ya kızlar ben 3 gündür çok halsizim ve canım bişi yapmak istemiyo aksi gibi zeynep de gündüz uyumuyo sürekli gezcek kucakta oturunca bile aglıyo akşam da eşim dışarda yani 12 saat ayaktayımve artık ayakta duramıyorum geçen banyoda dengemi kaybedip düştüm,yürürken sendeliyorum acaba kan degerlerim mi düştü ki normalde iidir hamilelikte bile takviye almadım bide kilo veriim die tatlı,ekmek yemiyorum :26:
herkese günaydın kızlar,
denizcim emreyi sünnet ettirdik biz 42günlüktü. aslında doğumda yaptıracaktım ama benim doğum biraz sıkıntılı oldu ve bebeğin gelişimi son bir aydır durmuştu çok küçük doğunca kıyamadık bekleik biraz. şimdi keşke hiç beklemeden yaptırsaymışız diyorum çünkü çok kolay oldu pansuman falan yapılmadan sadece bir pomat sürüp bezin içine kapattık 1 hafta boyunca. hiç ağrı acı hiisetmiyor küçükken bebekler. doğru zamanı soruyorsan 2 yaşından önce ya da 7 yaşından sonra yapılmalı canım.
Canm sımdı arastsdm sutun kalıtesıni nasıl arttrm dıe.ama okudugum bı makalede sutun kalitesi tamamen yapısal dıo.ay ıcene sasrdm kaldm.haftaya 2cı ayımza grcez bakalm kaç kılo oldu.kuzucum bıde saglık ocagndamı tartıryosunz kızlar bebıslerı cunku orda yuksk ckyo kendı doktortmzda dusuk anlamdm bu ısı.
benimde artık pilim bitti,göğüs uçlarım yine yara,kızım sürekli ağlıyor,göbeği dışarı fırlamış onu farkettim,sanırım ağlamaktan göbek fıtığı oldu,çıldırmak üzereyim,yürümeye mecalim kalmadı,bir bebek sürekli ağlar mı yaaaaaa,her gün mü sancısı var,gitmediğim doktor kalmadı,ultrasonları falan hepsi normal,şimdide metsile başladım bakalım o nasıl gelecek.....offf offffff
kızlar bişi sorucam
azönce göğsüm çok rahatsız etti beni bebiş de uyuyo.sağdım ben de sütümü.pompanın biberonun kapağını kapattım.koydum buzdolabına.akşam dışarı çıkıcaz.o zaman içiririm diye düşündüm.ama merak ettiğim şey gün boyu ekleme yapabilirmiyim ben o süte? bi de lansinohun el pompasını kullanıyorum ben.onun biberonun yani işte sütü içine sağdığım kabın kapağını kapatıp koydum buzdolabına bi zararı olmaz dimi? yoksa normal biberonla mı koysam acaba??? ayya çok saçma oldu yazım ama anlayan biri cvp versin please?????
Merhaba kızlar ;
2. ay aşılarımızı olduk geldik karnını doyurdu şimdi uyuyor kuzum ama arada uyanıp mızırdanıyor ben de calpol verdim inşallah ateş falan olmaz çığlık çığlıga ağladı yaaben rota aşısını yaptırmadım bu arada.
