Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
şimdi hamuru yaptık merdaneyle açtık kaç cm .kalınlıkta açayım ?
sonra 2 şeklinde ki kalıpla kesip kesip yağlı kağıda koyup üstlerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu atılacak öyle mi ?
benim 2 şeklindeki kalıp içi boş metal
zefey bu tuzlu kurabiyeye mahlep koymazsam bişey olur mu ?
kaç tane çıkar bu ölçülerle
2 şeklinde kalıpla yapıcam olr di mi?
merdaneyle aç bi buçuk cm kadar olsun sonra kendide hafif kabarıcak nede olsa kalın güzel oluyo ince kırılabiliyor sonra bi yumurta sarısına birde susam karışımına batır
bak banada asuman hatun sölemişti beyaz ve siyah susamı bi torbanın içinde karıştırdım caseye koydum üzerine serpmek zor oluyo böle sadece üst kısmını batırmak daha pratik oluyo öle yap
beyaz ve siyah susam değil güzelim susam ve çörek otu karışımı olacak aydeba. önce yumurta sarısı sür üstüne sonra ister karışımı üzerine serpiştir istersen direk batır hangisi kolayına gelirse. ama biraz büyük olunca kurabiye üstüne serpiştirmekte rahat oluyor
merdaneyle aç bi buçuk cm kadar olsun sonra kendide hafif kabarıcak nede olsa kalın güzel oluyo ince kırılabiliyor sonra bi yumurta sarısına birde susam karışımına batır
bak banada asuman hatun sölemişti beyaz ve siyah susamı bi torbanın içinde karıştırdım caseye koydum üzerine serpmek zor oluyo böle sadece üst kısmını batırmak daha pratik oluyo öle yap
burma tatlısı
TATLI UĞRAŞLAR: BURMA TATLISI
bayrama yaptığım tatlım kızlarrr :)))))))
kızlar buda galeta unlupatatesli poğaçam geçen sene doğum ggününde yapmıştım çok beğenmişti herkesss
TATLI UĞRAŞLAR: GALETA UNLU PATATESLİ POĞAÇA
Bir buçuk cm kalın olmaz mı Zefey? Bence de kalın güzel oluyor, ince hem gevrek oluyor hem de çabuk kırılıyor. Bi de şekilliyi masadan tepsiye aktarırken ince olursa şekli bozulur.
Geçen bahsetmiştimya fırında kek kabarmıyor diye. Servis geldi, beraber kek yaptık, anam bi kabardı bi kabardı. SOnra kendim yaptım aynı şekilde, gene kabarmadı. Hastanın doktoru görünce iyileştiği gibi, fırın tamircinin yanında kabarttı sonra gene eskiye döndü. Ay benim klasik fırınlı ocacığım, naparsam yapayım kalıbın dışına kadar kabartırdı. Evde kek yapmaktan gına geldi, haftada iki kere kek yapıyorum bakalım bu sefer kabarcak mı diye.. Hayır o değil kilo almaya başladım yine. Bi de eşim un fabrikasından kek karışımı almış, onu deniyorum, tadı çok güzel oluyor.
Beceriklisin hatun.. diyecek bişey yok. Bayramda sen tatilde değil miydin? Bi de tatlı yapmış.
Bir buçuk cm kalın olmaz mı Zefey? Bence de kalın güzel oluyor, ince hem gevrek oluyor hem de çabuk kırılıyor. Bi de şekilliyi masadan tepsiye aktarırken ince olursa şekli bozulur.
Geçen bahsetmiştimya fırında kek kabarmıyor diye. Servis geldi, beraber kek yaptık, anam bi kabardı bi kabardı. SOnra kendim yaptım aynı şekilde, gene kabarmadı. Hastanın doktoru görünce iyileştiği gibi, fırın tamircinin yanında kabarttı sonra gene eskiye döndü. Ay benim klasik fırınlı ocacığım, naparsam yapayım kalıbın dışına kadar kabartırdı. Evde kek yapmaktan gına geldi, haftada iki kere kek yapıyorum bakalım bu sefer kabarcak mı diye.. Hayır o değil kilo almaya başladım yine. Bi de eşim un fabrikasından kek karışımı almış, onu deniyorum, tadı çok güzel oluyor.
bayram arefesi yola çıktık biz ben o günün sabahı yaptımm dakikadada bitti yarı malzemeyle yapmıştımyaa ev yapımıda ayrı bi hafif oluyo yaaaaaaaa mikemmell hafiffffff sonra köye gittik köydede browni kurabiye yaptımm nefiss tüm köylü anlatıyoooooomşş ne becrikli gelinin var felan diye baktım kaynanamın telefondaa sesi değişmiş koltukları kabarmış ahahhaa
ayy mkeloş kızz canım ölee kek çektiki hatta çırpma kabıında kalan kek karışımını kaşıklamak ayy akşam kek yapıorum galinaaa
Bu ara çok iştahlıyım... Her şeyden yemek isityorum, kahvaltıya pişi yapıyorum, krepler, mayalı poğaçalar falan, gözüm döndü. Eşim benden beter zaten hamur işine bayılır.. Dediğim gibi kek hiç eksik olmuyor evden.. Oğluşumun tabi bu tarz şeylerle alakası yok, bakıcı olmasa aç kalacak çocuk. Hiç bir şey yediremiyorum artık ben. Eskiden tavuk severdi şimdi yemiyor, köfte severdi ağzına sürmüyor. Et zaten sert geliyor. Ne yedirceğimi şaşırdım. Zaten bi iki yaş sendromumuz eksikti, onu yaşıyoruz galiba.. Den den den (ben ben ben demek istiyor).. Her şeyi kendi yapacak paşa. Kıyafetini kendi seçiyor. 2 tane tişört getiriyor dolabından ikisini de giyecekmiş ama şort giymeyecekmiş