2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ben baştan yanlış seçim yapmışım... Bu aile ne bana değer verdi, ne aileme... Hepsi ayrı telden çaldı söyledi... Ne sözler duydum, duymazlıktan geldim; ne hareketler gördüm görmezlikten geldim... Hatırladıkça sinirim bozuluyor...

Dün akşamki konuda şu: Eşim ve annesi anlaşmışlar; eşim kardeşine borç para verecekmiş; eşim askerden dönünce de kız kardeşi geri ödeyecekmiş... Konu özetle bu...
Bu konu konuşulmuş, faiz oranları hesaplanmış; en son da bana gelmiş... Dün...

O kadar sinirim bozuldu ki, gece 3 e kadar ağladım...

Kardeş cilve falan boş, bir noktadan sonra adam başa sarıyor... Baştan seni gerçekten sevmediyse, gerisi boş... Ben çok ucuza gittim. Değmezmiş... Dün son nokta oldu... Bebeğim olmasa şu anda boşanma peşindeyim... Karnımdaki bebek tutuyor beni şu anda bu aileyle...
seni bukadar bıktıracak bu kararı aldıracak ne yaşadın tabii bilemeyiz ama kendini üzme bebeğini düşün.boşanmak falan düşünme şimdi bunları.böyle hissettikçe evin içindede soğuk rüzgarlar esecek sürekli canım soğukluk olacak.buda dahada zor olur ikiniz içinde.şuan çok dolu ve kırgınsın anlıyorum.sen sakin kalmaya çalış kendini ve bebeğini düşün dilerim herşey yoluna girer.

Son düzenleme:
Ben baştan yanlış seçim yapmışım... Bu aile ne bana değer verdi, ne aileme... Hepsi ayrı telden çaldı söyledi... Ne sözler duydum, duymazlıktan geldim; ne hareketler gördüm görmezlikten geldim... Hatırladıkça sinirim bozuluyor...

Dün akşamki konuda şu: Eşim ve annesi anlaşmışlar; eşim kardeşine borç para verecekmiş; eşim askerden dönünce de kız kardeşi geri ödeyecekmiş... Konu özetle bu...

canım öncelikle çok haklısın bende olsam çok ama çok üzülürdüm eşim nedne önce benle değilde ailesi ile karar veipte bana sadece böyle olack diye bilgi veriyor .... ama genelde tüm ailelerde bu böyle oluyor hani tamamen elinin altında bir erkek çok nadirdir. eşinden böyle bir nedned ötürü soğuma sen yine şükret o parayı borç vermiş askerden sorna alackamış hatta ve hatta en sonda olsa vermeden önce seni bilgilendirmiş bunların hiç birini yapmayan erkelerde var...

eşimle biz en başta konuşmuştuk bu konuları son sözü biribirmize sormadan asla ailemizi ilgilendiren karar verilmeyecek diye şimdiye akdr uygulandı çok şükür bundan sonra olurmu bilmem ama olmaz garantiside yok çünki erkekler ailelerine karşı hep böyle hassas oluyorlar ne yazıkkiiiii.... üzme kendini ne olur aile içinde olur böyle şeyler sen sadece bir daha yaşanmamsı için önlemlerini al...

kizlar bizim dun doktor amcamizla randevumuz vardi. oglusum 1840 gr olmus. boyunu soylemiyor doktorumuz. ama saglikli oldugunu soyledi o yeter. bebisim dogum pozisyonuna gecmis. poposunu gosterdi bize :)))) kisa bir randevu oldu. bende pek bisi sormadim. doktorum kanama olursa suyun gelirse hemen arayip geliyorsun dedi. 15 gun sonrasina cagirdi tekrar. bu arada 5 haftamida aktarttim. raporum yaziliyor.
bi de dun doktorun tartisinda tartildim. 67.3 ciktim. bundan onceki randevumda 7 araliktaydi o zamanda 67 cikmistim. 1 ayi askin bir sure icinde sadece 300 gr. almisim. kiyafetlerden desem o da degil cunku ayni tarz giyinmistim. ama bu arada bebegim tam 800 gram almis. cunku 1 ay once 1060 grdi. beslenme seklimde de herhangi bir degisiklik yapmadim. doktorun tartisi dogrumudur yanlismidir bilmiyorum ama hamileligimi ogrendigimden beri orda tartiliyorum. cok enteresan degilmi? doktor normal dedi. :)))

maşallah fty sıpana:nazar:

