2011 gelin adayları buyrun sohbete

neden rahatsız oluyor onu anlamıyorum iste...ugradıgım 5-10 dakika yani ne zararı var...

Annesi onu da doldurdugu icin muhtemelen heralde ben annemlerle cok samimi olcam da surekli birlikte olcaz falan gibi dusunuo...

esra bence yanlış düşünüyosun
rahatsız olması çok normal ben olsam bende rahatsız olurdum
kayınvaldenlerle yakın olsanız eşin herakşam eve gelmeden onlara uğrasa otursa 10-15 dk sen rahatsız olmazmısın?

Ki siz daha çok yeni evlisiniz 1 ay bile olmadı

ben açıkcası eşine hak veriyorum şuan dolduruşa geldiğinide düşünmüyorum çünkü kaynanan bömle sorun çıkarmasa bile eşin aynı davranırdı bence

:))) denizimm 10 gün boyunca öldümm öldümm:(( ilk düğünen sonra 3 gün evde kaldık ve o işi denedik yaptık biraz mardindeki düğünden sonra otelde kaldık sonra balayına gittik 5 hafta şimdi iyi biraz daha ama sanki biryerden sonra hala olmuyorr nasılbişi anlamadım:(( beni çok zor geçti zar kalındı belli kanamamda çok oldu:(

:18::53:

Geçmiş olsun zuzuşum.Allahım yardımcımmmmmmm olsunnnn aminnn.

Son düzenleme:
Esra biraz gerginsin kuşum ondan su gibi akıp geçiyor zaman
haliyle alışmış olduğun ortam farklı bir hayalin gerçkleşmesi hepsi insanı etkliyor
b zamnalrı atlatacağını sende biliyorun hepimiz burada anne baba konusu açıldıım duygulandığımız zamanlar çok oldu.

Inan özlem farklıda olsa eşim hem annem hem babam aynı evin içinde çok erken bir süreç zeynebin dediği gibi birazcık zaman sonra herşey mutlu huzurlu güzel olacak

sagol canım sizin bu cumlelerınız bana cok ii gelıyor...

Kızlarr benim düğün cumartesi gününe denk geliyor biliyorsunuz birde gündüz.
Şimdi ben şöyle düşündüm anneminde isteği üzerine.Pazar gününü evde geçirip pazartesi annemlere kahvaltıya gidip ondan sonrasında balayı için yola çıkmak.
Annem beni 15 gün göremiyeceğini düşününce şok oldu.Beni mutlaka ara hatta bize kahvaltıya gelin öyle gidin içim rahat etsin dedi.

Slm.. Bende ailemle aynı şehirdeyim.Ufak bi ilçe olduğumuz için 15 dk. Kayınvalidemler istanbuldalar. Benim eşim ailesini yaşadığı şehri bırakıp buraya geldi benim için.Ben gidersem zorlanırım çok üzülürüm diye düşündü. Ailemi tabiki özlüyorum.Canım onlar benim.Hep aklımdalar.Bazen ağlayasım geliyo şimdi bende orda olmalıydım diye.Kardeşiminde okulu başladı başka şehirde üniversite okuyo,babam çalışıyo. Annecim ewde yanlız kaldı.Ben ona hep arkadaş olurdum.şimdi bende yokum.çok özlüyorum ama eşime pek belli etmemeye çalışıyorum.Çünkü ben ne zaman istesem gidip ailemi görebilirim.15 dk uzaklıkta ama onun ailesi 7 saatlik yolda. O da özler ailesini arkadaşlarını. ben yakınımdayken mızmız yaparsam o ne yapsın. Yanlışmı düşünüyorum? Ewime ewliliğime çok çabuk alıştım ben çok şükür. Cinsellik anlamındada zorlanmadım.

