2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

yuh yanii
birini emzirirken diğerinden bukadar süt aksa daha ne istiyeyim
benden toplamda okadar süt çıkmıyorki

eee ben demiştim hamileyken sizlere kızlar bu günlerinizi iyi değerlendirin arayacaksınız
hatta içimdeyken daha iyiymiş dediğiniz günler gelecek diye

ben günde 2 en fazla 3 kez 90 ml lik veriyorum :)
bazen 120 veriyorum alıyo çocuk ama obez olur diye korkuyorum bu seferde

Allah kolaylık versin canım
bende ilk kızımda ilk işe başladığım gün bakıcıya vermiştim
ben ağlarım kız ağlar okula gittim gözler şiş ay ne fenaydı o zamanlara gittim şimdi
Allahtan senin kayınvaliden var
ben şimdiden işe başlayınca ne yapacağım diye düşünüyorum????
bakıcı bulmam lazım:26:

aptamilin üstünde benim kızımın şuan 90ml içmesi gerektiği yazıyor.yani 2. ay
ben 1-2 kere 120 verdim aldı her seferinde vermiyorum zaten tabloya uygun veriyorum

nasıl yani yaaa??? benimki 3 haftadan beri 120 içiyor 4 saatte bir daha 2. ayımızı yeni doldurduk???? Çokmu içiyor yani

canım mamanın üzerindeki haftasına bakıpta veriyorsan sorun yok
kimi bebek iştahlı olur kimisi iştahsız
hepsi aynı değilki
benimkine az versen ortalığı yıkar mesela

5200 benimkide son 2 haftadır bende mama vermiyorum öncesindede 1 öğün filan veriyodum

benim kız seninkinden 2.5 hafta küçük 5300 gr olmuş bile

farklı markalar dene canım
beğendiği çıkacaktır

amannn boşver
benim göğüslerim sarkamz işte ne güzel de geç
millet konuşup durur alakası yok büyüklükle tıp bile böyle diyor yani
genç kız göğsü bizimkiler anacım

gunaydın kızlar dun sut yok dıye uzuluyordum ya aksam gordugum bır bebekten sonra sutumun bu gıdısle hıc artmıycagına kanaat getırdım bı arkımın bebegı sırf anne sutuyle beslenıyor ve daha 5 aylık olmasına ragmen ende boyda masallah 15 aylık gıbı ama cocuk annesını bır emıyorkı yanaklar dudaklar ıcerı kacıyor cork cork dıye kadının memesını yutucak sandım hatta bı ara bızım pasada memeyı cıgnıyor dudagının ucuyla cocuga sankı acı bısey verıyorum gıbı

günaydın kızlar yine ayaktayız sabah 5 ten beri ....kızlar sizde uyku durumu nasıl bizimki fazla abartılı yaa ..uyumak istemiyor kızım inatla (

Herkese GÜNAYDINNN

"G"üzel
"Ü"mitli
"N"eşeli
"A"nlamlı
"Y"aşama
"D"air
"İ"çinden
"N"e geçiyorsa bugün gerçek olsun.

Canım bosver sen onların söylediği. Sütün az olsa bebek doymasa yırtar ortalığı durmadan ağlar. Eğer bu şekilde onların söylediklerini takarsan işte asıl o zaman azalır sütün. Hiç takma cnm manik in söylediği gibi kıskanıyorlar bence.

Cnm bizim kız da akşamları huzursuz. İlk başlarda kolik sanmıştım. Drum kolik olmadığını söyledi. Belki de koliktir bilemedim. Durmadan emmek istiyordu. 2 saat dolmadan vermiyordum göğsümü. Sonra dr um bazı çocuklar akşamlar fazla emmek isteyebilir ver dedi. Ben de ilk başlarda verdim ama bu seferde çıkardı daha da rahatsz oldu dedim. Kussun varsın ver sen dedi. Dr dedikten sonra istedikçe emzirdim kusmadı kerata hayret. Sanırım midesi büyüdü. İnanın 1 saat geçmeden veriyorum göğsümü. Gündüze ememediğinin hıncını mı alıyor ne? Ama akşamları karnı tok bile olsa sabahki neşesi olmuyor. Sevmiyor kızım akşamları.

