2011 haziran gelinleri buyrun muhabbete

Haziran ayında düğün için en fazla hangi tarih tercih edilmiş?

• Ankete Katılan
    177
allaha şükür işler bitti bi gelınlıgım kaldı onada su aralar bakıyorum yavas yavas begenıp halldeyım yanlız beyaz esyalarıma fark ödedım ıcıme oturdu ya aa:)

Ayy bende mi geç kaldım acaba ama şu an bakıyorum pek yapabilceğim bişey de yok bizimde 5 haziran nikah olucak ama şuan gün vermiyolar mart başından itibaren verilecekmiş. Eşyaları eve göre alıcaz oda en sona kalıyo balayı işini hallettik beyaz eşyaları aldık. Bizde herşeyi nişanlımla kendimiz yapıyoruz ama mesala perdeleri nişanlımın teyzesi yaptıracak halıların çoğunuda dayıları alıcak. Şuan hazırlık olarak pek yapabileceğim bişi yok ilk etapta gelinlik var ve çeyizimdeki eksikleri tamamlamak ama gerçekten çok zormuş bu işler ya:25:

Ben çeyizlerimin hepsini yeni evime götürdüm orda yıkayıp ütüleyip kaldıracağız teyzemle öyle konuştuk,evden bir tek kıyafetlerimi hazırlarım mayısta ,diğer herieyimi götürdüm ben,bizde öyle adet madet olmayacağı için rahatız,yavaş yavaş yapacağız hepsini

paranın su gibi gitmesinin ne demek olduğunu bu evlilik işinde anladım,30 bin lira kredi çektik nişanlımla,düğün yapmıyoruz.şu ana kadar
mobilyalar oturma odası ve yatak odası dahil 9.000
gelinlik erken aldığım için 1.450
kuaför erken rez.saç makyaj 250 tabi bunun daha yanında arkadaşları akrabaları var
perdeler ve bir duvara kağıt kaplama 3000
ıvır zıvır banyao takımları banyo halıları ,bardak çanak:1500
banyo dolabı 299
badana 1000
avize 1500(tanıdıkla aldık yoksa 2500 tutacaktı)
nişan parası 1000
nişanda takılan set yüzükler 3000
Nikah parası:400
duşakabin 150
kombi 1500
nişanlık 250
balayı 2500
dolap içlerine örtü 300
halı almadık henüz
sebzelik alıcam 150 lira
Daha bir sürü şey var,(elektrik,su ,doğalgaz açtırma bile 1000 lira,,,,davetiye ,şeker...)
çok zor çokkkkk
:2:

Ya daha bu haftasonu nişan alışverişim var. bir sonraki hafta da nişan. biz de sizin gibi her şeyi ama her şeyi kendimiz yapmaya çalışıyoruz. kredi çekip halletmeye çalışıcaz. ama bu fiyatları okuyunca dudaklarım uçukladı resmen. Allahtan tabak çanak işini önceden halletmiştim. yemek takımları,çatal bıçak takımı, tencere tava var(Başka da hiç bişeyim yok zaten). o zaman anneme çok kızmıştım ama şimdi işime yarayacak. bi de onlar çıksaydı offffff.......işimiz çok zor. allah ev kurana yardım edermiş. inşallah altından kalkabiliriz.:50:

Ya bi de herkese bişey sorucam. Gelinliği kışın almak ucuza gelir mi? kuaförle önceden anlaşmak farkeder mi?

Ya daha bu haftasonu nişan alışverişim var. bir sonraki hafta da nişan. biz de sizin gibi her şeyi ama her şeyi kendimiz yapmaya çalışıyoruz. kredi çekip halletmeye çalışıcaz. ama bu fiyatları okuyunca dudaklarım uçukladı resmen. Allahtan tabak çanak işini önceden halletmiştim. yemek takımları,çatal bıçak takımı, tencere tava var(Başka da hiç bişeyim yok zaten). o zaman anneme çok kızmıştım ama şimdi işime yarayacak. bi de onlar çıksaydı offffff.......işimiz çok zor. allah ev kurana yardım edermiş. inşallah altından kalkabiliriz.:50:

Ya bi de herkese bişey sorucam. Gelinliği kışın almak ucuza gelir mi? kuaförle önceden anlaşmak farkeder mi?

Evet sezon dışında almak ucuza geliyor.
Ben gelinliğimin kaproasını vericem şimdi, şuan 700 lira marttan sonra 1000 lira olacak...

kızlar enişteniz 19 hazirana salonu tutmuş.bizim nikah salonda olacağı için özele mi giriyor yani o gün kesinlikle bi boşluk olur mu yoksa salonda da olsa boşluk bulamaz mıyız nikah için? :44:

benimde çeyizimde kaşal bıçak seti,tencere takımı,yemek takımı bardak çanak,uyku seti,çamaşır mak.buzdolabı v.s vardı bunların dışında olanalr zaten para tutuyor:( ayrıca gelinliği kışın almak neredeyse %40 indirimli oluyor ben 2 ay önce aldım gelinliğimi 1 450 ye aldım,şimdi aynı gelinlik 1950 olmuş sen düşün.para su gibi gidiyor valla.bide hiç alakasız ihtiyaçalr oluyor,ufak tefek şeylere daha çok para gidiyor

kızlar enişteniz 19 hazirana salonu tutmuş.bizim nikah salonda olacağı için özele mi giriyor yani o gün kesinlikle bi boşluk olur mu yoksa salonda da olsa boşluk bulamaz mıyız nikah için? :44:

siz salondan önce keşke nikah dairesiyle o gün için boşluk olup olmayacağını kaçta kıyılacağını konuşsaydınız,özele giriyor evet ama belki o gün özel isteyen başkalarıda olabilir ve boşluk olmayabilir zor duruma düşmeyin,sonra saatlerce nikah memuru beklersiniz,dışarda nikah kıydırmak daha pahalı yalnız,mesai saati dışında olduğu için

Back