benim kuzunun cildi çok kuru böyle dökülüyormuş gibi oluyor genelde yüzünde ama sizlerdede böyle bişey varmı bebeklerde nemlendirici falan oluyormu acaba :) kullansak. bide ben nivea şampuan kullanıyorum ama hemşire değiştir dedi belki ondan oluyordur dedi bakalım ya sebamed ya mustela almamı önerdi. kafada ve kaşlardaki konaklarıda önlüyor dedi.:97:
benim sütüm yaylımda hala gelecek
tek memeden 15 diğerinden 20ml çıkıyo sağınca genelde
kızıma biberonla 120lik yapınca baygınlık geçiriyo resmen birgün fotosunu eklicem yıgılıp kalıyo yavrucak
zaten 5300 gr olmuş kilosu
annesi gibi obez olcak diye ödüm çıkıyo ya
yarından itibaren 1 biberon az vercem diete sokcam kuzuyu:9
canım sen günde kaç defa veriyosun mamayı buaralar benimkide memeyle kavga dövüş emiyo acaba doymuyomu diyorum bakalım haftaya 2. ay kontrolümüz var belli olur
kızlar bişi sorucam
azönce göğsüm çok rahatsız etti beni bebiş de uyuyo.sağdım ben de sütümü.pompanın biberonun kapağını kapattım.koydum buzdolabına.akşam dışarı çıkıcaz.o zaman içiririm diye düşündüm.ama merak ettiğim şey gün boyu ekleme yapabilirmiyim ben o süte? bi de lansinohun el pompasını kullanıyorum ben.onun biberonun yani işte sütü içine sağdığım kabın kapağını kapatıp koydum buzdolabına bi zararı olmaz dimi? yoksa normal biberonla mı koysam acaba??? ayya çok saçma oldu yazım ama anlayan biri cvp versin please?????
Ayy Bu Da Çok Güzel Bişeymiş Emzirirken Hep Böyle Bişey Hayal Ediyordum Sütüm Boşa Gidiyor Diye.. :}
Emziren anneler bilirler, emzirilmeyen diğer göğüsten de süt akıntısı olur. Hatta ilk zamanlarda fışkırarak çıkış olur.Bu da giysilerimizi mahveder .Bizler de o yüzden bu sütlerimizi göğüs pedlerine hapseder ve çöpe atarız.
Her yönden zengin ve çok değerli olan kolostrum dahil akan her bir damla anne sütünü korumanın artık mümkün olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü Milkies Milk-Saver adlı bir ürün Türkiye'ye geldi. Amerikalı bebek hemşireleri tarafından yaratılan Milk-Saver'ın kullanımı çok kolaydır.
Emzirilmeyen taraftaki sütyenin içine emzirmeye başlamadan önce ürün yerleştirilir. Milk-Saver,göğüsten serbestçe sızıp akan sütü saklayacaktır. Aynı biberonlar gibi bulaşık makinesinde yıkanabilir,hijyen amacıyla suda kaynatılabilir.Uzun ömürlü,dayanıklı ve ekonomiktir.
Göğüste emzirmekten oluşmuş yaraları bulunan hanımların meme uçlarının kuru kalmasına olanak tanımayan dolayısıyla iyileşme sürecini geciktiren göğüs pedleri yerine bu dönemde Milk-Saver kullanarak iyileşme süreci hızlandırılabilir.
Bunlar gibi anneleri emzirmeye teşvik etmek ve bu güzel süreci kolaylaştırmak için birçok yararı vardır.İşe başlayınca doğal olarak annelerin sütlerinde azalma görülmektedir.Pompalarla sağılan sütler saklanıp sonra bebeğe verilmektedir.Bu eşsiz ürün sayesinde hiç zahmetsiz anneler sütlerini depolayabilir,aksi halde göğüs pedleriyle atılıp gidecek olan extra süte sahip olurlar ve işe döndüklerinde yada emziremeyecekleri zamanlarda depolanmış olan sütlerinden kullanabilirler.
herkese günaydın kızlar,
denizcim emreyi sünnet ettirdik biz 42günlüktü. aslında doğumda yaptıracaktım ama benim doğum biraz sıkıntılı oldu ve bebeğin gelişimi son bir aydır durmuştu çok küçük doğunca kıyamadık bekleik biraz. şimdi keşke hiç beklemeden yaptırsaymışız diyorum çünkü çok kolay oldu pansuman falan yapılmadan sadece bir pomat sürüp bezin içine kapattık 1 hafta boyunca. hiç ağrı acı hiisetmiyor küçükken bebekler. doğru zamanı soruyorsan 2 yaşından önce ya da 7 yaşından sonra yapılmalı canım.