Bizim kız gündüzleri 3-4 saat uyuyor. Bazen 2 saat nadir tabi. Sizinkiler gündüzleri ne kadar sıklıkla emiyor?

Dün akşam gezmedeydik. Bebeğim çok huzursuzdu o kucaktan o kucağa derken yoruldu uyur artık dedim. Nerde bizimki 10 da arabada uyudu geldi 11 de açtı evde gözlerini.Saat 1 e kadar uyumadı. Gecede uyanmayan kız 2 de 3 de mızırdandı durdu. Daha önce AVM lere gittiğimizde böyle olmamıştı. Hatta bir arkadaşımın evine gitmiştik (Orda kucaktan kucağa gitmemişti acaba o mu huzursuz etti kızımı?) o zamanda huzursuz değildi.

günaydın kızlar yine ayaktayız sabah 5 ten beri ....kızlar sizde uyku durumu nasıl bizimki fazla abartılı yaa ..uyumak istemiyor kızım inatla (

canım benim paşa da gece 3 e kadar iyi uyuyor 4-5 saat gibi ama ne hikmetse gece 3 oldumu beni hiç uyutmuyor kendi uyuyor ama sürekli fıkır fıkır kıpır kıpır böylece sabahı yapıyoruz benimde her gece böyle ne uyursam gece 3 e kadar işte... benimki 2 aylık umarım birkaç ay daha geçerse değişir diye umut ediyorum:) ne yapalım allahım ömür versin hepsine

tabii canım bebek çektikçe süt gelir. benim paşamda öyle keyfi çekiyor sütümde hiç bir artışta yok benimde yetmediği için mama takviye etmeye başladık az geliyor sütüm

arkadaşlar benim bebişim 50 günlük dün doktora gittik 4400kg çıktı bana az geldi sizce kızımın kilosu düşükmü...10 gün var 2 ay bitmesine....yorumlarınızı bekliyorum....

Günaydın Fıstıklar,

Yok Yaa 2 Gün Düzenli Uyudu Alıştı Diyordum, Yok! Göstermelikmiş Dün 2den 6ya Kadar Ayktaydım ve Üstüne Üstük Çok Huysuzdu Hep Ağladı Of Yaa Nolcak Bu Durum :{

lokal anestezi yapıldı canım, iğne yapmışlar

biberon termosunun markası ne canım ya? acilen böyle bişeye ihtiyacım var

Ben Bu Çantay Almıştım İçinde Vardı Canım..

Avvio Bebek Çantası A-1005-Kahve - Avviobaby - Anne Bebek Çantaları | Bebek Taşıma Ürünleri | Kanguru | Portbebe

fatmacım yanlış hatırlamıyorsam mamanın üzerinde 2. ayında 120 ml yazıyor 90 1. ay için.. Ben 120 ml içiyor derken anne sütünü kastetmiştim ha bu arada kızlar sanırım dut kompostosu işe yaradı 2 gündür bebeğim cok cok emerekte doyuyor sağmamam gerek kalmadan yaşasııııııınnnn

tamam bugün de dut almaya gidicez.. hergün bişey almaya çıkıyoruz süt için bebek için bugünde bahanemiz oldu DUT :}

arkadaşlar benim bebişim 50 günlük dün doktora gittik 4400kg çıktı bana az geldi sizce kızımın kilosu düşükmü...10 gün var 2 ay bitmesine....yorumlarınızı bekliyorum....

Selam kızlar Sabah geldim kimsecikler yoktu kahvaltımı yaptım bebişimi de doyurdum Burdayım.
Cnm doğum kilosu kaçtı bebişinin Ayda 800 aldıysa sorun yok diye biliyorum.

