How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

hıçkırığa çare bulan varmı ?? saatlerce hıçkırıyor kuzum hıçkırmktan uyuyamıyor bebeğimmm...emziriyorum olmuyorr ayak parmaklarına alttan bastırıyorum olmuyor :(:( :5:

canım hıçkırığa en güzel çözüm limon... evet yanlşş duymadın bildiğin taze limon sadece bir damla ağzına akıt bıçak gibi küt diye kesiyor hıçkırığı bende veriyorum paşama hem c vitamini:61::34:

ayneeennn istedigi hemen olacak hanfendinin

çok güzel olmuş canım ben de yapiim dedim ama benim kız kıpır kıpr bi durmadı en sonund da bastı feryadı :84:

regl olursan gitmez canım bişi olmaz

manik bizim yükselen yay

benimkide uykudan uyandı ağlamadan uyku semesi bir iki poz verdi ama acısı çıktı sağolsun:)

slm kızlar burçlardan konuşuyorsunuz bakıyorumda kova burcu gerçekten asabi galiba yaa benim kızın şapkası bir yüzüne gelsin allahım nasıl bir sinir nasıl bir sinir bir görüceksiniz bide benim kızımın adı berra berralarda çok yaramaz ve zeki olurlarmış bende diyorum ki ne yapalım hem yaramaz olan çocuk araştırıyor karıştırıyor ögreniyor yaramaz olsun ne yapalım diyorum biraz zor geçer zaman çabuk yaşlanırım ama ne yapalım halalar var babanne var dede var hepimiz peşinde dolanırız artık

bende şimdi baktım yükselenine yengeçmiş.

bugün doktora gittik kızlar kızım 5300:nazar::nazar: gram olmuş 58 :nazar::nazar:cm boyu birde bir liste verdi doktorumuz bebeğin gelişimi ile ilgili sizinlede paylaışm iki sayfa hepsini yazamıycam öemli yerleden alıntı yapıyorum.

2 aylık kontolde doktoruma neler yaptıgımı söyleyin
1.sırt üstü yattıgımda ayaklarımla tekme atarım,ellerimi sallarım,vücudumu kıvırabilirim.
2.cisimlere bakabilirim,ama en çok sizlere bakarım.ses çıkaran bir cismi başımı çevirmeden göz hareketlerimle ararım.
3.yüzükoyun yatarken başımı 30-40 derece kaldırıp bir taraftan diğer tarafa çevirebilirim.size doğru dönüp sizi gördüğümde gülümserim.
4.sizin sesinizi duyduğumda bu sesi tanıdıgımı belli ederim.

çocuklar birbirinden çok farklı olabilir.büyürken bazı şeyleri erken veya geç yapmam sizi endişelendirmesin.eğer erken doğduysam veya bazı özel ihtiyaçlarım varsa listede yazılı şeyleri yapmam biraz daha fazla zaman alabilir.bana yeni şeyler öğretmek için yardımcı olun.gerekirse doktorumle görüşün.bazen gözlerim şaşı bakabilir ve bazen sadece tek gözümü açabilirim.

aç olduğumu nasıl anlayacaksınız?
acıktığımda huzursuzlanırım,ağlarım,parmak veya emziğimi emerim.istediğim anne sütü veya anne sütü yokluğunda hazır mamadır.su genellikle gerekli değildir.

benimle oynayın.bu öğenmeme yardım eder.
1.değişik objeleri ellerimle ovalayarak hissetmemei saglayın.yumuşak veya pürüzlü maddeleri hissetmeme izin verin.ayrıca sizin giydiğiniz değişik kıyafetlere dokunmak hoşuma gider.
2.bana parlak renkler gösterin.siyah ile beyazı sarı ile kırmızıyı rahatlıkla ayırt ederim.
3.evde dolaşırken beni kanguruya koyarak vücudunuzun ön kısmında taşıyın bir yandan da bana neler yaptıgınızı anlatın.neler oldugunu görmek ilgimi çeker.
4.benimle konuşurken yüzüme bakın.ağız hareketlerinizi taklit etmeye çalışırım.benim çıkardığım sesleri sizde tekrarlayın. ses çıkarma ile oynanan bu oyunu çok severim.

güvenliğim için nelr yapmalısınız?
1.beni taşırken,kucaklarken nazik olun.kollarımdan tutup kaldırmayın,bacaklarımdan sallamayın.beni sarsmayın ve havaya atmayın.
2.düşmeye karşı beni koruyun.taşırken dşürmemeye dikkat edin ve yüksekçe yerlerde tek başıma bırakmayın düşebilirim.
3.gece bana ilaç veriyorsanız her seferinde ışıgı açın ve hem saati hemde ilaç şişesini okuyup doğru saate doğru miktarda ve doğru ilaçtan verdiğinize emin olun.

