• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

KPSS’de Şok Gelişme. Polis YÖK’ü Bastı. Bilgisayarlara El Koyuyor...

Polisin,Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın isteği üzerine ÖSYM’de KPSS sınav komisyonunda yer alan görevlilerin bilgisayarların inceleme ve kopyalama yaptığı belirtiliyor.

Eğitim Haberleri | abbasguclu.com.tr

kızlar sınav sonuç belgeleri evlere gönderilmeye başladımı ..bazı formlarda ellerine geçtiklerini söylüyorlar..bana daha gelmedi ..gerçi sınavın akibeti belli değil ama merak ettim?

yusuf ziya özcan tahmin edilenden çok fazla boyutta demiş kopya için eğer öyleyse iptal edilebilir..bence hatta şuan soruları hazırlıyor olabilirler..iptal edip sorular hazır diye kısa zamanda yaparlarsa şaşmam..

hilalcim öncelikle hayırlı olsun o sana laf söyleyenler kıskançlıklarından öyle söylüyor sende onlara çocukta yaparım kariyerde de canım çatlasınlar çok iyi yapmışsın:):):lepi: sınava gelince artık bana fenalık geldi ne olucaksa olsun ama bu düşük puanlıların iptal çığırtkanlığıda beni deli ediyor iyi ya sorulardağıtılsa bile siz yapamadınız işte sanki onlara eksik soru dağıttılar ben ilk defa girdim 5 ay çalıştım 78 aldım çok iyi bir puanım yok ama son atamaya şansım var şimdi sınav tekrar edilirse 70in altında almam ama 2 aydır ders çalışmamışım iptal edilirse 1 puan bile düşük alırsam bu benim içime oturur :(:(

Çalışmayı bende düşündüm ama içim almıyor geçen gün genel yetenekle başlayayım matematik körelmesin iptal olursa kültür bakarım dedim pek iyi bi başlangıç yapamadım
Mat çözerken ihtiyacın bi kitabından sınavda çıkan otobüslü koltuklu bi soru vardı onun benzerine rastladım 1 dk da çözdüm sınavda yapamamıştım dönüp dönüp o soruya gelmiştim denklem kuramadım şıklardan gidip işlem hatasıyla yanlış yapmıştım
Şimdide çözemeseydin diye oturup ağladım bu sınavın iptaline izin verilmemeli kimsenin bize böyle birşeyi tekrar yaşatmaya hakkı yok ben panikten kaybediyorum bilmemezlikte değil yine sınav olsa yine paniklerim bu sinirle daha beter olur
Düşük puanlı insanların bu kadar sesi çıkarken hakedenler sınav iptaline tepkisizmi kalıcak
Koyun gibi tekrar sınava girin dicekler bizde gircez öylemi
Dershaneden arkadaşlarım bi iptal halinde dava için hazırlıktalar bende katılacağım
Kendi beceriksizliklerinin cezasını biz çekmemeliyiz
Bu ara görsel ya da yazılı medya kuruluşlarına ayrı bi gıcığım var zaten büyük manşetler abartılı sözler sürekli bi kışkırtma hali kpss sınavından önce 3 milyon öğrenci ter dökcek falan diye manşet atmışlardı hadi be demiştim daha neyin ne olduğundan haberi olmayan insanlar ahkam kesiyor
Ne hale geldik..
Milletvekillerinin ilkokul mezunu olabildiği bi ülkede üniversite mezunu insanlar iş için birbirine giriyor hakedenlerin hakkı yeniyor
Lanet olsun böyle sisteme

kızlar sınav büyük ihtimalle iptal edilecek.
eğitim bilimlerinin iptali zaten kesin gibi.
genel kültür ve yetenekte de kopya çekilmişse iptal edilecekmiş. ösym de köstebek varmış. ya ne insanlar var, nasıl bir vicdandır soruları alıp dağıtmak:umursamaz:

sınavdan 3 gün sonra evimi boşaltıp ailemin yanına taşındım ve tüm kaynaklarımı verdim. bir daha çalışmayacağım nasıl olsa dedim. büyük konuşmuşum. şimdi pazartesi geri dönüp verdiğim kitapları toplamaya çalışacağımbilmiyorumkismile bir kaçını bile alabilsem yanıma kar kalır.
haftaya çalışmaya başlıyorum kızlar.