Bu kilo dr dan dr a değişiyor. Sağlık ocağındakiler bebeğimin kilosunun iyi olduğunu söylemişti bana.3400 doğdu benim kız. O zaman gittiğimizde 40 günlüktü 4750 idi kilosu. Doğum kilosuna bakınca az kilo almış dedi hastanedeki. Hastanedeki dr a güvenmedim zaten mama takviyesi yap dicek marka söylücekti. Hatta eşantiyon önlük falan vermişti. Bir daha geldiğinde konuşalım dedi. Bir daha gidecek miyim bilmiyorum. Mama derse zaten gitmem bir daha.

Zamanında doğan bir bebeğin vücut ağırlığı ortalama 3.0-3,5 kg’ dır. Bebek ilk 6 ayda her ay ortalama 800 gram, ikinci 6 ayda ise 500 gram ağırlık kazanır. Örnek: 3000 g doğan ve 6 aylık olan bir bebeğin ağırlığı ne kadardır? 3000g+(6x800g)=7800 g(±%20) Yani 6 aylık bir bebeğin vücut ağırlığı 6240-9360 g arasında olmalıdır.
Kaynak :
T.C Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığı

dut kompostosu sütü mü arttırıyor?

Evet Öyle Duymuştum Hem ÇEvremden Hem Burdan Ama Denemedim..Ama Manik Denemiş Bak Ne Yazmış..

tamam bugün de dut almaya gidicez.. hergün bişey almaya çıkıyoruz süt için bebek için bugünde bahanemiz oldu DUT :}

Dut kurusu dimi kızlar. Eşim geçen bakmış aktara yokmuş yaz geliyor artık azaldı başka aktara bakın demiş. Bende bosver demiştim. Bulsun söyleyim de.

Humana still tea bitti benim. Aktardan rezene, ısırgan, melisa, kimyon, anason aldırdım eşime. Bunları bir güzel harmanladım çayını yapıp içiyorum.

kızlar azzzz kaldı hala memleketimdeyim pazartesi geliyoruz sizleri çok özlediiimm öpüyorum

kızım akşamları 4 saat ağlıyordu meğer açmış sütüm yetmiyormuş mamaya başladık akşamları.

şimdi halloldu emzik de vermeye başladım epey rahatız artık.önce 1 milyonluk emzik aldı sonra bambinonun en adi emziğini alıyor öpüyorum

bekliyoruz canım.bu arada bizimkide o emziği alıyor sadece evde ayrıyetten 5 emzik daha var birtek bambino işe yaradı

nasılsınız kızlar?bizde 2.ay aşılarmızı olduk acayip huzsuz 2 gündür bizimki sanırım aşı yerleri acıyor bizim ateşimiz en fazla 37.5 oldu allaha şükür ateşlenmedi fazla.bu günde rota virüsünü aldı babamız 2.dozluk olandan onu yapıcaz akşama.zaten ağızdan veriliyormuş canı yanmicak kuzumun
bu arada salı apartman günü vardı,evine gittiğimiz arkadaşın kayınvalidesi gelmiş erzurumdan .oturuyoruz yaklaşık 12-13 kişi varız kadın habire benisüzyor bir bana bir emirhana bakıyor,en sonunda teyzem çıkardı ağzındakiş baklayı anası iri bebe ufacık dediayyyy çıldırıciğdimsen ne doğurdun teyze sanırım seninki tosun falandı dicektim yaşlı diye seslenmedim.bu eskiler sanırım kendileri 50 kg çocuk doğuruyordu bizim doğurduğumuz çocukları beğenmiyorlar.

Kızlar su humananin kimyonlu rezene cayı kaka yaptırir mi acaba
Benimki yine 5 gün oldu kaka yapmadı ya ne yapiyim fitil vermek istemiyorum çok ağlıyor yavrum.

günaydıllarrr herkeseee
bekliyoruz canım.bu arada bizimkide o emziği alıyor sadece evde ayrıyetten 5 emzik daha var birtek bambino işe yaradı

ay benimkide en adi 5 kuruşluk emziği alıyor sadece
utanıyorum bir yere falan gidice çıkarmaya
evde 5 tane daha emzik var ama illa o olacak
acıyorum görünce bazen bebişime ama kurtarıcım oluyor bazen

hafucum nasıl oldun sen canım???

aktarlar zengin oldu sayemizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…