• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Okunacak Kitaplar Listesi

Ahmet Altan - Aldatmak
Güzel bir kitap. Etkileyici ve sürükleyici. Sıkıcı bir uslubu yok! Ben beğendim ve okumayanlara tavsiye ederim! :32:

kısa vadeli bir liste yaptım;
1.dan brown-melekler ve şeytanlar
2.iskender pala-babilde ölüm istanbulda aşk
3.iskender pala-katre-i matem
4.Dino Buzzati - Tatar Çölü
5.tom robbins-parfümün dansı
6.elizabeth gılbert-ye dua et sev'i şu an okuyorum bitmek üzere ve hiç beğenmedim bitsede kurtulsam:19:

parfumun dansını tavsıye ederım ben cok begenerek okumustum uzun zaman once..

Kurtcuklar bu da benım aklıma gelenler..
2011 de yenı cıkanlardan okuyup begendıklerımın bazıları ..

* KIŞ BAHÇESİ /KRİSTİN HANNAH
* ATEŞBÖCEĞİ YOLU /KRİSTİN HANNAH
* SERENAD /ZÜLFÜ LİVANELİ
* BENİ HATIRLA /LESLEY PEARSE
* AŞK KAPIYI ÇALINCA /SUSAN ELIZABETH PHİLİPS
* DÜŞLER KRALLIĞI/JUDİTH MC NAUGHT

2010 yılından AŞK / ELİF ŞAFAK (mesneviyi anlayabılecegınız daha basıt bır dil bulamazsınız)
UÇURTMA AVCISI /KHALED HUSSEINI
SEMERKAND/AMİN MAALOUF
ALAMUT KALESİ

2011 de okumak ıstedıgım yazarlardan da Marc Levy ilk sıralarda

Bende de Ahmet Ümit'in 3 kitabı var okunmayı bekliyor.
İstanbul Hatırası'ndan başlayacağım bende :) Beyoğlu rapsodisi'ni de çok merak ediyorum.

biri sınav mı dediiii
öf ayynı dertten muzdaribiz desene, sinir geldi şeytan diyor bırak çalışma sıkıldım yahu ne yapayım.
Tatil moduna girmek istiyorum artıkk :95:

"Sana Gül Bahçesi Vaad Etmedim" kitabını birkaç arkadaşımdan daha duydum bir bakayım bakaym nasılmış

Sana Gül Bahçesi Vaadetmedim benım cok severek okudugum kitaplar arasındaydı, kesinlikle psikoloji sevenlere tavsıye ederım.
Aynı kategorıde Tavşan Haykırdıgında var, onu da cok severek okumustum.

evrenden torpilim var kitabini ben cok begendim siddetle tavsiye ederim:)

kizlar boyle moral veren eglenceli keyifli neseli bir kitap varmi roman da olur.
s*ktir et kitabini okudum sacmasapan geldi onun gibi olmasin lutfen:)

Ahmet Ümit-İstanbul Hatırası bitti!

Nefisti, kitap sayesinde istanbul'un hiç bilmediğim yerlerini keşfettim.
Tavsiye ederim.

aşk köpekliktir kitabını okuyan var mı ?

