2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

4 tane diş gözükuyor gelmek üzere...
ev konusuna gelince bnim evim çatı katı ve tabanımız bile lambiri düşün yani havadar bir ev yalnız çok soğuk oluyor kuzeye bakıyor evimiz ve kuzey tarafmız da deniz ondan soğuk yani...
Denemk lazımm aslında bitkisel şeyler dur bakayım bu gün ...
Sağol tavsiyen için...

kızlar merhaba

yoğun bir hafta boyunca giremedim topiğe, mutfağımı su bastı, yetmezmiş gibi bir de arabayla ilgili sıkıntılar yaşadım buraya pek uğrayamadım, neyseki çok şükür iyiyiz ve çok şükür herşey yolunda şimdi...
maşallah kaynatmışsınız yine oku oku bitiremedim
en son cepten girip girip okuduğumda arkası yarın gibi asudan haberleri bekliyordum
şimdi okudum ay valla çok sevindim bi hamişimiz daha oldu
asu arkadaşım seni çoook çooook tebrik ederim tabi abla öyküyü de
inşallah edibe de asu da kolay ve keyifli bir hamilelik geçirip sağlıkla bebeklerini kucaklarına alırlar
edibe kuzu 29 u cumartesi geliyorsun sanırım, benim de eşim 22 sinde gelecek inş kayın v. ve peder de 23 ünde, onların sağlık problemleri var randevu falan aldık, inşallah operasyonluk bişi olmaz. Birde bizim Bakanlık 2012 AB hibeleri yanmasın diye haftaya yani eşimin geleceği hafta ve sonraki senin geleceğin hafta bizi çalıştırmayı planlıyo ama belirsiz daha...inş şartlar elverirde sizlerle görüşürüm yoksa çok üzülürüm burnumun dibinde buluşursanız
gamzecan ipeğin cadırı çok güzelmiş güle güle kullansın benim ev müsait değil olsaydı iyi fikirmiş oyuncakları ile içerde takılırdı oğlan
tarrionar oğlunun iyi olmasına sevindim, geçmiş olsun tekrar
ilkim aras öyle bir anlatıyorsun ki gözümde canlandı, zaten senin oğlunu benim haytaya benzetiyorum
daha bir sürü bişi yazacaktım ya biriktirince böyle oluyor alıntı yapmam lazım

ne güzel sohbetler ediilmiş.benim koca bütün gün evde 15gündür,istifa etti diye eve çakılı kaldı.onun yüzünden nete pek giremiyorum.allahtan bu kocalar çalışıyo yoksa evde bütün gün hiç çekilmiyolar.

tekrardan buluşacaksınız demek ankara da.ne güzel valla kıskanıyorum sizi...buluşunnn buluşunnnnn.....

KEMECE canım benim oğlanın haylazlığından benzitiyosundur heralde kereme.ben de 2.çocuk istiyorum gözüm yemiyoo valla.yoksa ne güzel olurdu arkadaş olurlardı birbirlerine.2.çocuk için akıl ve ruh sağlığım şu an için ve sanırım kreş yaşına kadar pek elverişli olmuyacak....

benim ablam da hamileymişşşşşş....çok sevindim valla.ben de 2013 ağustos teyzesi ne mi katılsam ne:)

DENİZZZ nerelerde????

burdayım tatlım burdayım:d abbböwww ne çok konuşmuşsunuz yeni yeni taze hamileler var. asuu bacım tebrik ederim hayırlısıyla al kucağına kuzunu inşşalah oğuluşun olcak bu seferde bitane daha vardı hamile ismi krc miydi tam hatırlayamadım çok sohbettimizde olmadı zannedersem seninde hayırlı olsun bacım hamişliğin. biz yine hasatalıklarla mücadeledeyiz evdeki herkez gripp oldu haliyle denizede bulaştı 2 gün 38 derece hatta 39 a çıktı mücadele ettik ama şimdi iyi biraz fakat iştah sıfır bide azı dişler kabardı üstüne üstlük iyice çocuk mahvoldu su çiçeği aşısınıda aldık iyieşsin yaptırıcam bakalım artık tuğba sormuş zannedersem kodan takılan çubukları seneler önce bende istemştim fakat adetin azalmasına sebep oluyomuş bazı kadınlarda bende vazgeçmiştim takılışı çok basit ama takarken birine görmştüm çapada başka da bizden bu kadar hımm bir sürü ütü var beni bekliyo hepinizi öperim analı kuzulu bu arada allahım bebişler hasta olmasın ne olurrr. hasta bebişlerimizede geçmişler olsun diyorum hadi kaçtım

