2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
vay eyüp e bak sen çekilin yoldan dio herkese maşallah kuzuya:)

Aynen öyle ya indiremedik:) Biz gidiyoruz o geri gidiyor araya doğru

hee valla beni geçti ben öğrenemedim o şimdiden direksiyona oturmak için elinden geleni yapıyor

ya ne şans yine kimse yook... kısa kısa yazıp çıkayım hemen bende..
eylemsura prensesine geçmiş olsun canım.. ama antibiyotik kullanmak kötü bişi değil ki.. neden ateşi olduğu halde, doktorda vermişken kullanmıyorsun.. ateşi varsa vücudunda enfeksiyon var demektir.. enfeksiyon da antibiyotikle geçer.. bence çok da inat etme ve kullan derim ben.. hatta hatta şurupla falan uğraşma haftalarca, en çabuk etki eden maleseeffff flakon.. yani enjeksiyon, yani iğneee... ama inan 2 günde herşey biter.. tabiki sen doktorunu dinle, ama doktorun iğne de verirse aman ne yaptıracam deme sakın.. doktorları dinlemek güvenmek lazım bazen bencee.. ya da kendine sonuna kadar güvenebileceğin bir doktor bul derim.. çook geçmiş olsun...

sevdacım Emir in tek derdi uyku çok şüküürr... hani geçenler de demiştim ya çok hırçınlaştı diye.. sorun yine uyku.. doktorumuza götürdüm sonunda.. Emir uykuyu çok seven bir çocuk, çook uyur yani.. ama son zamanlarda dişler, gelişim, dış çevredeki uyaranlar flan derken uyku sıkıntısı çekmeye başlamıştı.. tabi onunla gelen iştahsızlık, açlıkla gelen hırçınlık, hepsi zincirleme yani.. ama çok şükür doktorumuz minik bir dokunuşla hepsini çözdü.. bugün eski melek oğluma kavuştum, iştahlı, güler yüzlü, enerjik, sevimli. çok şükür çookkk...

bi de serapcım Emir yaklaşık 1 1,5 aydır gündüzleri tek uyku uyuyo, 2 gibi yatar 2, 3 saat uyur.. akşamada 9;30 gibi yatar sabah da 9;30 gibi kalkar.. normali bu.. dün bugün böyle oldu, tabi arada dişlerden sapıttık ama şuan çok şükür normale döndük.. bence sende tek uyku için alıştır, artık 2 uyku fazla geliyor olabilir çünkü..
nezooo, oğluna da maşallaaahhh.. iyi şoför olacak inşallah.. çok sevimli çook.. hepsi ama hepsi ayrı bi şeker bunların..
neyseee... öpüyorum hepinizi.. hem sizi hem sıpaları, hemde yoldakileri
sağlıkla huzurla keyifle kalın inşallaahh...

Son düzenleme:

Yok Kuzum gündüz iki uyku çok artık. Nehir Akşam 9.5-10'da yatar, sabah 9.5-10'da kalkar. Öğlen 1-1.5 gibi de 2.5 saat kadar uyur. Bazen saatleri azıcık şaşıyor ama.

Sağol Canım benim.Hemen bi tarif gelsin o zaman

Ben en son yaptığım, denenmiş şekliyle yazıyorum.

Ballı Sütlaç
3 su bardağı süt
1 kahve fincanı kırık pirinç
1.5 bardak su
İki minik parça damla sakızı
1 Tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı süzme bal
Bir tutam tuz

Önce pirinç, tuzlu suda 15 dakika kadar haşlanır. Damla sakızla birlikte kaynatılan sıcak süte eklenip 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Yarım su bardağı suyla ezilen nişasta, kaynayan karışımdan alınan bir kepçe kadar sıvıyla ılıtılır ve karışıma eklenir. Sonra da bal eklenir. Beş dakika daha karıştırılarak pişirilir. Tarçınla servis edilir.

Valla şekerle yapılandan daha lezzetli, ben artık iki ölçü yapıcam. Misafir gelen bir bebeğimiz de çok sevdi. Ara öğün olarak çok iyi oluyor. Tuğba'nın dediği gibi, biz de bizim kızın gözünün önünde tutamıyoruz, sütlacı görünce kahvaltı bile yapmak istemiyor.

