• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Lisans KPSS'ye hazırlananlar

ya sorma bu haksızlık, bu boşa giden insan emekleri benim canımı çok sıkıyo!
atanamasam bile seneye birileri çalışanın hakkı nı yemesin ya artık şu ülkede!
dalga geçer gibi 500 kişinin ful yapması ne demek ya!
bu en az 1000 kişinin de kopya çektiği anlaşılmasın diye ful yapmadığı anlamına da gelir!!!

Benim bölümüm ingilizce ingilizceye 69 demişler, şaka gibi. dalga geçiyolar sanki.

canım sen evde sistemli çalışabilirim diyosan gerek yok, benim bi arkadaşım dersaneye gitmedi 79 aldı bu sene, büyük ihtimal atanacak inşallah.

tamamen kendini tanımanla alakalı.
Ben mesela kendmi biliyorum motivasyonum düşer kendi başıma aşırı stres yaparım illaki o dersane atmosferine girmem lazım.
O yüzden gitcem ben. Dersane bana çok mu şey katcak? tabi ki hayır. Yine bana bağlı. Çünkü ben kendimi biliyorum. Hocanın anlatmasıyla anlamam.
Sen de kendini ona göre ayarla.

ya bu kopya olayı çok can sıkıcı...zaten sonuçlar açıklandığında benim netlerim eksik geldi, canım sıkıldı...sonuçlar geç açıklandı falan...yok yani kesin bi işler döndü ösym'de...

Ben geçen yıl evde çalışarak 78 küsür aldım ve martta çalışmaya başladım biraz daha erken başlasam yükseltebilirim aslında ama bu sınavda çalışanla çalışmayan ayırt edilemiyor ki. Böyle olunca hevesim kaçıyor yemin ederim ya. Her sene bu yıl son bidaha girmicem diyorum ama olmuyor işte. Evde oturmak için okumadım ki ben. Allah çok büyük elbet hakedenler hakettiği yere gelecek. Ama hangi psikolojiyle muamma.

Sen hangi yayınlara ağırlık vermeyi düşünüyorsun?

amin :/ ben yayınları araştırcam daha. ihtiyaç ve yargı var bildiğim. ihtiyaç temel için yargı da derinleştirmek için dye duydum. bence gayet iyi lmışsın kendi çalışmanla sen de. ne isterdim tek başıma çalışayım ben de valla.

ya bu kopya olayı çok can sıkıcı...zaten sonuçlar açıklandığında benim netlerim eksik geldi, canım sıkıldı...sonuçlar geç açıklandı falan...yok yani kesin bi işler döndü ösym'de...

kesin döndü ya bence hiç şüphe yok. diyorum geçen sene 1inciler tam yapamamışken nasıl nasıl 500 kişi aklım almıyo?

yaa bi de kimlik numarasından herifin önceki sınav sonuçlarına ulaşmışlar...120/120 yapan adam, temmuzdaki sınavdan 2 ay önceki mayıs ales'te 70 almış...olacak iş değil!!

velhasılkelam bu sistem haksız! hak yiyen insanlar arsızlığın dbine vurmuş!
ve bu benim canımı çok sıkıyo.
Yine de seneye inşallah hepimiz emeklerimizin karşılığını alırız..

arkadaşlar bende varım 2011 de A grubuna giricem bölümüm işletme alanda yapıcam bakalım şansımı denicem. hedefim 2012 de düz memurluk herkesin şansı açık olsun şimdiden....

