Göğsü yara olan anneler önceden lansinohu kullanmaya başlamamış mıydınız???
Lansinoh
Garmastan
iyi diyorlar... ben önceden sürmeye başladığım için çok şükür yara olmadı, sadece bir kaç gün yanma ve sızlama yaptı, bebem emdikçe geçti çok şükür, yine emmesini istiyorum ama 2 saate yakın memede kalmak istiyor, sütüm yetersiz mi diye düşünüyorum((
Kızlar biz 10 günlük olduk bile :)) Bişi sorucam; kızımın alnından saçlarına doğru beyaz kabarcıklar
(içi su dolu gibi sanki) küçük küçük...oldu .. yaşayan var mı? kendi kendine çıkıyo ..geçiyo.. anlamadım ne olduğunu..
bende emzirmeden önce sürmeye başladım ama bünye işte... yara olacağı varsa oluyor...
aynen..bende de oluyo..sağıp veriyorum napiim..anne sütü alsın da.o konuda vicdanınız rahat olsun..elimizden geleni
yapıyoruz sonuçta.
bizde de var. büyüdükçe geçiyor...
gebelikteki mikrobu vücudundan atıyormuş. bizde kocaman kocaman çıkıyor sonrasönüyor. hele de kafasında o kadar çok çıkıyor ki. doktor çok çıkması ii dedi. biz de inandık :)
:
canım ben gögüs yaraları yüzünden gecen haftaya kadar sağıyordum.
oğlum 3 saatte bir uyanıyordu. ama süt yediklerime içtiklerime göre farklılık gösteriyordu.
en az 80 çıkıyordu. en fazla 120 çıkmıştı.
ama hepsini bir seferde içemiyordu oğlum.biberondan-memeye göre- cok aktığı için her yudumu yutması gerektiği için çabuk yoruluyordu. 20-30 ml. içip dinleniyordu.
bu arada bende manuel ile 10-15 dk da sağıyordum...
şuan emiyor. bazen 5 dk bazen 30 dk bi memede oyalanıyor.
5 dk emince az uyuyor. 30 dk emince cok uyuyor.
Offff ya bu benim tosuncuk uyanmiyor kizlar ya cok uyuyor uyandiramiyorumda bir turlu evham yapip duruyorum cok pimpirikliyim sariligimizda vardi
benim sütüm az cnm demekki yaaa((
knnmhtp viltamalt aldım, işe yaradı gibi...
Turkuazm ne yap ne et uyandır...3 saate emzirmeye calış, ayağını gıdıkla, topuğunu sık, altını aç...
Şeker düştüğü için ilk zaman çok uyumak istiyorlar....
Bu arada aramızda anne olmayan kaldı mı???
Çüçük gülçin kaldıııııııııııııııııııııı
sarılık sorunumuz olmadı. ben çok sık emzirdim. üstelik kan uyuşmazlığından dolayı da sarılık riski de vardı ama olmadık. gene de kan aldılar kaç kere. ben de sinirlendim bir kez daha çağırdılar gitmedim. ama ben bi ebeye gösterdim sarılık var gibi görünüyor mu dedim, yok dedi. bende güvendim.evet şapkayı çıkarınca indi pütürler :)) sıkıntılı kızım benim..
kızlar biz sarılık konusunda pes ettik artık.eşimle ters düştük.delik deşik oldu kızım diyo eşim..tahlil mahlil yaptırmayacaksın dedi.Ben de dün son kez gidecektim..korkudan gidemedim..Zaten çok yüksek değerlere çıkmamıştı sarılık. 15 güne kadar geçer değil mi ..??
15. gün hem kilosuna baktırayım diyorum.Hem de geçmiş olur sarılık inş...
Siz ne yapıyosunuz sarılık konusunda??
mutlaka uyandır turkuazm. ben önüme yatırıp kollarını bacaklarını hareket ettiriyorum burnunu sıkıyorum. sonra ağzına memeyi veriyorum uyurken de devam ediyor emmeye. sarılık riskiniz varsa en fazla 1,5 saat uyumasına izin vermelisin. yarım saatte bir emzirmen bebeğini çabuk kurtarır. gece uykusuna dokunmamak gerek ama sen bu ilk günler dokun da sonra dokunmazsın.Offff ya bu benim tosuncuk uyanmiyor kizlar ya cok uyuyor uyandiramiyorumda bir turlu evham yapip duruyorum cok pimpirikliyim sariligimizda vardi
ben de inandım peki :))
göğüs yaraların inşallah çabucak geçer canım...
