2011 ocak-şubat ayında tüp bebek tedavisine başlayacak olanlar burada buluşalım...

arkadaşım sanki nane-limon gibi bitki çayı içme iyi gelmyormuş hamişliğe

yok canım hiç nane limon içmedim ama ıhlamur hep içtim sadece ihlamur başka hiçbir bitki çayı içmedim öksürüğüm içinde hep bal karabiber yedim ve viks sürdüm göğsüme boğazıma bakalım hayırlısı artık herşey allahtan inş. korumuştur bebeğimi

inş. canım inş. hamileliğin hayırlısı olsun canım inş. Allahım sağlıkla sihhatle kocağına almayı nasip etsin

canım ben Ankaradaki Medicanaya gidiyorum istanbulda olmadığım için ama bizde macs yöntemi için gitmek istiyorduk Maya ya tabisi kısmetimiz Ankara Medicanaymış

yumoşlarımın nasıl olduğunu öğrenmek için gittik biraz önce. orta düzeyde gelişim gösteriyormuş yarın sabahki duruma göre yarın transfer edilecek inşallah. 8 yumurtamın 8ide döllenmiş ama hepsi orta düzeyde gelişim gösteriyormuş. bu biraz canımı sıktı yarını iple çekiyorum inşallah yumoşlarım gelişimi sürdürürler.

Bugün 5.günümüz..8.gün test yapmayı düşünüyorum..ikiz olunca erken çıkıomuşş testte.bakalım ne çıkacakk..

hayırlısı olsun canım inşallah güzel sonuçları almak nasip olur meleğin 9 ay boyunca hep seninle olur inşallah

canım olsun ilerleme kaydetsinde yumoşların zaten normal transfer günleri 2-6 arasıdır o yüzden kendini strese sokma rahat ol yarına güzel haberler alıcaksın inşallah ve meleğin transfer olucak inşallah

macs yöntemi nedir ?ilk defa duydum ben bunu..

canım Maya Tüp Bebek Merkezinde uyugulanan bir yöntemdir
Ağır erkek faktörü grubunda önerilecek gebelik şansını artırıcı ek uygulamalardan birisi mikroenjeksiyon ile birlikte “iyi spermin seçildiği” yeni teknolojilerin kullanılması olacaktır. Sperm sayısının ve hareketliliğinin azalmasının yanı sıra, sperm şekil yapılarının da bozulduğu durumlarda, yalnızca mikroskopla tespit edilemeyen ve “apoptozis” adı verilen ölüme programlanmış sperm sayısı da artmış olmaktadır. Apoptozis, hücre ölüm tiplerinden birisidir; iç yapısı bozulmuş olan bir spermin dölleme ve bebek oluşturma yeteneği azalır. Bu nedenle bu hücre intihar eder, yani kendini öldürerek yumurtaya ulaşmasını engeller. Ancak, bunu yapmaya karar vermiş bir sperm hücresi, incelendiği sırada daha henüz hareketliliğini kaybetmemiş olabilir. Mikroenjeksiyon yapan bir embriyolog, bu spermi sağlıklı zannederek yumurta içerisine enjekte edebilir. Böyle bir durumda, sperm enjekte edilen sperm kendini öldüreceğinden döllenme gerçekleşmez ya da transfer edildikten sonra kendini öldürdüğünde anne rahmine tutunmaz, anne-baba adayının şansı azalır. Maya’da uygulanan yeni “iyi sperm seçme yöntemleri” ile, apoptozis sürecine girmiş spermler elimine edilmekte, ayıklanmaktadır. Bu sayede mikroenjeksiyon yapan embriyoloğun, ölüm sürecine girmiş spermleri yumurtaya enjekte etme riski azaltılmaktadır. Bu yöntemlerin uygulaması sperm sayısı, hareketliliği ve morfolojisi bozulduğu zaman faydalıdır. Çünkü, sperm değerleri normal olan baba adaylarının spermlerinde apoptozis oranı azdır.

Bugüne kadar tüp bebek veya mikroenjeksiyon tedavisi yapılacak olan baba adaylarının spermleri değerlendirilirken hareketli ve normal yapıda olan spermler mikroskop altında embriyologlar tarafından seçiliyor ve kullanılıyordu.

MACS yönteminde ise spermlerin özel bir solüsyon içerisinde manyetik bir alana yerleştirilerek kötü kalitede olanların uzaklaştırılmaları sağlanıyor.

Bu sayede, ölüm sürecine girmiş spermlerin yumurtaya enjekte etme riski azaltılmaktadır. MACS uygulaması sperm sayısı, hareketliliği ve morfolojisi bozulduğu zaman faydalıdır.

bugün benimde 5.günüm bende teste kafayı takmış durumdaım ama ben yarın yapçam dayanamıom

5. gün yapılan test %80 negatif çıkacak, üzüleceksin
üzüntü bebeğin tutunmasını engelleyecek vs vs
bu sorumluluğa dayanabilecek misin ???
12. günü bekleyin bence
12. gün düyorlarsa var bi bildikleri

Kızlaar çok erken değil mi test yapmak için? 5. gün ve 8. günde çıkmayabilir sonra üzülürsünüz bekeyin azcık daha .sadece düşünmemeye çalışın.benimde bugün 10. günüm ben test yapmaya korkuyorum sizi tebrik ediyorum bu konuda.bide bi değişikik var mı sizlerde.Ben de herhangi bi değişiklik yok.Hiç bişey hisstmiyom yaaaaaaaaa.Ama test sonucunu öğrenmekte istiyom.hakkımızda hayırlısı bakalımm

bencede 3 gün daha bekle pınar..bende çok sabırsızlanıyorumm ama ne yapalımm...hayal kırıklığına uğramak daha kötü..sabırrr

nasıl dayanıyosun ya..10.gün olmuş daha ne bekliyosunn..tek embriyo mu transfer edildi sende..güzel haberlerini bekliyoruzz..

Kızlar merhaba;
benim transferim pazar günü sabah oldu, buğün 3. gün. Dünden beri çok mide ağrım var, mide şurubu verdi doktor. Umarım geçer.. Çok enteresan mide ağrımdan bebiş mevzusunu unuttum.

benim test günüm 18 Şubat, o günden önce test yapmak istemiyorum.. O gün işte çok önemli bir toplantım var, o günden önce yapmak istemiyorum..

Kızlar siz hep yatıyormusunuz? ben arada kalkıyorum, midem için çok yatmakta kötü geliyor..

hele bi yap zaten :)
mide yanıo mu ağrıo mu
ilaçtan tannselim o ya
demin 3 kat oldum ben ağrıdan
Allah'tan rulid ve perednol bugün son

hele bi yap zaten :)
mide yanıo mu ağrıo mu
ilaçtan tannselim o ya
demin 3 kat oldum ben ağrıdan
Allah'tan rulid ve perednol bugün son

canım ben o antibiyotikleri içdiğim son günden sonra bu hale geldim.Bide transferin ilk günü ananas, portakal suyu bol bol içip yatınca reflü tavan yaptı::) Umarım geçer..canımcım senin transfer ne zaman aradılarmı

yok aramadılar
ya yarın ya da perşembe olur artık bugün 3. gün çünkü
anansa elim gidio geri gelio
3 gündür yemedim bende mide arısından
bi de dr um mide hapını son çare alsın demiş
almamak için direniorum

tannselim
laktozsuz süt iç midene ii gelir
gaz yapmıo nasılsa
ben bi tek onla biraz bastırabiliorum ağrıyı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…