2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

Kızlar çok teşekkür ederim hepinize zeynep daha iyi ama işte iştahımız gitti nasıl yedircegimi inanın bilemiyorum ilaçlar igne falan derken baya yüklendik kuzuma üstüne ilaçlardan sanırım ishal oldu kuzum tugbacım senin sütlaçtan yaptım bi onu ugraşlarla da olsa yiyor teşekkürler canım .birdee bende hasta oldum eşimde çok yogun yeni bir müdür geldi çok sıkılar bu ara ve bize zaman ayıramıyor zeyneple öle ben hasta ohasta derken maf oldum.şimdi yattı kuzum bende size yazmak istedim özledim sizi zeynebe verdigimiz buharlı ilaç çok zor oluyor zeynepistemiyor valla emeklerim boşa gidiyor tv açmak zorunda kalıyorum .yarında eşim vakit bulabilirse vitamin ignesi vurdurayım diyorum .zeynebe iyi bir bakım gerek çünkü hırıltımız zaman zaman devam ediyor

Bu arada happycim ne kusura bakması canım ben sesleri hiiiç duymadım bile teşekkürler aradıgın için ohhh git izim yerimizede yüz kendine çokkk iyi bak dinlen bolca enerji depola veee gelll

Şimdilik bu kadar kendinize ve kuzularınıza iyi bakın iyi geceler

Canim hersey düzelecek insallah..
bi kere karamsar olma yaaa..bı hafta Zeynep in emrine amade sin..bu kadar..
o ne derse O..biraz dayan..
bu hafta yememe ile bir hafta tv izleme ile hicccc bı şey olmaz..benim gördüğüm Zeynep tossssuuuunnn topac gibiydi masallahhhhh...
bir hafta o ne derse o olsun..bir ayda eski istediğin düzeni yeniden tutturursun..hersey rayına girer de doner arkana bakar gulumsersin insallah...
Gor bak..az kaldı..ben inanıyorum..

Kızlar Times' dergisinin gecen sayılarında okudum..sizde bakilverin azcik..araştırmalarda su cikmis...
cocuklarinizin asla arkadaşı olmayın..hayatları boyunca sayısız arkadaşları olucak zaten..
onlarin sağlam ve nasil olması gerekiyorsa olan her nefeste her an da yanlarında ,,kızgınlıkta sevinçte hüzünde cezada ödülde herseyde olması gerektiği gibi olan ve hakkaniyetli olan ANNE BABALARA İHTİYACI VAR..
cocuklara anne baba olmalıyız..
onlarla oturup oyun oynamak onlarla arkadas olmamızı gerektirmez..
cocuk herrrrrr zaman icin anne babasını farklı bir yerde anne baba olarak tutmalı..oynarken de banyo yaparken de yerken de içerken de...
bazen küsen bazen oyun bozancilik yapan bazen aklına estiği gibi davranan bazen seven bazen soven milyonlarca arkadaşı olacak zaten...
arkadas arkadas olmalı anne baba ise anne baba....

Valla boyle yazıyordu..gerci İngilizce idi ama..ingilizcem iyidir yaneeee...

iyi geceler happy ikimizde gececiyiz galiba adın gibi mutluluk dağıtıyorsun senin yazdıklarını okuduğumda çok mutlu oluyorum inşallah hep böyle olursun

iyi geceler happy ikimizde gececiyiz galiba adın gibi mutluluk dağıtıyorsun senin yazdıklarını okuduğumda çok mutlu oluyorum inşallah hep böyle olursun
İnsallah hepimizzzzz hep boyle mutlu oluruz...mmutluluktan mutluluk doğar..sizleri seviyorum...sevmediğim insan yok gerci ama sevmediklerime boyle degilimdir haaaaa...mesela yan komşu mutfak aspiratorunu acik içine doğru sigara iciyo..bizim eve geliyo ya..onu sevmiyorum birazcikkk...
ama geri kalan tum insanlık benimdir...
opuyorum seni ve melek yavrunu...

sağol canım bende hepinizi çok seviyorum bende erdem paşayı ve seni öpüyorum Allaha emanet olun

Hepcigimizzzzz kendimizi Allah a teslim ettikten sonra mutlu olmicak hic biiii hal yok insallah...
herseyde vardır bı hayir ... İyiye kötüye dayanma gücün oldu mü mutlusun bu hayatta...
Azcik sık girin kızlar yahuuu...
temmuz annelerine alışamadım daha sizin kuzuları tanıyorum ya oyle keyifli oluyo...

