2011 Ekim Anneleri

günaydın kızlar günaydın sevozycannnnnnn

gunaydın canlarımmmm,, bu gece ilk defa kızımla başbasa sabah 6 ya kadar sarılasarıla yattıkk :) ne guzel bı duyguymus..ama bı ara annee diye bı ses, Allah dan dı belki o ses, baktım elif yatagın tam kenarında..ayy ii ki uyandım az dönse cupppp yerde ..... ama sabah 6 dan sonra uyku kaçtı, bende gec kaldım işe:))

gunaydın canlarımmmm,, bu gece ilk defa kızımla başbasa sabah 6 ya kadar sarılasarıla yattıkk :) ne guzel bı duyguymus..ama bı ara annee diye bı ses, Allah dan dı belki o ses, baktım elif yatagın tam kenarında..ayy ii ki uyandım az dönse cupppp yerde ..... ama sabah 6 dan sonra uyku kaçtı, bende gec kaldım işe:))

anaamm m allah korusumuş kızzzz
bizde hep efeyle sarılarak uyuyoruzzzz onla uyumadığım gün sanki boşlukta gibiyimmmm evlat sevgisi çok başkaaa anne deyip boynuna sarılınca sanki başka bi dünyada gibi hissediyorummmm

günaydın kızlar,
hoşgeldin sevozy, nasıl geçti tatilin,
ne güzel anneler kuzularıyla uyumuş,
dün gece 3'te cemre anne diyerek ağlama modunda
ben de hemen koştum, ne oldu kızım kafanı bir yere mi çarptın dedim,
suyunu içti yatağına koyayım dedim ama ağlama modu devam etti,
beraber uzun yatağına yatalım dedim üstünü örtünce istemedi kızıp
geri arkaya uzandı biraz mırıldandı, sonra olmadı kucağıma aldım yine olmadı
yere indi, elimi tutup salona götürdü, halının üzerine(yarısı parke üzeri) uzandı
bir müddet sonra alıp yatağına koymak istedim yine olmadı bu sefer kucağımda
yatar vaziyette biraz kaldı iyice dalınca yatağına koydum,
garip bir akşam yine geride kaldı sabah üstünü örttüm ve bakıp çıktım,

bugünlerde cemre'ye akşamları pijama giydirmek çok zor, üstündeki kıyafeti
çıkarmak istemiyor, ben giydim diyor, kılı kırk yarıp zar zor giydirmeye çalışıyorum
bazende üstündeki kıyafetle yatıyor, sizde de böyle gariplik var mı?

günaydınlar ,
hoşgeldin sevozy nerelerdeydin yaw
maral , bade'nin de altını değiştirmek ve giydirmek öyle zor ki . kendi giyinmek istiyor . elindeki birşeye ver dediğimiz zaman badenin vermem diyor . hay allah'ım komik çocuklar .

kızlar, doğumgününde gelen çocuklara dağıtmak üzere ; eminönünden köpük baloncuk ,maske ,kum boyama falan almayı düşünüyorum . bir yer buldum tahtakale de . 36 tane köpük baloncuk 12 tl . hani e-5 , tem yolunda trafik sıkışıklığında oyuncak satan insanlar var ya onların sattığı herşey burada var . o ışıklı taçlar , balon tabancaları falan çok uygun . anlaşıldı bir kez daha gitmem grekecek eminönüne zaten çok severim oraları. geçen gittiğimde peynircilerin orada yanyana 3 tane oyuncakçı var kocaman , bade için oyuncak bakayım dedim offff ne güzel şeyler var . kızlar için mutfaklar , bebekler , mutfak setleri . doğumgününde çocuklarımıza ne alıcaz ? bir de menüleri konuşacaktık.