Son düzenleme:
kızlar su çiçeği aşısını kesinlikle yapın oğlumdan biliyorum 1 hafta pansumana gitmiştik herkez nerde yandı diye soruyordu o kadar şiddetli çlkarmıştı beyse yüzünde 3 5 izle kurtarmıştık bide kızamık salgını varmış özelikle ankara hacettepeye çok bebek gelmiş geçen doktor bi arkadaş telde uyardı beni haberiniz ola döküntüye dikka

Kızlar hemen yazıp kaçcam herzamanki gibi çok geç olmuş anca nete girdim bugün kaynanam salı günü sabah 8 de geliyı dip köşe yapamadığım temizliklerimi yapıyom giden gelenimiz çok oluyo kaynanamlar gelince dicem şuki şeymanın dişi ilk başta alttan bir tane üstten bir tane çıkdı şimdide alttakinin eşi üstündekinin eşi çıkıyo şok oldum böle hemen çıkıyomuş meğersem yoksa tek biz mi varız ilk dişi 12.12.2012 meşur olduk yavv

Ohhh hayırlı olsun incileriniz Nehir'in de bi tuhaf çıktı Kubi'cim. Önce altlar, sonra üst ön dişlerin sağındaki ve solundaki dişler. Ay çocuk vampir gibi oldu, bi komikti ki sorma Hani 7 yaş civarında ön dişler düşer ya kemik dişler gelmeden... Aynı öyleydi tipimiz.

Kızlar bu arada öğretmen arkadaşımın Nehir'den 3 ay küçük oğlu var. Dişleri Nehir'le beraber çıktı, bize göre 3 ay erken yani. Geçen getirdi, baktım çocuğun dişler gri-mor gibi bi renk. Hemen sordu Nehir'in de oldu mı diye. Yok dedim. Doktor demir damlasından demiş. Geçmezmiş de değişene kadar. EDİBE kuşum böyle mi kalacak çocuğun dişleri? Biz damlayı bıraktık, sağlık ocağından bitirince vermeyn dediler. Ben de her gün bir çeşit et yediriyorum diye vermedim. Aklıma takıldı.

Ayyyy bir de son havadis. Dün ailece zehirlendik Kızım hariç çok şükür. Ben her yemeği kendim yapmaya çalışırım, dışarıda da pek az yerim ama eşim mantı istemiş. Bir marketinkini övmüşlerdi çok. %100 dana kıyma diye. Aldım.Ama tüm gece istifra ettim. Bu arada Kızımı emzirdim ama çok da düşündüm hata mı ediyorum diye. Ama emzirirken düşündüm anca, aman vermiyor ki insana. Şimdi daha iyiyim, zehiri attım herhalde. Kız iyi şükür. Bu arada benim hamileliğimin ilk ayları bulantı kabusumdu. 16 hafta sürdü. Dersten çıkıp çıkıp istifra ettim hep. Dün de belirtiler ilk bende başlayınca, adet de olmuyorum, annemle eşimin bir bakışı var Valla dünkü bulantı ve kusma bana "hiiiiç heveslenme Senem, daha hazır değilsin. Şuncacık bulantıya dayanamıyorsun" mesajı verdi, cevabımı aldım, oturdum Nehir'e hamileyken öncesindeki kaybım sebebiyle her midem bulandığında lavaboya koşup, sonrasında "Allahım şükürler olsun sana" diyordum, bebeğin sağlığıyla ilgili belirti olduğunda ve bana tekrar hamile olduğumu hatırlattığından Allah kolaylıklar versin hamişlerimize, su gibi geçsin inşallah da yeni bebiş görelim topikte.

ben uyku konusunu sohbet konusu olarak açayım..
Benim oğlan 2 saatte bir yenidoğan misali uyanıyor iki üç çekip geri uyuyor..Meme bağımlısı..
Nasıl ve ne zaman kesintisiz gece uykusu uyur acaba :)

valla bu soruyu ben de çok sorar oldum kesintisiz uyku nerelerdesinn diye.. ama daha var hissediyorum bunnun.. açlık konusunda ben de devam sütü aldım ama bizim ki resmen tükürüyor onu ya...haftasonu inek sütü denedim gece değil ama gündüz alışsın diye sorun yok içiyor ama sizce sütü sulnadırıp mı vereyim annemler ole soledi ağır gelirmiş. bakalım gece olmadı vercem inek sütünü az biraz fazla uyusun ben de kafam uykuyu alsın biraz.. çok değil 3 saat kesintiisz uyusa ben uykumu alıyorum. yeni hamişler sizi okuudukça o günler gelio aklıma allah size kolaylık versin..yardımınz olsun. bu yılbşı çekliş için ne zaman gönderilcek hediyler. bi gün koyalım dedik ama sonuç var mı ben mi kaçırdım ki...