daha varda kızım uyanır şimdi hepsini yazamadım kızlar.bebişlerimiz böyle düşünüyorlar demekki:1::1:

Son düzenleme:
slm kızlar nasılsınız bız gezmelerden geldık ama ne gezme kızıma buhar makınesı almıştım arzalı cıktı hem onu degiştırelım dedık hemde annanesi alısveriş yaparz dedı.arabada uyudu kuzucum ama alış.merk.gırınce actı gozlerı basladı bakınmaya nese uyalanır dedık 10dk durdu durmadı basladı bagırmya elim ayagım bırbırne gırdı cıkısa yurumeme dayanmadı bende anneme rıca ettım battanıyesını kaldırdık aldım kucgıma basladım emzırmeye hem yuruom hem emzırıom :1::1:tam bır delılık kardeşim guluyo nesekı dısardan bkınca anlasılmıyo:69:sonra nese hazır sustu kuzum yemk yıyelım dedık oturduk rest.bu seferde memeyi bıraktı almıo :37::37:napcamı bılemedım:18::18: yemkler gelcek almıo neseki bagırmadı etrafa bakındı battanıyenın altında tek gogsum acık tek elımle yemek yedım hayatım boyunca unutmucagım bı an yaşattı tatlı kızım:16:

Son düzenleme:
walla benim bildiğim en yakın 2 kova var abim ve eltim zor insanlar özgürlüklerine düşkünler kendi bildiklerini yaparlar yaa bide benim kzım asabi hemen kızıyoo sizde de böyle mi huy mu yoksa burcundan mı yaa bide hamileyken çok klasik müzik dinletmiştim nası oluyo anlamadım ama normalde sakin ve huzurlu ama acıkır uykusu gelir keyfini bozar yada emzigi düşerse evi yıkıyo yaww :47: zor geçiyo siniri bide napcam bilmiyom büyüyünce :18:

al bizden de o kadar bugün dr bile sööle asabi bu kız diye bende hatta sordum ağlıyo uyanınca acaba bişeyimi var dedim karakteri bu dedi sinirli biraz dedi aman yandık valla

Kılzar benimkızımın burcu kova yükseleni başak sizinkilerin yükseleni ne?

aaa hiç aklıma gelmemişti bakmak sen diyince baktım koç muş bizimki soyadı gibi :))

slm kızlar nasılsınız bız gezmelerden geldık ama ne gezme kızıma buhar makınesı almıştım arzalı cıktı hem onu degiştırelım dedık hemde annanesi alısveriş yaparz dedı.arabada uyudu kuzucum ama alış.merk.gırınce actı gozlerı basladı bakınmaya nese uyalanır dedık 10dk durdu durmadı basladı bagırmya elim ayagım bırbırne gırdı cıkısa yurumeme dayanmadı bende anneme rıca ettım battanıyesını kaldırdık aldım kucgıma basladım emzırmeye hem yuruom hem emzırıom :1::1:tam bır delılık kardeşim guluyo nesekı dısardan bkınca anlasılmıyo:69:sonra nese hazır sustu kuzum yemk yıyelım dedık oturduk rest.bu seferde memeyi bıraktı almıo :37::37:napcamı bılemedım:18::18: yemkler gelcek almıo neseki bagırmadı etrafa bakındı battanıyenın altında tek gogsum acık tek elımle yemek yedım hayatım boyunca unutmucagım bı an yaşattı tatlı kızım:16:
ayy ne güldüm bi tanıdık da anlatmıştı aynı şeyi yaşamış bu veletler bizi ne hallere sokuyo valla :))

kızlar benim kız hala uykuda uykuda ağlıyo emiyo devam ya ilaçlardan yada dünün acısı çıkıyo gece anamızı ağlatmasa bari

valla ne güzel hem yürüdün hem emzirdin benim kız hayatta tutmaz öyle yaa çok kıpırdıyor savaş veriyoruz biz emişirken otururken zor emişiyoruz yürürkeni düşünemiyorum valla:52::52:

Son düzenleme:
valla ne güzel hem yürüdün hem emzirdin benim kız hayatta tutmaz öyle yaa çok kıpırdıyor savaş veriyoruz biz emişirken otururken çok emişiyoruz yürürkeni düşünemiyorum valla:52::52:

al bizden de o kadar bugün dr bile sööle asabi bu kız diye bende hatta sordum ağlıyo uyanınca acaba bişeyimi var dedim karakteri bu dedi sinirli biraz dedi aman yandık valla

aaa hiç aklıma gelmemişti bakmak sen diyince baktım koç muş bizimki soyadı gibi :))

ayy ne güldüm bi tanıdık da anlatmıştı aynı şeyi yaşamış bu veletler bizi ne hallere sokuyo valla :))