arkadaşlar öbür topikleri gezerken okudum gebelikte hiç çatlağım yok diye sevinen bi arkadaş yazmış doğumdan sonra çatlakları meydana çıkmış hemde otoban gibi olmuşum meğer diye yazmış çok tırstım yaa eyvahedigeldismile bende hiç olmadı diye seviniyordum bakalım göbiş indikçe deformasyonlar çıkacak galiba meydana :delphin:

canım bana da yeni doğum yapan arkdaşım söyledi doğumdan sonra belirmiş hepsi..ben de catlak yok ama hazırlıklı olmak lazım cildimzin kurumasına asla izin vermemek gerek bizde de olabilir.olursa çok pis bozulurum valla o kadar para veriyorum kreme catlak olmasın diye...

ya arkadaşalar bana sık sık sancı giriyor öyle dakika felan tutum bi düznei yok ama ara ara helede ani hareketlerde böyle canımı alıyor sanki ve kendimi çok yorgun hissediyorum ben bi doktorumu arayacağım sizlerede oluyromu bu durum ?

seni<çok kırmışlar hamilelik bir de epey yıpranmışsın..kendi çocuğunun ihtiyaşlarını karşılasın versin sonra parayı ..çok mu sorumluluk aldın sen üstüne acaba..eşinin kendini bu kadar rahat hissetmesini sağlayacak kadar ?? seni sevmediğini de düşünme anne sözkonusu olunca herşey farklı oluyor be sinpac..hepimiz zor günler yaşadık-yaşıyoruz eşinin damarını bulmaya calışsan ..ne diyeyim zor be kardeş ama bebek ikinizin bebeği kafam hoşaf oldu ne yazacağımı da unuttum..

Hepatit, ben kiradayım, eşim askere gideceği için kira ödeyebilmek için ücretsiz izin kullanamayacağım... Eşimin bir evi var. Onu satıp, KARDEŞİNE 90 MİLYAR BORÇ VERCEKMİŞsenağlama

Galiba bana inme inecek... Bu benim yaklaşık 3 yıllık maaşım! :çok üzgünüm:

Kardeşinin kocası jipe biniyor, ve Avrupa Konutları tem de ev aldı... Borcu çokmuş...

Bense depozito az olsun diye kayınvalidem tarafından musluğundan çamur akan bir eve layık görüldüm... Ben evlenirken bana o evi buldu kayınvalidem ve bana: "Ben evlenirken kayınvalidem ile oturdum." dedi...

Şimdi sindiremediğim nokta şu: Madem beni kendinden aşağı görecekti; neden 3 dil bilen, masterlı, deli gibi çalışan gelin aldı? Keşke kendi gibi, ev hanımı, ilkokul mezunu bir gelin alsaydı; bütün evini kendi yönetirdi.

İkinci nokta: Bunu neden ben 7 aylıkken yapıyor? Önce yapsaydı da oğlunu boşasaydım, ne olurdu?

seni<çok kırmışlar hamilelik bir de epey yıpranmışsın..kendi çocuğunun ihtiyaşlarını karşılasın versin sonra parayı ..çok mu sorumluluk aldın sen üstüne acaba..eşinin kendini bu kadar rahat hissetmesini sağlayacak kadar ?? seni sevmediğini de düşünme anne sözkonusu olunca herşey farklı oluyor be sinpac..hepimiz zor günler yaşadık-yaşıyoruz eşinin damarını bulmaya calışsan ..ne diyeyim zor be kardeş ama bebek ikinizin bebeği kafam hoşaf oldu ne yazacağımı da unuttum..