Merhaba Kızlar; ben de sizlere 2011 yılında okuduğum kitapları ve yorumlarımı yazıcam.Belki ilgilenen olur!
1)Hayatınızı Değiştirecek Öyküler 1 -Hakan Büyükdere ;Tamamıyla vakit kaybıydı .Günlük hayatta duyduğumuz o hikayelerin toplandığı seriden bçok sade birincisi.Ben yarım bırakmak istemediğim için zar zor bitirdim .
2)Bir Avuç Kan Bir Avuç Toprak Çanakkale-Yaşar Aksan;Çanakkkale'yi çok sade bir dille anlatmış yazar.Ben tarihi kitapları okurken bi hayli sıkılırdım ,bu kitabı keyifle okudum.
3)Başucumda Müzik-Kürşat Başar;Kitabı bu topik sayesinde keşfettim ve biraz hayal kırıklığına ugradım sanırım beklentilerimi yüksek tuttuğum için böyle oldu .Kitap beni çok fazla cezbetmedi.Tamam berbat bi kitaptı diyemem ama bayılmadımda hoş bi kitaptı diyim sadece okunailir.
4)Kumral Ada Mavi Tuna-Buket Uzuner;Bu kitap içinde aynı şeyler gecerli.Beklentilerimi tatmin etmedi ama okunabilir.
5)İçinde Aşk Saklı-Judith Mc Naught;Evet bu kitap harika ya!Soluksuz okudum diyebilirim.Bu kitaplada kk sayesinde tanıştım.Bu yazara bayıldım zaten kitaplarının devamını okumak istiyorum mutlaka.Çok keyifli bir kitap ,tavsiye edebilirim.Bu yıl okuduğum(şimdiye kadar) en güzel kitaptı.
6)İki Kişilik Yalnızlık-Sinan Akyüz;Ah nasıl söylesem ,yine kk tavsiyesiyle okudum.Ama işte eh diyebileceğim bir kitap.Kurgu çok basit,eğer aşırı duygusalsanız ağlarsınız diyim ki bende çok duygusalımdır gözlerim bile dolmadı.Eh iş diyebileceğim bir kitaptı.
7)Gelin-Julie Garwood;ve yine bu topik sayesınde okudugum bır kıtap.Akıcıydı,keyifliydi ama okuyucuya pek fazla bir şey kazandırdıgına inanmıyorum şahsen.Ama yer yer güldüren,yer yer sinirlendiren okunabilecek bir kitap.
8)Keşke Gerçek Olsa-Marc Levy;Bu yazarıda sevdim :).Güzel bir kitap,az bişey action var içinde hehe.okunabilir bi kıtap.Güzeldi ya okuyun okyun :)Hiç değilse Marc Levy hatrına okuyun.
9)Sizi Tekrar Görmek-Marc Levy;Bu kitapta 8. sıradaki kitabın devamı şeklinde yazılmış okumak isterseniz mutlaka iki kitabıda okuyun .
10)Düğün-Julie Garwood;Bu kitapta "Gelin" adlı kitap gibi konuları çok benziyo .Keyifli vakit geçirmek isteyenler için okunabilecek bir kitap .
11)Sevmek Zorunda Değilsin Beni-Sinan Akyüz;Bu kitaptanda çok ümitliydim .Okurken sıkıldım diyemem ama mutlaka okunması gerekiyo diyebileceğim bir kitap değildi.Sadece şunu söyleyebilirim."İki Kişilik Yalnızlık" adlı kitap ile bu kitap arasınd abir seçim yapmak istreseniz kesinlikle bu kitap derim .
ve şimdi elimde Elif Şafak'ın "Mahrem" adlı eseri var onu okumaya başlıycam.Ve bende sizden kitap tavsiyeleri istiyorum.Galiba biraz zor beğeniyorum yada şimdiye kadar hep yanlış kitapları seçtim.Okuduğum kitapların bana birşeyler katmasını ,bakış açımı ,yorum kabiliyetimi geliştiricek kitaplar olmasını istiyorum.Sizlerinde bana "aa bak bunu mutlaka oku" diyeceğiniz kitaplar varsa paylaşırsanız çok memnun olurum.Sevgilerr..

:1: güzel bi kitap Kahraman Tazeoğlu' nun şiirlerini dinlediniz mi bilmiyorum ama aşk üzerine çok güzel şiirler yazar kendileri :34: bu da yne onlardan biri....bu kitabında biras daha şiirden çok anı gibi yazmıs yazılarını ama onu okuyupta onun gibi bi ruha sahip birini beklemeyen kız yoktur die sanıryorum :)))

en etkilendiğim bi kaç cümlesini yazayım mesela size ....

ağrıyı içime tutuyorsam hep; hasmımla savaşımı göremesin diyedir düşmanlarım.....
aşk işte okurken başka, yaşarken başka olan ve her gece şairim ben gülleri bırakıp dekenleri toplayan ..

seni sevmek en gizli ağlama biçimimdi...

iyikiler insanın haytından giderken getirdiklerini bırakır; keşke ler gelirken götürdüklerni ..

Son sözleri bunlar olmamalıydı ! arkasından " beni hiç almadığın hayatından böyle ucuz kovamazsın! " diye bağırdım. Geriye döndü ve " davet edilmediğin yerden kovulmazsın." dedi.Son sözüydü. GİTTİ....