kızlar benim kız hala uykuda uykuda ağlıyo emiyo devam ya ilaçlardan yada dünün acısı çıkıyo gece anamızı ağlatmasa bari

sormayın bu kuzucuklar bızı ne hallere sokuyo ama halıme guluyom valla:9::9:
benım kızımda cok ınattır ama sımdı tercıh alanı yoktu bunu anladıgı ıcın bence durumu kabullendı dıe dusunuorum kuzum:34:

kızlar bu arada dünkü gezimizde baharatçıya uğradımm..şöyle süt artırıcı bişeyler ver bana dedimm..bak ben herşeyi denedimm fıs yok hala etkili bişey olsun dedimm..adam bana arı poleni, bal ve arı sütü karışımı bişey verdi..sürekli kullanacan dedi..yoksa biriki seferde işe yaramaz didi..girişte söylediğim laflardan ötürümü öyle söyledi bilmiyorum tabeee:1::1:dün akşam başladımm..yemeklerden yarım saat önce 1 çay kaşığı tüketmeye başladımm..sonuçtan haberdar ederimm..şimdilik değişiklik yokkk..

canım bi fark olursa mutlaka paylaş.takipteyim:)

Melehat hoş geldin canım:71::71::71:özlemiştikkk çookk:16::16:

Kılzar benimkızımın burcu kova yükseleni başak sizinkilerin yükseleni ne?

başaklar çook titiz olur hadi yaşadın:1:

selam kızlar oku oku bitiremedim hafta sonu girmemiştim çok birikmiş sayfalar.
ben çok uykusuzum. kim demiş kırkından sonra normale döner bebek diye benimki kırkından sonra azdı. hergün saat ikide uyuyor sabah altıda kalkıp karnını doyurup saat sekize kadar deliksiz uyuyordu kuzum iki gündür yani 41. ve 42. günlerimizde sabah 4 ten önce uyumuyor sonrasında iki saat uyuyor ve uyanıyor sonra ayaktayız :59: galiba yeter keyif sürdüğün diyo oğlum bana.
bu arada ishal olan bebişler varmış geçmiş olsun. ishalden kastınız ne kızlar benim oğlum hep sıvı kaka yapıyo zaten bir anormallik yok demi benimkinde yaa.birde benim kanamam son bir haftadır akıntı şeklindeydi bugün yine pembeye yakın kan geldi acaba adetmi oldum doktoru aradım sormak için cevap veren yok bugün 43. günümüz sizinde uzun sürdümü bukadar. son olarakta oğlum iki gündür katı kusuyo böyle peynir gibi üşüttümü acaba? ne çok soru sordum dimi :30: bu arada çarşamba günü oğlum sünnet oluyorrr :66::emir_bebek:

ben çok uykusuzum. kim demiş kırkından sonra normale döner bebek diye benimki kırkından sonra azdı. hergün saat ikide uyuyor sabah altıda kalkıp karnını doyurup saat sekize kadar deliksiz uyuyordu kuzum iki gündür yani 41. ve 42. günlerimizde sabah 4 ten önce uyumuyor sonrasında iki saat uyuyor ve uyanıyor sonra ayaktayız :59: galiba yeter keyif sürdüğün diyo oğlum bana.
bu arada ishal olan bebişler varmış geçmiş olsun. ishalden kastınız ne kızlar benim oğlum hep sıvı kaka yapıyo zaten bir anormallik yok demi benimkinde yaa.birde benim kanamam son bir haftadır akıntı şeklindeydi bugün yine pembeye yakın kan geldi acaba adetmi oldum doktoru aradım sormak için cevap veren yok bugün 43. günümüz sizinde uzun sürdümü bukadar. son olarakta oğlum iki gündür katı kusuyo böyle peynir gibi üşüttümü acaba? ne çok soru sordum dimi :30: bu arada çarşamba günü oğlum sünnet oluyorrr :66::emir_bebek:

canm benım bebegımde sıvı yapıo ishalmi simdi bende anlamadım:26: peynır gıbı cıkarıosa ıyısını alıo kotusunu atıo sutun derler.:59:

mrb kızlar bi carısya gittim geldim baya yazmısınız kızıma oyun halısı aldık hemen içine koydum eve gelince cok sevdi müzik calınca cırpınıyor oyuncaklara vuruyor aynaya bakıp degişik sesler cıkarıyor 30dakikadır içinde aglamadan gülerek kaldı ve hala içinde dedim aglmaya basladı nazar ettim kızıma emzirip geliyorm

:nazar:
bugün doktora gittik kızlar kızım 5300:nazar::nazar: gram olmuş 58 :nazar::nazar:cm boyu birde bir liste verdi doktorumuz bebeğin gelişimi ile ilgili sizinlede paylaışm iki sayfa hepsini yazamıycam öemli yerleden alıntı yapıyorum.

