2011 Ekim Anneleri

Zefey şu görüntüye bak! Browni gibi oluyormuş tadı.. Hafta sonu fırsatım olursa deniycem..

Son düzenleme:
ayy görüntü harikaa akşam annanemlere gitcem hacca gidiyolar diye yaparım gider gitmez adı neym,iş basitmi acabaaaaaa

FINDIKLI ÇATLAK KURABİYE
Malzemeler

İki buçuk kare paket bitter çikolata (toplam 200 gr.)
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı süt veya yoğurt suyu
2 yumurta
2 su bardağından 1 parmak eksik un
1 çay bardağı çekilmiş fındık (Un gibi olmayacak)
1 paket kabartma tozu
vanilya
1 tutam tuz

Bulamak için ;

Pudra şekeri

Çikolatalı çatlak kurabiye nasıl Yapılır?

Önce tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin. İçine kakaoyu karıştırıp ılımaya bırakın.
Yumurta ve şekeri, bir tutam tuzu, rengi açılana kadar çırpın.
Sütü ve erimiş çikolatalı karışımı ekleyip tekrar karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, çekilmiş fındığı ve vanilyayı eleyerek biraz daha çırpıp kabın üzerini streç folyoyla kaplayıp buzdolabına kaldırın. (Ben akşamdan hazırlayıp sabaha kadar beklettim)
Sakın akışkan diye un eklemeye kalkmayın. Tereyağ ve çikolata donunca kıvamını alacak…
Donmuş hamurdan yemek kaşığıyla parçalar alıp elinizle hızlı bir şekilde yuvarlayın.
Bol pudra şekerine bulayıp seramik fırın kabına aralıklı olarak dizin. Çikolatalar pişince epeyce yayılıp büyüdüğü için oldukça aralıklı dizmenizi tavsiye ederim. Benim kurabiyeler aralıklı dizmeme rağmen birbirlerine dokundular :)
190 derecelik önceden ısıtılmış fırına tepsiyi sürün.
Kabarmaya başlayınca ısıyı 180 dereceye düşürün.
Toplam 12-13 dakika kadar sonra fırından alın.
Browni tadında kurabiyelerimiz hazır. Afiyet şifa olsun

tüh yaa yapamam bunu dolapta bekletmek gerekmiş ben bugn gidiciydimmmmmm tühh

Hamurunu hazırlayıp buzlukta 15-20 dk bekletsen de aynı sonuç olur diye düşünüyorum. Amaç zaten yağın donması.. Ben denersem anlatırım sana sonuçlarını.

zefey, şimdiden allah kabul etsin canım,

bugün cemre'yi iş yerine getirdim ve saat 14'e doğru teyzesine teslim ettim,
çok yorgun hissediyorum kendimi

Hamurunu hazırlayıp buzlukta 15-20 dk bekletsen de aynı sonuç olur diye düşünüyorum. Amaç zaten yağın donması.. Ben denersem anlatırım sana sonuçlarını.

acaba yapsammıki ama bitter çikolatam yoq hiç marketede uğrayamam sıcaktan mayıştımmmm fındık vardı ama :SSSSSSS
meloş en isi sen yap ilk önce :)))))
bu geniş zaman işi yaa
ben en isi tuzlu kurabiş yapimm

zefey, şimdiden allah kabul etsin canım,

bugün cemre'yi iş yerine getirdim ve saat 14'e doğru teyzesine teslim ettim,
çok yorgun hissediyorum kendimi

saol cnmö nasıl koşuşturdumı çokk

iyi akşamlar kızlar bir vergi ayınıda devirdik allahıma çok şüküğrr atlattıjk bu yoğunluğu kasıma kadar rahatızzz haydii görüşmek üzereee .........

bizim iş yerinde odalarımızın durumu çok iyi değil ama koridorları maşallah çok geniş yapmışlar
hatta niye bu kadar büyük koridorlar diye de söyleniyorduk
ancak tam çocuklara göre koşturup dursunlar

Ya benim evdeki tartı bozuldu ya da ben yiye yiye zayıfladım bilmiyorum.. Doğum kiloma 2 kilo kalmış sabah tartıldım.. Bu manzarayı doya doya yaşayayım bari bi kaç hafta tutayım kendimi.. Ama bu ara da nasıl tatlı canım çekiyor bir bilsen.. Tutturdum bi yumuşak kurabiye. Boyna ondan yiyesim geliyor.

zefey vergiyi hepten unutmuştum
sayende biraz önce ödeme yaptım, teşekkürler
iyi akşamlar

bende birazdan dükkanı kapatır giderim
güzel bir akşam ve güzel bir hafta sonu diliyorum

arcemek merhaba
nasılsın, neler yapıyorsun,
hafta sonu ne yapacaksın,
kaynanam bugün geliyor hafta sonu
ne kadar yoğun olurum bilmiyorum
ama fırsatım olursa şu cemreleri tanıştıralım
siyah beyaz biraz kaynaşsınlar

güzel bir konu, ben bugünlerde bırakmaya çalışacağım ama cemre ne kadar bana yardımcı olacak bilmiyorum,
dün yine konuştum haftaya anne memeyi kesecek diye ama bilemiyorum,
yöntem kullanmak istemiyorum (salça sürme, bant yapıştırma, kırmızı biber sürme gibi)

Allah kabul etsin zeynepciğim.. annanen yeni ameliyat olmamışmıydı. zorlanmaz inşallah. bu arada Hacı olmaz herhalde ümreye gidiyorlardır değilmi. hac zamanı değil çünkü

selam herkese beni hatırlayan var mııı
okadar uzun zaman oldu ki girmeyeli cvp nereye yazılıyor onu bile bulamadım :26:
hey gidi günler hey dogurduk dogurcaz ne alalım yok nısan geldı yok sancı derken 1.5 yası devıdırdık ben bu sıteyı ozlemısım yaaa
umarım vaktım olurda gelırım yanınıza kaynasırız

Ben nickini hafirliyorumda gerisini cikaramadum canim olsun bekleriz herzaman da aa

Kizlar bu ara da bu taksin ilylarina o aylin kiza cok uzuldum alisverise gidecektim efe anladimi ne anneme birakacagimi kycagimdan inmiyo yerdeykende hep pacama yapisiyo((( siz napiosubuz hiu

Canim, eşim sınava gitti. Istersen ogleden sonra star city de görüşebiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…