nişanlımda bana moral vermek için sen zaten daha iyi netler yapıyordun, puanını yükseltirsin diyor. 2 aydır kitap açmıyoruz. herkes çalışıp yüksek puan alan gene alır diyor. kolay mı almak. biz çalıştık az çok iyi bir puan aldık ama her gün düzenli çalıştık. çalışmaya ara verdiğim ara 2 günü geçmemiştir. o da nişan alışverişi vs. nedeniyle. şimdi 2 aylık bir aradan sonra ne yapalım? konuların hangi birine dönelim. ne ara soru, deneme vs. çözelim?

kızlar siz ne durumdasınız? çalışmaya başlamayı düşünüyor musunuz? ne yapıcaz? ben haftaya başlayayım diyorumCADIARZU

gk gy de iptal olurmu benim öğrt değil rivayete göre amaç ösym ye güveni bozup başkanı attırmakmış...iktidarın seçtiği biri değilmiş öym başkanı.sırf skandalıda sorularıda bu kadar kişiye yayıp belli olsun istemişler yoksa sadece belirli kişiler alırdı ruhumuz duymazdı.koltuk savaşına bu kadar ahh alınırmı yazık yatacak yerleri yok

slm kızlar malesef genel kültür genel yetenektede kopya çekilmiş 10.000 bin dolara satılmış sorular birsürü şehre hemde iptal olabilirmiş komple eğer iptal olursa da sınav 1 ay sonra yapılacakmış malesef seneye değil 1 ayda ne yaparız ki unuttum gibi geliyor açınca belki hatırlarım sıkılıyodum sınav biteli ama bari biraz zaman versinler haksızlığa bakın:olmaz:

KPSS'de 10 bin dolara soru satılmış
KPSS'deki rezalet çözüldü, soruların sızdığı anlaşıldı. Sorular ise adaylara 10 bin dolara satılmış.
Güncelleme:02 Eylül 2010 03:21
YÖK, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı, KPSS sorularını ÖSYM’nin içinden sızdıran bir şebekenin adaylara 10 bin dolara sattığını belirledi.

KPSS’de kopya çekildiği iddialarının ardından gerçek gün yüzüne çıktı. YÖK Denetleme Kurulu, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın üç koldan yürüttüğü soruşturmada KPSS sorularının ÖSYM içinden sızdırıldığı bilgisine ulaşıldı. 10-11 Temmuz’da yapılan sınav sorularının tamamı veya tamamına yakınını doğru yanıtlayan adayların teknik takibi sonrası bazı adayların sınavdan günler öncesinde sorulara para karşılığı ulaştığı belirlendi.

BİR SAAT KALA BİN 500 DOLAR

Kopya skandalına karışan adaylar KPSS sorularını 10 bin dolar karşılığı günler öncesinden edinirken, bu miktarın sınava az bir süre kala düşürüldüğü tespit edildi. Sınava bir saat kala soruları alan bir adayın şebeke üyelerine bin 500 dolar ödeme yaptığı öğrenildi. Kopya şebekesinin çok farklı illerde adaylara soruları ulaştırdığı tespit edilirken, kaç adayın şebeke ile yasadışı alışverişe girdiği halen araştırılıyor. Savcı, soru bankasını oluşturan üyelerin bilgisayarlarını ve telefonlarını hâlâ inceliyor.

ATAMALAR GECİKMEYECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS’deki kopya skandalı nedeniyle ertelenen öğretmen atamalarını sınavın kısmen iptali durumunda bir ay içinde yapmayı planlıyor. Ancak kopya skandalına karışan aday sayısının binlere ulaşması ve sınavın tamamen iptali durumunda ise kısa bir süre içinde sınavın yapılması için harekete geçilecek. Bu durumda da atamaların kasım ayına sarkabileceği ifade edildi.