evet cnm hepatit çok haklı,bak ben sana şöyle söylim
benim eşim gerçekten beni çok svere aşıktır buna tüm kalbim ile inanıyorum Rabbim bir ömür de daim etsin hepimizinkini inşallah(amin amin amin)
her akşam işten geldiğinde kapıyı ya ben açarım ya da o açar girer
ama her akşam sanki beni bir senedir görmüyormuş gibi öper sever koklar ama bun da benim de çok büyük rolüm var deliyimdir zıpırımdır afacan ve tam bi serseriyimdir,
ama evimden gelin çıkarken babmın dediklerini kulaklarıma küpe yaptım ben
asla unutmuyorum babamın dediklerini
1)ben de bir erkeğim ama asla biz erkeklerin ipini fazla bırakmamak lazım
2)ne olursa olsun eşini kapıda güler yüz il ekarşıla bir sorun varsa bile yemeğinizi yedikten sonra konuyu aç
3)banyodan sonra çamaşırlarını hazırla eşine ayrı bir önem ver
4)içerden dışarı dışardan içweri girmesin hiçbişi
vs vs vs
bunları asla ihmal etmiyorum e eşim bunlardan dolayı çok mutlu keyfi yerinde oluyorrrrrrrrrrrrrrrrr
ama benim eşimde inanılmaz anneci bir adam bunu asla inkar edemem
diyelimki biz bbeğe beşik alıcaz annesi de bizimle beraber annesi yok bu iyi değil derse eşim evet bu iyi değil der gibi
ya da bu iyi derse evet bu kesinlikle iyi der
ama ben naparım direkt olayın içine girer ve buna asla izin vermem ben ne diyorsam o
bunu bezen öfke ile halleder bazen de cilve ile hallederim
eşim ve annesini asla yalnız bırakmam
her dakaika saniye yanlarında olrum
yoksaaaaaaaaaaaaaaaaaaa neler neler olur
babamın dediği gibi ipi bırakmamak lazım tatlım en iyisi de aynı en kötüsü de inan bana

kizlar bizim dun doktor amcamizla randevumuz vardi. oglusum 1840 gr olmus. boyunu soylemiyor doktorumuz. ama saglikli oldugunu soyledi o yeter. bebisim dogum pozisyonuna gecmis. poposunu gosterdi bize :)))) kisa bir randevu oldu. bende pek bisi sormadim. doktorum kanama olursa suyun gelirse hemen arayip geliyorsun dedi. 15 gun sonrasina cagirdi tekrar. bu arada 5 haftamida aktarttim. raporum yaziliyor.

bi de dun doktorun tartisinda tartildim. 67.3 ciktim. bundan onceki randevumda 7 araliktaydi o zamanda 67 cikmistim. 1 ayi askin bir sure icinde sadece 300 gr. almisim. kiyafetlerden desem o da degil cunku ayni tarz giyinmistim. ama bu arada bebegim tam 800 gram almis. cunku 1 ay once 1060 grdi. beslenme seklimde de herhangi bir degisiklik yapmadim. doktorun tartisi dogrumudur yanlismidir bilmiyorum ama hamileligimi ogrendigimden beri orda tartiliyorum. cok enteresan degilmi? doktor normal dedi. :)))
masalllah bebıkın kocaman olmuşş canım nazar degmesın..:nazar:

merhaba arkadaşlar,nasılsınız,müsait olanlar için trt 1 de yeni doğan bebeklerle ilgili bilgiler vericekmiş bi doktor,izlemek isterseniz haberiniz olsun dedim

evet kızlar kesinlikle katılıyorum eşinizi kendinize öyle bi bağlayın ki gözleri sizden başkasını görmesin ben bide şuna inanıyorum gerçekten eşini seven değer veren erkek asla ve asla annesiyle kıyaslamaz ve ayrımı yapar ha bu birazda bizim elimizde erkeği mutlu et güler yüzlü ol kapıda hoş karşıla iki cilve fedakar ol ağırlığını böylece koyarsın ve sadece sen ve eşin olur

Ben katılmıyorum.
Seni ne kadar severse sevsin, diğer tarafta annesi ve kardeşi var.
Duygu sömürüsüne bir yere kadar dayanabiliyorlar...
Ben bazen hak veriyorum, benim de ailem aynı şekilde davransa, an gelir ben de yenik düşerim.

Hem bebek hem askerlik öncesi sana sormadan böyle bir karar vermesi hiç hoş değil gerçekten.
Zaten aylardır üzüyorlardı seni.
Biraz da o birikimlerin de etkisiyle patlamışsın ve patlamaktasın sanırım, umarım toparlarsınız canım...

Eftelcim başınız sağolsun..

Bekocum çok çok üzüldüm 35 haftalık olmuş yavrum kocaman :çok üzgünüm:
Uyardığın için de tşk, eşimde çok önemsiyor bu yoğun bakım konusunu
Zaten Üniv. hastanesi seçmemizin bir nedeni de bu..
Rabbim bebeklerimizi muhafaza etsin çok zor bir durum bilmiyorumkismile

canım oncelıkle cook gecmış olsun atlatmıssın bıraz rahatsızlıgını ..yınede dıkkat et kendıne duzenlı kullan ılaclarını..verdıgın bılgı ıcınde sagol gercekten cok üzüldüm bebege annesıne aılesıne ama bızım ıcınde bı tedbır olmus oldu canım yenı dogan yenı bakım coook onemlıı ..ben olsam o hastaneyı sıkayet eder mahkemeyede verırıdım ılgısızlıklerınden..ama boyle seylerın önceden aratrılması gerek..

