2010 şubat meleği , Bahar'ımın diş buğdayı partisi...

canbahar

Bahar'ımm...
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2008
1.367
0
116
İstanbul
Kendi yaptığım diş buğdayı şekerleri..modelini netten aldım ama el emeği bana ait..
URL=http://img189.imageshack.us/i/cimg5032.jpg/]
[/URL]

Uploaded with ImageShack.usben 30 adet yaptım 25 tanesi yetti ama..

benim aldığım malzemeler:

önce bir diş kalıbı çıkardım netten..
yarım metre çift en kumaş pembe seçtim ben kendinden desenli
ince beyaz kurdela 10 metre kadar
papatya boncuk
250 gr silikon elyaf
siyah ve kırmızı cd kalemi
çöp şiş çubuğu
küçük mıknatıs
sürfile makası
duvak tülü o da 1,5 metre kadar
küçük not kağıtları
zımba
iğne iplik ve silikon tabancası

işte tüm malzeme bu..
çıkardığım diş kalıbını kumaşa geçirdim yağlı kağıdın üstünden çizerek(pay vererek),30 tane çizdim yan yana
tek tek kestim sürfile makasıyla(bu makas kumaşta atma yapmıyor o yüzden kullandım ve kenarlar süslü duruyor
sonra elimle teğel dikiş yaparken içini elyaf doldurup kapattım..
sonra kurdelaları tek tek hazırlayıp yapıştırdım
tülünü yapıştırdım(tülü de kare kare kestim)
en son yüzünü kalemle boyadım
çubuğunu da takıp kağıdını zımbaladım(kağıdı da ben ayarladım yazıcıdan eşim çıkarttı)

ayrıntılı yazmaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir..

Son düzenleme:
işte beklediğim tarif

teşekkür ederim tekrar eline sağlık.inşallah o günlere sağlıkla geliriz de bende yaparım bu tariftennn

işte beklediğim tarif

teşekkür ederim tekrar eline sağlık.inşallah o günlere sağlıkla geliriz de bende yaparım bu tariftennn

inşallah canım...inan bana çok zevkli geçti..hele meslek seçimi kısmı çığlıklarla karşılandı sanki ne olacaksa ama eğlence işte amaannn..
Bahar kitapla kalemi seçti..

inanmıyorum sana Seda süpersin hemde çok çok süper.ben diş şeklinde içinde elyafı olanı ayrı aldın işte çubuğu ayrı aldında bunları birleştirdin sanıyorum.ben yaptımdan bunu anladım nedense.Baharım çok şanslı en ince ayrıntıyı bile düşünen süper bir annesi var.ellerine sağlık diğer resimleride bekliyoruz :)

harika bi topic olmuş sedacım aklınla bin yaşa :13:
herşey mükemmel senden de bu beklenirdi zaten

diğer resimleri de buraya ekleyeyim bari,sanırım daha çok kişi görmek ister,fikir olarak...
kurabiyelerin tarifini de yazıcam birazdan..

Seda resimleri 15 dk içinde eklersen ilk resmine düzenle diyip ekleki aralarda yazı olmasın çabukkk koşşş.biz fevri davranıp çabuk atladık yazmaya :)

canım benim teşekkür ederim,ben bu konuda mütevazi olamayacağım :))))
elimden bu tarz şeyler gelir ve hafif derya baykal tarzım da vardır marifet konusunda..zaten kızım büyüsün bu tür işlere girişmeyi düşünüyorum bir işyeri açarak..bakalım kısmet..önceden çeyiz dikim dükkanım vardı kapattım..kızım olduktan sonra bebek işleri daha ilgimi çekmeye başladı ona yoğunlaşıyorum...

Buğday kadehlerimiz,diş şekerlerimiz,hatıra defterimiz ve süslü kalemimiz.

Uploaded with ImageShack.us

diş kurabiye tarifi:
250 gr margarin oda sıcaklığında küp küp doğranmış
250 gr nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
un (yumuşak kıvam olsun ele yapışmasın)

diş şeklini vermek için yine aynı diş kalıbını plastik peynir kabının kapağında çizip kestim hamurun üstüne koyup tek tek kestim..bu kalıp işi de netten bir arkadaş dondurma kapağından yapmış ondan fikir aldım..
evde gıda boyası ve şeker hamuru olmadığından hamur ayırdık ve kakaoyla yoğurup göz ağız yaptık..hiçbirşey şart değil yani,uydurulabilir bir şekilde..

buğday duası..başında tülbent açılıp buğday serpildi...

masamız..her gelen bir şey getirdi,ben organize ettim herkesi..çocukla zor olurdu böyle süper oldu..13 çeşit

meslek seçimi

Son düzenleme:
2006 Aralığında kızım dünyaya geldi yaklaşık 1 yıl sonra diş buğdayını yaptım ozmanlar bu tarz şeyleri hiç bilmiyordum
şimdi yine hamileyim 2. kızımı bekliyorum Şubat annesi olacağım :)
sizin bu tarifiniz çok işime yarayacak
hayırlı uğurlu olsun
Allahım gelinlikle görmeyide nasip etsin

çok güzel tek kelimeyle bayıldım yaa sağlıla büyüsün baharcık inşallah
sarısı bizim başımıza :)

cok cok güzel olmuş hersey tebrik ederim! bayıldım!
meslek secimi ve dua kısmı cok ilginc geldiii ben izmirliyim,son 7-8 yıl da yurt dısındaydım ve ilk defa böyle diş bugdayı partisi görüyorum.
kusura bakmayın gercekten ilk defa bu sitede duyuyorum.bu parti ilk diş cıktıgında mı yapılıyor? o bugdaylı yiyecegin tarifini int.ten buldum, kurabiyeler de cok şekermiş. benim oglumun şu an 8 dişi var, ilk dişini 5 aylıkken cıkardı, baya gec kaldık yani...
merak ettim meslek seciminde kızın neyi secti?

Son düzenleme:
ne güzel adetler ne güzel marifetler bunlar beceri gerekli,sanki deryalı günlerin reel versiyonu gibi tebrikler valla.

sedacım öncelikle tebrik ederim seni her ayrıntı her detay süper olmuş..ellerine ve emeğine sağlık baharda çok şanslı (ve güzel) bir kız..onca işin arasında bunları başarmanda ayrıca tartışma konusu:)) bi ben cesaret edemedim şu olaya gencer ve yaramazlıkları sayesinde..bu arada bu topikcikte çok anlamlı olmuş yerinde açılmış yani:))

sumay canım geç kalmış sayılmazsın yani ilk diş çıktığında olacak diye bir şart yok ne zaman istersen ozaman yapabilrsin.. tabi abartılıp 2 yaşındada yapılmaz :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…