2011 Okunacak Kitaplar Listesi

Dante-İlahi Komedya...

Bir ara başlamıştım, araya işler girdi yarım kaldı. Baştan başlayıp, okuyacağım bu aralar.

Can Dündar-Lüsyen, Khaled Hosseini-Uçurtma Avcısı okumadım, Yüz Yıllık Yalnızlığı kesinlikle öneriyorum, şahane bir kitap..

Freud düşünceleri ve bilimi tamamen benim düşünce yapıma uymasa da eserlerini okudum, hoşuma gidiyor yine de, bazı yerlerde yaa ağbi yapma yaa dedirtiyor da, seviyorum ben bu adamı, cinselliği yadsımaması, her taşın altında onu araması.. hoş..

"Aşk Köpekliktir" harika... "Lüsyen" e bayıldım.. Diğer kitaplar klasikler arasında harika seçimler ama "S*ktir Et" adıyla eşdeğer gayet lüzumsuz bir kitap,zaman kaybı olduğunu düşünüyorum,yarısına kadar okuyabildim ve değmezmiş dedim..

Yeraltından Notlar, Dağın Öte Yüzü Üçlemesi, On İki Gezici Öykü, Sana Gül Bahçesi Vadetmedim, Faust, Dorion Gray Portresi..... sağlam kitaplar..

Tutunamayanlar, Kinyas ve Kayra, Piç.... öneririm ama Kinyas Kayra ve Piç' i okumuşken Azil'i ve Ziyan'ı da okumalısın bence...

Dan Brown okudum da, macera aksiyon filmi gibi, çiğdem çitlerken okunacak kitaplardan, ye dua et sev de dediğin gibi, gebeş insanların gebeş gebeş hayatlarını anlatıyor ya sinir oluyorsun okurken.. iskender pala' nın bütün kitaplarını bitirme niyetim var benim de şimdik okuyacaklarımı bitirir bitirmez...

Sarte - Bulantı, tekrar tekrar okudum, yaza yaza çize çize, kaç kez elime aldım, baştan sona okudum sindirdim bilmem.. etkilendiğim kitaplardandır...

"S*ktir Et" bana da öyle geldi, hiç yeltenmedim okumaya, gerçi okumadan bilemezdim ama yorumlar hep seninkiler gibi idi..

"Leyla" adlı kitabı muhakkak okuyun derim ben çok beğenmiştim bir günde bitirdim çok da etkilendim

elif şafak-aşk.beni bukadar etkileyen derin hislerime dokunan başka kitap olmadı..yarısına geldiğimde bitirmemek için yavaş yavaş okudum ama bittii

Flaubert- Madam Bovary, Ahmet Ümit- Kukla ve Yakup Kadri Karaosmanoğlu- Kiralık Konak... süper...

Adalet Ağaoğlu-Ölmeye Yatmak,
Oğuz Atay-Tutunamayanlar,
Zülfü Livaneli-Engereğin Gözündeki Kamaşma,
J. Randy Taraborrelli-Marilyn Monroe ve Bilinmeyen Hayatı,
Zülfü Livaneli-Serenad,
Elif Şafak-İskender.

elif şafak-aşk.beni bukadar etkileyen derin hislerime dokunan başka kitap olmadı..yarısına geldiğimde bitirmemek için yavaş yavaş okudum ama bittii

Mevlana'nın son dönemlerde devamlı kitaplara konu olması beni ziyadesiyle rahatsız etse de, Elif Şafak'ı severim, kelimelerle bütünleşmiş, harflerin içinde yaşıyor gibi, hatun yazar aşmış artık...

Son düzenleme:

Bende "Aşk"tan sonra Elif Şafak'ın tüm kitaplarını okudum ama ağdalı dili bir müddet sonra sıkmaya başladı."İskender" kitabını sadece geleneği bozmamak için aldım ama elimden bırakamıyorum, "Aşk" tadında çok sürükleyici ve Elif Şafak klasiğinden farklı..

1- İskender --- Elif Şafak
2- Teyzem Latife ---- M. Sadık Öke
3- Aşkın Gözyaşları 1-2 ----- Sinan Yağmur
4- Buket Uzuner --- İstanbullular
5- Açlık Oyunları, Ateşi Yakalamak, Alaycı Kuş serisi ---Suzanne Collins

Açlık oyunları serisi mükemmel çok sürükleyici ilk kitabı bir gün içerisinde bitirdiğimi hatırlıyorum :)

2011'in ilk 6 ayı düğün telaşı yüzünden çok çok çok verimsiz geçti ama eylül ile birlikte kitaplarımla aramı düzelticem inş...

1.Oğuz Atay -Tehlikeli Oyunlar : en sevdiğim yazarın okumadığım tek ktabı sanki onunla aramdaki tek bağ sanki okursam bitecek ilişkimiz gibi geliyor o yüzden her zaman listemin başındadır ama okumaya kıyamam...

2.Açlık oyunları-Alaycı kuş: popüler kitaplara karşı olan duruşumu değiştirdi bu seri. tamamlayayım artık bence..

3.Murat Menteş-Dublörün dilemması. Korkma ben varım'ın tadı damağımda kaldı .Menteş'ten bir kitap daha okumalıyım..inanılmaz bir tarz inanılmaz bir yazar..

4.Alper Canıgüz- tatlı rüyalar. Çok merak ettiğim bir türlü ulaşamadığım kitap. İdefixten alıcam gerekirse.

5.tom robbins-dur bir mola ver- yazarın yine okumadığım tek kitabı..yeni bir kitap yazana kadar kendisi okumayacağım ama kitaplıktan bana bakıyor hadi ama diye:))

6.eh bir de misafirimiz var yolda :)) onunla ilgili bebek gelişimi kitapları okumak lazım.. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…