2011 Okunacak Kitaplar Listesi

Bende de Ahmet Ümit'in 3 kitabı var okunmayı bekliyor.
İstanbul Hatırası'ndan başlayacağım bende :) Beyoğlu rapsodisi'ni de çok merak ediyorum.

biri sınav mı dediiii
öf ayynı dertten muzdaribiz desene, sinir geldi şeytan diyor bırak çalışma sıkıldım yahu ne yapayım.
Tatil moduna girmek istiyorum artıkk :95:

"Sana Gül Bahçesi Vaad Etmedim" kitabını birkaç arkadaşımdan daha duydum bir bakayım bakaym nasılmış

dün kürk mantolu madonnayı bitirdim ve çok güzeldi hepinize tavsiye ederim :)
okumam için bekleyen kitaplarda
Limon ağacı
Tanios Kayası
fransız Suiti
Boleyn Kızı serisinden son 2 kitap kaldı :)

sana gül bahçesi vaadetmedimde ömrümde bitirmeyi başaramadığım tek kitap :))

kitaplarım yola çıktı geliyooooooo
valla 20 liralık kitapları 10 a aldım çok iyi oldu bu
bugün gelicek olanlar şunlar
çok heyecanlıyım

Arka Kapak

Bir adam, posta kutusuna bırakılmış imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır: "Aklından herhangi bir sayı tut. 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayı." Adam öylesine 658 sayısını tutar. Not şöyle devam etmektedir: "Sırlarını nasıl bildiğimi göreceksin... Küçük zarfı aç.""Aldıklarını geri vereceksinVermiş olduklarını aldığın zaman.Biliyorum ne düşündüğünü,Ne zaman uyuduğunu,Nereye gittiğini,Nereye gideceğini.Seninle bir randevumuz var,Bay 658."Sıradanlıklara meydan okuyan, anında başınızı döndürecek ve ilgi çekici karakterlerinin kalp atışlarını tüm gerçekliğiyle hissedeceğiniz bir kitap "Aklından Bir Sayı Tut" kolay kolay unutmayacağınız bir roman.

Yazar:John Verdon
Çevirmen:Cemile Özyakan

Sayfa Sayısı: 480
Dili: Türkçe
Yayınevi: Koridor

Arka Kapak

Zülfü Livaneli, üçüncü romanı olan Mutluluk'ta, hem kadim hem güncel olan bir konuyu ustalıkla ve nefes kesici bir sürükleyicilikle işliyor. Livaneli'nin cesaretle ve derinlemesine ele aldığı bu roman, bir Shakespeare trajedisi yoğunluğunda.
-Yaşar Kemal-

Amerikalı, Avrupalı ve Latin Amerikalı büyük ustaların yazmış olmaktan gurur duyacakları bir mistik şiir örneği.
-Talat Halman-

Günümüz Türkiye'sinin içinden bıçak gibi geçen bu romanda üç kişiyle tanışıyoruz.

Van gölü kıyısındaki kasabada, tecavüze uğramış olan on yedi yaşındaki Meryem, evlerinin 'izbe' denilen ambarına kilitlenmiş durumda yazgısını düşünmektedir.

İstanbul'un tanınmış profesörlerinden Harvard mezunu ve varlıklı İrfan Kurudal, Boğaz'a bakan evinde yaşamını kökten değiştirme planları yapmaktadır.

Cemal ise Gabar dağlarında PKK takibinde, ateş altındadır.

Yaşam bu üç kişinin yolunu garip bir rastlantıyla birleştirir ve birbirlerinin ruh fırtınalarını daha yakından tanırlar.

Mutluluk hem bir dönem romanı; hem kentiyle kasabasıyla, İstanbul'u ve Ege'siyle bugünkü Türkiye'nin tanığı, hem de anlattığı kişilerin psikolojik derinliklerine ulaşan bir başyapıt.

Meryem'i, İrfan'ı ve Cemal'i hiçbir zaman unutamayacaksınız.

Yazar:Zülfü Livaneli

Sayfa Sayısı: 343
Baskı Yılı: 2007
Yayınevi: Remzi Kitabevi

Alexandra Cavelius - LEYLA
CANAN TAN - İZ
ZÜLFÜ LİVAN ELİ - SERENAD
Agatha Christie - MAVİ TREN'İN ESRARI
DAN BROWN - MELEKLER VE ŞEYTANLAR
PAULO COELHO - ELİF
pink freud- SORUN SENDE DEĞİL BENDE

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu Sıralar merak ettiğim yazarlar arasında Hakan Günday Başta geliyor.
İlk kitabı Kinyas ve Kayra'yı okuduktan sonra, AZ kitabını da okumayı istiyorum.