Son düzenleme:

cnmö benimki sbh 7.30 da kalkınca 3kere aksam üzeride kestirio gece 11 de yatıo bu kadar uyumazsa huzursuz yada 2kez kesin

kızlar ipeği yanımdan ayırdım kendi yatagında yattı bu gece mas bir kere uyandı yataga koyunca agladı aldım kucakta kandırdım cok güzel oldu şükür yaaaaaaaa

Teşekkğrler teyzesi:)

Aman hep öyle olsun artık.Eyüp te 3 gecedir beşiğinde yatıyor sadece sabahları 1 saat yanımızda yatmaz istiyor:) o kadar
Aynen bizimki de 2 kere uyuyor yoksa huysuz oluyor dediğin gibi:)Öğlen güzel uyuyor akşam da 15 20 dakika şekerleme yapıyor:)

Arkadaşlar dün gece hiiiiçuyumadık babamız zeynep ve ben ayaktaydık yavrumun ateşi39u geçti çok korktum dün sabah antibiyotige başladık şurup ve calpola ragmen düşmedi çocukdoktorumuzu aradım hemen gelin dedi gittik kuzum zatüree başlangıcı olmuş bişey yememeside bogazındaki enfeksiyondan çokkk üzgünümmm gecen gün öglen bano yaptırdım akşamda dışarıçıktık o tetikledi sanırım offff çok kızıyorm kendimeee eve buhar makinasıda aldık sabah akşam ilaçla yavruma vericezzz sadece emiyor dogal olarak ve yetmiyooosütümmm napıcam kızlar ayrıca 6gün sürecekignelere başladık .dua edinde zatüreye dönmesinnn lütfeeeeen

canım çok geçmiş olsun..tez zamanda sağlığına kavuşsun zeynep. biraz meyve falan sık canım o da sulu ya belki yer..boğazları acır şimdi doğal olarak. valla canım düzelene kadar böle gider ama anneler işte mahvoluo..hayat duruo resmen.inş ilaçlar etkiyi çabuk gösterir toparlarsınız. hem faredilmiş ilaçta kullanıosunuz zatürre olmaz hiç düünme böyle bence...

üzülmeeee.. o iğneler onu hemencecik toparlar.. hiç bişi kalmaz merak etme.. ayrıca kendini suçlamayı da bırak.. bizim doktorumuz çocuklar soğuk aldığı için değil mikrop kaptığı için hasta olur der.. yani senin yüzünden hasta olmadı zeynep.. Emir de hastayken hiiç bişi yemedi, ama hiç bişi olmadı çok şükür.. kedini düşün hastayken bir şey yemek istiyor mu canın, hayır.. e ölüyor musun açlıktan, o da hayır.. o zaman çok zorlama canım çocuğu.. sen yine bir şeyler hazırla, dene istemiyorsa bırak.. zorlama daha da soğutur yemekten.. bol bol süt ve yoğurt yedirmeye çalış, birde ılık ılık ballı bitki çayları.. yani bi dene.. ben Emir e hasta iken kuru ekmekten başka hiiiç bir şey yedirememiştim.. bildiğin kuru ekmek, lokma lokma tepti ağzına koca koca.. buna da şükür deyip verdim bende.. napalım.. birkaç güne kadar her şey yoluna girecek, kendini üzüp yıpratma lütfen.. kendine dikkat et ki, bebeğine iyi bakabilesin, değil mi?

hadi bakalım kolay gelsin.. bizi de habersiz bırakma..

eylemcimm çok geçmiş olsun canım.ilaçla tez zamanda geçer inşallah.sıcak bitki çayları içir ki boğazın ağrısını biraz hafifletsin.

kızlar ya ben çok şikayetçiyim bu çocuktan.inanın başedemiyorum.öğlen uykusu sadece yarım saat yokk saat gibi uyanıveriyo hemen.öğlen uykusunı 1 sefer yapayım dedim.ee yarım saat yatıp kalkınca mecburen bi kaç saat sonra tekrardan ihtiyaç duyuyo.günde 2 sefer yarım saatten toplam 1 saat bi uyku düzeni var.ee gecemizde pek düzgün değil.gece 2-3 sefer kalmışsa bugün güzel uyudu d,yorum ki sabah 6buçuktan sonra uyanır sonra 10dak dalar bi daha uyanır.7buçuğa kadar bu şekilde sürer.7buçukta tamamiyle kalkar zaten.TUĞBAA dr uyku sorunumuzu çözdün demişsin ne yaptı da çözdü yahu.bize de tez zamanda.hadi uyandın akıllı akıllı oynasa o da yok.saklambaç oynuyacaz,kovalamaca oynuyacaz,kanepeye çıkıp atlıyacak ben tutacam.devamlı böyle adrenalin peşinde.hele 1 yere gittiğimizde mümkün değil onu oyalıyabilmek.dün akşam kocayla bi kahve içip gelelim dedik,yusuf deniz öyle bir koşturuyo ki cafenin içinde kocayla sırayla kahvemizi içtik geldik.alışveriş merkezine gittiğimizde hiçbirşeye bakamadan çocuğun arkasından dolana dolana bitiriyoruz eve dönüyoruz.yürüse tamam diyecem,ama koşuyo,kaç sefer düştü dişleri dudağını parçaladı.ee mecburen arkasından sende koşuyosun.
iştah zaten oda ayrı bi konu.yediremiyorum ben bu çocuğu daha tadına bakmadan ağzını eliyle kapatıyo.bak saat 4,şimdiye kadar yediği bi sabah 8de yaptığı kahvaltı.düzelir düzelir diyorum 14aydır düzelmedi.neysee gideyim köfte pilav yapayım belki onu yer.