Eftel'cim başınız sağolsun çok üzüldüm Allah sabır versin..
Beko'cum geçmiş olsun, bebek mevzuunu okuyunca tüylerim diken diken oldu..
Vadideki Zambakçım birşey olucağını sanmıyorum, ben yastık koyup sırtüstüde yatıyorum, sağ yanımada yatıyorum tüm gece solumda uyuyamıyorum yanlarım ağrıyo valla...benim doktorum sırtüstü de yatabilirsin ama sen tıkanırsın demişti...

BEKOCUM başınız saolsun..... Sanada çok çok geçmiş olsun inşallah sorunsuız tamane atlatırsın cnaımm...

canlarım çok sagolun ilgilenenden de ilgilenmeyenden de allah razı olsun hastalık hepimiz için öylede böylede bir sekilde bir seviyeye geliyor yeterki allah sifasını versin.. ama diger konuda allah korusun kimse farkında olmadan bişeyleri atlamasın istemiştim... hepimiz yoksa çok duygusalız.. acımızı paylaşan herkeze binlerce tesekkürler...

herkese merhaba iki gündür giremiyorum geçmişe bakmadım umarım herkes iyidir.Amanın alt tarafa baktımda çoşmuş bugün mart anneleri.

genelde hep böyle olur zaten anneler esler ayrı konusurlr senın en son haberın olur sınır bı durum ewet ama bosanma olayını sıl kafandan yanı esınle kınus bence canım su ana böyle seylere takılmamız cok normal daha hassas bı donemdeyız

Hepatit, ben kiradayım, eşim askere gideceği için kira ödeyebilmek için ücretsiz izin kullanamayacağım... Eşimin bir evi var. Onu satıp, KARDEŞİNE 90 MİLYAR BORÇ VERCEKMİŞsenağlama

Kardeşinin kocası jipe biniyor, ve Avrupa Konutları tem de ev aldı... Borcu çokmuş...

Bense depozito az olsun diye kayınvalidem tarafından musluğundan çamur akan bir eve layık görüldüm... Ben evlenirken bana o evi buldu kayınvalidem ve bana: "Ben evlenirken kayınvalidem ile oturdum." dedi...

Şimdi sindiremediğim nokta şu: Madem beni kendinden aşağı görecekti; neden 3 dil bilen, masterlı, deli gibi çalışan gelin aldı? Keşke kendi gibi, ev hanımı, ilkokul mezunu bir gelin alsaydı; bütün evini kendi yönetirdi.

İkinci nokta: Bunu neden ben 7 aylıkken yapıyor? Önce yapsaydı da oğlunu boşasaydım, ne olurdu?

valla tatlım bu üç dille master ile ve hamile halin ile çalışıp para kazanıpta bunları boyun eğersen ben sana yuh derim
biz neden hep malak gibi herşeyi kabullenmek zorunda kalıyoruz ya
kadın şeytan derler ama bizim türk gelinleri pek bi aciziz bu konulrda neden peki
aman boşanmayalım aman hamileyiz
başka çözümü yok mu bu işlerin valla sincap aklını başına al derim ben sana bacım

seni bukadar bıktıracak bu kararı aldıracak ne yaşadın tabii bilemeyiz ama kendini üzme bebeğini düşün.boşanmak falan düşünme şimdi bunları.böyle hissettikçe evin içindede soğuk rüzgarlar esecek sürekli canım soğukluk olacak.buda dahada zor olur ikiniz içinde.şuan çok dolu ve kırgınsın anlıyorum.sen sakin kalmaya çalış kendini ve bebeğini düşün dilerim herşey yoluna girer.
Sakin mi? Enayi gibi hissediyorum kendimi! Çünkü geri gelmeyecek o para, biliyorum...
canım öncelikle çok haklısın bende olsam çok ama çok üzülürdüm eşim nedne önce benle değilde ailesi ile karar veipte bana sadece böyle olack diye bilgi veriyor .... ama genelde tüm ailelerde bu böyle oluyor hani tamamen elinin altında bir erkek çok nadirdir. eşinden böyle bir nedned ötürü soğuma sen yine şükret o parayı borç vermiş askerden sorna alackamış hatta ve hatta en sonda olsa vermeden önce seni bilgilendirmiş bunların hiç birini yapmayan erkelerde var...

eşimle biz en başta konuşmuştuk bu konuları son sözü biribirmize sormadan asla ailemizi ilgilendiren karar verilmeyecek diye şimdiye akdr uygulandı çok şükür bundan sonra olurmu bilmem ama olmaz garantiside yok çünki erkekler ailelerine karşı hep böyle hassas oluyorlar ne yazıkkiiiii.... üzme kendini ne olur aile içinde olur böyle şeyler sen sadece bir daha yaşanmamsı için önlemlerini al...