Bende hazırlanıcam inşallah.Sözleşmeliyim 1,5 senedir.Kadroya geçmek için.İngilizce öğretmeniyim.Matematiği nasıl yapıcam bilmiyorum.Girdiğim yıl 8 matematik netiyle atanmıştım.Şimdi 15 in üstüne çıkmamız lazım.Nasıl olucak bilmiyorum.:uhm:

ne kadar çalışırsan çalış sınav anında stresten boğulduğun sürece yapamazsın

rahatlık ve şans büyük etken kpss'de

arkadaşlar bende varım 2011 de A grubuna giricem bölümüm işletme alanda yapıcam bakalım şansımı denicem. hedefim 2012 de düz memurluk herkesin şansı açık olsun şimdiden....

hoşgeldina.s.:nazar:

Bende hazırlanıcam inşallah.Sözleşmeliyim 1,5 senedir.Kadroya geçmek için.İngilizce öğretmeniyim.Matematiği nasıl yapıcam bilmiyorum.Girdiğim yıl 8 matematik netiyle atanmıştım.Şimdi 15 in üstüne çıkmamız lazım.Nasıl olucak bilmiyorum.:uhm:

merabalar hocam benim branşım da ingilizce. Matematik hepimizin kabusu resmen ya :/

Bu arada Yarımağan'ın haberine rastgeldim. tam yapan 500 kişi değilmiş bi kaç yüz kişiymiş...!

Devlet Memurluğu için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) yüzbinlerce adayın puanının yanlış hesaplandığı ve kopya olaylarının yaşandığı iddiaları YÖK’ü harekete geçirdi.

“Rakamlar abartılı”

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, dün iddiaları değerlendirmek üzere YÖK’te biraraya geldi. Özcan’a sınavda kesinlikle hiçbir hata olmadığını bilgisini veren Yarımağan, iddialara ilişkin Hürriyet’e de şunları söyledi:

“KPSS’de bir olay yok. Adaylar bir kaşık suda fırtına koparıyor. Hiçkimsenin hiçbir somut iddiası yok. Ortada en net dolaşan iddia, eğitim bilimleri testinde 500 kişinin, soruların tümünü yaptığı yönünde. KPSS Eğitim Bilimleri testinin tamamını 500 değil, birkaç yüz kişi doğru yanıtladı. Bütün soruları yanıtlayan adayların tabii ki olması lazım. Eğer olmuyorsa zaten o sorular iyi hazırlanmamış sorulardır.” Yarımağan, “Bir kişinin geçen yıl az puan alırken bu yıl bütün sorulara doğru yanıt verdiği ortaya çıktı. Bu nasıl oluyor?” sorusuna, “Aday bazında ben bir şey söyleyemem. Nereden biliyorlar, belki çalıştı. Kanıt olmadan böyle sonuca bakarak bir söylemek mümkün mü?” dedi.

‘Afaki konuşmalar’

“Bazı adaylar boş bıraktıkları soruların sistemde yanlış olarak sayıldığını iddia ediyor. Bu olabilir mi?” sorusu üzerine de Yarımağan, şöyle konuştu: “Böyle afaki, havadan konuşmasın kimse. Numarasıyla, adıyla dilekçesini yazsın, itirazının tam nedenini söylesin biz de inceleyelim. Gazetelerde okuduğum, mutsuz insanların feryadı. Herkes bu yıl ÖSYM’yi suçlama yolunu seçti. Bütün bu olayların kökeninde, sınava giren ancak 100 kişiden 3’ünün devlet memuru olması yatıyor. Elbette 97 kişi mutsuz olacak.”

Yaaa bende işletme mezunuyum alan bilgisinden kursa gideceğim yoksa evde yürütemem... Özellikle iktisattan nefret ediyorum...

kurs için ankarada tavsiyede bulunacak varmıdır???? özellikle alan bilgisinde...

hoşgeldina.s.:nazar:

merabalar hocam benim branşım da ingilizce. Matematik hepimizin kabusu resmen ya :/

Merhaba canım.Valla hemde ne kabus.Yapabilir miyim bilmiyorum hiç.Bazen bir güven geliyor içime çünkü benimle mezun olan bir arkadaşım 2 senedir 3-4 net yapıyordu.Bu sene 23 net yapmış.1 dönem sadece matematik çalışmış resmen.Yani çalışınca oluyor diye inanmak istiyorum.Şimdiden çalışmaya başlansa iyi olacak aslında.Son zamanlara bırakmamak lazım işi.