Günaydın anneler ve yeniden anne olacaklar

Dün akşam küçük beyimizin ateşi 39,5 kadar çıktı.Boğaz enfeksiyonu olmuş.Hemen acile gittik.3 saate yakın hastanede sadece bezimizle ateşimizin düşmesini bekledik.İğne falan yaptılar kuzucuğuma o kadar ağladı ki.Korkusundan hep kucağımda uyudu yatağa bile yatıramadımÇok şükür 37 ye kadar düştü gece de biraz olsun rahat uyudu.Kalkıp kalkıp baktım acaba gene ateşi çıktı mı diye?

Benden bu kadar sizlerin kuzucukları nasıl

çok geçmiş olsun canım.çocuklar hasta olunca çok kötü oluo ya...neyse düşmüş ya ateşi çok şükür...

çok geçmiş olsun canım.çocuklar hasta olunca çok kötü oluo ya...neyse düşmüş ya ateşi çok şükür...

Çok sağol.Aynen öyle .Evet çok şükür düştü.Hastanenin acle hep çocuktu dün.Ateşten gelmiş hepsi aman dikkat...

Herkese merhabalar arkadaşlar.. Sürekli sizleri takip ediyorum ama işimin yoğunluğundan dolayı yazmaya fırsatım olmuyo..
Kızım 13 aylık oldu ama halen geceleri çok uyanıyo emmiyoda. sürekli süt veriyorum. ama onu tok tutacak bişeyler lazım sanırım yatırmadan önce bebişlerinize neler yediriyorsunuz?
Birde benim kızım halen yarım saat ayakta sallanarak uyuyo oda çok zorluklarla gece bile istiyo bunu.. Kendi kendine uyumaya nası alıştırabilirim???

beniö oğlum da öyle.Yatırmadan önce karnını doyur be öyle yapıyorum..

hoşgeldin canım öncelikle artık bebeğin büyüdü muhallebi yedirmeden yatırma derim sana çok tok tutuyo marketlerde bilirsin bugday unu var 1.5 yemek kaşığına 1 su bardağı su ve süt yarı yarıya olcak şekilde şeker vermiyosan ılıktıkdan sonra ben ahududu reçeli kullanıyorum yada pekmez çok severek yiyo.. uyutma işine gelincede yanına yatır sabırlı ol 2 3 ağlar ama illaki uyucak bir şekilde çok üstüne düşme yatır yanına tak gece lanbası biberon kullanıyosan hafif olsun diye ben 2 3 biskiviyle 1 bardak su süt karıştırıp içiriyorum bunada 3 gün uğraştım şimdi biberonu görür görmez yataga koşuyo sen nasıl olmasını istiyosan az sabırlı ol pes etme sakın.. doktor falan değilim ama paylaşdım bişeycikler

canım bu aşıyı kendimiz mi alıyoruz :26: eşimle konuşduk yaptırmayalım diyo okulda yapıyolar sormadan diyo iki aşı üst üstte olursa allah korusun

Kızlar ben bu muhallebiyi yedirdiğimden beri yanakları top gibi oldu sarkıyo daha yeni yedirmeye başladım arı mama alıyodum bize hiç yaramadı ama bugday nişastası yediriyorum 2 haftadan beri annem sağolsun ben bunla büyümüşüm allovvv

Çok geçmiş olsun canım atlatmışın çok şükür bende 23 hafta aşerdim çok zor bişey hamile kalmak aklımızdan geçiyo ama aşermeleri unutmuşum ben mahşallah nehire güzel büyüyo ama yerim ben onu yaa bazen netten resimlere bakıp konuşuyom seviyom eşim şaşırıyo nerdeyse 4 dişimiz oldu ama çok şükür ne ateş ne mızırdanma ne gece kalkması bazen diyorum allahım banada bebek nasip eyle (1.5 sene bekletti şeyma bizi) bir bakıyom şeyma varmış evde yok gibi kendi halinde oyuncaklarıyla oynuyo arada geliyo ememme diyo 2 fırt çekip gidiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…