günaydın kızlar,
hoşgeldin sevozy, nasıl geçti tatilin,
ne güzel anneler kuzularıyla uyumuş,
dün gece 3'te cemre anne diyerek ağlama modunda
ben de hemen koştum, ne oldu kızım kafanı bir yere mi çarptın dedim,
suyunu içti yatağına koyayım dedim ama ağlama modu devam etti,
beraber uzun yatağına yatalım dedim üstünü örtünce istemedi kızıp
geri arkaya uzandı biraz mırıldandı, sonra olmadı kucağıma aldım yine olmadı
yere indi, elimi tutup salona götürdü, halının üzerine(yarısı parke üzeri) uzandı
bir müddet sonra alıp yatağına koymak istedim yine olmadı bu sefer kucağımda
yatar vaziyette biraz kaldı iyice dalınca yatağına koydum,
garip bir akşam yine geride kaldı sabah üstünü örttüm ve bakıp çıktım,

bugünlerde cemre'ye akşamları pijama giydirmek çok zor, üstündeki kıyafeti
çıkarmak istemiyor, ben giydim diyor, kılı kırk yarıp zar zor giydirmeye çalışıyorum
bazende üstündeki kıyafetle yatıyor, sizde de böyle gariplik var mı?

günaydınlar ,
hoşgeldin sevozy nerelerdeydin yaw
maral , bade'nin de altını değiştirmek ve giydirmek öyle zor ki . kendi giyinmek istiyor . elindeki birşeye ver dediğimiz zaman badenin vermem diyor . hay allah'ım komik çocuklar .

gecen haftada izmirdeydık tatılde..çok guzelldii..Elifim baya dillendi orda...beraber vakıt gecırmek yarıyor..denizede girdi ve cok sevdi..dalgada yokdu.ama kafayı sokamadık..korkar bıdaha gırmek ıstemez dıye zorlamadım bıde izmir denizi çok tuzluu..

vala bn gece kıyafetlerini akşam gelirken elifin üstünde görüoomm,artık cıkartırmıo mu bılmıom,sormadım da kaynanaya ayıp olmasın dıye..pasaklı bnm kızzz...ama su içerken ceneden aşağı su akarsa, o knuda cok hasas:KK52: hmn 'anne akoooo '' yani akıyor sil diyo:KK16::KK16:

dün akşam babamızı karşılamaya şirinevler'e indik, eşimde lc waikiki'den 10TL'lık hediye çeki varmış, hemen daldım mağazaya
tam 50TL'lık alışveriş yapmak lazımmış, 2 kez gezip durdum mağazayı, cemre'ye bir tane ekru kilotlu çorap(kışlık)7,90TL, turuncu
hırka (kışlık)19,90TL, turuncu beyaz kısa kollu şortlu takım 11,90TL, bir tane erkek reyonundan eşofman altı gibi bir penye altlık
9,90TL ve küsür için kendime çorap 2,90 toplamda 50TL üzeri alışveriş yaptık, 10TLlık hediye çeki için yaptığıma bakın:KK1::KK1::KK1:
ben cemre'ye doğum günü hediyesi almayacaktım, ona doğum gününü hediye olarak sunacaktım ama belki yapmam çekirdek ailemle kutlarım, kızkardeşimde ona hediyesini şimdiden almış, yeşil beyaz elbiseden bahsetti, zaten elbise dikeceğiz, gerçi daha çok zaman
var ve tam olarak ne yaparım bilemiyorum ama kalabalık olarak kutlamak istemiyor gibiyim,

ama o gün evi süslemek istiyorum ve kızım özel gün olduğunu anlasın bilsin istiyorum,
bu arada kızlar geçen sene gelenlere menekşe hediye etmiştim ya, sizler de çam fidesi veya böyle küçük ve maliyeti az bir hediye
armağan edebilirsiniz, ben yapmaya karar verdiğimde yine böyle bir şey yapmak istiyordum, hatta çam fidesi daha ağır basıyordu

kızlarr bölee regli olcam olamıyorum bölee çok bunaldım bugünnnnn yazmadm kusura bakmayın öğleden sonr a konuşalımm bölee istiyorumki misafirler mesela bişi yiyip doymasın yedikleri boğmasında herşeyin tadını alarak yesinler salata çeşidi çok olsun istiyorummmmm yani ama işte onun da servisi zor olcak kafamda biri ki bişi varrrrr

bven yavruma doğum günü hedayesi plasmacar ve tablet aldım :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: tabletide yakında kırar:KK53::KK53::KK53::KK53: yerden yere çalıo

bven yavruma doğum günü hedayesi plasmacar ve tablet aldım :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: tabletide yakında kırar:KK53::KK53::KK53::KK53: yerden yere çalıo

