2011 Lisans KPSS'ye hazırlananlar

tugcal canım teşekkürler desteğin için. evet çok zor biliyorum a grubu ama şansımı sonuna kadar zorlayacağım, olmazsa düz memurluk düşünüyorum. gelecek yıl dershaneye gitmeyi planlıyorum, bu yıl evdeyim fazlada umudum yok açıkçası.bu yıl 2012 için temel olacak, hemde gelecek yıl alacağım puanla düz memurluk için tercih şansım olacak. allah herkesin yardımcısı olsun ömrümüz bitti sınavlar daha bitmedi...

Herkese merhaba ben aranızda yeniyim ve 2011 kpss ye hazırlanıcam ama bilmediğim çok şey varmış kpss hakkında ,ben işletme mezunuyum bu sene bitti okul bana hep 1 ders bırak ön lisans olarak gir dediler sınava sorular daha kolay olur diye ,ama ben dinlemeyip okulun uzamasını istemediğim için okulu bitidirdim nasıl olsa lisans mezunlarının sınavı her sene açılıyor diyerek ,ama öyle değilmiş düz memurluk 2 senede bir miş her yıl gibi gözükmesinin sebebi bir uzmanlık bir düz olarak sınav açılmasıymış tabi ben bunu yeni öğreniyorum :kedi: böyle olunca hemen kursu aradım uzmanlık için kurs kayıt ücreti Murat peşin 3.350 tl taksitli 3.650 fiyat verdi yediiklim 2,300 taksitli fiyat verdi bu kadar yüksek fiyatları duyunca şok oldum akannehir,ve uzmanlık sınavı hakkında hiç bilgim yok kızlar yazışmalarınızı en başından okuyarak bir kaç şey öğrendim mesela ben uzmanlığı mezun olduğun bölüm üzerinden sınava giriyorsun zannediyordum ama tercih ettiğin bölüme göre gy-gk yanında hukuk-maliye-muhasebe-işletme .... hepsini çözmek gerekiyormuş yani çok uzattım kusura bakmayın ama bunların hepsini çözmek mi gerekiyor ,şimdiden gözüm çok korktu eyvahedigeldismile bu kadar zor olduğunu bilmiyordum uzmanlık hakkında bilgisi olan ve daha önce sınava girmiş arkadaşlar yardımcı olabilirmisniz ??

içini karartmış gibi olmayım ama o uzmanlık sınavları çoook zor. eğer herbir branşta ayrı ayrı 4 yıllık bitirmediysen imkanı yok yapamazsınakannehir
ha bide uzmanlık için kpss girdin ve iyide bi puan aldım diyelim. uzman alan kurumlar kendi sınavını kendin yapar.kpss den şu panın üzerindekiler başvuru yapsın diye ilan verir. yani kurumlar personel ihtiyacı varsa sınav açar. ve sen bide onların sınavına girersin. o sınavdada başarılı oldun diyelim bide torpil bulman lazım ki o kurumun sözlü sınavındada başarılı olmuş sayılabilesin :bbo:

haa bide o uzman alan kurumların çoğu kpds de iyi bir puan isterler. kpss yanında bide kpds puanın olamlı

Son düzenleme:
Cvp verdiğin için sağol darkseaa ,o kadar kötüyüm ki benim bu sene mutlaka kazanmam gerekiyordu ona göre şartlamıştım kendimi bu 1 sene çok sıkacaktım çünkü çalışıyorum şuan ve çalıştığım yerden hiç memnun değilim bir an önce buradan kurtulmak istiyorum o yüzden şimdi düz memurluk için 2 sene beklemek ölüm geliyor bana mafoldumben napıcam bilmiyorum peki ingilizce şartı aramayan bölümler hangisi bilgin var mı? yada bilgi edinebileceğim bir yer biliyormusun ?