günaydın herkese,, valla canım ben artık onun için özel yemek yapmıyorum ne yalan söyleyim. kahvaltı masa da ne varsa 2 günde bir yumurta yiyor bide. sonra meyve her gün mutlaka var, bir de gece yatarken bir kase yoğurt. bunun dışında akşam yemekte biz ne yiyorsak. mesela akşam mercimek çorba ile karnıbahar vardı yedi yavrum. özellikle et yesin idye uğraşmıyorum. bir de bu ralaar sürekli yediği şeyleri istemez oldu. peynr yediremiyorum. tavuk falan yrken içi kalkıo.. o yüzeden zorlamıyorum da bıkmasın idye. bu arada mola verdik bazı şeyler...

Canımcım ben kıymayı üç kere çektirip köftede, pilavda, çorbada, yemekte yediriyorum. En güzeli kıymalı sebze yemekleri bence. Hep beraber yiyoruz. Eti de yanında ayran olduğu sürece yiyebiliyor. Her gün olmasa da haftada en az 4-5 gün yiyor.

Allah hep güldürsün yüzünüzü ailece. Tamam Canım, bekliyorum o zaman aramanı Ben alışkınım telefonda konuşmaya, ama bozulmam da. Nasıl olsa tanışınca bol bol sohbet ederiz. Öpüyorum

Ben anne-baba okulu seminerleri veriyorum yıllardır. Yıllardır da hep söylerim, çocuğun arkadaşa değil, anne-babaya ihtiyacı var diye. Önce şaşırır dinleyenlerim, sonra hak verirler ama. Zaten tam anlamıyla hiçbiri arkadaş gibi olmadığını da farkeder. Kıyaslamayan, her dediğini doğru, her yaptığını iyi bulup her dediğine alkış tutmayan, yeri geldiğinde yapıcı eleştirilerini esirgemeyen, anlayan, dinleyen, sorun çözen, sorun çözmeyi öğreten,cezaya en az başvuran, başvuracaksa da öfkeyle değil, mantıkla ceza verip sonunu her daim tatlıya bağlayan... Daha çooook şey var ama kitapla da olmuyor. O yüzden biz hep velilerimle sohbet halinde yaparız seminerleri. Ben anlatırım, onlar itiraz eder. Onlar anlatır ben itiraz ederim. Sonunda kitapla hayatı buluştururuz. Ama itiraf edeyim, çok da zormuş yaşayınca bazı şeyler. Kızımdan öyle çok şey öğreniyorum ki. Keşke onu doğurmak için bu kadar beklemeseydim.

Bugun kuzenimin bebeği oldu O da bir ocakkkkkk babası olduuuuu...ismi ile yasasın Meriç bebek...mucuuuuuuuukkkkk onaaa...
Alasehir e gelmeye hakkaniyetli bı nedenimmmmmmm var artık devkuleee

meriç bebek hoş gelmiş sağlıklı mutlu bir ömrü olsun
ohhh erdem için de çok sevindim bu çocuk büyüyünce sizle gezmez artık kendi başına takılır ben buraları biliyorum derse şaşmam kardeşini alır gezdirir
biz buralardayız ne zaman gelirsen görüşürüz

eylemsura geçmiş olsundaha önce yazmaya fırsatım olmadı benim karşı komşum hemşire bizimkilerden 9 ay büyük oğlu var oğlu da 1 ay önce zatüreydi buhar vermekte çok zorlandı bir şey yediremedi bizim kuzular gibi emmiyor ama çok çabuk iyileşti aldığı azcık buhar ve iğneyle sen kendine çok iyi bak moralini yüksek tut

sevdalinka et, tavuk, balık yememizde çok şükür sıkıntı yok kuşbaşı eti kavurup yediriyorum fakat ben küçültüp ağzına veriyorum fakat kıyma kadar küçük değil, balıkta kılçık olmasın diye iyice didikliyorum çipura, çinekop ağırlıklı alıyorum hamsi ile uğraşamıyorum ama alabalık ve hamsinin tadına baktı onlarda da sıkıntı yok, tavuğu da çorba ve haşlama ağırlıklı yiyor nadiren sote yada kızartıyorum, yumurtada çok güzel yiyor, bu kuzuların damak tadı var kerevizi yediremedim ağzından çıkardı ıspanakta pek sevmiyor, brokoliyi çok seviyor (bunları yazarken 3 tokat birde ısırık aldım sıpadan) bakliyatlarlada arası iyi pekmez,bal, reçel gibi tatlı türlerle arası yok benim gibi lokumcu. peynir yumuşaksa yemiyor sadece kaşar yiyoruz

