ya işte bunu bana söyleyen 55 yaşında hiç evlenmemiş bir kadın.. artık hiç şansı olmadığı için küçümsüyor ve aklı sıra beni teselli ediyor.. bu okunda teslli edilmek istemiyorum ben çünkü biliyorum benim de çocuğum olacak bir gün hissediyorum..ne terbiyesiz kişiler var yaa ne demek sümüklü çocuk ya biz onun kokusunu duyabilmek için neler yapıyoruz. demkki kendisi hiç çabalamadan evlat sahibi olmuş birisi. hönk diye öyle şey söylenirmiymiş. gerçi benim yanımdaki kadın da hakkımda inşallah hamile felan olamaz diyormuş. namazın ne zaman kılındığını bilmeyen kişi benim namazlarımı eleştiriyormuş. bu tür insafsız kişilere alışamayacağım.
tüp bebek yaptıran o kadar çok kişi varki ben her hastaneye gittiğimde farklı kişilerle karşılaşınca şaşırıyorum. geçen 22 yaşında bir kadın geldi o kadar ki benden yaşlı görünüyor. tedaviye başlamak için gelmiş. artık yediklerimiz içtiklerimiz hepsi hormonlu buda bizleri etkiliyor sanırım.
bu arada benim hocam yine çıldırdı kendi çocuğu yok eşi vefat etmiş ve bu yüzden herkesi kıskanan bir yapısı var. benim hastaneye gitmem batıyor kadına yer değiştirelim deyip duruyor beni sinir ediyor. bunca sene işleri yaparken iyiydi de şimdi kötü oldum ya sabır allahım ya sabırrr...
bu uğurda ne kadar zorluğa ne kdar densizliğe katlanırsak inanıyorum ki Rabbim o kadar hayırlı ve o kdar güzel evlatlar nasip edecek bize... her sıkıntının mutlaka bir ödülü vardır ama bu dünyada ama öte dünyada..