Haklısın, Allahtan vermeden parayı bana söyledi... Ben o eve güvenerek bebek işine girmiştim... Bilseydim bunu, bu işe kalkışmaz 1-2 yıl daha para biriktirirdim...

Offfff...
Detayları bilmeyince atıp tuttum, kusura bakma canım...
Bu kadarı çok fazla gerçekten, kim olsa senden farklı davranmaz, kabul edilebilir tarafı yok...
Kayınvalideni falan boşver, gaz vermek istemem ama buradaki baş suçlu eşin bence...
Hiç mi aklı yok bu adamın, sen bu kadar fedakarlık yaparken, bebeğiniz sözkonusuyken bu nasıl bir mantıktır?
Hadi o yüze duramadı, verecek parayı, öbür ikisi nasıl insandır da kabul edecekler hal böyleyken !!!
Aklına boşanmayı falan getirme, hiç sırası değil, sen de çok hassassın, normalde almayacağım kararları alabilecek kadar hem de...
Eşinin çok ciddi bir uyarıya ihtiyacı var, Allah ona akıl fikir, sana sabır versin.
Kudurdum resmen...
Dikkat et kendine nolur...

BEKOCUM YA ben yeni girdim forma noldu bilmiyorum ama BAŞINIZ SAĞOLSUN CANIM.
SıNCAP bence eşini al karşına konuş niye saklı gizli benden habersiz bişeyler konuşuluyo niye en son ben duyuyorum ben dış kapının dış mandalımıyım benim bu ailede yerim yokmu de.Konuş kardeşim.
FTY gözün aydın canım bebiş kocaman olmuş maşallah bende cuma gidicem kontrole.

ya arkadaşalar bana sık sık sancı giriyor öyle dakika felan tutum bi düznei yok ama ara ara helede ani hareketlerde böyle canımı alıyor sanki ve kendimi çok yorgun hissediyorum ben bi doktorumu arayacağım sizlerede oluyromu bu durum ?

tatlım tut kendini biraz daha dayan eşin gelmeden sakın ha doğuruyum deme şurda beş gün kaldı bayanssulusmile canım şaka bi yana arada bendede oluyo arkadaşlarda yazdılar sabah genelde herkeste var bu ara böyle şikayetler ama sen yinede doktorunu bi ara içini rahatlat bizede haber ver canım eyvahedigeldismile

SıNCAP ayrıcada çalışmıyorumde be enayimiyim kimin için çalışıyorum karnım burnumda de.O parayıda kesinlikle verdirtme senin çoçuğunun rıskı herkes sizemi güvenip yapmış borcu az buz parada değil yarınınızıda düşünsün eşin kriz var durumlar ne olacek belli değil o para giderse geri gelmez eminim

valla tatlım bu üç dille master ile ve hamile halin ile çalışıp para kazanıpta bunları boyun eğersen ben sana yuh derim
biz neden hep malak gibi herşeyi kabullenmek zorunda kalıyoruz ya
kadın şeytan derler ama bizim türk gelinleri pek bi aciziz bu konulrda neden peki
aman boşanmayalım aman hamileyiz
başka çözümü yok mu bu işlerin valla sincap aklını başına al derim ben sana bacım

Kardeş yanlış anlama,
Bunu yazma nedenim şu:
Eşimin kardeşleri Anadolu daki üniversitelerden (pek bilindik yerler değil) mezunlar; ama kayınvalidem; onlar oxfordda okumusta; ben yabanmısım gibi davranır. Görümceler herşeyi hakeder, bilir, ben beslemeymişim gibi davranır. Bohça da takı da, hep böyle aşağıladılar beni... İş konusunda da öyle... Görümcelerimin boku boncuklu, ben beslemeyim resmen...

Yanlış anlama kardeş, benim annem de ilkokul mezunu, ama abimin eşine hep: sen de kızlarım gibisin, uzmanlığın (bitirdiğin bölüm) farklı der. Ama sen, benim kızlardan daha beceriklisin, hamaratsın der...

Back
X