ÖSYM'DE BİRDEN FAZLA GÜVENLİK AÇIĞI

2010 KPSS’de kopya skandalı ile çalkalanan ÖSYM’de çok sayıda güvenlik açığı tespit edildi. KPSS ile ilgili YÖK Denetleme Kurulu’nun hazırladığı raporda, sınav sorularının güvenliğinin yeterli derecede olmadığı tespiti yapıldı. Özellikle ‘kurum çalışanlarının dışarı ile bağlantılarının sınavlar açısından güvenlik açığı oluşturduğu’ tespiti YÖK Denetleme Kurulu raporunda yer aldı. Raporda güvenlik zafiyetinin tek tek görevli isimler üzerinden, somut örneklerle tespitlerinin yapılması ve birden fazla noktada güvenlik zaafiyeti olduğunun belirlenmesi sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen atamalarını erteleme kararı aldığı öğrenildi.

TÜM BÖLÜMLERİN SORULARI SIZDIRILDI

Sınavda şebeke tarafından dışarı çıkartılan soruların sadece Eğitim Bilimleri’ni kapsamadığı, Genel Yetenek ve Genel Kültür Olmak üzere sınavın başka bölümlerinde de soruların sızdırıldığı belirlendi.

BAŞKANIN BİLGİSAYARI İNCELEMEDE

ÖSYM’deki inceleme dün de devam etti. İlk belirlemelere göre bir kurum çalışanının soruları para karşılığı şebekeye sızdırdığı tespit edildi. Soruların e- posta ile gönderildiği öne sürülen Isparta’daki Öğretmen BS’ nin de bilgisayarına el konmuştu. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da dahil olmak üzere, yönetici ve çalışanların bilgisayarları incelemeye alındı. Tespitler sonrası YÖK, KPSS’de kısmi iptal seçeneği üzerinde duruyor. Kopya skandalına karıştığı belirlenenlerin sınavının iptali, diğerlerinin yeniden sıralamasının yapılması planlanıyor.

:umursamaz::mymeka:

ben hala iptal olmaz diye düşünüyorum..sorular kimlere ulaştı ise onu tesbit edip cezalandıracaklar bence..

en adaletlisi de bu olur. Sadece kopya çekenlerin iptal olması. Sıralamalar ve puanlar otomatşk olarak normale dönecektir. Ama elemeler ne kadar adaletli olur bilinmez. artıl hiç bişeye güven kalmadı.

kızlar ben de iptal olmaz dıe düşünuyorum ayyy napcaz ya ıptal olursa 1ayda ne calsıcaz ben eskı punaımdan daha düşük alırım kesın cunku bı cok seyı ezberleyıp grmıstık ve su an daha bı streslı olur ınsan sınavda

net bı acıklama gelmeden de calısamam kı benmafoldumben

gerçekten ruhum daraldı artık.
ama ben de dava açacağım iptal olursa.
yine de umut mu artık bilmiyorum ama iptal olmaz gibi geliyor yine de

merhaba arkadaşlar
hilalcim hayırlı olsun canımopuyorumnanaktan
bence iptal alacak sorular iptal olursada 1 ay gibi kısa bir sürede yeni sınav deniyor
bugün başlıyorum çalışmaya ben
tarih coğ ezberlemiştim hiç birşey yok aklımda koca bir sıfır
hakkıyla yüksek puan alanlar için gerçekten çok kötü olacak
ama diğer taraftanda tüm kopyacıların bulunamayacağı görüşündeyim
sınav iptal edilmezsede tüm girenlere haksızlık olacak
sonuçta çalışmayan düşük puanalanlar için pek bişey farketmeyecek
1 ayda mucize olamaz heralde
ben sınav iptal olsun olmasın bugün tekrara başıyorumdelikafadulden

Back