bence öncelikle sıkma kendini. rahat ol. inş gönlüne göre olur herşey....
ingilizce aramayan bi bölüm demişsiniz. kuruma ve pozisyona göre değişir o...
ama mesele memurlar.net den takipedebilirsiniz ilanları. mesela şuara bitane ilan var
Memurlar.Net - İlan (KOSGEB Sözleşmeli KOBİ Uzman Yardımcısı Alım İlanı)

Son düzenleme:
ya o kadar yazdım boşa gitti yazdıklarım((( neyse
slm kızlar.
ne zamandır giremiyorum nete, girsem de çok kalamıyorum.
hem okul hem iş başladı. kpss ye çalışmak için de ne moral kaldı ne şevk.
sistem bu sene değişir de oldu bittiye gelirse vay halimize..
bi an önce belli olsa da neyle karşılacağımızı bilsek. tabi öğretmenlikler için geçerli bunlar.
bu sene öğretmen atamaları da gecikti, herşey karışık,
bu kpss sistemini inşallah apar topar değiştirip
hem çok önceleri dersaneye yazılan insanları perişan etmezler
hem de gelen gideni aratır dedirtmezler bize.
Kpss'yi 2011'den tibaren Meb Yapacak - Personel Meb - Personel MEB.NET

burdaki linkte

84 ayrı branşta öğretmenlik var ve bu her branş için ayrı seçici sınavlar için gerçekten çok kaliteli komisyonlar olması gerekiyo.

mülakat söylentileri geziyo ortada, eğer öyle bişey olursa mebe zaten yokken bu sefer eksilere düşecek hem güvenim hem motivasyonum.
dersaneler yazıldı millet, ne olacak ne bitecek belirsizlik herşey.
öss in değişmesi kararı 1 yıl önce alınmıştı, ama bu kpss değşirse jet olacak maşallah.
öss nin değişmesi de bana gelmişti bu sefer bu da bana denk gelecek sanırım...

ben başlamıyorum bazı günler çok güzel çaşışıyorum bazende olmuyor çalışasım gelmiyor:sinifsinif:

ben de başlamadım henüz.
benim de bir sorum olacaktı. bilgisi olan varsa çok sevinirim. ben sağlık bakanlığının sınavına giricem hemşireyim. gk ve gy yeterli oluyor değil mi?

arkadaşlar merhaba

a kadro ya hazırlanan arkadaşlara bir sorum olacaktı. hangi kaynakları kullanıyorsunuz. ben kitap almayı düşünüyorum çok fazla seçenek yok kitapçıları gezdiğim kadarıyla. b grubu için çeşit çeşit var maşallah

merhaba arkadaşlar.. bende KPSS A KADRO için sınava hazırlananlardanım.. yeni mezunum ve ilk defa giricem 2011de.. dershaneye başladım ama çok zor görünüo..
bi arkadaşta belirtmiş; bu uzmanlıkta başarılı olabilmek için neredeyse bütün iibf bölümlerinin tek tek mezunu olmak gerek..
ama yinede denemek istiyorum ve ufak ufak başladım çalışmaya..
bu arada "electra_" ben yargının kitaplarını beğendim, hocalarımdanda aynı tavsiyeyi alınca yargı kullanmaya başladım.. nacizane tavsiyem..
herkese başarılar..

merhaba kızlar....
Ben de bu sene girdim kpss'ye , aldığım puan hiç fena değil... Ama benim asıl hedefim uzman kadrolar. o yüzden bu sene de hazırlanacağım. Yani ben de varım... Çünkü 2010'da topikteki paylaşımlar, benim için çok faydalı olmuştu.
İktisat mezunuyum. Özellikle de A grubu sınavına hazırlananlar ve farklı bölümlrden mezun olanlar, birbirimize ders anlamında da faydamız dokunabilir diye düşünüyorum.

yaaa kızlar bana bi yardımcı olur musunz?bilmiyorumkismile
şimdi a grubu da b grubu da lisans mezunları için dimi?
mesela hukuk mezunu olarak kurumda avukat olmak için hangisine girmek gerekiyo?hukuk mezunu a ya girse ne olarak atanıyo b ye girse ne olarak atanıyo?
ya bakıyorm internetten o çok şey yazılmış ki bi sürü puan türü var anlayamadım?bilmiyorumkismile