2 aylık kontolde doktoruma neler yaptıgımı söyleyin
1.sırt üstü yattıgımda ayaklarımla tekme atarım,ellerimi sallarım,vücudumu kıvırabilirim.
2.cisimlere bakabilirim,ama en çok sizlere bakarım.ses çıkaran bir cismi başımı çevirmeden göz hareketlerimle ararım.
3.yüzükoyun yatarken başımı 30-40 derece kaldırıp bir taraftan diğer tarafa çevirebilirim.size doğru dönüp sizi gördüğümde gülümserim.
4.sizin sesinizi duyduğumda bu sesi tanıdıgımı belli ederim.

çocuklar birbirinden çok farklı olabilir.büyürken bazı şeyleri erken veya geç yapmam sizi endişelendirmesin.eğer erken doğduysam veya bazı özel ihtiyaçlarım varsa listede yazılı şeyleri yapmam biraz daha fazla zaman alabilir.bana yeni şeyler öğretmek için yardımcı olun.gerekirse doktorumle görüşün.bazen gözlerim şaşı bakabilir ve bazen sadece tek gözümü açabilirim.

aç olduğumu nasıl anlayacaksınız?
acıktığımda huzursuzlanırım,ağlarım,parmak veya emziğimi emerim.istediğim anne sütü veya anne sütü yokluğunda hazır mamadır.su genellikle gerekli değildir.

benimle oynayın.bu öğenmeme yardım eder.
1.değişik objeleri ellerimle ovalayarak hissetmemei saglayın.yumuşak veya pürüzlü maddeleri hissetmeme izin verin.ayrıca sizin giydiğiniz değişik kıyafetlere dokunmak hoşuma gider.
2.bana parlak renkler gösterin.siyah ile beyazı sarı ile kırmızıyı rahatlıkla ayırt ederim.
3.evde dolaşırken beni kanguruya koyarak vücudunuzun ön kısmında taşıyın bir yandan da bana neler yaptıgınızı anlatın.neler oldugunu görmek ilgimi çeker.
4.benimle konuşurken yüzüme bakın.ağız hareketlerinizi taklit etmeye çalışırım.benim çıkardığım sesleri sizde tekrarlayın. ses çıkarma ile oynanan bu oyunu çok severim.

güvenliğim için nelr yapmalısınız?
1.beni taşırken,kucaklarken nazik olun.kollarımdan tutup kaldırmayın,bacaklarımdan sallamayın.beni sarsmayın ve havaya atmayın.
2.düşmeye karşı beni koruyun.taşırken dşürmemeye dikkat edin ve yüksekçe yerlerde tek başıma bırakmayın düşebilirim.
3.gece bana ilaç veriyorsanız her seferinde ışıgı açın ve hem saati hemde ilaç şişesini okuyup doğru saate doğru miktarda ve doğru ilaçtan verdiğinize emin olun.

daha varda kızım uyanır şimdi hepsini yazamadım kızlar.bebişlerimiz böyle düşünüyorlar demekki:1::1:

emelcim bizde bugün dr gittik yarın bizim kız 2 aylık oluyo senle aynıyız herhalde benim bıdıkımda 5250gr boyu 58 cm olmuş :nazar::nazar:hemen hemen aynıyız
hııı buarada kızlar benim kızımında yükseleni koç gerçektende bu kovalar zor oluyomuş babası bile ben bunun bağarmasına korkuyorum diyo:66:

anne sütü alan bebeklerin kakası daha sulu olurmus canım ishal 6 7 defa sıvı yeşil sulu ve sümüksü yapıya sahipse ishalmiş öyle demişti doktor.sezeryanda 60güne kadar kanama olabiliyormus ben tam 40ımda adet olmustum dün yine adet oldum bugun saglık ocagına gitmiştim sordum orda ilk 6 ay düzensiz olabilir adetin dedi cok yogun kanama olmadıgı sürece korkma dedi

kızlar ben birşey daha soracağım önceleri oğlum doymuyor diye mama takviyesi yapıyordum ama bir kutuyu bile tam bitirememiştik daha sonra doktor sütün yeterli mama verme deyince almadım bir daha ama bu seferde dışarıya çıktığımızda yada bebişi anneme bırakıp bir yere gitmem gerektiğinde zorlanıyorum çünkü ben olmadığımda verilecek mama yok bende süt sağma makinesi alıp sağsam gerektiğinde dışarı falan çıkarken emziremeyeceğim yerlerde onu versem diyorum. ama fiyatlar yüksek alsam çok işime yararmı ondan şüpheliyim çünkü çalışmıyorum ve maşallah göğüs ucu yaram falanda yok sütümde yetiyor sırf arada bir dışarı çıkarken kolaylık olsun diye almam saçmamı? varmı benle aynı durumda olupda makine kullananve memnun olan...

Back