• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Okunacak Kitaplar Listesi

Dante-İlahi Komedya...

Bir ara başlamıştım, araya işler girdi yarım kaldı. Baştan başlayıp, okuyacağım bu aralar.

Merhaba arkadaşlar,

2010 listemizi okuyup bitirdik. Şimdi sıra 2011 hedeflerimizde.
Kitaplarımın çoğunu da aldım sıra bekliyorlar.
Şimdi 2011 listesini oluşturmaya başlıyorum.

Haydi bakalım, ortak kitaplarımız nelerdir?
Okuduğumuz da tartışma yapalım.

Başlıyorum;

1-Oğuz Atay-Tutunamayanlar
2- Gabriel Garcia-Yüz Yıllık Yalnızlık
3- Hakan Günday-Kinyas ve Kayra
4-Ahmet Ümit-İstanbul Hatırası
5- Ahmet Ümit-Beyoğlu Rapsodisi
6- Ahmet Altan-Aldatmak
7- Can Dündar-Lüsyen
8-Khaled Hosseini-Uçurtma Avcısı
9-Daniel Kehlmann-En Uzak Yer
10-Oriana Fallaci-Doğmamış Çocuğa Mektup
11-Antonie de Saint Exupery-Küçük Prens
12- Murathan Mungan-Yüksek Topuklar
13-Ahmet Ümit-Aşk Köpekliktir
14-Zülfü Livaneli-Mutluluk
15-Sinan Akyüz-Piruze
16-John C. Parkin-S*ktir Et
17-Paulo Coelho-Veronika Ölmek İstiyor
18-John Verdon-Aklından Bir Sayı Tut
19-Hakan Günday-AZ

Can Dündar-Lüsyen, Khaled Hosseini-Uçurtma Avcısı okumadım, Yüz Yıllık Yalnızlığı kesinlikle öneriyorum, şahane bir kitap..

BENİM LİSTEM:
1.Engin Gençtan:Kırmızı Bisiklet
2.Engin Gençtan:İnsan Olmak
3.Sigmund Freud:Düşlerin Yorumu(2 cilt)
4.Alfred Adler:
5.Kemal Sayar:Merhamet
6.Kemal Sayar:Kendine İyi Bak
7.Alfred Adler:İnsanı Tanıma Sanatı

bunlar şimdilik aklımada olanlar. özellikle mesleğimle ilgikli gelişim sağlamamı sağlayacak kitaplara eğilmek istiyorum bu aralar. ilginizi çekmeyebilir ama Kemal Sayar ve Alfred Adler gerçekten herkesin okuyabileceği kitaplar, tavsiye ederimmm:42::42:

Freud düşünceleri ve bilimi tamamen benim düşünce yapıma uymasa da eserlerini okudum, hoşuma gidiyor yine de, bazı yerlerde yaa ağbi yapma yaa dedirtiyor da, seviyorum ben bu adamı, cinselliği yadsımaması, her taşın altında onu araması.. hoş..

"Aşk Köpekliktir" harika... "Lüsyen" e bayıldım.. Diğer kitaplar klasikler arasında harika seçimler ama "S*ktir Et" adıyla eşdeğer gayet lüzumsuz bir kitap,zaman kaybı olduğunu düşünüyorum,yarısına kadar okuyabildim ve değmezmiş dedim..

benim tam net bi listem yok kızlar ama ben de paylaşıym istedim, her sene belirlerim ama bu sene yapamadım listemi
aldıklarımı paylaşıym en azından, umarım en kısa zamanda düzgün bi sırası da olur :52:
persepolisin 4 ciltlik çizgi romanını okicam(kitaptan kastınız belki sadece hikaye-romandır diye bunu ayrı tutuyorum)