Kahraman Tazeoğlu'nu radyo 7 de program yaptığı yıllarda çok dinlerdim..2003-2007 yılları arasında..artık dinleyemiyorum..bağımlısıydım şiirlerinin,tarzının..mazoşistlik olarak düşünmüşümdür hep onu dinlemenin :) çünkü programda okuduğu şiirler ve fon müzikleri...harikaydı..

gelelim kitaplarına..
-Araz
-ölü bir kentin morg alfabesi ve
-susacak var'ı okuma fırsatım oldu..
hepsi de çok güzeldi..
geçen hafta kitapçıda elim 'Başka' kitabına gitti ama almadım nedense..
bahsettiğin dizeler o kitaptan mı?

Merhaba Kızlar; ben de sizlere 2011 yılında okuduğum kitapları ve yorumlarımı yazıcam.Belki ilgilenen olur!
1)Hayatınızı Değiştirecek Öyküler 1 -Hakan Büyükdere ;Tamamıyla vakit kaybıydı .Günlük hayatta duyduğumuz o hikayelerin toplandığı seriden bçok sade birincisi.Ben yarım bırakmak istemediğim için zar zor bitirdim .
2)Bir Avuç Kan Bir Avuç Toprak Çanakkale-Yaşar Aksan;Çanakkkale'yi çok sade bir dille anlatmış yazar.Ben tarihi kitapları okurken bi hayli sıkılırdım ,bu kitabı keyifle okudum.
3)Başucumda Müzik-Kürşat Başar;Kitabı bu topik sayesinde keşfettim ve biraz hayal kırıklığına ugradım sanırım beklentilerimi yüksek tuttuğum için böyle oldu .Kitap beni çok fazla cezbetmedi.Tamam berbat bi kitaptı diyemem ama bayılmadımda hoş bi kitaptı diyim sadece okunailir.
4)Kumral Ada Mavi Tuna-Buket Uzuner;Bu kitap içinde aynı şeyler gecerli.Beklentilerimi tatmin etmedi ama okunabilir.
5)İçinde Aşk Saklı-Judith Mc Naught;Evet bu kitap harika ya!Soluksuz okudum diyebilirim.Bu kitaplada kk sayesinde tanıştım.Bu yazara bayıldım zaten kitaplarının devamını okumak istiyorum mutlaka.Çok keyifli bir kitap ,tavsiye edebilirim.Bu yıl okuduğum(şimdiye kadar) en güzel kitaptı.
6)İki Kişilik Yalnızlık-Sinan Akyüz;Ah nasıl söylesem ,yine kk tavsiyesiyle okudum.Ama işte eh diyebileceğim bir kitap.Kurgu çok basit,eğer aşırı duygusalsanız ağlarsınız diyim ki bende çok duygusalımdır gözlerim bile dolmadı.Eh iş diyebileceğim bir kitaptı.
7)Gelin-Julie Garwood;ve yine bu topik sayesınde okudugum bır kıtap.Akıcıydı,keyifliydi ama okuyucuya pek fazla bir şey kazandırdıgına inanmıyorum şahsen.Ama yer yer güldüren,yer yer sinirlendiren okunabilecek bir kitap.
8)Keşke Gerçek Olsa-Marc Levy;Bu yazarıda sevdim :).Güzel bir kitap,az bişey action var içinde hehe.okunabilir bi kıtap.Güzeldi ya okuyun okyun :)Hiç değilse Marc Levy hatrına okuyun.
9)Sizi Tekrar Görmek-Marc Levy;Bu kitapta 8. sıradaki kitabın devamı şeklinde yazılmış okumak isterseniz mutlaka iki kitabıda okuyun .
10)Düğün-Julie Garwood;Bu kitapta "Gelin" adlı kitap gibi konuları çok benziyo .Keyifli vakit geçirmek isteyenler için okunabilecek bir kitap .
11)Sevmek Zorunda Değilsin Beni-Sinan Akyüz;Bu kitaptanda çok ümitliydim .Okurken sıkıldım diyemem ama mutlaka okunması gerekiyo diyebileceğim bir kitap değildi.Sadece şunu söyleyebilirim."İki Kişilik Yalnızlık" adlı kitap ile bu kitap arasınd abir seçim yapmak istreseniz kesinlikle bu kitap derim .
ve şimdi elimde Elif Şafak'ın "Mahrem" adlı eseri var onu okumaya başlıycam.Ve bende sizden kitap tavsiyeleri istiyorum.Galiba biraz zor beğeniyorum yada şimdiye kadar hep yanlış kitapları seçtim.Okuduğum kitapların bana birşeyler katmasını ,bakış açımı ,yorum kabiliyetimi geliştiricek kitaplar olmasını istiyorum.Sizlerinde bana "aa bak bunu mutlaka oku" diyeceğiniz kitaplar varsa paylaşırsanız çok memnun olurum.Sevgilerr..

