Arada konuya parantez açıp temmuz annelerinden bir çalıntı yapayım:
(Süt olması için denemiş kadın ve fışkırmış resmen :86:)
"2 cay kasigi zencefil(toz koydum, tarifte taze zencefil diyordu)
2-3 cubuk tarcin
2 tatli kasigi karanfil
2 tatli kasigi tane karabiber
Sabun kadar lohusa sekeri
Buyukce bir tencerye yaptim, aldigi kadar su koydum, icine de damak tadima gore toz seker ekledim. Yarim saat kaynattim. Sonra bir bardak sicakken ictim, aksama da dolaptan cikarip soguk ictim. "
tam mantıgını bılmesemde genelde kısa boylarda normal yaptırmıolar
Aslında ben normal istiyorum ama doktorumun da boyu kısa büyük ihtimal sezeryanlıksın,bebeğini riske atma, benimde 2 doğumum öyle oldu dedi. Çünkü kısa boylularda genelde çatı dar oluyormuş, hele birde hareket az ettiyse açılma olmuyomuş..Benim sağ böbreğime 4. ayımızda tel takıldı. böbreğin büyümesinden dolayı. O nedenden dolayı gerçekten doğru düzgün hareket edemedim. Yürüyüş yapamadım çok fazla ayakta kalamadım. O yüzden bana doktorum sezeryanlık gözüyle bakıyordu. Ama bu doktora durumumu anlattım, böbrekteki tel normal doğuma engel değil dedi. İyi güzel de, ya çatım darsa..normal doğum yapamazsam.. Hem bebeğim zorlanır hemde ben boşu boşuna acı çekmezmiyim..ama dediğim gibi haftaya kadar bekleyelim, kızım inşallah erken gelipte korktuğum başımıza gelmez şimdi artık haftaya kadar sabır...
bende hıc yurumedım gec dusuk rıskım vardı ...o yusden bende normalde zorlanırım gıbı gelıo...haftaya cmttsı yapılcak banada catı bıde bebek kılo aldı baya sanırım bızede sezeryan gozukuyor...ama dedıgın gıbı sezeryan tarıhınden once gelırse senın bebek sıkıntı olmıcakmı bılemedımm bende :26:
amın canım amınnnnnnnişte benimde tek duam erken gelmemesi..Allahım yardım etsin..hepimize..:26::26: Gemcim bu arada hemşeriyiz biz
Arada konuya parantez açıp temmuz annelerinden bir çalıntı yapayım:
(Süt olması için denemiş kadın ve fışkırmış resmen :86:)
"2 cay kasigi zencefil(toz koydum, tarifte taze zencefil diyordu)
2-3 cubuk tarcin
2 tatli kasigi karanfil
2 tatli kasigi tane karabiber
Sabun kadar lohusa sekeri
Buyukce bir tencerye yaptim, aldigi kadar su koydum, icine de damak tadima gore toz seker ekledim. Yarim saat kaynattim. Sonra bir bardak sicakken ictim, aksama da dolaptan cikarip soguk ictim. "
canım lohusa şekeri nerdir, nerde bulunur, ilk defa duydum.
canım lohusa şekeri nerdir, nerde bulunur, ilk defa duydum.
Eki Görüntüle 221443
boyle bısı..aktarlarda kuruyemışcılerde satılıyor genelde hatta ben gecen gun ebebek magazasında gordum...
bunu dıger baharatlarla beraber kaynatıp lohusa da gelenlere ıkram edıyoruz bız sıcak veya soguk olarak ...sut yaptıgı ıcın lohusa serbetı denıyor zaten ama nıye mısafırlere ıkram edılıyor o kısmı hıc anlamıyorum bıze lasım zaten
slm kızlar biz geldik doktordan. Bizim velet 3.400 kg olmuş bu saatten sonra gelse de problem olmaz dedi doktor.2 hafta sonraya randevu verdi çatı muayenesi yapacak ve doğum şekline karar vereceğiz. Ben doktora gidince aklıma hiçbirşey gelmiyor sormak için. Eşim sordu bir sürü soru benim yerime de :86:Ağrısı falan olursa napcaz, gece de olsa size ulaşabiliriz di mi, epidurali öneriyor musunuz,bebeğin erken gelme ihtimali var mı vb... birçok soru ben de bakakaldımbu arada tansiyonum yüksek çıktı birkaç gün evde tansiyonunu ölç dedi ve bol su iç dedi doktor. Bebiş biraz iri değil mi ya yoksam bende sezercik mi olacağım. Bu kiloda bebiş nasıl çıkar rabbıımmmm
tatlı seyler hep süt yapıyor ya!!!
komposto hoşaf içiriyorlar ya bol bol nie sanıyordunki
emzırırken cok enerjı harcanıyormus hemen yerıne gelsın o enerjı dıye en kısa yol tatlı seyler yemek ıcmek ama cıddı yanlış bı yol bence sora hamıleyken almadıkları kıloyu emzırırken alıolar ıste
ben sımdıden soluorum aıleye ole seyler komposto fılan yapıyım demeyın sakın ıcmeeem
lohusa serbetı soguk cok ıyı gıdıo amaaaaaa
Ben komposto, hoşaf hiç sevmem, şanslıyım o zaman :82::82:
bole durumlarda sewıp sewmemen onemlı degıl agzından burnundan sokuolar :111:
mılupanın cayı fena degıl denedım gecenlerde (humana stıll tea)
buarada 36 haftalık oldunnnnnnnnnnn :119:
bıde alkolsuz malt ıceceklerı var sut yapıormus
hıcbırıne ıhtıyacımız olmas umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?