yalnız değilsin canım benim oğlum da 4500'e ulaşamadı hala ama sağlık olsun. başka mesajlarda da yazılmış aylık en az 600gr almalı, eğer alıyorsa sorun yok.
kızlar bişi sorucam
Kızlar iş başıı yaptımm ve kızım burnumda tütüyor sabah babannesine zor bıraktım sanki bir daha görmicekmişim gibi zorla elimden alıyorlarmış gibi geldi aglayark işe geldimm sık sık arıyorum napıyodur acaba ?
dr bana yarım saat bile olsa üstüne ekleme yapma demişti .. birde biberon eğer camsa ve biberonların biberın ucu hricinde küçük kapakları oluyor emziğe süt gelip akmasın die o varsa sorun olmaz canım ;}
günaydın herkese...
normalde bu saatlerde uyurum ama hava güneşli olunca uykum da kaçtı..nasılsınız bakalım...biz dün gezmelerdeydik..rize ye civilim mağzası açılmıştı..ordan alışveriş yaptık..sonra eşimin köyüne çıktık birkaç kişiyi ziyarete...akşamda evimize döndük..tabi bunun acısı gece çıktı..kızımın gaz sancısı tuttu..karnı ağrıyordu..iyice sardım sıcakta rahatladı da öle uyudu yavrum..
şu izin meselesi benimde problemim..nasıl alcm bilmiyom..haftaya iş başı(((((((((
birde ben 17 şubatta doğum yaptım..tatile gelen 2 haftayı aktarabilme şansım var mı...
canım kolay gelsin bende bu hafta başladım
bende üzüldüm baştan özlüyorumda ilk gün arayıp sordum ama sonra kendi kendime dedim bu şekilde yıpratmamak lazımkendimizi sonuçta bakıcıya bırakmak zorunda kalsak daha kötü kendimi o şekilde teselli ettim ve özlemek arada iyi oluyor daha bir doyasıya sarılıyor i vede biz bu işi mecbur yapacağız işe geliyoruz yine yavrumuz için onun geleceği için daha mutlu fdaha güzel bir geleceği olsun diye yani yine yavrun için çalışıyorsun
ben öğlene kadar çalışıyorum gerçi çok ayrı kalmıyoruz onunda etkisi var biraz rahat olmamda bir gün sadece tam gün çalışıyorum
dr bana yarım saat bile olsa üstüne ekleme yapma demişti .. birde biberon eğer camsa ve biberonların biberın ucu hricinde küçük kapakları oluyor emziğe süt gelip akmasın die o varsa sorun olmaz canım ;}
cnm dolaptaki soğuk süte yeni sağdığın ılık sütü ekleme birde sağıyoruz ya sütü oda sıcklığındayken 2. sağdığınıda ekleyebilirsin ama 3.sağdığın eklenmezmiş benim gibi süt poşetleri al onlarla sakla istersen daha kolay içinde rahat olur
bende sağdığım kabı kapatıp koyuyorum ve gün içinde sağdığımda üstüne ekliyorum bir sorun olmaz buzdolabında durduğu sürece aynı gün ekliyorsan üstüne ama mesela 2 gün önce sağdığın sütün içine eklememek lazım bence taze sütü daha çok bekletirsin ama 2 günlük sütü bekletmemek lazım
canım bende lansinoh kullanıyorum ben atıyorum dediğin gibi buzdolabına bişi olmaz o sağlam bi kapak bide dedikleri gibi dolaptaki süte ekleyemiyorsun ondan ben sagmayı bıraktım artık haftada bi sabah 2sini de sagıp poşetleyip atıyom buzluga
ya bana doktor hiç böyle birşey söylememişti gerçi bende sormamıştım kendi mantığımıma gör yapıyordum o zamna bende eklemeyeyim üstüne zaten beinm çok sağacak kadar süt çıkmıyor çocuk hepsini emiyor sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?