyor bende yapıyorum yiyiyoruz, geçen akşam mahsustan takıldım, biz bu gidişle kilo fln veremeyiz hayatım her gün kek börek yiyiyoruz, en iyisi kasmayalım liposuction yaptıralım dedim, hay demez olaydım neyse, herşey normaldi beraber güldük fln
ertesi gün tvde bi değişim programı çıktı kadının dişlerini yaptırmışlar , bende ay ne iyi olurdu ya bende yazılayım şu programa dedim, sonra bizimki bi açtı ağzını yumdu gözünü başladı bağrınmaya,
dün lipo yaptıraım diye tutturdun, tamam ev satılsın yaparız dedim bugün diş yaptırayım diyosun ne kadar doyumsuzsun vs.. ay neye uğradığımı şaşırdım, ben şaka yaptım sadece dedim ama ciddiye almış yoksa niye dellensin böyle... sinirlerim bozuldu mutfağa geçtim,

neyse mutfağa gittm yemek ısıtacaktım, masanın üstünde muz poşeti vardı karnımda acıkmış zaten tam bi tane kopardım eşim mutfağa girdi, ne yapıyosun diyince muz yiyiyorum dedim, bi surat yaptı bana muzu yerine bırakacaktım nerdeyse, hayırdır yemiyimmi diyince çok canın istediyse bi tane ye dedi bana...duymazdan geldim, aldım muzu geçtim içeri sinirlerim bozuktu uzatmadım

neyse tüm gün kağana bişeyler yedirmek için uğraştım durdum yemedi, akşam oldu, tavuk dedi bende tavuk kızartmak için mtfağa gittim eşimde arkamdan geldi, napıyosun dedi, kağana tavuk pişiricem dedim, nugget kızartıcaktım görünce benimde canım çekti,toplam 10nugget vardı kutuda, 3ünü kağan için pişiricem, kalan 7sinide pişireyim beraber yeriz dedim tavaya koydum daha altını yakmadan, napıyosun dedi yine,ben yemicem istemiyorum sende yeme, koy nuggetleri yerine yemeği ısıt ondan ye acıktıysan dedi, iyide canım çekti tavuk kızartmak istiyorum yemeği sonra yeriz diyincede bi surat yaptı, çok istiyosan 2 tanede kendine kızart dedi, ben bi bzuldum başladım ağlamaya sen ne demek istiyosun diye

annem gelmeden önce bigün tarhana çorbası ile ev makarnası pişirmiştim akşam yemeği için , hemde iki çocukla, hiç yok vaktimle.. yine yemeğini önünden eksik etmemiştim,akşam geldi yemeğime burun kıvırdı benim canım istemiyor hamur kızart yiyelim dedi, yine kızmadım bıraktım çocukları ona mayaladım kızarttım yedi, ertesi günde nlardan iistemed at bunları yeni yemek yap dedi yaptım, bunu hatırlatıncada bağırmaya başladı yine, kafayı bozdu sanırım iyice...

pazar günü bruncha gidelim dedi, gerek yok boşver evde kahvaltı yaparız dedim, canım istiyor gidelim illa dedi gittik, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, kendine gelince herşey mübah..

daha önce bu tarz şeyler yapmazdı, tamam 4 kişi olduk masraf çok ama ben kendime nerdeyse hiç masraf yapmıyorum kızlar hatta burayada yazmıştım bi kaç sefer bana kendim için zorla bişeyler aldırıyor almıyorum masraf olmasın diye çocuklar için harcama yapıyorum diye
öyle müsrif bi insan hiç değilimdir , attığımız yemek yarım tabağı geçmez bide kağanın yemedikleri işte o kadar

çok kalbimi kırdı çok...

Son düzenleme:
kızlar bugün o ateş çıkaran aşıdan yapıcaz çok korkuyorum inşallah bizde yapmaz birde akşam eşim geç gelecek Allah korusun bişiy olursa ne yaparım bilmiyorum

bi daha çoçuğumu yanlız bırakmakmı ASLAAA..

ayy ne biçim insanlar var yaa sanane elalemin çocuğundan aptal kadın çok sinir oldum

kızlar bu ara fenalardayım, kağan bana ve bebeğe sürekli bişeyler fırlatmaya başlamıştı, ki emzirme haricinde hep kağanla oynadığım ona olan ilgimi kendimce hep canlı tutmaya çalıştığım halde, ne tepki versem olumsuz sonuç aldım, sonunda yana yakıla pedagog aramaya başladım, neyse özel dr a düzenli götürecek kadar miktar olmadığı için bende hastaneye sordum , pedagog yok ama psikolog varmış, adam halimi görünce acıdı resmen bugün 1de gel görüşelim dedi, tabi 1 saat önce suratıma fırlattığı trenin çarptğı yerdeki yara izi görülmeyecek gibi değildi maalesef...
Allah korusun mertin kafasına gelse gitmişti çocuk, ben bile neye uğradığımı şaşırdım bi an yüzüm karıncalandı ısındı soğudu fln tedirgin oldum..annem yanımdaydı dişim kırıldımı dedim o kadar şiddetliydi yani..2 saniyelik olay..