Uyandirdim sonunda ama soguk terler bosaldi benden suan cuk cuk emio cok sukur sutlerim geldi ama emzirirken kirk sekle giriyorum oturamadigimdan
bu arada ilk zamanlar bebeginizin kakasi nasildi benimki suan sanki nasil diyim putur putur acik kahverengi
Kızlar sarılıkla ilgili yaşadıklarınızı yazar mısınız lütfeeennçıldırıcam .. siz neler yaptınız? sarılık değerleri kaç vs...
Oglumu uyutmusken dogum hikayemi yazim size....
Sali gunu sabah 9 da hastanedeydim dogumhaneye gittim doktor geldi acikligima bakildi 1 cm ultrasonda bebege bakildi 3.800 civari dedi doktor 10.00 da suni sanci verildi ogle arasi kasilmalarin basladi 125 leri gosteriyordu sancim aman dedim sanci buysa cok kolay cekerim bunu diyordum arkadasim ziyaretime geldi guluyorduk hatta..... Ogleden sonra 3 bilemedin 4 gibi hatirlamiyorum suni sanci etkisini gostermeye basladi aman allahim yok boyle birsey belimden aldi agri kopuyo belim dayanamiyorum doktoru cagirttirdim sezeryane al beni diye muayene etti iyi hersey dedi devam ben agliyorum yalvariyorum doktora ama yok son zamanlara dogru sanci hic durmadi gibi birsey yok boyle birsey ama cok kotu ve cekilmez birsey surekli konusuyor yalvariyordum ben normal yapamam uyusturun beni ve dayanamiyorum diyordum cogunu hatirlamiyorum bile ikinma zamanlari geldiginde cok iyi degerlendirdim acilma iyi gitti saat gece yarisina yakladtiginda catala alindim 3 ikinma ve ebenin birden kuvvetlice karnima bastirmasi sonucu pirt diye cikiverdi oglum kesi atildi 7-8 tane dikisim var cok sukur yirtigim olmadi ve tosunum topigin sampiyonu olarak 4250 kilo ve 52 cm olarak 09.08.2011 tarihinde dogdu.....
Hala o aksam aklima geldikce cildiriyorum daha cocuk mocuk yapmayi dusunmuyorum tosunum yeter bana..,:)))
ve oglum ruyamda gordugum gibi kara sacli veeee annesine benziyor bu cok hosuma gidiyor......
Oglumu uyutmusken dogum hikayemi yazim size....
Sali gunu sabah 9 da hastanedeydim dogumhaneye gittim doktor geldi acikligima bakildi 1 cm ultrasonda bebege bakildi 3.800 civari dedi doktor 10.00 da suni sanci verildi ogle arasi kasilmalarin basladi 125 leri gosteriyordu sancim aman dedim sanci buysa cok kolay cekerim bunu diyordum arkadasim ziyaretime geldi guluyorduk hatta..... Ogleden sonra 3 bilemedin 4 gibi hatirlamiyorum suni sanci etkisini gostermeye basladi aman allahim yok boyle birsey belimden aldi agri kopuyo belim dayanamiyorum doktoru cagirttirdim sezeryane al beni diye muayene etti iyi hersey dedi devam ben agliyorum yalvariyorum doktora ama yok son zamanlara dogru sanci hic durmadi gibi birsey yok boyle birsey ama cok kotu ve cekilmez birsey surekli konusuyor yalvariyordum ben normal yapamam uyusturun beni ve dayanamiyorum diyordum cogunu hatirlamiyorum bile ikinma zamanlari geldiginde cok iyi degerlendirdim acilma iyi gitti saat gece yarisina yakladtiginda catala alindim 3 ikinma ve ebenin birden kuvvetlice karnima bastirmasi sonucu pirt diye cikiverdi oglum kesi atildi 7-8 tane dikisim var cok sukur yirtigim olmadi ve tosunum topigin sampiyonu olarak 4250 kilo ve 52 cm olarak 09.08.2011 tarihinde dogdu.....
Hala o aksam aklima geldikce cildiriyorum daha cocuk mocuk yapmayi dusunmuyorum tosunum yeter bana..,:)))
ve oglum ruyamda gordugum gibi kara sacli veeee annesine benziyor bu cok hosuma gidiyor......
peki ben hasta mıyım da hamileliğimi özlüyorum? içimdeki kıpraşımları yine hissedesim var. hormonal mi ki? kızım doğmamış olsa durumu değil bu, o iyi ki doğdu ama ben içimde de bir tane olsun istiyorumkendimi bir anlasam...
ben de hamile gördükçe boğuluyorum. Allah kurtarsın bir daha o günleri geri getirmesin die. hormanal bişidir ama inan çok daha iyi durumdayız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?