şimdi A grubu sınavı uzmanlık sınavı dolayısıyla sadece lisanslar giriyor..ve seçtigin kurumun puan türüne göre soru yapman gerekiyor..misal;

KPSSP21 AB Genel Sekreterliği AB Uz.Yrd. (Hukuk) Hazine Uz. Yrd. (Hukuk) (4 kişi) Bayındırlık ve İskan B. Müf.Yrd. (Hukuk) (4) GY:0,1, GK:0,1, HU:0,5, YD:0,3

bak burda ab genel sekreterliginde uzman yardımcısı olabilmen için p21 puanı üzerinden degerlendirileceksin..o da demek oluyor ki gk-gy-hukuk-yabancı dil sorularını yapman gerekiyor...

KPSSP67 Sağlık Bak. Müfettiş Yardımcısı (İdari) GY:0,1, GK:0,1, HU:0,2, İK:0,1, İŞ:0,1, KY:0,1, MA:0,1, MU:0,1 YD:0,1

burda da saglık bakanlıgı müfettiş yardımcılıgı için puan türü ve hangi branşlardan soru yapman gerektigi ve o yaptıgın soruların kaçta kaçını alacaklarını söylemiş..
görüldügü üzere sag.bkn.müfettiş yrdm.olabilmen için..GY-GK-HUKUK-İKTİSAT-İŞLETME-KAMUYÖNETİMİ-MALİYE-MUHASEBE VE YABANCI DİL sorularını yapman gerekiyor ki (ve tabi yüksek puan alman) müfettiş yrdm.olabilesin...

gelelim Bgrubuna..malum iki senede bir yapılan sınav ve lise mezunları,önlisans mezunları,lisans mezunları bu sınava girebiliyor...ama lisans mezunları kendi sınav tarihlerinde girebilir..yani bu sene lisans mezunlarının sınavı temmuz ayında oldu..ama önlisans ve liseler ekim ayında olacak..sen lisans mezunu olarak temmuz ayındaki sınav üzerinden degerlendirilirsin..B grubunda da normal memur grupları yer alıyor..
mesela;işkur da yer edinebilmek için..tapu kadastroda ne bileyim ptt de falan..

bu şekilde arkadasım umarım yardımcı olabilmişimdir..opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

bende bu yıl sınava hazırlancam kpss kursuna gidiyorum başladı kurs hayırlı olur inş bi kez girdim 61 almıştım o yıl dersaneye gitmedim ama keşke gitseymişim acayip faydalı oluyo dersane bu arada ingilizce öğretmenliği mezunuyum

çok tşk ederim cnm yaaa çok yardmcı oldunopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

bu ne ya 3 bilinmeyenli denklem gibi ben grafaik bölümü mezunuyum 4 yıllık benim ne yapmam gerekiyor hangisinden gireceğim sınava

bu ne ya 3 bilinmeyenli denklem gibi ben grafaik bölümü mezunuyum 4 yıllık benim ne yapmam gerekiyor hangisinden gireceğim sınava

dimi yaa o kadar çok puan türü var ki insan görünce afallıyo bidüz memurluk için b grbu anladığım kadarıyla, a grubu uzmanlık kadroları için..hangi kurumu istiyosan onun puan grbuna bakıp ona göre yapcan soruları..b grbunda da alan bilgisi hukuk,ing,maliye falan onları yapmıycan heralde..CADIARZU
doğru mu anlamışım acaba:uhm:
düz memurluktan yani b den atananlarla uzman kadrosundan atananlar aynı bölüm mezunu olsa bile imkanlar açısından,maaş açısından baya fark vardır dimi?

Son düzenleme:
Doğru anlamışsın Kübracım... B gurubu için sadece genel kültür-genel yetenek sorularını yapacaksın.
Düz memurluklar ile uzman kadrolar arasında fark var tabii canım. birinde memursun, diğerinde uzman, müfettiş,denetmen vs... sen düşün artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…