Neyse kağan için yeniden gidicem yarım randevum var, ama aslında psikolog kağandan çok benimle ilgilendi, her işi sen üstlenmişsin çocukları evini eşinin ve çevrendekilerin problemlerini neden bunu yapıyorsun dedi bana sürekli, çocuklar nerde uyuyor dedi, çocuklarla aynı odada yatıyorum dedim birini eşine ver insan üstü bi gayret gösteriyorsun sana bişey olursa çocukların için daha kötü olur vs.. dedi, ağız tadımız bozulmasın diye her işi üstleniyorum diyince daha çok kızdı neyse
Buna rağmen eşim kaç gündür yüzüme baka baka abukluk yapmasaydı dahada gık demicektim, ama kalbim çok kırdı..
Bu aralar hep kek börek hamur kızartması istiyor bende yapıyorum yiyiyoruz, geçen akşam mahsustan takıldım, biz bu gidişle kilo fln veremeyiz hayatım her gün kek börek yiyiyoruz, en iyisi kasmayalım liposuction yaptıralım dedim, hay demez olaydım neyse, herşey normaldi beraber güldük fln
ertesi gün tvde bi değişim programı çıktı kadının dişlerini yaptırmışlar , bende ay ne iyi olurdu ya bende yazılayım şu programa dedim, sonra bizimki bi açtı ağzını yumdu gözünü başladı bağrınmaya,
dün lipo yaptıraım diye tutturdun, tamam ev satılsın yaparız dedim bugün diş yaptırayım diyosun ne kadar doyumsuzsun vs.. ay neye uğradığımı şaşırdım, ben şaka yaptım sadece dedim ama ciddiye almış yoksa niye dellensin böyle... sinirlerim bozuldu mutfağa geçtim,

neyse mutfağa gittm yemek ısıtacaktım, masanın üstünde muz poşeti vardı karnımda acıkmış zaten tam bi tane kopardım eşim mutfağa girdi, ne yapıyosun diyince muz yiyiyorum dedim, bi surat yaptı bana muzu yerine bırakacaktım nerdeyse, hayırdır yemiyimmi diyince çok canın istediyse bi tane ye dedi bana...duymazdan geldim, aldım muzu geçtim içeri sinirlerim bozuktu uzatmadım

neyse tüm gün kağana bişeyler yedirmek için uğraştım durdum yemedi, akşam oldu, tavuk dedi bende tavuk kızartmak için mtfağa gittim eşimde arkamdan geldi, napıyosun dedi, kağana tavuk pişiricem dedim, nugget kızartıcaktım görünce benimde canım çekti,toplam 10nugget vardı kutuda, 3ünü kağan için pişiricem, kalan 7sinide pişireyim beraber yeriz dedim tavaya koydum daha altını yakmadan, napıyosun dedi yine,ben yemicem istemiyorum sende yeme, koy nuggetleri yerine yemeği ısıt ondan ye acıktıysan dedi, iyide canım çekti tavuk kızartmak istiyorum yemeği sonra yeriz diyincede bi surat yaptı, çok istiyosan 2 tanede kendine kızart dedi, ben bi bzuldum başladım ağlamaya sen ne demek istiyosun diye

annem gelmeden önce bigün tarhana çorbası ile ev makarnası pişirmiştim akşam yemeği için , hemde iki çocukla, hiç yok vaktimle.. yine yemeğini önünden eksik etmemiştim,akşam geldi yemeğime burun kıvırdı benim canım istemiyor hamur kızart yiyelim dedi, yine kızmadım bıraktım çocukları ona mayaladım kızarttım yedi, ertesi günde nlardan iistemed at bunları yeni yemek yap dedi yaptım, bunu hatırlatıncada bağırmaya başladı yine, kafayı bozdu sanırım iyice...

pazar günü bruncha gidelim dedi, gerek yok boşver evde kahvaltı yaparız dedim, canım istiyor gidelim illa dedi gittik, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, kendine gelince herşey mübah..

daha önce bu tarz şeyler yapmazdı, tamam 4 kişi olduk masraf çok ama ben kendime nerdeyse hiç masraf yapmıyorum kızlar hatta burayada yazmıştım bi kaç sefer bana kendim için zorla bişeyler aldırıyor almıyorum masraf olmasın diye çocuklar için harcama yapıyorum diye
öyle müsrif bi insan hiç değilimdir , attığımız yemek yarım tabağı geçmez bide kağanın yemedikleri işte o kadar

çok kalbimi kırdı çok...

canım bu adamlara bi hal oldu valla üzülmeyecek gibi diil ama tkmamaya çalış erkeklerde lohusa senromuna giriyomuş ve çıkması daha zor oluyomuş bende de bi değişik versiyonu var

kızlar bugün o ateş çıkaran aşıdan yapıcaz çok korkuyorum inşallah bizde yapmaz birde akşam eşim geç gelecek Allah korusun bişiy olursa ne yaparım bilmiyorum

ayy canım benimde eşim aşı olduğu gün geç gelmişti insan tedirgin oluyo ama inş ateş yapmaz uyku yapıyo ama hbrn olsun

kızlar kızım geniz akıntısından boğulacakmış gibi olup ağlıyo uykusunda 2 gündür sanırım alerji iyice etkisini gösterdi umarım ilaç iyi gelir

günaydın kızlar

burcucum allah sana sabırr eşinede anlayış versinn..

gözdecim umaya geçmiş olsun..umarım ilaç erken sonuç verirr

Günaydın herkese.