Sana tavsıye edecegım bı kac kıtap var bı dene bı yorumlarına bak ona gore karar verırsın.

Serenad
Beni Hatırla /LEsley Pearse
Judith Mc Naught kıtapları
Uçurtma Avcısı
Aşk
psikoloji seviosan, Tavsan Haykırdıgında ve Sana Gül Bahçesi Vaadetmedım
tarih sevıosan, Alamut ve Semerkand

sımdılık aklıma gelenler bunlar

kizlar John Verdon - Aklindan Bir Sayi Tut
isimli kitabi mutlaka okumalisiniz. kalin olmasina ragmen 2gunde bitirdim
cok surukleyici super bir kitap.
zaten cok satanlarin arasinda
benden soylemesi:)

1-Oğuz Atay-Tutunamayanlar;kitaplıkta okunmayı bekliyor.
2- Gabriel Garcia-Yüz Yıllık Yalnızlık;kitaplıkta okunmayı bekliyor.
3- Hakan Günday-Kinyas ve Kayra;almayı çok istedim fakat o gün bulamadım.Listemde var alıcam.
4-Ahmet Ümit-İstanbul Hatırası;geçen sene okumuştum.Zaten Ahmet Ü. fanatiğiyim.
5- Ahmet Ümit-Beyoğlu Rapsodisi;2 ay kadar önce okudum.
6- Ahmet Altan-Aldatmak;Alınacak listesinde
7- Can Dündar-Lüsyen;ilgimi çekmişti fakat almadım.
8-Khaled Hosseini-Uçurtma Avcısı;3 ay kadar önce okudum, müthişti.Tavsiye ederim.
9-Daniel Kehlmann-En Uzak Yer;okumadım
10-Oriana Fallaci-Doğmamış Çocuğa Mektup;okumadım
11-Antonie de Saint Exupery-Küçük PrensLise yıllarındayken okumuştum.Güzeldi.
12- Murathan Mungan-Yüksek TopuklarOkumadım.
13-Ahmet Ümit-Aşk Köpekliktir;5 6 sene evvel okumuştum.
14-Zülfü Livaneli-Mutluluk;Serenad'den sonra kesinlikle okumak istediğim kitap.
15-Sinan Akyüz-Piruze;nette tavsiye edilenler arasında.Okumadım henüz.
16-John C. Parkin-S*ktir Et;okumadım.
17-Paulo Coelho-Veronika Ölmek İstiyor;okumadım.
18-John Verdon-Aklından Bir Sayı Tut;yoğun tavsiye nedeni ile alacağım.
19-Hakan Günday-AZ;Hakan Günday zaten okumak istediğim yazar.En kısa zamanda alacam.

beyoğlu rapsodisi bittiğinde ağzım açık kalmıştı, çok başarılı bir kurgusu var. istanbul hatırasını okuduğumda ahmet ümit'in tarzına alıştığımdan çok şaşırarak okumadım açıkçası. uçurtma avcısı zaman zaman tüylerimi ürperten, yeri geldiğinde gözyaşlarıyla, yeri geldiğinde öfkeyle okuduğum etkisinde kurtulamadığım bir kitap. murathan mungan ise bir kadın gözüyle olayları kurgularken inanılmaz başarılıydı. çoğu zaman kahkahalarla gülerek kendimle yüzleştim:)

bu forumdaki yorumlar doğrultusuyla kendime bir liste yapmıştım bu aralar

çok okumak istiyordum bu konu sayesinde neler okuyabileceğime karar verdim

bugün aldım Hakan Günday - Az şuan okumamak için kendimi zor tutuyorum çünkü bitmesini istemiyorum

şiddetle tavsiye ederim çok farklı ve çok cezbedici bir roman :)

Oğuz Atay-Tutunamayanlar en yakın zamanda okumak istiyorum... Ahmet Şerif İzgören'nin ''Süpermen ve Uğur Böceği'' kitabını yeni bitirdim ve çok güzeldi tavsiye ederim (:

Back