kızlar yaşlandım 2 gün önce 30 oldum ama hiç 30 yaşında gibi kendimi görmüyorum hissetmiyorum ya ben bu 30 yılı nasıl geçirdim bu 30 yıl hangi ara ne hızla geçti hiç anlamadım alperen 2 yaşına girsin hemen kardeşşşş lazım

kızlar size hoş sohbet dilerim bilg. açmakta çok zorlanıyorum oğlan izin vermiyor hepiniz kendinize iyi bakın

biz et yanında süt ürünleri yemiyoruz

Et yemekleri yanında ayran içmek
Et yemeklerinin yanında ayran içmek vazgeçilmez geleneklerimizdendir. Fakat yukarıda
anlattığımız nedenden dolayı et ve ayranı ya da yoğurdu bir arada tüketmemek gerekiyor.
Etteki demirin emilimini, ayrandaki kalsiyum azaltıyor. Eğer et yemeklerini de C vitamini
ile birlikte yerseniz emilim artacaktır. Mesela et yemeğinin yanına, içinde maydanoz ve
biber olan bol limonlu bir salata hazırlayabilirsiniz. Böylece C vitamini açısından zengin
olan maydanoz, biber ve limon sayesinde etteki demirden maksimum fayda sağlarsınız

doğum günün kutlu olsun devkule yıllar nasıl geçti bende anlamıyorum bebeğimden sonra herşey masal gibi geliyor sanki hep hayatımdaymış gibi bugüne kadar yaşadığım en güzel şey melek zeynep i kucağıma almak oldu çok şükür inşallah evlatlarımız hep güzel şeyler yaşatırlar bizlere sende sevdiklerinle uzun yıllar sağlıklı mutlu bir ömür geçirirsin inşallah

çok teşekkür ederim inşallah hepimiz sevdiklerimizle mutlu bir ömür geçiririz

Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
Aslında soruyu eksik sormuşum ama siz istediğim cevabı vermişsiniz. Hergün et yediriyor musunuz? derken kırmızı et, kıyma, balık, tavuk hepsini kastetmiştim. Ben tek başına hiç et vermedim genelde eti yağsız olarak kıyma halinde yediriyorum. Şimdiye kadar sorun yoktu çorbalarda ya da köfte halinde yiyiordu. Şimdi sadece sebze yemeklerinde yedirmeye çalışıyorum çünkü istemiyor. Size sorduktan sonra araştırdım. Hergün et yemese bile et yemediği günler bakliyat ve yumurta yemeliymiş. Bu arada yumurta çok önemli anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm besin öğelerini bulunduran tek besinmiş.
Okuduğum yazılardan birini sizi de alıntı yaptım basitçe özetlenmiş.
Her gün yarım litre süt çocuklara verilmelidir. Süt her şekilde verilebilir. Sütün içerdiği kalsiyum çocukların gelişimi için çok önemlidir. 25 gram peynirde de 200 gram sütteki kadar kalsiyum vardı
Her gün et ve baklagillerden bir ikisi beslenme listesinde bulunmalıdır.
Her gün bir yumurta yedirilmelidir. Düzenli et verilen çocuklara gün aşırı olabilir.
Günde bir ya da iki kez sebze verilmelidir.
Günde bir iki kez meyve yenmelidir. Fazladan bir öğün meyve vermek sebzenin yerini tutabilir. Meyve suları da meyvenin yerine geçebilir.
Günde bir iki kez nişastalı besinler ve üç dilim ekmek beslenme listesinde bulunmalıdır.
Çocuklara olabildiğince erken dönemde kendi kendilerine çatal kaşık kullanarak yemeleri öğretilmelidir.
Her çeşit şekerleme, pasta, kek, dondurma sık sık verilmemesi gereken yiyeceklerdir. Öğünler arasında çocuğa şekerleme vermek iştahı azaltarak yetersiz beslenmeye yol açtığı gibi diş çürüklerinin de önde gelen nedenidir.
Çay ve kahve verilmesi içerdikleri uyarıcı maddeler nedeniyle sinirliliğe yol açtığından bu içecekleri çocuklara hiç tattırmamak en iyisidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…