• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 gelin adayları buyrun sohbete

yaa ben hiç karnıbahar haşlaması yapmadımda yemedim de biz ya yemeğini yada zeytinyağlı sarımsaklı haşlamasını yaparız...
Kızartması güzel oluyormu ? oluyorsa nasıl yapılıyor ?

Nohut iki gün suda bekleyince bozulmaz dime kızlar?? dün değil ondan önceki gece suya koymuştum dün yapamadım. sabah baktım üstü biraz beyaz beyaz köpük olmuş suyunu değiştirdim bıraktım öyle

Canım nohut suda ekşir... o yüzden ekişimiş olabilir büyük ihtimalle..

yaa ben hiç karnıbahar haşlaması yapmadımda yemedim de biz ya yemeğini yada zeytinyağlı sarımsaklı haşlamasını yaparız...
Kızartması güzel oluyormu ? oluyorsa nasıl yapılıyor ?

kızartması çok güzel oluyo canım şöyle ki önce yine az haşlıyosun karnıbaharı sonra bi sade sodayı bi kaba boşaltıyosun içine mısır unu istersen birde yumurta ama ben kırmıyorum sevmediğim için sonrada kızgın yağda kızartıyosun üstüne sarımsaklı yoğurt dökebilirsin:56:

ya ekşimiş olmasın lütfennnn :(( e ama normalde bi gece bekliyo suda şişsin diye ben sadece iki gece bekletmiş oldumm.

Yani buzdolabında olsa 2 gün bazen dayanıyo da dışarıda dayanmışmıdır bilemiyorum canım... ama kokusundan falan anlarsın eve gidince bi bak belki sağlamdır canım.. havalar serinledi nede olsa :)

canım gidince nalarsın zate kokusundan bir kere bende öyle kuru fasulye koymuştum geceden ertesi gün yapamadım bir osnraki gün kokmuştu attım mecburen

İnşallah bozulmaz Akasyacımm eve gidince anlıcaz artık sabah baktım öyle bi koku falan yoktu sadece üstü azıcık köpük olmuş suyunu değiştirdim bende artık nohut olmazsa bende KArnıbahar kızartması yapıcam :);)

Son düzenleme:
kızartması çok güzel oluyo canım şöyle ki önce yine az haşlıyosun karnıbaharı sonra bi sade sodayı bi kaba boşaltıyosun içine mısır unu istersen birde yumurta ama ben kırmıyorum sevmediğim için sonrada kızgın yağda kızartıyosun üstüne sarımsaklı yoğurt dökebilirsin:56:

Ayy güzele benziyor gerçekten... bu akşam yapayım bari :)

hamilelikte brokoli ve enginarı yiyiyn diyorlar ama ben hiç yemedim şimdiye kadar yapsamda nasıl yemeğini yapabilirim bilmiyorum. seven varmı bunları kızlar yada yapan

hamilelikte brokoli ve enginarı yiyiyn diyorlar ama ben hiç yemedim şimdiye kadar yapsamda nasıl yemeğini yapabilirim bilmiyorum. seven varmı bunları kızlar yada yapan

brokoli enginar brüksel lahanası bunların hiç birini yemem sevmemde sadece çok az brokoli yiyebiliyorum oda hafif haslanıp üstüne sarımsak zeytinyağı döküldüğü zaman.

Son düzenleme:

brokoli enginar brüksel lahanası bunların hiç birini yemem sevmemde sadece çok az brokoli yiyebiliyorum oda hafif haslanıp üstüne sarımsak zeytinyağı döküldüğü zaman.

kız karnıbaharı sen böylemi haşlıyosun
soda nerden çıktı ilk kez duyuyorum..

brokoliyi ben kücüklüğümden beri cok sever ve yerim canım
enginar'ı cok fazla sevmiyorum

biz brokoliyi zeytinyağlı yaparız bide graten. zeytinyağlı için normal buharda haşlıyorsun brokoliyi sonra üzerine sarımsaklı sirke ve zeytinyağ gezdiryorsun
sirke sevmiyorsan benim gibi sadece sarımsak ve zeytinyağ döküncede cok güzel oluyor

grateni de ben brokoliyi biraz haşlıyorum sonra patatesleri biraz haşlıyorum sonra üzerine beşamel sos döküyorsun ama her zaman beşamel sos'a muskat cevizi rendelerim biraz
hazmı kolaylaştırıyor ve cok güzel bir lezzet katıyor

kız karnıbaharı sen böylemi haşlıyosun
soda nerden çıktı ilk kez duyuyorum..

canım karnıbaharı sade su ve tuz da haşlıyosun hafif. sonra sodaya bandırıyosun ve mısır ununa soda daha kıtır olmasını sağlıyo sodanın içine istersen yumurtadada koyabilirsin kimisi soda yerine süt kullanıyo

brokoliyi ben kücüklüğümden beri cok sever ve yerim canım
enginar'ı cok fazla sevmiyorum

biz brokoliyi zeytinyağlı yaparız bide graten. zeytinyağlı için normal buharda haşlıyorsun brokoliyi sonra üzerine sarımsaklı sirke ve zeytinyağ gezdiryorsun
sirke sevmiyorsan benim gibi sadece sarımsak ve zeytinyağ döküncede cok güzel oluyor

grateni de ben brokoliyi biraz haşlıyorum sonra patatesleri biraz haşlıyorum sonra üzerine beşamel sos döküyorsun ama her zaman beşamel sos'a muskat cevizi rendelerim biraz
hazmı kolaylaştırıyor ve cok güzel bir lezzet katıyor

oo bu son tarif çok güzelmiş. deneyeceğim canım . çok teşekkürler. enginarı kimse sevmiyo demekki sevilecek bişey değil :1: hiç almıyım ben

Back