Oh oh erkenden tanışıyor bilgisayarla...Kırmasa bile üstüne su döker:KK53::KK53: Bizimki daha teşerrüf etmedi bilgisayar ekranıyla. Tam zamanında bozuldu bizim laptop, yenisini de almayı geciktiriyoruz. Eve internet bağlatmadık o yüzden tablet de bi işe yaramıyor, baya teknolojiden uzak yaşıyoruz biz:KK76::KK76:

Menülerde salata türü şeyler en çabuk tüketiliyor, diğerleri kalıyor.

bu yasda bebeye bunları alırsan, 18 inde neyle tatmin etcen Efe canıııııııııııııı:KK52: bi jaguar cekersin artıkkkk :))

Oh oh erkenden tanışıyor bilgisayarla...Kırmasa bile üstüne su döker:KK53::KK53: Bizimki daha teşerrüf etmedi bilgisayar ekranıyla. Tam zamanında bozuldu bizim laptop, yenisini de almayı geciktiriyoruz. Eve internet bağlatmadık o yüzden tablet de bi işe yaramıyor, baya teknolojiden uzak yaşıyoruz biz:KK76::KK76:

Menülerde salata türü şeyler en çabuk tüketiliyor, diğerleri kalıyor.

kızlarr bende tableti öle pahalı şeyi eline vermek istemezdim amaaa babam zorladıı bigün eve gittimki efe babamın laptopunun tuşlarını sökmüş bulamıyolarda çok kızmışş dediki sizin laptopunu getirin bi dahakine onu bozsunben bunu işte kullanıyodum arada ee eşimn kendininkininde üzerine vura vura ekrenı böle piksellenmişti oda bozuk
bizde dedik gidek şu 150/200 tl liklerden allaımm oda yoktu hiç orta yolluu bişey buldum en sonunda samsung tab3 verdim eline napimm yaaaaa babam anneme saracak bu sefer neden verdin elinee bunu kırdırdın diye babam huysuzzzz bu sefer vermese efe yıkıcak ortalığı neysee en azından alsın oyalasın bişz işteyken kendini yaa

gecen haftada izmirdeydık tatılde..çok guzelldii..Elifim baya dillendi orda...beraber vakıt gecırmek yarıyor..denizede girdi ve cok sevdi..dalgada yokdu.ama kafayı sokamadık..korkar bıdaha gırmek ıstemez dıye zorlamadım bıde izmir denizi çok tuzluu..

vala bn gece kıyafetlerini akşam gelirken elifin üstünde görüoomm,artık cıkartırmıo mu bılmıom,sormadım da kaynanaya ayıp olmasın dıye..pasaklı bnm kızzz...ama su içerken ceneden aşağı su akarsa, o knuda cok hasas:KK52: hmn 'anne akoooo '' yani akıyor sil diyo:KK16::KK16:

valla sevozy pasaklı değil tam tersi çok temiz senin kız. gün boyunca hiç kirlenmiyor,üstüne bir şey dökmüyor demekki. bizde burağın üstü sürekli değişiyor günde en az 3 defa.