Hakan Günday-AZ

Arka Kapak

Diyebilirsin ki, bir insanı, fotoğraflarından ve hakkındaki haberlerden ne kadar tanıyabilirsin? Haklısın. Belki de çok az...

O zaman şöyle demeliyim: Seni az tanıyorum... Az...

Sen de fark ettin mi? Az dediğin, küçücük bir kelime. Sadece A ve Z.
Sadece iki harf. Ama aralarında koca bir alfabe var.

O alfabeyle yazılmış onbinlerce kelime ve yüzbinlerce cümle var. Sana söylemek isteyip de yazamadığım sözler bile o iki harfin arasında.

Biri başlangıç, diğeri son. Ama sanki birbirleri için yaratılmışlar.

Yan yana gelip de birlikte okunmak için. Aralarındaki her harfi teker teker aşıp birbirlerine kavuşmuş gibiler.

Senin ve benim gibi...

Yazar:Hakan Günday

Sayfa Sayısı: 360
Yayınevi: Doğan Kitap

Merahaba Kitap kurtçukları :)

Sınavlar bitti çok şükür bugün itibariyle kitaplarımı kemirmeye başlıyorum :)
İlk kitasımı da seçtim :)

Zülfü Livaneli-Mutluluk.

Haydi bakalım dökülün artık kim ne okuyor görelim :81:

teşekkürler Duygukapak süper
bi okuyucusuda ben olucam

başlayalım okumaya di mi artık
ama nerde bu insanlar kitap okuyan yok muuuuuuu

evet ben aldım okuyup bitirmeden erkek arkadasımada tavsiye ettim:87:
konusunu sordu?
hayatı skandallarla dolu iki insani bulusturan bi roman dedim
bugün o da aldi, aksam baslicak..

evet ben aldım okuyup bitirmeden erkek arkadasımada tavsiye ettim:87:
konusunu sordu?
hayatı skandallarla dolu iki insani bulusturan bi roman dedim
bugün o da aldi, aksam baslicak..

uuv süpersin haydi bakalım yorumları yazalım
Bende kitaplarımı sipariş ediyorum. Yarın elimde olur sanırım

Aşkın gözyaşlarını aldım bende geçen gün..Tebrizli şemsi bitirdim Mevlanaya başlıcam inşallah.. 1 ay önce falan Kapan ı almıştım ama ne bilim severim polisiyeleride fazla sarmadı yarısına geldim bıraktım.. Aşkın gözyaşlarını bitireyim ona devam ederim artıkın
Kapan da bu kızlar varmı okuyanınız

Aşkın Gözyaşlarını oku bakalım beğenecek misin bende kararsızım o kitap konusunda pek cezbetmedi ama bilmiyorum beğenirsen fikirlerini paylaş lütfen incim

Son düzenleme:
Duygucum çok güzel bir topik olmuş ellerine sağlık canım...

ve çok güzel listeler gördüm...

bende kendi okuduklarımdan tavsiyeler vereyim

Canan Tan - Piraye

Canan Tan - Yüreğim Seni Çok Sevdi

Dan Brown - Davinci Şifresi

Dan Brown - Melekler ve Şeytanlar

Dan Brown - Kayıp Sembol

Stephenie Meyer - Alacakaranlık Serisi

P.C. Cast - Kristin Cast- Bir Gece Evi Romanı Serisi

Danielle Trussoni - Asi Melekler ( Dört Gözle ikinci kitabını bekliyorum )

Şimdilik aklıma gelenler bunlar...

Yazdığın kitapların hemen hemen hepsini okudum tuanacım gerçekten güzel kitaplardı.
Okudukça paylaş sende ya da varsa okumak istediğin yaz biz de bakalım neler okuyorsun
fikir olsun bize :)

Yazdığın kitapların hemen hemen hepsini okudum tuanacım gerçekten güzel kitaplardı.
Okudukça paylaş sende ya da varsa okumak istediğin yaz biz de bakalım neler okuyorsun
fikir olsun bize :)

Burada yazılan kitaplardan bir kaç tane not aldım kendime okuduklarımdanda ve okumayaı düşündüklerimdende aklıma geldikçe yazarım cnm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…