Dün yaklaşık 40 kişilik misafir grubunu agırladım alnımın akıyla :)

Oh ya üzerimden büyük bir yük kalktı. Gerçi eşimin okulu geldi, sırada benimkiler var :) Neyse onu da atlatırım inşallah :)

Herkes iyidir umarım. Biz de iyiyiz. Şimdilik bir sorun yok gibi ama yine de canım sıkkın. Dogum iznimin bitmesine 8 gün kaldı :( aldıgım yere kadar rapor alacagım bakalım alabilirsem. Zaten seminer döneminde mecbur gidicem.Kayınvalidem bakacak Asya'ya.

Ya kızlar bu arada yaklaşık 1 haftadır Asya'nın agzından salya akmaya başladı, henüz çok erken degil mi? :) Bir de oturmaya çalışıyor sıpa ya :) Kendini kaldırıyor öne dogru :) :nazar:

Günaydın kızlar...Kardeşimi uğurladım az önce özlemiştim özlem giderdik iyi oldu.Kızımda teyze görmüş oldu:)

çok kalbimi kırdı çok...
Burcucum şaşkınlıkla okudum yazdıklatını valla eşin niye öyle yapmış hiçte anlamadım.Millet 6-7 çocukla geçiniyo sizmi geçinemeyecksiniz Allah aşkına hem bebelerin rızkını Allah verir zaten ama ben eşinin sadece maddiyatı düşünerek böyle davrandığını düşünmüyorum belli canı başka şeylere sıkılmış acısını burdan çıkarmış.Kim eşinden çocuklarından yemek esirgerki çok saçma.Sana eşinle konuş ne sıkıntısı var anlamaya çalış diyemeyeceğim çünkü sen zaten bunları fazlasıyla yapıyorsun takip ettiğim kadarıyla...Hiç kendini üzme canım kendi fikrimi söyleyeyim ben seni çok takdir ediyorum ailen için yaptıklarını her okuduğumda süpersin Burcu diyorum ama bazı erkekler malesef ince ayrıntıları göremeyebiliyorlar.Onlar çocuğu sadece sevdiği yada sadece iki pışpışlayıp gazını çıkarttıkları için bir annenin yaptıkları fedakarlıkları anlayamıyorlar.Ne diyeyeim sana sabır diliyorum canım Kağanın durumuna da çok üzüldüm ama ikinci çocukta genellikle böyle problemler oluyor ama üzülme biraz büyüdüklerinde can dostu olacak 2 kardeş biri diğeri olmadan yapamayacak ve sen onlara bakıp iyiki oğluma bir kardeş yapmışım diyeceksin... :16:

Canım sağlıkı ocağındaki ebe yeni aşıların ateş yapmadığından bahsetti yapsada öyle çok dereceli olmaz korkma Allah yardım eder sana yüreğini ferah tut...Benim bebişte hiç ateş olmadın sadece uyudu oda iyi oldu bende bol bol dinlendim...

Günaydın herkese.

Dün yaklaşık 40 kişilik misafir grubunu agırladım alnımın akıyla :)

Oh ya üzerimden büyük bir yük kalktı. Gerçi eşimin okulu geldi, sırada benimkiler var :) Neyse onu da atlatırım inşallah :)

Herkes iyidir umarım. Biz de iyiyiz. Şimdilik bir sorun yok gibi ama yine de canım sıkkın. Dogum iznimin bitmesine 8 gün kaldı :( aldıgım yere kadar rapor alacagım bakalım alabilirsem. Zaten seminer döneminde mecbur gidicem.Kayınvalidem bakacak Asya'ya.

Ya kızlar bu arada yaklaşık 1 haftadır Asya'nın agzından salya akmaya başladı, henüz çok erken degil mi? :) Bir de oturmaya çalışıyor sıpa ya :) Kendini kaldırıyor öne dogru :) :nazar:

Günaydın canım seninkiler yine iyi beklemişler benim daha kırkım çıkmamıştı geldiklerin koca ordu gibiydiler ama çok yardımcı olmuşlardı sağolsunlar her işlerini kendileri yaptılar...Benimkindende tükrük akıyo sürekli bide köpük köpük yapıyo onları düşünsene dişleri çıkarmış haha ne gülerim yaa :1:
Kızlar ya rapor aldığınız zman ne çeşit yöntemlere başvurdunuz yalvarış şekilleri rapor kullanılabilcek doktor tipi vs durumlarını paylaşın aydınlanalım zira ben hiç ısrar etmeyi beceremem nasıl rapor alıcam bilmiyorum yaaaaa :59:

Back