1)Trevanian-Şibumi
2)İhsan Oktay Anar-Amat
3)Saatleri Ayarlama Enstitüsü-Ahmet Hamdi Tanpınar
4)Yeraltından Notlar-Dostoyevski
5)Kiraze-Solmaz Kamuran
6)Dağın Öte Yüzü Üçlemesi-Yaşar Kemal
7)On İki Gezici Öykü- Gabriel Garcia Marquez
8)Sana Gül Bahçesi Vadetmedim-Joanne Greenberg
9)Faust-Goethe
10)Banu Avar kitapları*
11)Dorian Gray Portresi-Oscar Wilde

*okul için okumam lazım bu yüzden isim belirtmedim, kitaplar genelde uluslararası siyasetle ilgili, uzmanlaşmak istediğimiz alana göre seçebiliyoruz 3 tane. Henüz araştırmadığım için de bilemiyorum

Yeraltından Notlar, Dağın Öte Yüzü Üçlemesi, On İki Gezici Öykü, Sana Gül Bahçesi Vadetmedim, Faust, Dorion Gray Portresi..... sağlam kitaplar..

1-Hakan Günday-Kinyas Ve Kayra
2-Hakan Günday-piç
3-Stieg Larsson-Arı Kovanına Çomak Sokan Kız
4-Oğuz Atay - Tutunamayanlar
5-Cezmi Ersöz- Şizofren Aşka Mektup
6-Sabahattin Ali-Kürk Mantolu Madonna
7-Nazan Bekiroğlu- La / Sonsuzluk Hecesi
8-Murathan Mungan-Yüksek Topuklar
9-Daniel Klein, Thomas Cathert-Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer...

şimdilik listem bu kadar ...

Tutunamayanlar, Kinyas ve Kayra, Piç.... öneririm ama Kinyas Kayra ve Piç' i okumuşken Azil'i ve Ziyan'ı da okumalısın bence...

kısa vadeli bir liste yaptım;
1.dan brown-melekler ve şeytanlar
2.iskender pala-babilde ölüm istanbulda aşk
3.iskender pala-katre-i matem
4.Dino Buzzati - Tatar Çölü
5.tom robbins-parfümün dansı
6.elizabeth gılbert-ye dua et sev'i şu an okuyorum bitmek üzere ve hiç beğenmedim bitsede kurtulsam:19:

Dan Brown okudum da, macera aksiyon filmi gibi, çiğdem çitlerken okunacak kitaplardan, ye dua et sev de dediğin gibi, gebeş insanların gebeş gebeş hayatlarını anlatıyor ya sinir oluyorsun okurken.. iskender pala' nın bütün kitaplarını bitirme niyetim var benim de şimdik okuyacaklarımı bitirir bitirmez...

2011 yılında okumak istediğim kitaplar...
1- Stieg Larsson - Ejdarha Dövmeli Kız
2- Stieg Larsson - Ateşle Oyanayan Kız
3- Arı Kovanına Çomak Sokan Kız
4- Serdar Özkan - Hayatın Işıkları Yanınca
5- Jacqueline Pascarl - Bir Zamanlar Prensestim
6- Jean Paul Sartre - Bulantı
7- İskender Pala - Şah ve Sultan
8- Alexandra Cavelius - Leyla

şuan aklıma gelmeyen bir iki kitap daha var...

Sarte - Bulantı, tekrar tekrar okudum, yaza yaza çize çize, kaç kez elime aldım, baştan sona okudum sindirdim bilmem.. etkilendiğim kitaplardandır...

"Aşk Köpekliktir" harika... "Lüsyen" e bayıldım.. Diğer kitaplar klasikler arasında harika seçimler ama "S*ktir Et" adıyla eşdeğer gayet lüzumsuz bir kitap,zaman kaybı olduğunu düşünüyorum,yarısına kadar okuyabildim ve değmezmiş dedim..

