• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 gelin adayları buyrun sohbete

1 kaşık yağ ile unu kavur canım pembeleşince 1 su bardağı sütü ekle kıvam alana kadar pişir tuz ekle bu kadar. 2 paket makarna ile de 10 kişi doyar canım annem kare borcamına o kalın fırın makarnaların yarısını kullanıyor makarna haşlanınca şişiyor unutma

buket 2 paket makarna yapmıcam borcam çok büyük anca aır diyorum ben az yapıcam kelepçeli kek kalıbına yapsam olumu dedim illa borcam lazımsa küçük borcamım yok o yüzden :D

margarin mi olucak bu işte ben margarinle unu katınca un pembeleşme yerine toplanıyor
umarım bu sefer olur :)

buket 2 paket makarna yapmıcam borcam çok büyük anca aır diyorum ben az yapıcam kelepçeli kek kalıbına yapsam olumu dedim illa borcam lazımsa küçük borcamım yok o yüzden :D

margarin mi olucak bu işte ben margarinle unu katınca un pembeleşme yerine toplanıyor
umarım bu sefer olur :)

yağını az koyuyorsundur canım. kek kalıbındada olur neden olmasın

bende bu akşam bayat ekmekten pizzayı deneyeyim diyorum bakalım eğer eve erken gidersem tabii akşam saat 8,5 da evdeydim

TAZE KEKİKLİ KARIŞIK PİZZA(BAYAT EKMEKTEN)
Malzemeleri:
-Yaklaşık 1 bütün bir çeyrek bayat ekmek
-1 su bardağı süt
-2 yumurta
-50 gr. yumuşak tereyağı
-1 çay kaşığı mahlep(eklemeseniz de olur)
-1 paket kabartma tozu
-2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-biraz tuz
sosu için:
-1 yemek kaşığı salça
-salçayı inceltecek kadar su ve zeytinyağı
üzeri için:
taze kekik
dilimlenmiş sucuk,domates,zeytin,yeşil biber
1 kase rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı:
1-Derin bir kaba bayat ekmekleri ufalıyoruz.havuz gibi açıp içine süt yumurta tereyağı,sıvı yağ ekleyip elimiyle karıştırıyoruz mahlep tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
2-Büyük boy tepsinin tabanını yağlayıp karışımı elimizle yaklaşık bir parmak kalınlığında yayıyoruz.üzerine salçalı suyu gezdiriyoruz
3-Üzerine taze kekik,sucuk,yeşil zeytin,domates,biberi dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-30 dakika kadar pişiriyoruz son 10 dakika kaşar rendesini ilave ediyoruz
sıcak sıcak sevgiye sunuyoruz
AFİYET OLSUN

TAZE KEKİKLİ KARIŞIK PİZZA(BAYAT EKMEKTEN)
Malzemeleri:
-Yaklaşık 1 bütün bir çeyrek bayat ekmek
-1 su bardağı süt
-2 yumurta
-50 gr. yumuşak tereyağı
-1 çay kaşığı mahlep(eklemeseniz de olur)
-1 paket kabartma tozu
-2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-biraz tuz
sosu için:
-1 yemek kaşığı salça
-salçayı inceltecek kadar su ve zeytinyağı
üzeri için:
taze kekik
dilimlenmiş sucuk,domates,zeytin,yeşil biber
1 kase rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı:
1-Derin bir kaba bayat ekmekleri ufalıyoruz.havuz gibi açıp içine süt yumurta tereyağı,sıvı yağ ekleyip elimiyle karıştırıyoruz mahlep tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
2-Büyük boy tepsinin tabanını yağlayıp karışımı elimizle yaklaşık bir parmak kalınlığında yayıyoruz.üzerine salçalı suyu gezdiriyoruz
3-Üzerine taze kekik,sucuk,yeşil zeytin,domates,biberi dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-30 dakika kadar pişiriyoruz son 10 dakika kaşar rendesini ilave ediyoruz
sıcak sıcak sevgiye sunuyoruz
AFİYET OLSUN

teşekkür ederim buketçiğimmm erken gidersen kesin yaparım bu akşam inş.

kızlar şu siteden başka uğraşım yok. internet bütün gün önümde ama inanın başka site falan bilmiyorum. haberleri okuyorum sonra kk. sizde böylemisiniz. takıldığını başka yerler varmı. mesela benim faceimde yok.

benimde bi face bi burası. bide hürriyet. internet var ama yapıcak bişi bulamıyorum.