Esra yanlış mantıkdasın burda haklı olan eşin eskiden kırk çıkmak varmış gelin kırk gün anne evine gidemezmiş ki yeni hayatına adapte olsun diye bak burda yakın olanlarda var Deniz mesela bir ya da iki ay sonra evine davet etti bu böyledir canımm

Slm.. Bende ailemle aynı şehirdeyim.Ufak bi ilçe olduğumuz için 15 dk. Kayınvalidemler istanbuldalar. Benim eşim ailesini yaşadığı şehri bırakıp buraya geldi benim için.Ben gidersem zorlanırım çok üzülürüm diye düşündü. Ailemi tabiki özlüyorum.Canım onlar benim.Hep aklımdalar.Bazen ağlayasım geliyo şimdi bende orda olmalıydım diye.Kardeşiminde okulu başladı başka şehirde üniversite okuyo,babam çalışıyo. Annecim ewde yanlız kaldı.Ben ona hep arkadaş olurdum.şimdi bende yokum.çok özlüyorum ama eşime pek belli etmemeye çalışıyorum.Çünkü ben ne zaman istesem gidip ailemi görebilirim.15 dk uzaklıkta ama onun ailesi 7 saatlik yolda. O da özler ailesini arkadaşlarını. ben yakınımdayken mızmız yaparsam o ne yapsın. Yanlışmı düşünüyorum? Ewime ewliliğime çok çabuk alıştım ben çok şükür. Cinsellik anlamındada zorlanmadım.

Çok güzel açıklamışsın elif bende aynı senin gibi düşünüyorum.
Böyle düşünerek karar vermişdim bende.Sevdiceğimde benim için orduya annesinin yanına gitmedi.
İstanbulda 8 ay boyunca teyzesinin yanında kaldı.Çok zor günlerde geçirdi ama ben hep yanındaydım.
Evlilik tarihi kesinleşip ev konusu gündeme gelince en önce kendi ailemi düşündüm yakın olayım dedim.
Ama sonra sevdiceğim işe gidip gelirken zorlanacakdı saatlerini yolda geçirecekdi eve geç gelecekdi ve ben yanlız beklicekdim.
Bu süre içinde aileme sarılıcakdım ve eşime,evliliğime,evime adapte olamıcakdım belkide.
İşde bu yüzden sevdiceğimi öncelikle tuttum.Herkes sevdiceğim ailesi,kuzenleri bu düşüncemden dolayı çok şaşırdı helal olsun dediler.
Ailene yakın oturursun sanıyorduk dediler ama öyle olmadı.Sevdiceğim her zaman söyler iyiki benimsin,sen farklısın ve ben çok şanslıyım diye.

Esracım ne yasadıgını bilmiyorum canımm nişanlıykende mi bu tarzda davranışlarda bulundular mı?yoksa dügünde mi ortaya çıktı eger öyleyse büyük ihtimal takıdan kaynaklanır

durum brz karısık canım..normalde benım esımın aılesı baska sehırde yasıyor...esım buraya unıversıteyı kazandıgı ıcın gelmıs ve snr benı buldu,burda is de buldu ve burda kaldı:)

bız nısanlancagımız sıralar kayınpeder emeklı oldu,esımın kardesı de acıkogretım okuyordu o sırada e bızı memlekete baglayan bısey yok dıe buraya esımın yanına geldıler,arada ozleyınce memleketlerıne de gıdıyorlardı....

buraya kadar hersey normal...nisanlıyken de evlılık hazırlıklarında da hıc bır sorun yoktu..arada kaynanamın benı kıskandıgını hıssedıyordum ama bu derece rahatsız etmıyordu benı...

tam bız evlenecegımız zaman esımın kardesı memleketlerınden is buldu ve kayınvalılederın de memlkete gerı donmesı gerektı tabı,iste olanlar bundan snr oldu...

kadın aglama krızlerıne gırdı,oglunu burda bırakıp gıtcek dıe huysuzlastı iste herseyde sorun cıkardı...bana taktı,dugunde bıle esımle tartısmıs balayına küs gittik falan oyle iste...

