2010 şubat meleği , Bahar'ımın diş buğdayı partisi...

sedacım gerçekten çok güzel yapmışsın.ellerine sağlık..el emeği bu.harikaa..
bende pek üretkinlik yoktur .bende böyle şeylar organize etmeyi çok severim ama elimde yapacagıma hazır almayı tercih ediyorum.ben tüketiciyim sanırım.hemen sıkılıyorum.daralıyorum.gözümde büyüyo böyle şeylar.ama baksana sonuç harika olmuş..

Harika bayıldımmm bayıldımmm tek kelimeyle süper...

bende bende herşey süper olmuş ellerine sağlık bizde yapmadık diş buğdayı falan ama isterdim yapmak annem rahatsız oğlan durmuyo pek içimden gelmiyo doğum gününe inşallah artık ama seninki süper olmuş sedacım ellerine sağlık

amin canım sağol..mutlaka yap o zaman ikinci kızına..

bayıldım ne güzel yapmışsınız

çok güzel tek kelimeyle bayıldım yaa sağlıla büyüsün baharcık inşallah
sarısı bizim başımıza :)
teşekkürler..inşallah sizinkileri de görelim buradan..
geç kalınmış sayılmaz,elif in de dediği gibi 2 yaşına kalmasın yeter..
Bahar,önce kitabı eline aldı sonra da kalemi aldı..2 hakkı vardı almak için..

ne güzel adetler ne güzel marifetler bunlar beceri gerekli,sanki deryalı günlerin reel versiyonu gibi tebrikler valla.
TEŞEKKÜRLER canım..

benim de yardımcılarım Bahar'ın teyzesi vardı iki tane yoksa tek başına olmaz tabi..

ne bileyim ben yaparken çok heyecanlanıyorum ve mutlu oluyorum,seviyorum yani uğraşmayı..

teşekkürler canım..vakit ayarlayabilirsen yap canım..ben de acaba başa çıkabilirmiyim dedim o kadar ayrıntıyla ama başlayınca gerisi geliyor bi cesaret kalkıştım valla..

internette diş şeklinde kurabiye kalıbı buldum ama istanbulda bi mağazada olsa gidip alsam çok sevincem netten alışverişi pek sevmiyorum.. herşey bitmiş doğurmuşum gibi şimdi de diş buğdayına hazırlanıyorum hay Allahım bu çocuk beni ne hale getirdi herşeyine yrı ayrı özenir oldum..

aman Allahım bu ne güzel adet yaaa tam benlik
ya sen ne kadar özençli bi anneymişsin öyle herşeyiyle uğraşmışsın.Allahım uzun sağlıklı bi ömür versin kızına
herşey süper olmuş
yalnız biraz anlatırmısın çünkü ben hiiçç görmedim böyle diş buğdayı partisi
ya yeni bi adet ya da bizim burda yokk
ama acayip heves ettim.ben de yapmak istiyorum.tabi daha çoook var ama olsun fikir edineyim dimi

seda,özlem ve hatice sizler yaptığınız için soruyorum buğdayınızın içlerine tam olarak ne koydunuz nasıl hazırladınız yani yağlımı tuzlumu nasıl oluyor.çok iştaha geldim (kıskanarak tabi):))) yapmaya karar verdim çok detaylı olmasada bu pazar yapayım diyorum yardımlarınıza muhtacım kızlar:))

canım ben diş kalıbını kendim yaptım.netten ben de pek sipariş vermeyi sevmiyorum..aslında çok ucuz birşey ama mağaza yok dediğin gibi yakınlarda..
ben yazıcım olmadığından netten buldum bir diş resmi ekranın üzerine koydum yağlı kağıdı çizdim.sonra da peynir kutuları oluyor ya onun kapağına geçirdim yine yağlı kağıtla ve kestim bir güzel kalıbım oldu.sonra tek tek hamuru açıp kestim.tabi biraz uğraşlı oldu ama şimdi onu bulamadım diye de vazgeçmedim yani..böyle deneyebilirsin canım..
aminn canım duana...
aslına bakarsan ben de ilk defa duydum bu sene ve kendi kızımda uyguladım bunu..bizim aile de heyecanla bekledi herşeyi bakalım sırada ne var diye..herkes ilk defa duymuş oldu bizde de..
ben de netten bayağı araştırdım canım..
biraz anlat demişsin,her resmin üstünde yazıyor benim yaptıklarım bu kadar ama bi bak merak ettiğin başka birşey varsa sor biliyorsam söyleyeyim canım...

elifcim,bak sen yapıcam dedin ben senin adına heyecan yaptım...yap mutlaka madem karar verdin,olduğu kadar..mesela ben bir tek diş şeklinde pasta yaptırmadım onu da kendim yapacaktım ama o doğumgününe kalsın istedim pasta işine girmedim..o detay eksik yani bende de..

ben buğdayı bir gün önceden suda beklettim.ertesi sabah haşladım bi güzel şiştiler..benimki tatlıydı ama yine de yenmiyor içinde boncuk aramaktan.. az yap yarım kilo bile çok yani..ben yarım kilodan yapıp abartmışım biraz.ertesi gün ziyan olmasın diye içindekileri ayıklayıp aşure yaptık..
içine nar,ceviz ve biraz da tozşeker koyduk.istersen biraz da tarçın konabiliyor...

Son düzenleme:

çok sağol canım denicem tabi ki oğluşum için pes etmicem ;} ellerine sağlık..

hımm tarif içinçok teşekkür ederim sedacım kolaymışta aslında ama benim bişiyden anlamayn kociş bu işiçin sende çok şey yapıosun dedi kapattı konuyu o şey ne anlama geliyosa artık(şimdiye kadar hiçbirşye yorum yapmayan karışmayan herif buna öyle dedi neymiş ohiç böylebişiy duymamış buğdayda neymiş filan diye saçmaladı bende üstüne gitsem birsürü tantana yani bakalım şuan düşünme taşınma aşamasındayım pazara allah kerim(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…