Yaaa bende işletme mezunuyum alan bilgisinden kursa gideceğim yoksa evde yürütemem... Özellikle iktisattan nefret ediyorum...

kurs için ankarada tavsiyede bulunacak varmıdır???? özellikle alan bilgisinde...

hoşgeldin meltem, alanında bilmiyorum canım ya dersane:ecrin_bebek: umarım yardımcı olan çıkar.

Merhaba canım.Valla hemde ne kabus.Yapabilir miyim bilmiyorum hiç.Bazen bir güven geliyor içime çünkü benimle mezun olan bir arkadaşım 2 senedir 3-4 net yapıyordu.Bu sene 23 net yapmış.1 dönem sadece matematik çalışmış resmen.Yani çalışınca oluyor diye inanmak istiyorum.Şimdiden çalışmaya başlansa iyi olacak aslında.Son zamanlara bırakmamak lazım işi.

Ya aslında matematik yapabilsek net konusunda daha garanti matematik soruları,
işlem doğruysa misal 23 net garanti geliyor :) yorum soruları gibi değil.
Çalışınca oluyor ben de buna inanıyorum o yüzden 1-2 güne başlıyorum mat. çalışmaya inşallah. Sene içinde matematik çok zaman alıyo diyolar
Bide matematikte pratiklik çok önemli. Yoksa cidden zaman kaybı olur uğraş uğraş çözeme :)
Ah ah kurtulamadım ydsde de derdimdi bu benim.
Şu sıralar hiçbişeye konsantre olamıyorum ama hem malum oruç hem de özel hayat sıkıntılı :/

ya benimde bu kış ankara'ya yerleşme gibi bi dururmum var...ben geçen sene yaklaşım'la görüşmüştüm çok tatmin edici gelmişti ama ankara kpss konusunda tam bir cennet özellikle de alandan girecekler için...bütün iyi okullar orada ve ankara dershanelerinde çalışıyorlar...oradaki dershanelerde eğitim alan alancılar 1-0 önde başlıyorlar...irtibatta olalım meltem, belki birlikte hareket ederiz....sen de araştır, tavsiye edilen dershaneleri yaz buraya:lepi:

bi arkadaşım eğitimde yaklaşıma gidecek, ve gy/gk de iyi hocalarının olduğunu duymuştum.
Ankara'da dersaneye araştırmanız için bikaç gününüzü adarsınız, o kadar çok dersane. Seçme şansı bol.

valal benim izmir'de gittiğim dershanenin alan ders kitapları falan da yaklaşımındı ama hocalar tırtmış...
sonuçta kitaplar bir yere kadar, hoca önmeli...onlarda ankara'da
ben 2011 de sırf temel olsun diye hazırlanacağım ve daha çok hukuk, iktisat temelli çalışacağım
esas 2012 sınavı için çalışıyorum...maliye ve muhasebeden çok kopuk bir eğitim aldım(uluslararası ilişkiler mezunuyum) bana asıl bu iki başlıkta yardımcı olacak bir dersane lazım...
şimdilik sadece muhasebe altyapım olsun diye orhan sevilengülden genel muhasebe çalışıyorum, o kadar zorlanıyorum ki...

hımm benimki de öğretmenlik, malum bu seneki eğitim sorularından sonra herşey daha da zorlayıcı oldu.
Hepimiz için güzel bi sene olur inşallah.
Eğitim profesörleri bile hatalı soru olduğunu söylerken fulleyenler çıkıyo ya ben hala ona gülüyorum !

Başka eğitimde ya da diğer alanlarda 2011 de girecekler yok mu kızlar?

Ne zaman başlayacaksınız çalışmalara ? fikirlerimizi paylaşalım.

canım ben eğitimden gireceğim bu sene benimde son senem bölümümde tarih.umarım hersey güzel olur.ben bir haftaya beslamayı düşünüyorum derslere

Back