esracım kızlara katılıyorum
bence sen biraz fazla hassas davranıyosun
ben evlenirken bir sürü huzursuzluk çıktı kendi ailemle ilgili
babam anneme de cephe aldı falan
yani bizde annemle dert ortağı arkadaş gibiydik
evlendikten sonra da ancak haftada bir gidebiliyorum
aslında yakın evlerimiz
ama çalışıyorum sonuçta
bazen hafta içi eşim götürüyo akşam falan ama o da kırk yılda bir
ilk zamanlar bende zorlandım
annemi babamla bi başına bıraktım şimdi onunla tek başına mücadele edicek diye düşünüyodum hep
ama gene de bunu eşime yansıtmamaya özen gösterdim
durmadan gidelim diye tutturmadım
çünkü artık evlendiim ve sorumluluklarım arttı
artık bi eşim bi evim vardı
bunları düşünmek zorundaydım
senin baban olmasa bile en azından annen huzurlu
bizim durumumuz daha kötü
ama ona rağmen senin gibi davranmadım
zaten annem de hep dedi kızım artık evlendin önce kendi evini kocanı düşünüceksin ondan sonra bizi diye
bence sende biraz bu şekilde düşünmeye çalış ve eşine hak ver
eşinin her düşüncesini ve davranışını da kayınvalidenlerle olan durumu bağlama

annem ilk evlendiğide babaannemlerle altlı üstlü oturuyorlarmış
babam her işten gelişinde annem sofrayı kurup bekliyormuş
babamda her seferinde önce annesine çıkıp orda 2 3 dk oturup aşağı inyormuş
annemde en sonunda söylemiş ben üzülüyorum
o da annesini özlediğinden değilde işte gönlünü yapmaya beklide yaşlı kadın beni bi görsün diye düşünyordu belkide söyleyince bırakmış akşam yemek yiyip birlikte çıkmışlar hergece yukarı
o yüzden annem bana da derdi evlendiğinde önce kendi evin
önce oraya gidiceksin.evlendin diye bu evden çıkmadın burada senin evin
ama önce koca evin derdi
bende annemin bana ettiği nasiyatlar gibi yaptım
eşin mutlaka alınır cnm
bende olsam sende olsan böle düşünür

esracım kızlara katılıyorum
bence sen biraz fazla hassas davranıyosun
ben evlenirken bir sürü huzursuzluk çıktı kendi ailemle ilgili
babam anneme de cephe aldı falan
yani bizde annemle dert ortağı arkadaş gibiydik
evlendikten sonra da ancak haftada bir gidebiliyorum
aslında yakın evlerimiz
ama çalışıyorum sonuçta
bazen hafta içi eşim götürüyo akşam falan ama o da kırk yılda bir
ilk zamanlar bende zorlandım
annemi babamla bi başına bıraktım şimdi onunla tek başına mücadele edicek diye düşünüyodum hep
ama gene de bunu eşime yansıtmamaya özen gösterdim
durmadan gidelim diye tutturmadım
çünkü artık evlendiim ve sorumluluklarım arttı
artık bi eşim bi evim vardı
bunları düşünmek zorundaydım
senin baban olmasa bile en azından annen huzurlu
bizim durumumuz daha kötü
ama ona rağmen senin gibi davranmadım
zaten annem de hep dedi kızım artık evlendin önce kendi evini kocanı düşünüceksin ondan sonra bizi diye
bence sende biraz bu şekilde düşünmeye çalış ve eşine hak ver
eşinin her düşüncesini ve davranışını da kayınvalidenlerle olan durumu bağlama

zten ben de esime gidelim diye tutmuyorumki...kendim gidip 5-10 dakika gorup gelmek isiyorum sadece...

nys ya zamanla alıscam heralde evet ben fazlaca hassasım sanırım..

Tabiki ewlendik diye annemizi ailemizi atmıyoruzki. Ama artık kendi ewimiz kendi sorumluluğumuz bizi bekleyen bi kocamız oluyo. Önce onun memnuniyeti önemli. Eşin birbirine hakkı çok önemli dinimizdede.Birbirimizin gönlünü yapmalıyız önce. Hergün anneye gidilince gerçekten insan ewine alışamaz.Benim bi arkadaşım vardı. Kız evlendi ailesi hep arkasında oldu. Annesi yemeğini verirdi nerdeyse hergün. Kız 3 senelik ewliydi hala 2 günde 1 annede. Annede olmadığı zaman kardeşi yemekleri getirirdi. Ramazanda 30 gün annesinde yiyip içerdi. Sonuçta noldu eşiyle birbirlerine ısınamadılar. KAtlanamadılar birbirlerine.Şimdi 4 yıllık ewliler ayrılıyolar. İşten hemen ewe gelsen,yemeğini bulaşığı hallettikten sonra kocanlada biraz vakit geçirsen.Ew aynı mahalledeyse kocandan rica etsen 2 günde 1 aşkım 15 dk annemi görmeye gidelimmi biliyosun aklım onda kaldıdesen,birlikte gidip birazcık görüp gelseniz. haftada 1 yemeğede gidersiniz. Sanki daha dengeli olur.