"S*ktir Et" bana da öyle geldi, hiç yeltenmedim okumaya, gerçi okumadan bilemezdim ama yorumlar hep seninkiler gibi idi..

elif şafak-aşk.beni bukadar etkileyen derin hislerime dokunan başka kitap olmadı..yarısına geldiğimde bitirmemek için yavaş yavaş okudum ama bittii :(

kızlar benim de listem şöyle :8:

1-Flaubert- Madam Bovary (şuan okuyorum)
2-Ahmet Ümit- Kukla
3-Dan Brown- Dijital Kale
4-Yakup Kadri Karaosmanoğlu- Kiralık Konak
5-Tuncay Özkan-MİT
6-Sabrina Jeffries- Bir Prense Aşık Oldum

Ben pek de hızlı okuyamadığımdan listem çok uzun değil:40:

Flaubert- Madam Bovary, Ahmet Ümit- Kukla ve Yakup Kadri Karaosmanoğlu- Kiralık Konak... süper...

Adalet Ağaoğlu-Ölmeye Yatmak,
Oğuz Atay-Tutunamayanlar,
Zülfü Livaneli-Engereğin Gözündeki Kamaşma,
J. Randy Taraborrelli-Marilyn Monroe ve Bilinmeyen Hayatı,
Zülfü Livaneli-Serenad,
Elif Şafak-İskender.

elif şafak-aşk.beni bukadar etkileyen derin hislerime dokunan başka kitap olmadı..yarısına geldiğimde bitirmemek için yavaş yavaş okudum ama bittii :(

Mevlana'nın son dönemlerde devamlı kitaplara konu olması beni ziyadesiyle rahatsız etse de, Elif Şafak'ı severim, kelimelerle bütünleşmiş, harflerin içinde yaşıyor gibi, hatun yazar aşmış artık... :1::nazar::nazar::nazar:

Son düzenleme:

Bende "Aşk"tan sonra Elif Şafak'ın tüm kitaplarını okudum ama ağdalı dili bir müddet sonra sıkmaya başladı."İskender" kitabını sadece geleneği bozmamak için aldım ama elimden bırakamıyorum, "Aşk" tadında çok sürükleyici ve Elif Şafak klasiğinden farklı..

1- İskender --- Elif Şafak
2- Teyzem Latife ---- M. Sadık Öke
3- Aşkın Gözyaşları 1-2 ----- Sinan Yağmur
4- Buket Uzuner --- İstanbullular
5- Açlık Oyunları, Ateşi Yakalamak, Alaycı Kuş serisi ---Suzanne Collins

Açlık oyunları serisi mükemmel çok sürükleyici ilk kitabı bir gün içerisinde bitirdiğimi hatırlıyorum :) :9: :68:

2011'in ilk 6 ayı düğün telaşı yüzünden çok çok çok verimsiz geçti ama eylül ile birlikte kitaplarımla aramı düzelticem inş...

1.Oğuz Atay -Tehlikeli Oyunlar : en sevdiğim yazarın okumadığım tek ktabı sanki onunla aramdaki tek bağ sanki okursam bitecek ilişkimiz gibi geliyor o yüzden her zaman listemin başındadır ama okumaya kıyamam...

2.Açlık oyunları-Alaycı kuş: popüler kitaplara karşı olan duruşumu değiştirdi bu seri. tamamlayayım artık bence..

3.Murat Menteş-Dublörün dilemması. Korkma ben varım'ın tadı damağımda kaldı .Menteş'ten bir kitap daha okumalıyım..inanılmaz bir tarz inanılmaz bir yazar..

4.Alper Canıgüz- tatlı rüyalar. Çok merak ettiğim bir türlü ulaşamadığım kitap. İdefixten alıcam gerekirse.

5.tom robbins-dur bir mola ver- yazarın yine okumadığım tek kitabı..yeni bir kitap yazana kadar kendisi okumayacağım ama kitaplıktan bana bakıyor hadi ama diye:))

6.eh bir de misafirimiz var yolda :)) onunla ilgili bebek gelişimi kitapları okumak lazım.. :))

Back