Çok geçmiş olsun canım....Kendini üzme enden kaynaklanan bir şey yok:)
Eyüp te 4 ay hava kullandı astım bronşit var bizdeİğnelerle hen toparlanıcak:)Sen sıkı sıkı sarıl Zeynepe
Daha çabuk toparlanır iğnelerle...

Bazı dönemlerde ara ara oluyor sadece sende değil hwpimiz de var
Ben eline çubuk kraker veriyorum onu sseviyor ve bir paketi oturup yiyor ona bile şükreder oldum yani....

geçmiş olsun canım geççer üzülme artık bundan sonrasına dikkat etceksin.kızların dediği gibi bol sıvı ver iğnelee çabuk toparlar onu keşke doktorun verdiği antibiyotiği verseydin hastalık olunca mecbur veriliyor canım ya neyse geçmiş olsun

canım ya sanki denizden bahsetmiş gibisin hem yaramaz hem iştahsız hem uyku sorunları aynen canım hani arkadaşlar sütlaç falan için deliriyor diyorlarya hayranlıkla okuyorum maşşallah tabiki ama ben denizin severek bişey yediğini ek gıdaya başladığından beridir görmedim hiç beliki buda yemek çok fazla seçicek ablamız gibi zannedersem soya çekim oyunla falan yedirsen ben hep öyle veriyorum çok sıkılsamda ne yapayım başka türlü yemiyo doktoruda mecbur öyle devam et dedi yani sabretcez canım napalım sende sabırlı ol

Eyüp te yemek yemediği zamanlarda hani şu 11880 reklamlarındaki yeşil maskot varya onun değişik videoları var onları açıyorum Onları seyrederken ben de yemeğini yediriyorum farkında olmadan 2 tabak yemeğini yiyior:)

merhaba eylemsura çok geçmiş olsun geçen yıl melek zeynepte 4 aylıkken zeynep gibi hastalandı buhar verdi doktorumuz bizde sizin gibi evde makine alıp verdik 7 tanede iğne yaptırdık Allahın izniyle geçti sende yıpratma kendini geçecek inşallah sen kendine iyi bakmaya çalış sütünle doyar vitaminleride alır bu şekilde merak etme bol bol sıvı alsın balgam varsa onuda atar çok geçmiş olsun canım

Selam arkadaşlar nerelerdesiniz?
Eylemcim zeynep nasıl oldu iyidir inşallah.
İştahsız bebek anneleri zor gelmezse ve bebeğiniz seviyorsa aşure yapın. ibrahim hiçbir şey yemek istemiyordu aşure zamanı sevmişti bi yapayım dedim sabah akşam aşure yiyiyor ben de seviniyorum nasılsa içinde herşey var.
Bu arada birşey sorcam sizlere bebeklerinize her gün et yediriyor musunuz? Ben yedirmeye çalışıyorum ama İbrahim pek sevmiyor. Siz kıymayı tavuğu nasıl yediryorsunuz neler yapıyorsunuz yani?

cnm gecmiş olsun ,ns korktugun gibi olmaz

ya hergün etg yediirmiorum önceden daha kolay yerdi eti simdi tavugu eti cignio tadını alıp geri verio nasıl bişeyse balık büyük baalık yer sevio kıymayı corbalarda sevio bide köfte seklinde

slm kızlar nasılsınz ben bugün mutfagı temizledm dolapları faln sildim cok temiz oldu heryer 15 tatilde memlektte olacagm die yapıp gideym dedm ama üstümde bi kırgınlık var bakalım grip gibiym ipekte ortalıkta gezio baaba anne diyerek yemegi normal yiyo cayın icine bal koyuyorum böşece cay icip bal yiyo:) sütüde biberonla 50 ml kadar içio kemece bi türlü cıkamdm kerem,n hed,yesini kargoluycamkusura bakma ok bu hafta ici veririm öptm hepinizi topik ölmüş bu aradaaaaaaaaaaaaaaaaa ben herzaman girerim 10 gün cünkü int paketim telefona yüklebndi hadi bayınnnn:126:

Nasılsiniz Nasıl gidiyor hayatt ...

Zeynep çığım gorusmeyeli iyileştin insallah....birazdan gecmisi okuyacağım ... Dah iyisin di mı kuzuuummmm...

