Canim sen ne düşünüyorsun emzirme konusunda. Devam mı tamam mı
bnmm devam şuan..ama gece yok.. eşim sağolsun.kaç aydır geceleri hep eşim kalkıo .akşam aklına gelirse veriorumm.bikere 2 gun hiç aklına gelmedi bende vermedim blki kendiliğindne bırakır dedim ama nerdeeee.3.gun happp yaptı ayakdaa:)))
bide 3 aylarda kesilmez,gunah diye bi hurafe duydum mahalledki yetkili bir ağız olan,komşumdan
ya arzucum bide Elif ın bı anlık aklına geldiyse yandım,ama habire tuttıurmuoo.bide dekolte giydiksek yandımm:))memede meme dıoo:))
beklicem bakalım nsl keserim bılmıom.ama gece meme vermeyınce uyku düzene girdi diyebilirimm.iştahsız ama memeyle alakalı dğeil.hep öleydi..
Ayyy benim yavru, eve gelince yapışıyordu, 3 dakika 5 dakika aralıklarla emmeee emmee, yatana kadar bırakmıyordu, ağzına başka bişey de sürmüyordu. Ayakta, otururken, yatarken hiç farketmez sürekli emmesi ağzındaydı yani:) Bi de güzel bakıyodu yavrum gözlerim içineBak yine duygulandımm... Ay ne zormuş ya. Dün gece çok ağladı, normalde emzik de emmezdi asla. Evde bi tane emzik vardı. Belki dedim onunla uyur, çok şaşırdım ya emzikle uyudu. Yavrum emmeyle uykuyu ilişkillendirmiş. Gece 1'e kadar uyuyamıyor, uykuya nasıl dalacağını bilmediğinden. gündüz ayağımda salladı uyuddu haftasonu ama gece tam bir kabustu. Allah yardım etsin kızımla bana
Artık beni sevmeyecek eskisi gibi. En çok da Ona üzülüyorum. Ben varken kimseye gitmiyordu evde, şimdi beni aramıyor hiç.
yok be cnm nie sevmesin düşünme öyle..sürekli göz teması kur..Ben hep elifle aynı boyda oturuurum konuşurum..annenın başı ağrıo derim öper, belim ağrıo derim masaj yapar kurban olduğum kara gözlümyani suan kki haklı bi tepki.Doğduğu andan beri tek sahip olduğu seyi elinden aldı gözüyle bakıoo.biraz soğukluk olcak.Ama unutucak ve eskisi gibi olcakk.. Üzülme..Ama belli ki bir zor olacak..Sen ii ol, cabucak atlatırsınız inş...Biz gece her uynadığında biberonla su verdik.yani emziğe alıştırmak ne kdr doğru bilemedim memeden sonra..artk kendi kendileirne uyumalılar..
Ben de su veriyorum biberonla. Dün o kadar ağladı ki, emziğe alıştırmayı istemiyodum ama mecbur kaldım bi yerde
canım bi de ağlayınca sen gitmıosun dimi yanına..bilirsin belki köylerde felan da öledir, memeyi kestiğinde gece bebeği başkasıyla yatırırlar,,Yani seni görüp meme vermemek cocuğa işkencedir.Artık annen felan 1 hafta falan kalsın cemrenın odasında...
Ayyy benim yavru, eve gelince yapışıyordu, 3 dakika 5 dakika aralıklarla emmeee emmee, yatana kadar bırakmıyordu, ağzına başka bişey de sürmüyordu. Ayakta, otururken, yatarken hiç farketmez sürekli emmesi ağzındaydı yani:) Bi de güzel bakıyodu yavrum gözlerim içineBak yine duygulandımm... Ay ne zormuş ya. Dün gece çok ağladı, normalde emzik de emmezdi asla. Evde bi tane emzik vardı. Belki dedim onunla uyur, çok şaşırdım ya emzikle uyudu. Yavrum emmeyle uykuyu ilişkillendirmiş. Gece 1'e kadar uyuyamıyor, uykuya nasıl dalacağını bilmediğinden. gündüz ayağımda salladı uyuddu haftasonu ama gece tam bir kabustu. Allah yardım etsin kızımla bana
Artık beni sevmeyecek eskisi gibi. En çok da Ona üzülüyorum. Ben varken kimseye gitmiyordu evde, şimdi beni aramıyor hiç.
Canım denedim onu, ama kimse durduramadı. Nasıl bir ağlama anlatamam. Yine benim kucağımda sakinleşiyor, kafasını koyuyor omzuma, içini çeke çeke ağlıyor. Emzirmek güzeldi ama emzirmeden kesmek çok zor.
Sen anlattıkca benim de içim acıdı...İkiniz için de çok zor. Peki senin göğüslerin şişti mi, ateş topu gibi oldu mu?
Mert de aynı Cemre gibi, sürekli emzik niyetine beni emiyor... Nasıl ayırcağımı düşününce çok korkuyorum.. Doğduklarında aman emsinler, emziğe alışmasınlar, anne sütü alsınlar diyorduk şimdi de nasıl ayırcaz diyoruz.. Tey Allah'ım
oyyy cnmm ya,ama babası baksın.çok düşkündü babaya..geri adımda atma sakın.başladın bari yazık..
Cuma günü eve gidince, memeler eee olmuş dedim, o gece almadı, ertesi gün de almadı. Cumartesi akşama kadar dolmuştular. Boşalttım ben de biberonla verdim Cemreye. Ama biberonu emerken, önce süt sandı, sonra anne sütü olduğunu anladı galiba tadından. Emmelerine bir bakışı vardı, hiç unutmayacam. Neden ordan değil de burdan içiyorum der gibi.
Kızım emmeye bu kadar düşkün olmasaydı bırakmazdım. Ama iki gündür emme olmadığı için yemek yemeye çalışıyor, dün iki tane kadınbudu köfte yedi mesela. Hiç yemezdi. Aç olduğu için süt içiyor. Biliyorsunuz Cemre sütü ağzına sürmezdi. Şimdi kendisi gösterip "Çit" diyor. Süt istiyor.
Kendi kendime düşünüyorum acaba haksızlık mı ettim diye. Sanki hakkı olan bişeyi elinden alıyormuşum gibi geliyor. Ama 19 ay aralıksız emzirdim.3, 4 ay anne sütü alan bebekler var. Ben kızıma yeterince verdim anne sütü diye kendimi teselli etmeye çalışıyorum. Onun psikolojisinden ziyade benimki bozuldu.
Umarım bu süreci kolay atlatırsınız. Gerçekten zor bir dönem.
kız kocaman oldular ya,ne vicdan yapıonnn.. sütü biberondan mı içiooo??
boşver yaa yine iyi içti bizimki dokuz aydan sonra daha anne sütü almadı sağmadım zorluk oluyodu oruç tutuncada hepten gitti diye ee ben şimdi oturup ağlasam yeri var sizinkinin yanında hiç almadı anne sütü
Haklısın canım. Ben çok duygusal davranıyorum. Ama annelik işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?