OKTAY USTACIĞIMIN

BEŞEMAL SOS
Beşamel sos malzemeleri
• 1 çorba kaşığı un
• 1/2 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 su bardağı süt

Bir tencereye yağ ile un konulur..hafif hararetli ısıda yağ,una yedirilir. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuz atılıp muhallebi kıvamında pişirilir…

FIRIN MAKARNA
1 paket fırın makarna
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yumurta
1 litre süt
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
karabiber
tuz
Makarna haşlanır.
Yağ eritilip, un ile pembeleşene kadar kavrulur.
Süt yavaş yavaş ilave edilerek topaklanmadan muhallebi kıvamında sos pişirilir.
Sos ılındıktan sonra iki yumurta katılıp iyice yedirilir.
Tuz ve karabiberi ayarlanır.
Fırın tepsisine sosun 1/3′ü dökülüp tabanına yayılır.
Üzerine makarnanın yarısı yerleştirilip, sosun 1/3′ü dökülür ve sıvanır 1 bardak kaşar serpilip, makarna, sos en üzerine kaşar peynir şeklinde aynı usül yerleştirilir.
175 derece fırında pembeleşene kadar alt üst pişirilir

Akşam çayı için ne yapsam dedim ama bişey söylemediniz

eşimn amcalarını alayım yarın akşam

patates salatası yapsam kısır olmazsa oda denk gelmeme ihtimali oluyor
sigara böreği var
tremusu
mercimek köftesi ypsam yeter mi

Akşam çayı için ne yapsam dedim ama bişey söylemediniz

eşimn amcalarını alayım yarın akşam

patates salatası yapsam kısır olmazsa oda denk gelmeme ihtimali oluyor
sigara böreği var
tremusu
mercimek köftesi ypsam yeter mi

patates salatası yap deniz bende gelirim canımda çekiyorduu akşam eve gidince unutmuştum bak yine aklıma geldi

Bazı insanlar neden elindekinin degerini bilmezlerde kaybettikten sonra degerin anlaşılır ki ben ne zamandır istdayım bir kere bile beni arayıp meltem bir şeye ihtiyacın varmı demedi hiç bilmedigim bir yerdeyim ama Allahıma şükürler olsun ki merak ettigim her yeride gördüm hiç de kaybolmadım şimdi asıl soruma geliyorum sadece ama sadece akıl danışmak istiyorum meltem sakın yapma diyip kestirip atmayın şimdi benim mutlu oldugumu görünce benimle görüşmek istedi çünkü mutluyum bugün evet desem benimle evlenmek isteyen birisi var o kişiden de bahsediyim size;bizim aile dostumuzun oglu beni 6 senedir filan istiyor şimdi ona evet dememden mi korkuyor anlamadım ama çok iyiydim yine kafam karıstı

Bazı insanlar neden elindekinin degerini bilmezlerde kaybettikten sonra degerin anlaşılır ki ben ne zamandır istdayım bir kere bile beni arayıp meltem bir şeye ihtiyacın varmı demedi hiç bilmedigim bir yerdeyim ama Allahıma şükürler olsun ki merak ettigim her yeride gördüm hiç de kaybolmadım şimdi asıl soruma geliyorum sadece ama sadece akıl danışmak istiyorum meltem sakın yapma diyip kestirip atmayın şimdi benim mutlu oldugumu görünce benimle görüşmek istedi çünkü mutluyum bugün evet desem benimle evlenmek isteyen birisi var o kişiden de bahsediyim size;bizim aile dostumuzun oglu beni 6 senedir filan istiyor şimdi ona evet dememden mi korkuyor anlamadım ama çok iyiydim yine kafam karıstı

Meltem'cim öncelikle bu işler nasip işi.
Ama emin olmadan karar verme derim, çünkü şuan boşlukta hissediyor olabilirsin kendini.

Back