Zeynep aynı durum nişanlımın kuzeninde de varmış.
Eşinin annesi babası vefat ettiği için ablasına çok düşkünmüş.
Altlı üstlü oturuyorlarmış ve eşi eve gelmeden önce ablasına çıkıyor sonra evine gidiyormuş.
Kuzenide en sonunda demiş ki.Ben seni anlıyorum ama en önce eve gel ben seni göreyim içim rahat etsin sonra çık yukarı demiş.
Ondan sonrada eşi o şekilde davranmış.Ve düşünün kuzeni annesine yakın ama bu durum yinede onu rahatsız etmiş.
Ben olsam ailem bana yakın olsa bile eşimin o şekilde davranması beni üzerdi.
Şükürler olsun ki annesi gidecek köye.

Ve esra aynı durum bizdede var canım.Nişanlım askerdeyken annesi istanbuldaymış.
Nişanlım askerden geliyor istanbulda biz tanışıyorz ve nişanlım memleketlerine dönmüyor.
Annesi dönüyor,istanbulu sevmiyor.İlk zamanlar annesinin orduya gidiceğimize dair ümidi vardı.
Orda nişanlıma iş bakıyordu.Çünkü orduda evleri arsaları herşey hazır var.
Ama sevdiceğim istanbulda kalıcam diyince benim kayınvalidem ne yapacağını şaşırdı.
Neler yaptı neler ama biz hiç birine takılmadık aksine her yaptığı bizi birbirimize daha çok yaklaştırdı.
Ben ilkden hatayı kendimde aradığım için üzdüm sevdiceğimi ama uzun zamandır farkındayım ki kadının huyu bu değişmez.

Ev açtı istanbulda sevdiceğim annesine ısınsın birlikde zaman gerçirsinler alışsın diye.
Ama oda olmadı.Aynı evin içinde daha da yabancı oldular.Şimdi kayınvalidem düğünden sonra memleketine dönecekmiş.

Ne zaman gelirseniz başımızın üzerinde yeriniz var dedim.Ama sevdiceğim en az 1,2 yıl gelmesin biz aile kuruyoruz biz aile oluyoruz dedi.
Bakalım daha neler görücez yani kesinlikle yanlız değilsin.

Zamanla herşey oluyor
öyle bir zaman oluyorki annemdeyken bile hadi kalkalım daha ütü ve şu var bile deniliyor bu yüzden rahat olmaya çalış

çok üşüyorum ben bugün

Zamanla herşey oluyor
öyle bir zaman oluyorki annemdeyken bile hadi kalkalım daha ütü ve şu var bile deniliyor bu yüzden rahat olmaya çalış

çok üşüyorum ben bugün

evet aynen deniz bi süre sonra böyle oluyo
benim eşimde pazar işe gitti tüm gün olmasa da gitti yani yoruldu
pazarda kardeşimin doğumgünüydü pasta yaptım hediye falan aldık anneme gittik
biraz oturduk sonra ben dedim anne biz kalkalım işe gitti zaten dinlenemedi erken yatsın bari dinlensin dedim
o da anlayışla karşıladı gene geliriz zaten dedim

ayrıca bugün bende üşüyorum :52:

Zuzu ya eltinin yaptıklarını da anlat?Ne kadar takın oldu?Mardinde çok takarlar altın kemer taktılar mı?

canım eltim ne aradı ne sordu nede düğüne geldi biz gelmeden evdekilerle tartışmışlar gelmediler düğüne yüzlerini görmedim canım..mardinde hep para takıldı hiç altın takmadılar canım takım baya oldu:)) canım

Back