kızlarr bende tableti öle pahalı şeyi eline vermek istemezdim amaaa babam zorladıı bigün eve gittimki efe babamın laptopunun tuşlarını sökmüş bulamıyolarda çok kızmışş dediki sizin laptopunu getirin bi dahakine onu bozsunben bunu işte kullanıyodum arada ee eşimn kendininkininde üzerine vura vura ekrenı böle piksellenmişti oda bozuk
bizde dedik gidek şu 150/200 tl liklerden allaımm oda yoktu hiç orta yolluu bişey buldum en sonunda samsung tab3 verdim eline napimm yaaaaa babam anneme saracak bu sefer neden verdin elinee bunu kırdırdın diye babam huysuzzzz bu sefer vermese efe yıkıcak ortalığı neysee en azından alsın oyalasın bişz işteyken kendini yaa

aynen zeynep valla. bende de vardı 150 lik tabletlerden ama illa bilgisayar istiyor. bizde yeni laptop almıştık eskisini senin bu burak dedik. şimdi babası bilgisayar kullanırken bazı akşamlar kendi laptop çantasını gösteriyor burak ,burak diye işaret ediyor. yani benimkinide çıkarın diyor. çıkartıp yere koyuyorum. mouse çıkarıp takmayı öğrenmiş onu çıkarıyor. biraz düğmelerini kurcalıyor bazen açıyor ama hepi topu 10 dak. oyalanmıyor. bende fırsattan istifade hemen kaldırıyorum. bizde daha televizyon seyretme bile yok kızlar. o alışkanlığı daha vermedik burağa. bazen açık olup tv ye ilgiyle bakıyorsak hemen gidip kapatıyor. yani biz daha hiç çizgi filim kahramanlarını falan öğrenmedik. dizi falan hak götüre. birdek bazen reklam seyrediyor burak.

kızlar iki şeklinde tuzlu kurabişş
galeta unlu kıymalı poğaça
ıspanaklı börek
kısır yada çiğ köfte
cevizli havuçlu salat
cupcake karpızlı :)
(daha salata eklemeliyimde)y
kızlar yengemden bşşi öğrendim harika diyo belki onu yaparım tavuk göğsünü haşlayıp didikliyon daha sonra mayonz sarmısaklı yoğurt karıştırıyon ceviz atanda oluyomuş
üzerinede kızgın kırmızı biber nane döküyomulşş fa<lan filan yapan varmıı

kızlar iki şeklinde tuzlu kurabişş
galeta unlu kıymalı poğaça
ıspanaklı börek
kısır yada çiğ köfte
cevizli havuçlu salat
cupcake karpızlı :)
(daha salata eklemeliyimde)y
kızlar yengemden bşşi öğrendim harika diyo belki onu yaparım tavuk göğsünü haşlayıp didikliyon daha sonra mayonz sarmısaklı yoğurt karıştırıyon ceviz atanda oluyomuş
üzerinede kızgın kırmızı biber nane döküyomulşş fa<lan filan yapan varmıı

onun içine iri dövülmüş ceviz ve 4-5 tane etimeği rondoda çekip ekliyorsun al sana çerkes tavuğu. ben onu diş buğdayında yapmıştım zeynep. çok güzel oluyor. herkes çok beğeniyor. ama üstüne sadece kzıdırılmış yağ ve biber koyuyorum ben nane yok.sarımsak da belli belirsiz olacak içinde.

Çerkez Tavuğu Tarifi
MALZEMELER

&#8226;1 bütün piliç
&#8226;3-4 kaşık yoğurt
&#8226;3-4 dilim Etimek
&#8226;1 su bardağı ceviz içi
&#8226;2 diş sarımsak
&#8226;2 kaşık zeytinyağı
&#8226;Pulbiber, tuz
&#8226;1 çay bardağı kadar ılık tavuk suyu
TARİF

Pilici tencereye alın, üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ilave edip, tuz da ekleyerek haşlayın.

Haşladığınız tavuğun derisini ayıklayarak didin.

Etimekleri rondodan geçirin. Ufalanmış etimekleri ıslatacak kadar tavuk suyu ilave edin.

Zeytinyağı ve pul biber hariç tüm malzemeleri karıştrın ve servis tabağına alın.

Kızdırdığınız yağa pul biber ekleyerek servis tabağındaki çerkez tavuğunun üzerine gezdirin.

Soğuk olarak servis edin.

zeynep bak benim yaptığıma çok benzer bir tarif buldum netten:KK56:

X