Senemmmmmmm izmir e geliyormuşsun...cok sevindim...buluşalım insallahhhh...bende herkesin cep telefonu var yani senin de...boyle buluşma zamanları ararım tanisir ve devam ederiz diye..o zmn soyle yapalım.. Ben seni 6 subatta izmire hosgeldin diye ariyyayim...buluşma zamn ve yerini ayarlayalım hemen ..tmam mı... Ben diger arkadaşlarda bilir hic görüşmediğim fiilen bizzat tanismadigim biri ile telefonda cok rahat konuşamıyorum..tutukluk yaparım sadece yer v zaman konusurum ona gore...krmece eylem asu filan bilir...hele bı yuzyuze Tanisalim sonraaaa çenem düşer iste telefonda..simdiden soyliyim dedim ...yani şaşırma...aslında seni ve izmir lileri evimde ağırlamak isterim ben...ama yardımcımın evd oldugu saatler olursa sorun olmaz..olabilir yani...eşli eşsiz..Nasil istenirse...telefonda netlestiririz...simdiden hosgeldinizzzzz....

Bizlere gelinceeee...
iyiyiz cok şükür de..cok yogun geçiyor günler..gecen hafta evlenen arkadaslarımız vardı onlara hayirli olsuna gittik...istanbuldan misafirim vardiii 2 gun onu agirladiiiiikkkk...cuma günü bütün gun is yaptık...

Erdem pasa ya pasaport çıkarttık..ona vermek istediğimiz dogum gnü hediyesini ölmez de sag kalırsak Şubat'ta ayarladık..16 Şubat'ta ekvatorun havanin Deniz'in kumun günesin ve otellerin en mükemmel oldugu zamanda maldiv adalarına gidiyoruuuuuuzzzz...bı hafta yüzecek kuzularım insallah..otel uçak herbiseyler ayarlndi...ufakligin pasaportu da çıktı...ooolleee iste...emniyette pasaport başvurusunu yptikkkk..dogruuuu. Muayenyeeeeee

2. Bucur de gayet iyiydi..sağlıklı ve hareketliydi Allah a şükür..ben ikili üçlü bilmem neli test yptirmadigim icin bu bebekte de yaptırmadık..allh tan gelen hediye nasil gelirse gelsin kabulumuzdur insallh...yavrunun hakkında hayırlısı olsun..yaptirmasan da ensesini burnunu ölçelim görelim dedi doktor..hersey norml çıktı haftasına gore cinsiyet ????????? Gostermediiiiiii...yaramaz veled...cok uğraştık..dürttük rahatsız ettik oksurduk aksirdik...iiihhhhhhhh iiiiihhhh... 3 hafta sonra yeniden çağırdı doktorum..hem cinsiyeti kesinlestiririz hem de maldivlere 9 saatlik uçak yolculuguna ben izin vermesem de gideceksin sen kesin çılgın hatun dedi..bari son kez kontrol edeyim benden günah gitsin de oyle git dedi gitmeden bı tekrar kontrol etcek..dile kolay 9 saat havada kalıcam..dönüşü de var...bakalım cinsiyeti o zaman kesinlestiririz dedi ama kiz gibi duruyo deddddiiii
ay aman ordan çıktık..isyerime dilekçe vermeyeeeee....15 marttaaaaaaaa kisaaaaaaaaaaaciiiiiikkkkk da olsa ise basliyorummmmm...su a6 ay olan ücretli izinden yararlanalım ama di mı yaniiii
ordan ciktiiiiiikkkk dogum gunu partisine....eylemcigiiiiimmm senle konuşurken arabnin icinde 5 kisi Alsancak a bı mekana yetişmeye çalışıyorduk..kusura bakmadın insallah..yarım yamalak konuştum anladım ettim..ama cok merak ettim Zeynep i..uygun bı vakti bekleseydim iste bak elime su an alabildim bı elektronik alet yaniiii...tekrar aricam insallahhhh..seviyorum sizleri...

Bugun full alisveris yaptık..palet snorkel gözlük mayo bikini havlu ..... Kasiyer kiz bu mevsimde aldığımız seylere baya bı güldü...

Yorgunum ama mutluyum...
sizleri özledim..
Sevgi saglik huzur mutluluk ve nesemize sizlerinkinin de katılıp kar topu gibi büyüdüğü mesajlarınızı okumak istiyor ve bekliyorum..yavrularınıza iyi bakın demiyorum zaten Mukemmelsiniz bu konuda..kasim anneleriiii..gorusmek dilegiyleeee...

Son düzenleme:
Bugun kuzenimin bebeği oldu O da bir ocakkkkkk babası olduuuuu...ismi ile yasasın Meriç bebek...mucuuuuuuuukkkkk onaaa...
Alasehir e gelmeye hakkaniyetli bı nedenimmmmmmm var artık devkuleee

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…