Ayy Bu Da Çok Güzel Bişeymiş Emzirirken Hep Böyle Bişey Hayal Ediyordum Sütüm Boşa Gidiyor Diye.. :}
Emziren anneler bilirler, emzirilmeyen diğer göğüsten de süt akıntısı olur. Hatta ilk zamanlarda fışkırarak çıkış olur.Bu da giysilerimizi mahveder .Bizler de o yüzden bu sütlerimizi göğüs pedlerine hapseder ve çöpe atarız.
Her yönden zengin ve çok değerli olan kolostrum dahil akan her bir damla anne sütünü korumanın artık mümkün olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü Milkies Milk-Saver adlı bir ürün Türkiye'ye geldi. Amerikalı bebek hemşireleri tarafından yaratılan Milk-Saver'ın kullanımı çok kolaydır.
Emzirilmeyen taraftaki sütyenin içine emzirmeye başlamadan önce ürün yerleştirilir. Milk-Saver,göğüsten serbestçe sızıp akan sütü saklayacaktır. Aynı biberonlar gibi bulaşık makinesinde yıkanabilir,hijyen amacıyla suda kaynatılabilir.Uzun ömürlü,dayanıklı ve ekonomiktir.
Göğüste emzirmekten oluşmuş yaraları bulunan hanımların meme uçlarının kuru kalmasına olanak tanımayan dolayısıyla iyileşme sürecini geciktiren göğüs pedleri yerine bu dönemde Milk-Saver kullanarak iyileşme süreci hızlandırılabilir.
Bunlar gibi anneleri emzirmeye teşvik etmek ve bu güzel süreci kolaylaştırmak için birçok yararı vardır.İşe başlayınca doğal olarak annelerin sütlerinde azalma görülmektedir.Pompalarla sağılan sütler saklanıp sonra bebeğe verilmektedir.Bu eşsiz ürün sayesinde hiç zahmetsiz anneler sütlerini depolayabilir,aksi halde göğüs pedleriyle atılıp gidecek olan extra süte sahip olurlar ve işe döndüklerinde yada emziremeyecekleri zamanlarda depolanmış olan sütlerinden kullanabilirler.
yuh yanii
birini emzirirken diğerinden bukadar süt aksa daha ne istiyeyim
benden toplamda okadar süt çıkmıyorki
aynen cnm bende az önce bile mutfakta oturuyorumda bi türlü salona geçemedim vucuduma hakim olamıyorum eskiden beynim vucuduma hükmederdi şimdi roller değişti vucudum ne derse beynim onu uyguluyo bazen diyorumki emir i 24 saatliğine tekrar karnıma koysalar bende yan gelip yatsam sonra tekrar çıkarsam
eee ben demiştim hamileyken sizlere kızlar bu günlerinizi iyi değerlendirin arayacaksınız
hatta içimdeyken daha iyiymiş dediğiniz günler gelecek diye
benim sütüm yaylımda hala gelecek
tek memeden 15 diğerinden 20ml çıkıyo sağınca genelde
kızıma biberonla 120lik yapınca baygınlık geçiriyo resmen birgün fotosunu eklicem yıgılıp kalıyo yavrucak
zaten 5300 gr olmuş kilosu
annesi gibi obez olcak diye ödüm çıkıyo ya
yarından itibaren 1 biberon az vercem diete sokcam kuzuyu:9
canım sen günde kaç defa veriyosun mamayı buaralar benimkide memeyle kavga dövüş emiyo acaba doymuyomu diyorum bakalım haftaya 2. ay kontrolümüz var belli olur
ben günde 2 en fazla 3 kez 90 ml lik veriyorum :)
bazen 120 veriyorum alıyo çocuk ama obez olur diye korkuyorum bu seferde
Kızlar iş başıı yaptımm ve kızım burnumda tütüyor sabah babannesine zor bıraktım sanki bir daha görmicekmişim gibi zorla elimden alıyorlarmış gibi geldi aglayark işe geldimm sık sık arıyorum napıyodur acaba ?
Allah kolaylık versin canım
bende ilk kızımda ilk işe başladığım gün bakıcıya vermiştim
ben ağlarım kız ağlar okula gittim gözler şiş ay ne fenaydı o zamanlara gittim şimdi
Allahtan senin kayınvaliden var
ben şimdiden işe başlayınca ne yapacağım diye düşünüyorum????
bakıcı bulmam lazım:26:
kaç aylık bebeğe 120 veriyorsun hem emzirip hemde mama veriyorsun anladığım kadarıla bende mama veriyordum ancak her ay ben 30 cc artırarak verdim bir anda bebeğe o kadar yükleme yapmamak gerekir diye düşündüm (ama bu benim düşüncem belirteyim) birden fazla verirsem ondan sonra midesi büyür daha sonra hiç doymaz diye düşündüm zaten o şekilde verip tarttığında kilosu normal seyrinde gidiyorsa bir problem yok demktir benimki şimdi 4, ayının içinde old. için 120 cc veriyorum
aptamilin üstünde benim kızımın şuan 90ml içmesi gerektiği yazıyor.yani 2. ay
ben 1-2 kere 120 verdim aldı her seferinde vermiyorum zaten tabloya uygun veriyorum
nasıl yani yaaa??? benimki 3 haftadan beri 120 içiyor 4 saatte bir daha 2. ayımızı yeni doldurduk???? Çokmu içiyor yani
canım mamanın üzerindeki haftasına bakıpta veriyorsan sorun yok
kimi bebek iştahlı olur kimisi iştahsız
hepsi aynı değilki
benimkine az versen ortalığı yıkar mesela
5200 benimkide son 2 haftadır bende mama vermiyorum öncesindede 1 öğün filan veriyodum
benim kız seninkinden 2.5 hafta küçük 5300 gr olmuş bile
dr kilo alımı ii demişti..o zaman 40 günlüktü..pazartesi kontrole götürcem bakalım 10 günde ne kadar almış..git gide sütümün yetmeyeceğini sölemişti dr..o zaman mama verirsin bir kere dedi..işin kötüsü mamanın tadını beyenmiyor bizimki..tükürüyor hemen...
farklı markalar dene canım
beğendiği çıkacaktır
canım ben hiç sagmadım gögsümü o yüzden ne kadar çıkıyor bilmiyorum ama sütümün oldugunu düşünüyorum çünkü bebeğimin kilo alımı iyi çiş ve kakada düzenli yapıyor ama insanların düşüncesi hep küçük gögsü olanın sütü olmadıgı herhalde bu yüzdende ben bu şeylere maruz kalıyorum
amannn boşver
benim göğüslerim sarkamz işte ne güzel de geç
millet konuşup durur alakası yok büyüklükle tıp bile böyle diyor yani
genç kız göğsü bizimkiler anacım